Search here...
TOP
Inspirație

Călătoriile noastre în 2017

Turul Sound of Music, Salzburg, Austria

I am sixteen, going on seventeen 🎶🎶

Uite că m-a prins februarie fără un articol despre călătoriile noastre în 2017! Așa că astăzi îți prezint un rezumat al aventurilor de anul trecut. Și poate ceva planuri pentru noul an.

2017 a fost un an extraordinar pentru noi, ne-am organizat câteva călătorii memorabile, am văzut locuri absolut fantastice, și ne-am creat niște amintiri de vis! Am fost în Andaluzia, sudul Spaniei, o regiune atât de frumoasă! Apoi în vară în Austria, în zona Salzburg, înconjurați de munți și lacuri, o vacanță de poveste! Iar în decembrie a fost o premieră pentru amândoi, am pășit pentru prima dată în Asia! Am petrecut două săptămâni minunate în Thailanda. Dar să le luăm pe rând.

Barcelona

Am început anul cu un weekend la Barcelona! Bun început aș spune. Voiam să facem o sesiune de shopping în ianuarie, și am zis de ce să nu o facem la Barcelona? Asta deoarece cu un an în urmă găsisem niște prețuri foarte bune la reduceri și ne-am luat o mulțime de lucruri! Din păcate nu am mai prins o vreme la fel de bună, a fost frig și a plouat, dar asta nu ne-a ținut în loc, pe lângă shopping ne-am și plimbat prin oraș. Mai jos sunt câteva articole din acel weekend (am recitit acum articolul despre cum să te bucuri de o zi ploioasă în vacanță, nu că mă laud singură, dar e chiar bun! 😁):

Cum să te bucuri de o zi ploioasă în vacanţă - Barcelona

Zi ploioasă în Barcelona

Olanda

Nici că ne-am întors bine din Barcelona, și a trebuit să îmi fac bagajul pentru a pleca în Olanda 3 zile, într-un orășel mic, Veghel, pentru serviciu. Am avut la dispoziție și câteva ore de petrecut în Amsterdam, și le-am petrecut cu folos aș spune. Aflasem recent, dintr-o revistă din avion (întotdeauna îmi place să le răsfoiesc, aflu o mulțime de lucruri interesante) despre withlocals.com, un fel de airbnb al tururilor de oraș. Adică sunt localnici care îți oferă un tur pentru tine și grupul tău de prieteni. Deci un mediu foarte informal, un grup mic (sau eventual doar tu), și multe informații personale despre viața în orașul respectiv.

Așa că am profitat și am rezervat un tur cu o tipă foarte drăguță din Amsterdam. Și să știi că e chiar o variantă extraordinară dacă ești singur într-un oraș și vrei puțină companie! Nu m-a dus pe la obiective, mai degrabă m-a plimbat prin locurile ei preferate din Amsterdam, ceea ce a fost tare interesant! Mi-a povestit multe și despre viața de acolo, care sunt prețurile, cât costă chiriile și apartamentele.

Dar nu ocoli nici articolul cu Memoriile unei corporatiste în delegație, a fost tare apreciat la vremea lui 😀.

Amsterdam - withlocals.com

Amsterdam

Andaluzia

Ah, ce vacanță extraordinară am avut în Andaluzia!! Una dintre cele mai frumoase din viața mea! E o zonă incredibilă, orașele sunt tare diferite unele de altele, vei descoperi lucruri noi în fiecare. Influența maurilor asupra arhitecturii te va purta direct în povești precum “1001 de nopți”, soarele spaniol te va topi în căldura lui, plajele cochete te vor face să vrei să revii. A fost un tur de forță de 6 zile, am zburat la Malaga, ne-am închiriat de acolo o mașină și am văzut Marbella, Gibraltar, Sevilla, Granada. Dar și câteva orășele mai mici, ca Ronda și Setenil de las Bodegas. Și desigur, Caminito del Rey, un canion splendid!!

