Search here...
TOP
Andaluzia

Malaga (Spania) şi o plimbare surprinzătoare

Malaga ne-a surprins tare mult. În călătoria noastră prin Andaluzia am avut anumite locuri pe care abia aşteptam să le vedem, cum ar fi Caminito del Rey, Mediterranean Steps din Gibraltar, Sevilla sau Alhambra. Malaga nu se regăsea neapărat printre ele, dar pentru că acolo am zburat, am zis să dăm o tură şi prin acest oraş, mai ales că este la mare şi iubim să vedem marea!

Acum, după ce am fost acolo, te pot sfătui să nu îl ratezi cu niciun preţ! E un oraş extrem de elegant şi îngrijit, e foarte verde şi are mulţi palmieri, e senin şi vesel. Dar nu mă crede pe cuvânt, hai într-o plimbare să te convingi.


Sugestii de cazare în Malaga. Noi nu am stat peste noapte în oraș, dar am făcut o selecție de câteva hoteluri cu design, amplasare și note bune:


Dacă rămâi în Malaga și vrei să faci excursii de o zi în regiune, îți recomand GetYourGuide. E o platformă excelentă pentru tururi, au garanția celui mai bun preț, anulare facilă, customer service 24/7 și poți folosi voucherele pe telefon, fără să fie nevoie să le printezi. Câteva tururi excelente pe care le poți face din Malaga:

Să începem plimbarea prin Malaga

Malaga mă cucereşte de când văd palmierii, îi dau un aer tare exotic. Chiar ştii că eşti în vacanţă când vezi palmieri! Însă pe măsură ce înaintăm în oraş, nu îmi vine să cred cât de multe clădiri superbe văd în jur, majoritatea întreţinute impecabil. Pe jos e foarte curat, pavelele îngrijite, şi papagalii zboară liberi, cum zboară la noi vrăbiuţele. Toate acestea îmi inspiră un oraş iubit de locuitorii săi.

Malaga

Papagal liber în Malaga

Malaga

Malaga

O mulţime de palmieri în Malaga

Malaga

Malaga

Malaga

Clădiri foarte frumoase şi îngrijite în Malaga

Atracţii turistice nu sunt foarte multe, iar noi alegem să vedem doar câteva, într-o plimbare lejeră prin oraş. Mergem întâi la Mercado Central de Atarazanas, o piaţă care îmi place extraordinar de mult. E o concurenţă serioasă pentru Boqueria din Barcelona, cu aerul său arăbesc şi cu geamurile pictate. Nu rezistăm şi ne luăm un kilogram de căpşuni, pe care le devorăm instant aşa cum sunt, nespălate. 1 euro kilogramul de căpşuni cărnoase şi dulci, sunt foarte foarte gustoase căpşunile în Spania! Şi incredibil de ieftine!

Malaga

Mercado Central de Atarazanas, Malaga

Malaga

Malaga

Mercado Central de Atarazanas, Malaga – interior

Malaga

Malaga

Alex cumpără căpşunile savuroase

Apoi trecem prin Plaza de la Constitucion, care e plină de scaune, în vederea vreunui spectacol, şi ne îndreptăm spre Plaza de la Merced, unde se află şi casa în care s-a născut Picasso. Pe drum vedem şi ruinele unui teatru roman.

Malaga

Plaza de la Constitucion, cu pavele splendide

Malaga

Teatrul roman

Malaga

Plaza de la Merced

Malaga

Casa în care s-a născut Picasso

Malaga

Tot în centru este şi Catedral de Malaga, recunoscută pentru faptul că are un singur turn, cel de-al doilea nu a fost niciodată terminat. De aceea este poreclită „la manquita”, adică femeia cu un singur braţ. Legenda spune că banii pentru al doilea turn au ajuns la colonişti, în timpul războiului american de independenţă.

Malaga

Catedral de Malaga – panorama nu e prea reuşită, dar se văd foarte bine cele două turnuri

Malaga

Catedral de Malaga

Mirador de Gibralfaro

Acum urcăm spre Mirador de Gibralfaro. Se poate să nu ne urcăm noi undeva sus de tot, ca să vedem priveliştea mai bine? Urcăm pe lângă cetatea Alcazaba, care se poate şi vizita, dar noi nu mai avem energie în cea de-a şasea zi prin Andaluzia să mai vizităm ceva. Preferăm mai degrabă să luăm relaxat oraşul la pas.

Ajungem sus la Mirador gâfâind, dar uau! Ce privelişte! Merită efortul, îţi recomand experienţa. Malaga se vede splendid de aici de sus.

Malaga

Urcăm spre Mirador de Gibralfaro

Malaga

Privelişte fantastică de la Mirador de Gibralfaro

Malaga

Malaga

Malaga

Catedral de Barcelona, vedere de la Mirador de Gibralfaro

Malaga

Portul şi Malagueta

Ok, gata cu gluma, coborâm spre port, că eu vreau să văd marea! Trecem pe lângă Centrul Pompidou, clădirea multicoloră care găzduieşte câteva colecţii de artă. Oh, dar ce frumuseţe de promenadă, se numeşte Paseo del Muelle Uno. Are un umbrar superb (ce e cu spaniolii şi umbrarele lor minunate?), iar pe latura dinspre mare e plin de terase îmbietoare. Şi nelipsiţii palmieri.

Malaga

Centrul Pompidou din Malaga

Malaga

Umbrarul de pe Paseo del Muelle Uno, Malaga

Malaga

Malaga

Malaga

Superbul Paseo del Muelle Uno

Rezistăm tentaţiei şi mergem mai departe, vrem să găsim un restaurant pe plajă, să fim cât mai aproape de apă şi să auzim valurile. Cum ajungem la plajă, ne îndrăgostim instant! Apare semnul cu Malagueta în faţa noastră, şi eu nu mă mai satur să fac poze cu el. Lumea e întinsă la soare, e o căldură fantastică la început de aprilie. Miroase a apă de mare, şi a loţiune de soare.. ohh mirosul vacanţei la mare..

Malaga

Malaga

Plaja Malagueta

Malaga

La plajă în Malaga

Cât mi-ar fi plăcut să mă arunc puţin în mare, dar nu avem nici măcar costumele la noi. În doar şase zile de plimbare prin Andaluzia ştiam că nu va fi timp să facem şi plajă. Asta e, ne bucurăm oricum că suntem aici, şi respirăm adânc, poate poate reţinem puţin din aerul ăsta sărat.

Malaga

Toată plaja asta pentru mine?

Mergem mai departe pe faleză, şi spre marea noastră bucurie găsim restaurantul perfect! Se numeşte El Cachalot, e chiar pe plajă, şi mâncăm aici cel mai bun grătar de peşte şi cea mai bună paella! În plus, dăm peste un chelner român, care ne povesteşte un pic despre viaţa lui în Malaga. S-a mutat aici de când era copil, şi acum la 20 şi ceva de ani, munceşte ziua şi se distrează noaptea, spune că e tot ce îşi putea dori.

Malaga

Grătar de peşte în formă de barcă, tradiţional pe Costa del Sol

Malaga

Creveţi pe plită şi sardine la grătar, o nebunie!

Malaga

Paella extraordinară la El Cachalot, Malaga

Malaga surprinzătoare

Am vrea să mai stăm, să lenevim puţin după atâta plimbare, şi să ne bucurăm de nisip, de mare, de soare. Dar ceasul ne ceartă şi ne reaminteşte că trebuie să plecăm spre aeroport. Cu părere de rău şi planuri serioase să revenim la anul pe Costa del Sol, şi desigur şi la El Cachalot, plecăm spre aeroport.

Malaga

Plecăm spre aeroport. La revedere, Malaga!

Malaga ne-a făcut o surpriză tare plăcută la final de călătorie. Îmi va rămâne mereu în amintiri drept un oraş plin de soare şi voioşie, cu palmieri ce mă urmăresc la fiecare pas, cu mirosul său de grătar de peşte şi câte o adiere de loţiune de soare. Cu nisipul fin şi jucăuş de pe plaja Malagueta. Cu sentimentul că sunt într-un loc fantastic. Şi sunt teribil de fericită!

p.s. pentru cîteva clipe chiar m-am întors acolo, pe plajă. Iubesc să scriu articole, şi prin ele să retrăiesc momentele mele preferate, acelea din vacanţe!

Malaga

Câteva clipe frumoase din Malaga <3

Posted by Designed to travel on Thursday, July 20, 2017

Citeşte şi:

TAGS:,

«

»

2 COMMENTS

 • mirela16

  Ce frumos ai scris! Ai dreptate, când vad palmieri si eu ma simt in vacanta 🙂 Nu am vazut palmierii din Malaga, dar am vazut altii, prin alte locuri superbe. Iubesc pozele tale 🙂

  • Diana
   AUTHOR

   Daa Mirela, iubesc palmierii! 🙂

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro