Search here...
TOP
Thassos

Cât costă o vacanţă în Thassos

Cât costă o vacanţă în Thassos

Cât costă o vacanţă în Thassos

Astăzi vorbim despre lucruri mai practice, şi anume cât costă o vacanţă în Thassos, insula de smarald. Insula e tare accesibilă românilor, putem ajunge acolo cu maşina, relativ repede. Noi am făcut 9 ore şi jumătate pe traseu, am povestit mai multe aici: Traseul București – Thassos în 9 ore (prin Makaza). Şi vacanţa în sine este de asemenea accesibilă, deşi nouă ni s-au părut toate ceva mai scumpe decât în Halkidiki, unde am fost anul trecut (vezi şi Cât costă o vacanţă în Halkidiki).

Cât costă o vacanţă în Thassos

Am stat în Thassos 6 nopţi şi 7 zile, în august. Am plecat doar noi doi în maşină, într-o vineri şi ne-am întors într-o joi. Costul total pentru amândoi a fost 974€. Bugetul estimat era de 1075 euro, aşa că per total am ieşit bine. Dar hai să vedem exact ce presupune acest total. Ţine cont că toate costurile sunt pentru două persoane!

Cât costă o vacanţă în Thassos

Cât costă o vacanţă în Thassos – Total

Drum – 161

Cât costă o vacanţă în Thassos

Cât costă o vacanţă în Thassos – Taxe drumuri

Drumul a costat în total 161€. Pentru că ne-am încadrat să ne întoarcem în 7 zile, ne-am luat vignetă de Bulgaria doar pentru o săptămână, cu 9€. Dacă stai mai mult, trebuie să îţi iei pentru o lună.

 • Taxe drumuri 18.7€
 • Combustibil 88.5€
 • Feribot 54 €

În ce priveşte combustibilul, am făcut un plin la Giurgiu, înainte de a ieşi din ţară, apoi am mai făcut plinul la Kardzali, unde se găseşte ultimul OMV din Bulgaria de pe traseu. Poţi plăti cu cardul, dar pentru că am auzit că s-ar frauda cardurile în benzinăriile din Bulgaria, noi am ales să plătim cash, în euro. Primesc euro (probabil nu la un curs extraordinar), şi de obicei îţi dau rest în leva. Dar de data asta au avut să îmi dea rest chiar în euro, în monezi. Am calculat că motorina ar fi cam 1.08€ pe litru.

Cât costă o vacanţă în Thassos

Cât costă o vacanţă în Thassos – Combustibil

Atenţie, în Grecia costă cam 1.4€ litrul de benzină/motorină, aşa că mai bine alimentezi în Bulgaria!

În Thassos ne-am plimbat cu maşina unor prieteni, nu am folosit-o pe a noastră. A trebuit să alimenteze înainte de a pleca de pe insulă, şi am contribuit şi noi cu 20€. Iar la întoarcere am oprit din nou la Kardzali să alimentăm.

Cazare – 420€

Cazarea a costat 70€ pe noapte. Am stat la o pensiune cu studiouri la Golden Beach, pe lângă zona de camping. Cazarea a fost ok, dar zona aleasă a fost extraordinară! Foarte liniştită pentru cât de populară este Golden Beach. Plaja fabuloasă, cu nisip fin, apă limpede şi mică până în larg, şezlonguri cu umbrele, fără muzică, şi de obicei nu foarte mulţi oameni.

De asemenea, lângă plajă era o tavernă excepţională, Pefka, am mâncat foarte bine aici!

Cât costă o vacanţă în Thassos

Cât costă o vacanţă în Thassos


Sugestii de cazare în Thassos în zona Golden Beach unde am stat și noi, cu note bune și aproape de plajă, unele au și mic dejun inclus:


Mâncare – 327€

Mâncarea în Grecia este un festin! Cel puţin pentru mine, care ador fructele de mare, şi mai proaspete decât lângă mare nu ai cum să găseşti! Îmi plouă în gură când mă gândesc ce de bunătăţi am mâncat acolo, mai ales fructe de mare în sos saganaki, un sos cu roşii şi brânză feta, o nebunie! Alex nu mănâncă deloc peşte, dar a avut şi el cu ce să se răsfeţe, mai ales cu gyrosul zilnic, souvlaki, sau diverse la proţap.

De obicei în vacanţă ne desfătăm la cină, iar la prânz ne cumpărăm ceva rapid. În Grecia acel ceva rapid şi bun este mereu gyros, 3 euro unul. Pentru cină, un fel de mâncare la restaurant era în jur de 9-10-12€ euro. Un aperitiv, de exemplu tzatziki, cam 4€, sau hamsii la 5-6€. O carafă de vin de un litru 10€. Iar desertul e întotdeauna din partea casei în Grecia.

Pentru micul dejun ne-am organizat în cameră, pentru că aveam chicinetă, şi ne făceam zilnic nişte sandvişuri.

În cele 6 zile cât am stat în Thassos (nu voi lua în considerare ultima zi, cât am fost pe drum), am avut o medie de 54€ pe zi, în doi oameni. Aici intră şi frappe-urile şi eventual gogoşile de pe plajă (pofticioasa de mine nu rezistă în faţa gogoşilor!), şi cumpărăturile de la supermarket pentru mic dejun şi diverse gustări.

Cât costă o vacanţă în Thassos

Cât costă o vacanţă în Thassos

Altele – 65€

Două şezlonguri şi o umbrelă costau 6 euro în zona în care am stat noi, iar consumaţia era separată. Am stat 5 zile la plajă la noi la Golden Beach, aşa că am plătit 30 de euro pe şezlonguri. Am mai fost să vedem şi alte plaje, dar după-masa, după ce se mai ducea căldura de la prânz, şi nu ne-am luat şezlonguri pe acolo.

În rest, am mai cumpărat suveniruri pentru noi şi pentru acasă de vreo 35 de euro. Ne place să aducem acasă lucruri utile, aşa că am luat ulei de măsline, brânză feta, ouzo, în general produse locale.


Pentru acesorii de călătorie organizate inteligent citește: Travelkit: destinația ideală pentru bagaje și accesorii de călătorie


Cât costă o vacanţă în Thassos? Uşor sub 1000€ pentru o săptămână, două persoane

Sau cel puţin atât ne-a costat pe noi. Bugetele de călătorie sunt tare subiective, unii preferă să economisească într-o parte, unii în alta. Iar unii nu vor deloc să economisească, şi să se răsfeţe la maxim în vacanţă. Noi, de exemplu, probabil puteam plăti mai puţin pe cazare. Dar am avut anumite doleanţe, să fie foarte aproape de plajă, să aibă camere disponibile pentru 11 oameni, şi am fost şi în plin sezon, am prins acolo 15 august, Sfânta Maria, care e mare sărbătoare creştină. Puteam economisi probabil şi la mancare, dar sunt unele ţări în care nu merită să faci concesia asta. Mâncarea face parte din cultură şi experienţă, iar eu în Grecia şi în Italia nu îmi voi refuza niciodată mici plăceri culinare.

De asta aş vrea să subliniez că nu e o regulă dată cu bugetul de vacanţă. Dar sper totuşi ca prezentându-ţi în detaliu costurile noastre, să te ajut în planificarea propriei vacanţe.

Aşadar noi am avut un cost total de 974€ pentru 7 zile, deci 487€ de persoană (în jur de 2200 de lei). Este un cost rezonabil, dar dacă ai mai vrea să economiseşti ţi-aş sugera să mergi în septembrie, toate costă mai puţin, şi e încă suficient de cald cât să te bucuri de o vacanţă la mare.

Kalimera! 😀

Citeşte şi:

«

»

2 COMMENTS

 • Denisa

  Chiar eram curioasa de acest articol! La mine a fost a treia vacanta in Thasos si trebuie sa iti spun ca de fiecare data m-a costat cam 300 eur (fara drum). Anul acesta, ce-i drept, am cheltuit cam 350 (din nou, fara drum – dar drumul l-am impartit in 4 si a fost, deci, mai ieftin). In plin sezon, pe langa Pefkospilia, am dat 40 eur pe noapte pe camera de 2 persoane iar in septembrie costa in jur de 25 eur iar conditiile nu sunt deloc rele.
  Weekend placut!

  • Diana
   AUTHOR

   Denisa, cazare la 40 de euro suna foarte bine, si arata si bine zona. De retinut pentru data viitoare 🙂

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro