Search here...
TOP
Roadtrip Țara Bascilor

Cum am închiriat o mașină de la Hertz în Bordeaux, Franța

Cum am închiriat o mașină de la Hertz în Bordeaux, Franța

Cum am închiriat o mașină de la Hertz în Bordeaux, Franța

Hai să îți povestesc cum am închiriat noi o mașină de la Hertz în ultima vacanță. Am mai avut o experiență recent în Malaga, unde am închiriat o mașină pentru 5 zile de la Goldcar, și am descris totul aici: Cum am închiriat maşina în Spania. De data aceasta itinerariul a presupus un zbor la Bordeaux cu Blue Air (pentru că era cel mai apropiat aeroport cu zboruri directe din București de destinația noastră, Bilbao), și închirierea unei mașini de la Hertz pentru a ne deplasa cu ea în Spania.

Zborul la Bordeaux este o variantă foarte bună pentru a vizita Țara Bascilor, de asemenea Bordeaux este un oraș superb (pe care noi nu am apucat deloc să îl vizităm), iar bagajul de mână pentru Blue Air este singurul dintre companiile low cost care poate fi un troller, deci nu ai atât de multe restricții.

Am ales Hertz din două motive:

Trecerea graniței cu o mașină închiriată. Am căutat foarte mult, dar nu am găsit nicio informație pe internet despre posibilitatea de a călători cu o mașină închiriată într-o altă țară. De aceea am dat un mail la RentalCars, un site agregator de oferte de închiriere mașini, întrebându-i specific de situația mea. Ei mi-au răspuns scurt că doar Hertz, Avis și Europcar permit trecerea graniței cu mașinile lor. Sincer nu știu dacă e adevărat, dacă ai vreo altă informație chiar te rog să îmi spui.

Cupon de reducere 25% la Hertz (l-am găsit aici). Chiar în perioada în care căutam o mașină de închiriat, mi-a răsărit pe facebook această ofertă. În aceeași zi am și făcut rezervarea pe site-ul Hertz, cu 25% reducere.

Cum se închiriază o mașină de la Hertz

Noi am făcut rezervarea online, pe site-ul Hertz, cu plata la fața locului. Este ceea ce îți recomand și ție, deoarece știi sigur cât vei avea de plătit, suma din rezervare nu se modifică. Și în plus nu riști să ajungi la biroul de închirieri și să îți spună că mai au doar limuzine disponibile, iar bugetul tău să sară în aer.

Dacă ai rezervare făcută, chiar dacă nu au mașini disponibile din categoria cerută de tine, sunt obligați să îți facă un upgrade gratuit, nu trebuie să plătești nimic în plus.

În momentul rezervării trebuie să indici un card de credit. Este cel mai sigur să ai și să folosești cardul de credit. Unele companii primesc și carduri de debit, însă sub anumite condiții, care trebuie să fie clar specificate pe site (de exemplu, la Goldcar puteam folosi cardul de debit doar dacă ne făceam asigurarea extra). În niciun caz să nu te bazezi că poți plăti în numerar, poți să ai zeci de mii de ce vrei tu la tine, dacă nu ai card (în special de credit), nu vor discuta cu tine. Asta pentru că ei au nevoie de o garanție, în caz că mașina pățește ceva, să îți poată retrage din bani.

La ghișeul de închirieri trebuie apoi să te prezinți cu: act de identitate, permis de conducere, card credit, toate pe numele celui care a făcut rezervarea!

Dacă vrei să adaugi un al doilea șofer, trebuie să plătești o taxă în plus pe zi. Noi am mers la risc, și am condus mai mulți fără să fi plătit second driver. Dar cred că e ceva ce ține de asigurare, cea de bază care e inclusă în preț cred că se face pe persoană, nu pe mașină. Deci dacă am fi fost implicați într-un accident, nu știu exact ce s-ar fi întâmplat. Așa că nu face cum am făcut noi 😃.

Cum am închiriat o mașină de la Hertz în Bordeaux, Franța

Cât a costat închirierea

Am fost patru oameni și am optat pentru o mașină mică, am vrut desigur să fie cât mai ieftină. Am ales ridicarea și predarea la aeroportul din Bordeaux. Am primit un Ford Fiesta 2016 pe benzină, cu plinul făcut. A trebuit să o predăm tot cu plinul făcut, altfel urma să plătim o suprataxă de 60€.

Mașina a costat 121€ în aceste condiții, fără asigurare. Am ales să nu mai facem asigurare de data asta, în încercarea de a ține vacanța cât mai low budget (noi fiind în pregătiri pentru Thailanda).

Cheltuielile s-au desfășurat în felul următor:

  • pe 16 noiembrie, când ne-am prezentat la biroul Hertz de pe aeroportul din Bordeaux, mi-au blocat 350€ pe cardul de credit: 101€ închirierea (33.88€ pe zi), 60€ taxa de carburant (în caz că nu aduc mașina cu plinul făcut), 20€ tva. În total 182€. Acum de ce mi-au oprit 350€ nu prea am înțeles, și nici nu am întrebat detaliat. Ideea este că nu au retras acești bani, doar i-au blocat.
  • franciza per incident, în lipsa unei asigurări extra, a fost de 1000€. Nu au blocat acești bani pe card, doar și-au asigurat dreptul că o pot face.
  • am predat mașina înapoi pe 18 noiembrie; la predare au verificat-o să aibă plinul făcut, și să nu aibă vreo zgârietură; A fost totul în regulă.
  • pe 23 noiembrie mi-au deblocat cei 350€ de pe card, și mi-au retras cei 121€ (de fapt 576 de lei)

Tot procesul a fost simplu și destul de rapid.

Cum am închiriat o mașină de la Hertz în Bordeaux, Franța

Costurile pentru a închiria o mașină de la Hertz în Bordeaux pentru 3 zile

Tentative de upgrade

Francezul de la ghișeul Hertz a fost amuzant. Mă rog, el își făcea treaba, dar nouă ni s-a părut amuzant. A încercat să ne vândă niște upgarde-uri, la niște prețuri foarte mici, după cum spunea el. Pentru noi un preț foarte mic ar fi fost, să zicem, 5€ în plus pe zi.

Ei bine, omul a încercat să ne dea un Volvo XC90 cu 70€ în plus pe zi, apoi un Infinity QX35 cu 50€ în plus pe zi. Ținând cont că porneam de la un Ford Fiesta de 40€ pe zi, nu înțeleg cum de i-a trecut măcar prin minte să ne propună așa ceva 😂. Apoi a mai avut o încercare, ne-a oferit un upgrade la Jeep Renegade pentru doar costul gps-ului, 20€ pe zi. Ar fi fost o variantă bună, dacă am fi vrut gps-ul, dar nici pentru acela nu eram dispuși să plătim.

Așa că săracul om nu a reușit să facă nicio afacere cu noi. Și se pare că în final am avut karma bună, căci am descoperit că la mica noastră Fiesta aveam navigația instalată!

Trecerea graniței cu mașina închiriată

Ca să fiu sigură, înainte de a ajunge acolo, am trimis un mail la Hertz și i-am întrebat dacă trebuie să plătim ceva în plus pentru a merge cu mașina în Spania. Mă gândeam că poate e nevoie de vreo asigurare extra. Mi-au răspuns prompt că trebuie să plătesc 8.36€ plus tva în plus pentru a conduce în Spania.

Ei bine surpriză, la ghișeu m-au informat că nu am nimic de plată în plus! Tot ce ne-a trebuit, ca să mergem cu mașina în Spania, a fost un extra kit de triunghi plus vestă reflectorizantă, căci legea în Spania spune că trebuie să ai două. Am cerut kit-ul când am preluat mașina din parcare, și asta a fost tot.

La trecerea graniței nici măcar nu ne-am oprit, fiind spațiu Schengen nu este nevoie de verificări de documente.

Costuri totale cu inchirierea mașinii

Mini-roadtrip-ul prin Țara Bascilor ne-a costat destul de mult în final. 254€ pentru două zile și jumătate. Noroc că am împărțit costurile la patru 😃.

  • închirierea: 121€
  • benzina pentru aproximativ 800km: 80€
  • taxe autostrăzi: 50€
  • parcări: 2.5€
  • TOTAL: 253.5€

Taxele de autostradă au fost destul de mari. Mergeam câțiva kilometri, dădeam de o stație de taxare, 3.60€. Mai mergeam câțiva km, iar dădeam de o stație de taxare, alți 3.60€. Pe teritoriul Franței taxele ne-au costat 26€, iar în Spania 24€.

Parcare am plătit o singură dată, în San Sebastian. În rest ori am găsit parcare gratuită (în Franța marcată cu dungi albastre -sau poate greșesc, nu sunt sigură-, iar în Spania cu dungi albe), ori am lăsat-o gratuit la cazare.

În ce privește benzina, în Spania era mai ieftină, 1.24€/l. În Franța am băgat cu 1.38€/l.

Cum am închiriat o mașină de la Hertz în Bordeaux, Franța

Punct de taxare pe autostradă

Cum am închiriat o mașină de la Hertz în Bordeaux, Franța

Plinul făcut în Spania

Cum am închiriat o mașină de la Hertz în Bordeaux, Franța

Plinul făcut în Franța

Cam asta a fost experiența noastră. Sper că te ajută, în caz că vrei să închiriezi o mașină de la Hertz. Și dacă mai ai nevoie de alte detalii, chiar te rog să mă întrebi!

Happy Travels!


Citește și:

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro