Search here...
TOP
Thassos

Golden Beach, Thassos – una dintre cele mai populare plaje de pe insulă

Golden Beach, Thassos

Golden Beach, Thassos – una dintre cele mai populare plaje de pe insulă

Am fost tare fericiţi să ne cazăm chiar pe Golden Beach în Thassos. De fapt, să îţi spun sincer, am avut ceva emoţii. Ştiam că Golden Beach e de departe cea mai populară plajă de pe insula Thassos, pentru că e foarte întinsă, are nisip fin şi marea e limpede. Aşa că ne-am temut ca nu cumva să găsim aglomeraţie peste măsură. Dar karma noastră de travel a fost bună, am avut parte de o zonă de plajă incredibil de liniştită, cu cea mai bună tavernă, funizoare de frappe-uri pe plajă dimineaţa, şi fructe de mare bune la prânz, la o aruncătură de băţ.

Golden Beach, sau pe numele e grecesc, Chrysi Ammudia (plaja de aur), se întinde pe o distanţă de peste 2 kilometri, este suficient de lată încât să încapă câteva rânduri de şezlonguri, nisipul e extrem de fin (şi tare fierbinte la orele prânzului), iar apa limpede de tot, cu nişte culori splendide, mai ales în a doua parte a zilei. Ca să nu mai spun că e foarte mică în adâncime până departe de tot.

Golden Beach, Thassos

La Golden Beach apa e incredibil de limpede

Golden Beach, Thassos

Golden Beach, Thassos

Nu degeaba se numeşte insula de smarald, apa are nişte nuanţe fantastice!

Golden Beach, Thassos

Golden Beach, Thassos

A little love from Golden Beach

Ne-am cazat aproape de plajă

Noi ne-am cazat la o pensiune aproape de zona de camping din partea de nord. Eram la 300 de metri de plajă. Cred că şi acesta a fost un motiv pentru care aglomeraţia s-a ţinut departe de noi, din câte am observat sudul plajei e ceva mai comercial. Am făcut plajă aproape zilnic în dreptul tavernei Pefka, unde serveau nişte feluri de mâncare de te lingeai pe degete, şi în plus aveau şi un personal foarte prietenos, de ne-am îmbrăţişat cu toţii la plecare.


Sugestii de cazare în Thassos în zona Golden Beach unde am stat și noi:


Golden Beach, Thassos

Golden Beach, Thassos

Exact unde făceam noi plajă şezlongurile erau contra cost. Nu pot garanta că e la fel pentru toată Golden Beach, îţi spun doar cum era la noi. Două şezlonguri şi o umbreluţă costau 6 euro. Apoi dacă voiai să comanzi ceva, plăteai separat. Un frappe, de exemplu, costa 3 euro.

Golden Beach, Thassos

Plimbare de-a lungul Golden Beach

Într-o zi am pornit la pas spre sudul Golden Beach, să vedem ce descoperim pe acolo. Plaja nu are o faleză, cum eram noi obişnuiţi de anul trecut, când am stat în Polychrono, Halkidiki, şi în fiecare seară ieşeam la plimbare. Aşa că am luat-o pe lângă plajă, pe stradă, printre viluţe şi hoteluri. Nu e tocmai o plimbare extraordinară, nu prea sunt trotuare şi dacă nu eşti lângă plajă nici nu ai mare lucru de văzut.

Golden Beach, Thassos

Dar o dată ajunşi mai spre sud, am dat şi de faleza mult aşteptată. Cu magazine şi taverne în stânga şi în dreapta, jocuri şi maşinării de bâlci, mulţi oameni întorcându-se de la plajă. Aha, aici e aglomeraţia aceea faimoasă! În ce priveşte varietatea de taverne este bun sudul Golden Beach.

Ce ne-a plăcut totuşi în sud a fost priveliştea. Se vedea toată Golden Beach întinzându-se cât cuprinzi cu privirea. Trebuie să menţionez însă că aici nu este nisip, sunt pietre pe plajă. Aşa că ai grijă cum îţi faci planurile.

Golden Beach, Thassos

Golden Beach, Thassos

Golden Beach, Thassos

Dar sincer prefer nordul mai liniştit, fără muzică pe plajă, şi fără prea multă lume. Pe lângă taverna Pefka, mai aveam aproape de noi şi un supermarket, un gyros, şi o brutărie de unde ne cumpăram dimineaţa nişte plăcinte fantastice. Aşa că nu am dus lipsă de nimic.

Să visăm în continuare

Una peste alta, chiar ne-a plăcut Golden Beach. Am mai explorat un pic insula, am ajuns şi la Paradise Beach într-o zi, dar ne-am îngrozit de toată aglomeraţia de acolo. Şezlong lângă şezlong, până în apă. Departe de gustul nostru. Tot mai bine ne-a fost acolo, aproape de cazare, unde opream şezlonguri dimineaţa pentru tot grupul, ne trezeam încetişor cu un frappe, şi adormeam la prânz sub umbrelă.

Până la următoarea vacanţă la mare, să tot visez la clipele acelea de relaxare totală, în sunetul valurilor, cu aerul sărat în nări, şi jucându-mă cu degetele în nisipul fierbinte. Kalimera!

p.s. uite câte nuanţe are apa la Golden Beach, în funcţie de momentul zilei, poziţia soarelui, e magie curată!

Golden Beach, Thassos

Golden Beach, Thassos

Golden Beach, Thassos

Citeşte şi:

«

»

4 COMMENTS

  • Avramita Nicoleta

    Buna seara !Va rog imi puteti spune si numele pensiunii din Golden Beach?Sunt impresionata de descrierea d-voastra ,va multumesc!

  • Cudalb gavril f

    Buna !ne puteți spuune daca exista din port firme sau privati care fac turul insulei sau la obiectivele importante cu grupuri?????Cu vaporase sau alte mijloace???

  • Avramita Nicoleta

    Buna!Noi am cumparat excursia din portul Limenas!

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro