Search here...
TOP
Andaluzia

Impresii din frumoasa Granada

Granada m-a surprins tare plăcut! E un oraş atât de frumos! Chiar dacă Alhambra e principalul motiv pentru care am făcut o oprire aici, şi nu are extrem de multe alte obiective turistice, o simplă plimbare prin Granada e delicioasă! Are bulevarde largi, trotuare spaţioase, multă multă verdeaţă, terase drăguţe şi miros de ceai peste tot! Are o puternică amprentă arăbească, cea mai puternică dintre toate locurile pe care le-am văzut în Andaluzia (nu am fost în Cordoba, totuşi). Şi asta o face tare specială.

Încep aventurile în Granada

Ajungem în Granada noaptea, în jur de 10, şi ne ducem direct la hotel. Avem cazarea la Hotel Granada Centro, pe care chiar ţi-l recomand! Un hotel simplu de 2 stele, dar cu condiţii excelente, foarte curat, o baie superbă şi poziţie optimă. Suntem destul de obosiţi, dar nu ne putem abţine şi ieşim un pic să explorăm oraşul. Hotelul e foarte aproape de Calle Gran Via de Colon, aşa că ne plimbăm pe acest bulevard, foarte lat, luminat, cu magazine cu vitrine frumoase şi restaurante de o parte şi de cealaltă.

REZERVĂ UN TUR GHIDAT ONLINE


Sugestii de cazare în Granada:


Granada

Plimbare nocturnă prin Granada

În plimbarea noastră, care e de asemenea şi o căutare flămândă de o cină gustoasă, facem stânga şi intrăm în cartierul arăbesc Albayzin, pe strada Calle San Juan de los Reyes. Aici rămânem mască! Avem impresia că ne-am teleportat în Maroc!! Încă nu am fost în Maroc, dar am citit mult despre el pe bloguri, şi aici în Albayzin sunt sigură că e aceeaşi atmosferă. Un bazar întreg de produse fără preţ afişat, pentru care trebuie să negociezi, cafenele şi restaurante decorate în stil arăbesc, cu narghilele înăuntru, şi oameni la intrare care îţi prezintă meniul şi încearcă să te convingă să intri. Au chiar şi tatuaje cu henna în stradă. Exact ca în Maroc! Mi se pare tare deosebit!

Granada

Bazarul din Albayzin, cartierul arăbesc din Granada

Granada

Granada

Granada

Plecăm încântaţi din Albayzin, dar fără să ne hotărâm la un restaurant, aşa că mergem mai departe spre centru. Nu departe găsim un noodle bar. Şi atât ne-a fost. Adorăm amândoi noodles, şi aici îi putem customiza după pofta noastră. Alegi tipul de tăiţei, tipul de sos, şi exact ce vrei să adaugi în ei: legume, pui, creveţi, vită. Eu mi-am luat un Pad Thai Noodles, pentru că am citit atât de mult despre Thailanda, ce poţi mânca acolo, şi toată lumea laudă într-un mare fel pad thai, încât trebuia să îl încerc. Chiar şi aici, în Granada.

A fost extrem de bun! Abia aştept să încerc pad thai la el acasă!! Până atunci îţi recomand NoodleRest. Arată foarte modest înăuntru, dar fac nişte noodles foarte buni şi deloc scumpi, în jur de 7 euro (ai meniul aici).

Granada

Granada

Alhambra şi împrejurimile

A doua zi mergem să vedem Alhambra. Am vorbit mai mult în acest articol despre experienţa extraordinară. Alhambra e superbă şi trebuie neapărat să o vezi când mergi în Granada!

Alhambra, Granada

Patio de los Leones, Alhambra

Alhambra, Granada

Alhambra, Granada

Apoi ne plimbăm prin oraş şi efectiv ne minunăm cât de frumos poate fi! Nici nu ştiu exact ce să îţi spun că e special, pavajele de pe străzi, curăţenia, clădirile frumoase, portocalii plantaţi pe stradă, mirosul înnebunitor de ceai, care ne urmăreşte peste tot! Sunt multe locuri în care se vinde ceai şi împrăştie nişte arome senzaţionale!

Granada

Granada

Granada

Granada

Granada

Ceaiuri de vânzare în Granada

Granada

Trecem şi pe lângă Catedral de Granada, e foarte mare şi faţada principală e impresionantă. Nu intrăm, dar vedem după aceea imagini pe internet şi e chiar deosebită, albă în interior, cred că merită o vizită. Costă 5 euro intrarea.

Granada

Catedral de Granada

Granada

Catedral de Granada

După aceea parcurgem în plimbare Carrera del Darro, o stradă de-a lungul râului Darro, la marginea cartierului Albayzin. Cu râul alături, multe poduri frumoase care îl trec, cu Alhambra ridicându-se maiestuos în dreapta, cu clădirile şi aromele arăbeşti la stânga, Carrera del Darro e o stradă tare romantică, şi, se spune, una dintre cele mai frumoase din lume! Cert e că la început de primăvară am savurat-o la maxim.

În continuarea Carrera del Darro se află Paseo de los tristes, sau după numele oficial Paseo del Padre Manjón. Este din nou o zonă superbă şi nu e nimic trist în privinţa ei. Dar numele îi provine din faptul că pe aici treceau procesiunile funerare pe vremuri în Granada, în drum spre cimitirul de pe deal, pe Cuesta de los Chinos.

Granada

Carrera del Darro, Granada

Granada

Granada

Granada

Granada

Paseo de los Tristes, Granada

În capătul Paseo de los Tristes facem stânga şi începem să urcăm pe deal pe strada Cuesta del Chapiz. Zona e absolut superbă! Dealul e uşor anevoios, dar nu e mult de urcat. Şi merită din plin, e totul foarte frumos aici!

Granada

Granada

Cuesta del Chapiz, Granada

Granada

Ne amuzăm de indicatorul cu „Physically impossible entry” 🙂

Granada

Granada

Granada

Mirador de San Nicolas

Ajungem apoi la mult aşteptatul Mirador de San Nicolas! E un deal de unde Alhambra se vede splendid şi noi ne dorim tare mult să prindem apusul aici. Acum câţiva ani Bill Clinton a văzut apusul de la Mirador San Nicolas din Granada şi a zis că e cel mai frumos apus din lume. Nu vrem să ratăm aşa ceva!

Granada

Am ajuns la Mirador de San Nicolas, Granada

Aşa că ne înfiinţăm la una dintre terasele de aici şi ne luăm câte un café con leche când catadicsesc chelnerii să ne dea atenţie. Ne aşteptam să fie preţurile umflate, că doar locaţia e excelentă, şi de privelişte nu mai zic. Dar nu e aşa, preţurile sunt ca peste tot în oraş. Şi aşteptăm cuminţi să înceapă golden hour, ora aceea magică de dinainte de apus (dar și imediat după răsărit), când lumina e roşiatică şi romantică. Am chiar şi o aplicaţie, Magic Hour, care îmi spune, în funcţie de locul de pe glob în care mă aflu, când începe, când e apusul, şi când se termină magic hour.Granada

Granada

Mai sunt 23 de minute până la magic hour

Şi.. a început! Soarele ne inundă într-o lumină caldă şi frumoasă. Alhambra arată mi-nu-nat! Nu ne pare rău că am aşteptat.

Priveliste de la Mirador San Nicolas, Granada

Ce priveliste splendida asupra Alhambrei, in Granada <3
Posted by Designed to travel on Wednesday, July 5, 2017

Granada

Granada

Alhambra la golden hour, o splendoare!

Final de seară în Granada şi o cină neaşteptată

Nu mai avem răbdare să stăm după apus propriu-zis, ne mulţumim că am prins golden hour la Mirador de San Nicolas, şi coborâm agale prin Albayzin, spre centrul Granada. Ne minunăm iarăşi de bazarul plin de lucruri şi de spiritul marocan de acolo. Arome de ceai, mirodenii şi narghilele parfumate peste tot.

Granada

Granada

Albayzin, cartierul arăbesc din Granada

Granada

Tatuaje cu henna în Albayzin

Granada

Foarte aproape de hotelul nostru, Granada Centro, găsim un restaurant chinezesc, cu o ofertă extrem de bună. Meniul zilei cu 3 feluri de mâncare la doar 7 euro! Pentru că ni se pare cam dubios, îl căutăm pe net, şi vedem că are review-uri extrem de bune. Aşa că intrăm şi noi.

Vai, cât de bine am mâncat! Restaurantul se numeşte Mare Nostrum, şi e chiar pe Calle Gran Via de Colon. Nu alegem meniul de 7 euro, ci câte un meniu de 9-10 euro cu multe feluri, de abia putem să mâncăm. Extraordinar de bun totul, mâncăm şi nu ne vine să credem! La final vine şi nota de doar 20 de euro, şi le lăsăm bacşiş 5 euro. Rămân foarte perplecşi şi ne tot întreabă dacă suntem siguri, dacă nu am greşit. Noi le tot spunem că mâncarea a fost foarte bună, şi ei extrem de amabili! Dacă eşti fan mâncare asiatică, îţi recomand cu căldură localul.

Granada

Granada

Aventurile în Granada iau sfârşit

Astea au fost aventurile noastre prin Granada. Am dormit lemn şi a doua zi am pornit spre Malaga.

E suficient să stai o zi aici pentru a te bucura de tot ce are de oferit. Neapărat să vezi Alhambra, pentru care trebuie să te organizezi din timp (mai multe în articolul dedicat), şi aş include pe lista de “must” şi apusul la Mirador de San Nicolas. În rest ai de văzut Catedral de Granada, cartierul arăbesc Albayzin, Carrera del Darro, şi pur şi simplu străzile şi oamenii din Granada. Cel mai bine este să mergi pe jos şi să observi totul în jurul tău. Punctele de interes sunt destul de concentrate şi aproape de centru.

Granada e minunată, la fel ca întreaga Andaluzia. Dar aici găseşti acel ceva arăbesc pe care te aştepţi să îl găseşti în regiune. Bazaruri, ceaiuri, mirodenii, arhitectură, Alhambra care e o splendoare. Are un spirit arăbesc foarte pregnant în zonele vechi şi unul european, elegant şi relaxat în zonele noi din centru. Cele două se îmbină foarte armonios şi fac din Granada un loc cu totul special.

Citeşte şi:

«

»

4 COMMENTS

 • Dorina Danila

  Granada e, intr-adevar, un loc special. Catedrala e foarte frumoasa, pacat ca n,-ati intrat :).

  • Diana
   AUTHOR

   Da, Dorina, am vazut si eu apoi ca e chiar deosebita catedrala.. 🙂

 • Poteka

  Marfă articolul 🙂 Granada are cel mai plăcut vibe din toate orașele pe care le-am vizitat. Faină și poza de la Mirador de San Nicolas. Nu am apucat să-l văd decât noaptea, dar la golden hour pare cu totul diferit!

  • Diana
   AUTHOR

   Multumim :). Si noua ne-a plăcut mult Granada si am gasit fascinant cum fiecare oraș din Andaluzia are propriul caracter, nu prea se aseamănă între ele. M-am uitat pe blogul vostru, e foaaarte mișto, și cu informații utile dar și cu experiența voastră descrisă detaliat, e tot ce are nevoie un călător! Țineți-o tot așa și succes! 🙂

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro