Search here...
TOP
Thassos

Traseul București – Thassos în 9 ore (prin Makaza)


Update COVID iulie 2020! Pe pagina MAE vei găsi o alertă de călătorie cu două subiecte principale:

 • În perioada 1-15 iulie 2020 accesul rutier pe teritoriul elen în în scop de vizită/turistic se face doar prin punctul de trecere al frontierei Kulata 
 • Obligația de a completa cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, indiferent dacă intri în țară pe cale aeriană, rutieră sau maritimă, un formular electronic (Passenger Locator Form), disponibil în limba engleză la adresa https://travel.gov.gr.

Momentan cetățenii români pot intra în Grecia fără a fi nevoie de o perioadă de carantină, iar teste de covid se vor efectua aleatoriu. Urmărește întotdeauna pagina MAE pentru anunțurile oficiale de călătorie.


Tocmai ce ne-am întors de pe insula de smarald, unde am petrecut 6 zile leneşe la soare, de nu ne-am mai fi dat întorşi. Spre bucuria noastră am făcut tare puțin pe drum la dus. Am parcurs traseul Bucureşti Thassos în 9 ore și jumătate. O să îți povestesc mai jos traseul nostru, prin vama de la Makaza: când am plecat, cât a costat, unde am făcut plinul, cum ne-am descurcat cu feribotul.


Citeşte şi:


Sugestii de cazare în Thassos în zona Golden Beach unde am stat și noi, cu note bune și aproape de plajă, unele au și mic dejun inclus:


Traseul Bucureşti Thassos – drumul prin România

Am plecat din București la 2:45 noaptea, e un pic cam devreme, dar am vrut să prindem cât mai mult din prima zi de plajă. Şi ca să îl citez pe Alex: prefer să dorm mâine în Grecia pe plajă, decât încă 2-3 ore la mine în pat.

În numai o oră am ajuns în Giurgiu (oră din care am parcurs cam 30 de minute pe centură..), unde am făcut şi o oprire la OMV să facem plinul. Ne-am oprit 2 minute să plătim taxa de pod de 13 lei (Update 2019: acum taxa costă 14 lei), iar la vamă am prins extrem de puţine maşini înaintea noastră.

Traseul Bucureşti - Thassos

Coadă pentru plata taxei de pod

Traseul Bucureşti - Thassos

În vama româno – bulgară

Imediat cum am intrat în Ruse ne-am oprit să luăm vignetă de Bulgaria. Dar o poţi lua şi de la primul Shell. Vigneta o poţi plăti în lei, leva sau euro. Pentru o săptămână costă 9€ sau 45 de lei, am preferat să plătim în euro. Dacă stai mai mult trebuie să cumperi pentru o lună, dar nu sunt sigură cât costă, căci preţurile afişate erau doar în leva: 15 leva pentru o săptămână şi 30 leva pentru o lună. Trebuie să lipeşti vigneta în partea din dreapta jos a parbrizului, pe dinăuntru. Nu mai subliniez cât e de important să o ai, sunt camere de vignetă absolut pe tot parcursul traseului.

De la 1 ianuarie 2019 bulgarii au introdus vinieta electronică, o poți cumpăra online pe site-ul bgtoll.bg, care are și versiune în română. Costurile sunt următoarele:

 • 1 săptămână 15 leva
 • 1 lună 30 leva
 • 1 weekend 10 leva (valabilă de vineri 12:00 până duminică 23:59)
Traseul Bucureşti - Thassos

De aici poţi cumpăra vigneta

Traseul Bucureşti - Thassos

Buvigneta se lipeşte în partea din dreapta jos a parbrizului, în interior

Traseul Bucureşti Thassos – drumul prin Bulgaria

La 4:10 eram deja în Bulgaria, cu vigneta cumpărată, şi am pornit mai departe. Drumul prin Bulgaria e destul de prost, în mare parte cu o singură bandă pe sens, şi cu limita de viteză de 90 km/h. Noi am mers cu waze alături, nu am dat peste radare, doar multe camere de vignetă.

Întâi am ţinut-o spre Veliko Tarnovo, apoi la Gurkovo am făcut dreapta şi am luat-o spre Stara Zagora, am mers pe centura Starei Zagora, apoi am trecut pe lângă Dimitrovgrad şi Haskovo. Mai departe am ţinut drumul spre Makaza, dar ne-am oprit în Kardzali să alimentăm, acolo este ultimul OMV din Bulgaria.

Traseul Bucureşti - Thassos

Traseul Bucureşti Thassos: Direcţia Stara Zagora

Traseul Bucureşti - Thassos

Traseul Bucureşti Thassos: Direcţia Haskovo

Poţi plăti în leva ori euro la casă. Şi cu cardul, desigur, dar am devenit tare stresată în legătură cu plăţile cu cardul după ce mi-a fost fraudat, mai ales că am tot auzit zvonuri că ar clona carduri prin Bulgaria. Am preferat să plătesc cash în euro, şi chiar mi-au dat rest tot în euro, monezi. Am băgat 17 litri de motorină, care au costat 34 de leva, şi mi-au cerut 18,5€. Deci un preţ de 1.08€ pe litrul de motorină. În Grecia preţurile sunt mult mai mari, cam 1.4€ pe litru, aşa că mai bine faci plinul aici în Kardzali.

Traseul Bucureşti - Thassos

OMV-ul din Kardzali

Mai departe am ţinut-o spre Makaza, unde am şi ajuns la 9:10. Nu eram siguri cât trafic o să găsim aici, din ce citisem se stă destul de mult în vamă. Dar au fost doar câteva maşini, şi în 5 minute am şi trecut şi am intrat în Grecia.

Traseul Bucureşti - Thassos

În vama din Makaza

Traseul Bucureşti Thassos – drumul prin Grecia

În Grecia am ţinut-o spre Komotini, apoi am intrat pe autostradă spre Xanthi, am ieşit spre Chrysoupoli, şi în final am mers spre Keramoti. Poţi pune pe google maps direct Keramoti Ferry Dock, te va duce exact la feribot. Mare parte din drumul prin Grecia este pe autostradă, cu limita de 130 km/h, aşa că se merge foarte bine şi repede. Sunt şi radare, deci nu te aventura prea tare. Taxa de autostradă se plăteşte undeva pe la mijlocul ei, şi este 2.40€.

Traseul Bucureşti - Thassos

Pe autostrada grecească, ieşire spre Chrysoupoli

Traseul Bucureşti - Thassos

Traseul Bucureşti Thassos: Ieşire spre Keramoti

Am ajuns în portul din Keramoti la 10:30, exact la fix ca să.. pierdem feribotul. Aşa că ne-am luat după restul maşinilor, şi ne-am încadrat pe unde ne ghidau oamenii de acolo, ca să urcăm pe următorul. Eu am coborât ca să plătesc, şi apoi am urcat maşina pe feribot. La 11:00 am pornit spre Thassos.

Traseul Bucureşti - Thassos

Traseul Bucureşti Thassos: ajunşi în Keramoti, urmăm indicatoarele pentru ferry

Sunt 3 companii de feriboturi care fac transporturi până în Thassos, şi programele lor se completează, astfel încât pleacă un feribot la fiecare jumătate de oră. Aşa că nu îţi face probleme cu planificarea, ajungi când ajungi, şi urci pe următorul feribot. Maşina a costat 20€ (cele până într-un metru costă 16€), şi 3.5€ de persoană, în total 27€ feribotul.

Traseul Bucureşti - Thassos

Feribotul are două niveluri pentru maşini

Traseul Bucureşti - Thassos

Pe feribot – ne apropiem de Thassos

40 de minute mai târziu, în jur de ora 11:40, am ajuns pe Thassos, în localitatea Limenas, chiar în nordul insulei, şi au mai trecut încă vreo 10 minute ca să debarcăm. La 11:50 eram pe insulă, iar după 20 de minute am ajuns la cazare, pe Golden Beach. Minunat! Aproape o zi întreagă de plajă!


Pentru acesorii de călătorie organizate inteligent citește: Travelkit: destinația ideală pentru bagaje și accesorii de călătorie


Traseul București Thassos: rezumat

Traseul este acesta, este chiar cel recomandat de google maps. Dar am şi citit mult despre diverse variante, şi acesta ar fi cel mai bun. Am plecat din Bucureşti la 2:45 noaptea, şi am ajuns la cazare la 12:10, după 9 ore şi jumătate.

 • Drum prin România: Bucureşti – Ruse 70 km, l-am parcurs în 1 oră şi 25 minute (cu tot cu trecerea de vamă şi cumpărarea vignetei).
 • Drum prin Bulgaria: Ruse – Makaza 380 km, l-am parcurs în 5 ore.
 • Drum prin Grecia: Makaza – Keramoti 112 km, apoi luat feribotul către insulă, şi mers încă 11.5 km din Limenas până la cazare. Timp total 3 ore.

Am făcut pauze foarte scurte, de două ori ca să facem plinul şi o dată pentru baie. De asta am şi reuşit să ajungem repede.

Timpii de aşteptare în ambele vămi au fost minimi, cam 5 minute la fiecare. De menţionat şi că am plecat într-o zi de vineri, poate în weekend e mai aglomerat.

Costuri

Costurile totale ale drumului dus-întors au fost de aproximativ 141€:

 • plin de motorină la Giurgiu 160 de lei (35€)
 • taxă pod Giurgiu 13 lei (3€)
 • vignetă Bulgaria o săptămână 9€
 • alimentare 17 litri motorină la Kardzali 18.5€
 • taxă autostradă Grecia 2.4€
 • feribot 54€ (27€ la dus și 27€ la întoarcere)
 • taxă autostradă Grecia 2.4€
 • alimentare 15 litri motorină la Kardzali 15€
 • taxă pod Ruse 2€

Concluzii

Traseul Bucureşti Thassos pe care l-am ales este relativ uşor de parcurs, şi este cel mai scurt ca distanţă. Drumul prin Bulgaria însă este foarte prost. În plus, pot apărea probleme atunci când se formează cozi de ore întregi la vama din Makaza. Noi am avut noroc la dus, am ajuns în vamă la ora 9 dimineaţa, şi erau puţine maşini înaintea noastră, am stat doar 5 minute. La întoarcere, în schimb, am prins coadă. Ca distanţă nu era lungă, maxim 500 de metri, dar am aşteptat cam jumătate de oră ca să trecem.

Traseul Bucureşti Thassos

Coadă de maşini în vama de la Makaza, la întoarcere

La întoarcere am făcut 12 ore pe traseu, am plecat la 8:30, la 19:40 am intrat în Bucureşti, iar la 20:30 am ajuns acasă (cu o binemeritată pizza luată în drum). La dus am fost doar noi doi, dar la intoarcere am plecat 11 oameni spre Bucureşti (prietenii noştri ajunseseră în Thassos cu câteva zile înaintea noastră), aşa că am mers mai lejer, şi am făcut mai multe opriri. În plus, şi timpii din vame au fost mai mari.

Acestea fiind spuse, drum bun şi kalimera! 😊


Citeşte şi:


Sugestii de cazare în Thassos:

TAGS:

«

»

58 COMMENTS

 • Paula

  Un articol foarte folositor și foarte bine detaliat. Plec spre Thassos pe 11.06.

  • Diana
   AUTHOR

   Ma bucur ca am fost de ajutor, Paula. Vacanta minunata in Thassos! 🙂

   • Iustina

    Super articolul. Sa inteleg ca drumul spre Makaza este sigur? Erau problemele la Stara Zagora… cuie pe carosabil… banuiesc ca ati auzit ce au patit unii…

    • Diana
     AUTHOR

     Buna Iustina, nu am auzit de ce spui tu… Noi nu am avut probleme pe traseu.

     • Adrian

      Povestile cu cuiele sunt vechi, as zice din anii… 90. Pe vremea cand si pe autostrada Pitesti se dadeau atacuri. Eu azi am ajuns in Thassos exact pe.ruta descrisa de Diana. Fara probleme

    • Georgiana

     Buna ,
     da , drumul este în regulă, l-am parcurs Si eu anul trecut, iar peste câteva zile , plecăm iar , pe același traseu , prin Makaza, dat de google maps. Drum bun si vacanta plăcută tuturor !

 • razvan

  Super articol …Multumim

  • Diana
   AUTHOR

   Cu mare placere! 🙂

 • Vasile

  ies pentru prima data cu waze-ul din Romania, acum 4 ani cand am fost ultima data in Grecia cu prea se folosea.
  deci e safe sa ma bazez doar pe el ? sunt aratate filtrele de politie , radare etc ? bulgarii il folosesc ? cam cat trafic imi va consuma ? scuze pt multiplele intrebari … :))

  • Diana
   AUTHOR

   Scuze Vasile, abia acum am citit mesajele.. Pe waze arata ce raporteaza ceilalti, deci in functie de cat sunt de harnici cei care au trecut pe acolo inaintea ta :). Deci nu e safe 100%. Nu conteaza extrem de mutl cat trafic iti consuma, sincer nici nu stiu, caci acum avem roaming gratuit in UE, deci ai planul de date pe care il ai si in tara.

   • AdiD

    Safe nu e deloc. Pt ca politistii sunt si ei oameni moderni si au si ei waze. Si sterg anunturile cu politia foarte usor…. Pana pune urmatorul, tot mai pica altii in radar, stiindu-se „safe” conform waze… 🙂

 • mihai

  multumesc,ma intorc in thassos dupa 2 ani..am cam uitat drumul intre timp.
  pozele sunt de mare ajutor.

  • Diana
   AUTHOR

   Ce dragut, ma bucur mereu sa fiu de ajutor 😀

 • ANA

  FOARTE BUN ARTICOLUL, MULTUMIM !

  • Diana
   AUTHOR

   Multumesc si eu! 🙂

 • Bogdan

  Un articol de mare ajutor!!! Tocmai ce ne-am intors si noi din Thassos (Potos) pe 16 .06.2018. Timpii de așteptare la Makaza in cazul nostru au fost 1 ora la dus si 2 ore la intors. Multumim

  • Diana
   AUTHOR

   Merci, Bogdan! Of ce mult ati stat in vama 😐

 • Lucaciu Diana

  Da, articolul e bun, descrie tot. Întrebare: la Makaza se poate cumpăra vinieta Bulgaria? Noi venim din Grecia spre Bulgaria. Mulțumesc.

  • Diana
   AUTHOR

   Muțumesc! 🙂 Da, vinieta se poate cumpăra de la orice benzinărie din Bulgaria.

 • Eugen

  Adaug putin realism… As mai completa cu inca 4 ore de stat la taxa pod Ruse (de la 5 la 9 dimineata) datorita binecunoscutei proaste organizari romanesti, inca 4 ore de asteptare la Makaza (nu-mi dau seama de cauze, dar se miscau ca melcii), si in conecinta un +2 ore de pauze. Total 17 ore cu covrigul in mana. Ma gandesc si la variante safe de dormit in Bulgaria. Idei?

  • Diana
   AUTHOR

   E posibil, am mai auzit de întârzieri în vame și e tare păcat, căci distanța nu e mare, și ajungi să faci mult pe drum. Despre pauze nu comentez, pentru noi e prea mult 2 ore, preferăm să ajungem mai repede la destinație :). Dar depinde, cine merge cu copiii cred ca are nevoie de mai mult timp. O variantă de dormit nu aș ști să spun.. În Veliko Tarnovo e frumos, am mai fost acolo, dar e prea aproape de granița cu România. Cred că în oricare dintre orașele mari de pe drum e în regulă.

   • Eugen

    Intoarcere 13 ore (plecat Golden Beach ora 12:00 – ajuns Ilfov ora 01:00). Pe scurt: Ferry boat aprox 1.5 ore, Makaza 1 ora, ruta deviata din cauza inundatiilor intre Stara si Veliko 1ora, drum sinistru si inundat pana la Ruse noaptea pe furtuna si fulgere razante – 0.5 ora intarziere, pod Ruse 0.5 ore pierdute (clasic cazul moldovenilor care nu au acte in regula si stai dupa ei de iti vine acru).
    La voi cele 9 ore e „parfum curat”.
    Dar… merita insa efortul si de 13 ore
    Grecii au 4 mii de ani de istorie. Noi… 30.

    • Diana
     AUTHOR

     Of Eugen, ce mult ați făcut, și noi am făcut mai mult la întoarcere.. Dar la dus chiar am reușit să ajungem pe insulă în 9 ore, om fi avut și noroc într-adevăr. Avem și noi o grămadă de ani de istorie, scria Herodot despre geți cum scria și despre greci. Dar ce să-i faci, mai greu cu turismul la noi, puține investiții dar nici mentalitatea nu e grozavă 🙂

    • Ikiru

     Eugen „cazul moldovenilor” este altul – moldovenii nu au pasaport UE. Din cauza asta trebuie aplicata stampila in pasaport, motivul pentru care dureaza mai mult. Fara suparare, dar cand stai in coada dupa romani cu acte nu in regula, nu-ti vine acru? O zi buna!

 • George

  salut,

  In sfarsit vom pleca si noi in Grecia si ne-am decis sa mergem pe aceasta ruta Makaza.
  Inainte de a pleca sper sa-mi fi facut temele cu un itinerariu prestabilit relativ detaliat, cu singurele observatii ca de la Veliko Tarnovo vom continua pe E85, trecand prin Gabrovo (e putin mai lung decat varianta prin Gurkovo dar am inteles ca drumul este relativ bine intretinut fiind totusi o europeana), iar prin Haskovo trec prin oras pentru a evita gropile de pe centura lor. Ce parere aveti?

  1) Ruse
  2) Byala
  3) Veliko Tarnovo
  4) Gabrovo
  5) Kazanluk: se ia prin centrul orasului pentru evitarea gropilor
  6) Stara Zagora (se ia pe centura): 2 manevre: prima inainte de oras, si a doua dupa oras. La mijloc se trece pe sub un pod care este E773. Dupa a doua manevra se mai merge putin (apx 5 km) si se va trece peste austostrada A1
  7) Dimitrovgrad, apoi se trece peste austostrada A4
  8) Haskovo: se ia prin centrul orasului pentru evitarea gropilor:
  a) intram in oras
  b) la sensul giratoriu tot inainte
  c) la primul semafor tot inainte
  d) la al doilea semafor, acolo unde se termina zona despartitoare de pe mijloc a bulevardului, se face usor dreapta (NU inainte), lasand blocul turn din dreapta (cum stam la semafor) in partea stanga
  e) la urmatorul semafor se face o intersectie complicata, cu multe scuaruri, noi mergem inainte
  f) dupa intersectie drumul coteste brusc la stanga, in dreapta aparand un alt drum care este interzis, si trecem pe langa un parc frumos dar scurt
  g) trecem iar de un semafor, ne deplasam inainte, limita este de 40 km/h, dam prin mai multe intersectii, dar noi mergem tot inainte
  h) drumul face o bucla mare spre stanga si lasam pe partea dreapta un parc, apoi se face o intersectie in forma de V si ne incadram pe latura dreapta, pe langa un mic segment de parc
  i) pe partea stanga lasam in urma o parcare mare, noi mergem tot inainte pana la intersectia unde suntem nevoiti sa facem stanga ori dreapta, iar noi vom face dreapta
  j) urmam drumul principal, mai sunt vreo 2 intersectii sub forma de V, noi tinem dreapta, si apoi mergem tot in fata, apoi se deschide un bulevard cu doua benzi pe care mergem tot inainte
  9) Kardzhali: alimentam cu benzina (OMV) dupa sensul mare giratoriu oval, pe partea dreapta
  10) apoi tinem E85 (dn 5) pana la Makaza

  https://www.google.ro/maps/dir/44.550759,26.0801026/41.6301932,25.3780634/@43.5112779,25.6613047,11.88z/data=!4m29!4m28!1m25!3m4!1m2!1d25.6343291!2d43.0662142!3s0x40a9264167b8cb8b:0x8e77bad75400c7ae!3m4!1m2!1d25.3831262!2d42.9254862!3s0x40a9198ed70e6b6d:0x23edff3d74c127f7!3m4!1m2!1d25.3717119!2d42.9098503!3s0x40a91a39876c5f8f:0x5b6a5674127edb80!3m4!1m2!1d25.3902624!2d42.6224117!3s0x40a854095316f119:0xc708c7ac49247fe2!3m4!1m2!1d25.5582193!2d41.9269535!3s0x14ad50c8f600e51d:0x80677dc930a42159!1m0!3e0!5m1!1e1?hl=en

  • Diana
   AUTHOR

   George, e o documentare mult mai detaliată decât ce am organizat noi când am plecat! :D. Drumurile pe la bulgari sunt destul de proaste pe alocuri, deci cred că orice deviere pentru a merge pe un drum ceva mai bun e în regulă (și arată drag de mașină :D). Cred că vom urma și noi traseul tău data viitoare 🙂

 • buuudi

  Am auzit destui recomandand ca drumul prin Bulgaria sa fie facut prin Sofia, pentru ca se merge mult pe autostrada. Chiar daca este mai lung cu, poate 150 km, ar fi mai sigur si mai rapid. Poate confirma cineva?

  • Diana
   AUTHOR

   Buuudi, noi din câte ne-am interesat, varianta prin Makaza era cea mai bună și mai scurtă. Diferență ar face totuși timpul petrecut în vamă, ori prin Makaza ori prin Kulata. Iar aici depinde de norocul fiecăruia. Și de ziua din săptămână cel mai probabil, în weekend sunt mai mari șansele să fie cozi.

  • Eugen

   Nu faci mare gheseft. Pe ruta Makaza poti rula safe cu < 100 km la ora. Soselele bulgarilor sunt destul de ok iar satele lipsesec aproape cu desavarsire. Timipii pierduti sunt la Ruse si Makaza.

 • Eugen

  Eu nu mi-as face griji privind calitatea drumurilor in Bulgaria, care este superioara celor din Romania (ma refer aici la traseul via Makaza). Exista rareori denivelari, dar nicidecum gropi „abrupte” si nemarcate „a la roumaine”.
  As sugera insa o revizie prealabila a sistemului de franare si directie al masinii. Semicercul de sud-est al insulei Thassos este parcurs de o sosea abrupta; am tendita sa o compar cu ruta Sibiu – Paltinis. Cum a plouat torential in aceste zile, iti trebuie o masina in stare ok si o atentie sporita.
  In plus daca vrei sa cobori la plaje, pe timp umed, recomand o masina inalta cu 4×4.

 • Moldoveanu

  Este cineva care a revenit de curand -10/12 iulie 2018 din Thassos? Sunt drumuri cu probleme de la inundatii pe ruta Makaza?Multumesc

 • Bogdan

  Super tare articolul! Anul trecut am fost in Zakynthos, am facut 18 ore pe drum, anul acesta merg mai aproape, in Thasos.

  • Diana
   AUTHOR

   Merci, Bogdan! Sper sa ajungem si noi prin insule mai indepartate ale Greciei cat de curand! Ma tot uit cu jind la Skyathos 🙂

   • Răzvan

    Mulțumim Diana, ne ești de mare ajutor!

    • Diana
     AUTHOR

     Ce dragut, Razvan, ma bucur! 😀

   • Mihaela

    Buna Diana, va recomand cu drag Skiathos, dar mergeti cu avionul,
    in 2 ore de la plecarea de pe aeropor esti pe plaja!

    • Diana
     AUTHOR

     Merci mult, Mihaela! Să știi că tare mult ne-am gândit dacă anul acesta să mergem în Skiathos și Skopellos. Tot cu mașina voiam să ajungem, nu ne temem de drumuri mai lungi. Dar până la urmă am ales Halkidiki, o să mergem la un hotel unde am mai fost. Neobișnuit pentru noi, dar chiar am vrut doar să ne odihnim, să nu avem nimic de făcut și de vizitat :). Dar Skiathos rămâne pe lista scurtă oricum 🙂

 • Lavinia

  Buna! Este cineva care merge spre Thassos pe aceasta ruta pe 26.08.2018? Mergem pentru prima data si nu am vrea sa mergem singuri.

  • Diana
   AUTHOR

   Buna Lavinia. Mai bine pui intrebarea pe un forum de Grecia sau pe un grup de facebook dedicat Greciei. Sunt mai multe sanse sa gasesti pe cineva 🙂 Succes si vacanta minunata sa aveti!

   • Lavinia

    Multumesc pentru indrumare! Asa vom face! Sper sa gasim!

 • cristina

  super detaliat DIANA .NE PREGATIM SA PLECAM IN THASSOS.MULTUMIM.

  • Diana
   AUTHOR

   Cu mare placere, Cristina, vacanta frumoasa! 🙂

 • Marian

  Buna,
  are cineva noutati despre starea drumurilor pe BG-Grecia in aceasta perioada?Pe 03.08.18 mergem in Ouranopoli,Athos…..ceva inundatii sau drumuri rupte de ploi?
  sau daca mai merge cineva directia Makaza in acea perioada ar fi super, mergem pentru prima data si suntem „incepatori” pe acest traseu catre Makaza.
  multumesc

 • George

  Ce fel de plin ați făcut voi cu 18,5 euro, respectiv 160 de lei? Ai vrut să spui că ai alimentat vreo 20-30 de litri? Că mă îndoiesc că rezervorul este atât de mic. Prin urmare, ați plecat cu ceva motorină în rezervor. Deci, prețul total cu transportul nu cumva a fost mai mare?

  • Diana
   AUTHOR

   Buna George. Poate m-am exprimat greșit cu „plin de motorină”, mă refeream că am umplut rezervorul. Desigur că nu era gol, căci abia făcusem plinul la Giurgiu. Cred totuși că în context se înțelege. Chiar am menționat în articol: Am băgat 17 litri de motorină, care au costat 34 de leva, şi mi-au cerut 18,5€. Deci un preţ de 1.08€ pe litrul de motorină.

   • George

    Bună!
    Mulțumesc pentru răspuns! Să știi că abia acum am realizat că ai scris că este vorba doar despre drumul dus. Din nu știu ce motiv, am crezut că e vorba despre drumul dus-întors și îmi dădea puțin cu virgulă la consumul de combustibil pe mai mult de 1000 de kilometri.
    Oricum, mulțumesc de informații, chiar îmi vor fi de folos!
    Călătorii faine!

    • Diana
     AUTHOR

     Merci, George, cu mare placere! 🙂 Poate ar trebui sa pun costurile pentru drumul dus intors, cred ca ar fi mai util. Merci de pont 🙂

 • Nicoleta

  Buna, am ajuns astazi in Thasos pe acelasi traseu recomandat de Diana! Am plecat la 4:10 din Bucuresti si am ajuns la 15:00 la cazare in zona Golden Beach. Nu am stat mult la vami, dar drumul prin Bulgaria a fost greoi pt noi si au fost destul de multe radare pe traseu. Primeam mereu flashuri de la cei de pe cealalta banda. In rest traseul a fost ok, nici o problema legata de avertizarea meteo. 🙂

  • Diana
   AUTHOR

   Ma bucur, Nicoleta, sa aveti o vacanta minunata! 🙂

 • Emil

  Buna .
  Mai este cineva care pleaca pe acest traseu in seara dintre 6 spre 7 august ?
  Suntem o masina si ne.ar ptinde bine o companie . Merci

 • Rudi Hainerich

  Salutare, este cineva care pleaca din Bucuresti dpre Thassos pe 12.08? Noi suntem 2 masini si ar fi dragut sa fim mai multi.

 • Cristian Bratan

  Excelent , multumesc . Foarte la obiect .

  • Diana
   AUTHOR

   Merci mult! 🙂

 • matei

  stie cineva cum este drumul din Calarasi pana in Albania (Ksamil) prin Makaza?

 • Ion Harangus

  Multumesc Diana

  • Diana
   AUTHOR

   Cu mare placere, Ion! Vacanta frumoasa ☺️

 • Paul

  Bună seara! Chiar dacă e postat de ceva vreme, mi se pare cel mai exact articol despre traseu, mai ales referitor la indicatoare. Am tot văzut opinii, de aceea întreb: la fotografia „direcția Stara Zagora” merg înainte, adică la fel ca pentru Nova Zagora și apoi la dreapta, sau v-ați referit la acel dreapta spre Nikolaevo? Întreb anumite indicații te trimit către rute secundare, care ar fi mai rapide, ce au ca punct principal de reper, după Gurkovo, acest indicator dreapta – Nikolaevo.
  Vă mulțumesc

Lasă un comentariu

Pingback: Tot ce trebuie să știi despre drumul spre Thassos – O mamă obişnuită on august 18, 2017

FOLLOW @designedtotravel.ro