Am fost în Andaluzia la sfârșit de martie – început de aprilie. Și am prins o vreme excelentă. De fapt ne-am cam prăjit la soare, ăsta e adevărul 😅! Ne-a plăcut mult-mult de tot această excursie și ți-o recomand din suflet. Am scris multe articole cu ponturi utile, dar și cu milioane de poze, ca să te inspire:

Plaza de Espana, Sevilla

Plaza de Espana, Sevilla, Andaluzia

Bologna

În mai am fost din nou la Bologna cu serviciul timp de o săptămână. A treia oară când am fost acolo. Deja mă simt acasă în Bologna, îmi place atât de mult orașul! Am scris câteva articole, iar cel despre unde mâncăm când mergem în Bologna este destul de căutat. Dar aștept să merg ca turist acolo, împreună cu Alex, și să o vizităm ca la carte, ca să scriu un articol și despre un itinerariu (nu va trebui să aștepți prea mult, pentru că în martie suntem acolo 😉).

p.s. Din nou, nu vreau să mă laud, dar articolul cu momente amuzante în Bologna e chiar foaaarte amuzant, l-am recitit acum și am râs cu voce tare 😁!

Bologna

Piazza Maggiore, Bologna

România – Transalpina

Nu prea am reușit să călătorim prin țară anul trecut. Din mai multe motive, am avut și ceva cheltuieli, am închis un credit, dar am și muncit mult, inclusiv în weekenduri. Am făcut totuși o escapadă de o zi ca să vedem Transalpina! Și ce mult ne-a plăcut!

Transalpina

Splendida Transalpina

Austria

O să îți spun un secret: vacanța noastră în Austria este preferata mea, pe locul 1 în top vacanțe din toată viața mea!! Și da, am fost anul ăsta în Asia, am mai fost și în SUA în trecut și am avut niște experiențe extraordinare. Dar zilele petrecute în Austria le depășesc pe toate! Pur și simplu mă gândesc la munții aceia înverziți, la lacurile ce sclipeau în lumina soarelui, la civilizația și curățenia fără cusur, la orășelele de munte, atât de cochete, la Salzburg, un oraș elegant, pe care l-am trăit nu numai pe notele lui Mozart, dar și pe note din Sound of Music, căci aici s-a filmat filmul meu preferat.

Mă gândesc la locurile acelea și realizez că mi-ar plăcea teribil să trăiesc acolo. E oare un vis irealizabil? Mi-a spus cineva de curând că prea puțini oameni își urmează visurile, și mai degrabă se complac într-o viață comfortabilă. Ce gând.. parcă nu aș vrea să mă complac, mai ales că eu când visez.. I dream big !

Hallstatt, Austria

Hallstatt

Thassos, Grecia

Cum ne-am întors din Austria, ne-am împachetat costumele de baie și geanta de plajă și am fugit în Thassos! Au urmat câteva zile de relaxare totală, cu prietenii, la plajă. Nici nu am avut chef de altceva, am explorat destul de puțin insula. Era foarte cald, frappe-urile de la barul de pe plajă foarte reci, și nu am simțit nevoia de altceva. Ce-i drept, am avut și o plajă extraordinară, am stat lângă Golden Beach, într-o zonă unde nu era deloc aglomerat. Ne-am relaxat și ne-am prăjit la soare!

Cât costă o vacanţă în Thassos

Lugano, Elveția

La mijlocul lui noiembrie am organizat o mică reuniune de familie! Am pornit cu verișoara mea din București, ne-am întâlnit cu sora mea la Milano, și ne-am dus cu autocarul în Lugano, Elveția, unde este o mătușa noastră cu familia ei. Am stat doar o noapte la ei, peste weekend, dar a fost totul foarte intens. Revederea cu verișorii noștri, pe care nu îi mai văzusem de câțiva ani buni, a fost fantastică! Am povestit totul, cu emoții, în articolul de mai jos.

Weekend in familie - Lugano

Priveliște asupra Lugano

Țara Bascilor

În noiembrie am fost împreună cu finii noștri (pentru că anul trecut am fost și nași 😎!) în nordul Spaniei, în Țara Bascilor. Circumstanțele au fost cam proaste din păcate. Eram pregătiți să mergem la concertul Shakirei din Bilbao, așa că ne-am organizat întreaga vacanță în jurul evenimenului. Dar Shakira săraca și-a anulat toate concertele de anul trecut, căci s-a rănit la corzile vocale și a fost nevoită să facă repaus total.. Așa că iată-ne în splendida zonă din Spania, pe care ne-o doream mult să o vedem, dar nu chiar în noiembrie.. Am cam făcut frigul, în special seara și noaptea, iar la cazare nu aveam încălzire, căci așa sunt clădirile din Spania-Italia, nu au încălzire.

Dar a fost teribil de frumos!! Am vizitat muzeul Guggenheim al lui Frank Gehry din Bilbao, am fost în două stațiuni foarte elegante, San Sebastian în Spania și Biarritz în Franța, am văzut insulița pe care s-au filmat scenele pentru Dragonstone din Game of Thrones! Și coasta.. absolut fabuloasă! Sunt niște plaje extraordinare în zonă, chiar dramatice, cu coasta ce se termină abrupt în ocean.

Nu am apucat să scriu multe articole despre această vacanță, dar le am pe listă, stai pe aproape!

Biarritz, Franța

Biarritz, Franța

Thailanda

Finalul lui 2017 ne-a prins în însorita Thailanda!! Am făcut pentru prima dată Crăciunul pe plajă 😁! Și am tăiat un mare obiectiv de pe bucketlist: să mă duc undeva unde e cald, să mă bronzez, iarna! A fost o experiență tare deosebită, și cu bune și cu rele. Am stat două săptămâni acolo și am început traseul în Chiang Mai, unde ne-a plăcut cel mai mult. Apoi am fost 3 zile în Bangkok, iar la final ne-am dus în Krabi, unde am văzut câteva dintre plajele pentru care Thailanda e atât de îndrăgită.

De asemenea am apucat să scriu puțin despre experiențele noastre, dar am foarte multe de împărtășit. Urmărește Designed to Travel pe facebook (la Follow ai opțiunea de See First, dacă o bifezi nu vei rata nicio postare), sau dă direct Subscribe ca să primești articolele pe mail 😁.

Cele mai frumoase plaje din Krabi, Thailanda

Planuri pentru 2018

Am primit 2018 cu brațele deschise! Avem planuri mai mult sau mai puțin, deocamdată avem bilete pentru o singură destinație, în martie. Mi-ar plăcea mult să ne organizăm un an italian, și să vizităm multe-multe locuri din Italia. La fel cum anul trecut am avut un soi de an spaniol, am văzut sudul andaluz, nordul în Țara Bascilor, și am dat o tură și prin Barcelona. Dar vedem, nu zicem nu unor noi aventuri!

Cu blogul avem planuri și mai mari! Dream big and go big – este ultimul sfat pe care l-am citit, și mi-a rămas în minte! Primul pas este să încep să scriu posturi în enlgeză, asta simt că am nevoie să fac ca să pot să go big. Și de fapt am și început, căci articolul despre Elephant Nature Park din Chiang Mai l-am tradus, e primul meu post în engleză. Și nu a ieșit rău deloc! O să mai traduc din articolele vechi, cu mare atenție la SEO, și o să mă documentez serios despre Pinterest, căci de acolo vine extrem de mult trafic, mai ales pe engleză.

În rest, lucrez ca să cresc contul de Instagram. Sunt pe calea cea bună, am crescut în ultima lună, am început și să folosesc Lightroom ca să editez pozele, dar mai am de învățat, e un tool complex. Parcă sunt din nou la școală cu blogul ăsta, tot timpul am lucruri de învățat! E mai dificil cu timpul uneori, dar mă pasionează atât de mult blogging-ul, și mi-ar plăcea extrem de mult să fac asta full time. Așa că muncesc cu gândul ăsta în minte!

Călătorii frumoase îți doresc în noul an! Și nu te complace, urmărește-ți visurile! 😉

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro