Search here...
TOP
Inspirație

Pe unde am călătorit în 2019

Toscana, Italia

Să începem anul nou cu o retrospectivă a anului trecut. Poate se cere și o retrospectivă a decadei trecute în materie de călătorii, dar ar fi prea lungă 🙂. Ce-i drept, eu de vreo 10 ani, din 2009 când m-am angajat, am început să călătoresc constant. De fapt am început să facem retrospectiva pe cont propriu, căci zilele astea, în loc să ne mai uităm la filme sau seriale, am ales să răsfoim miile de poze din vacanțele trecute!

Călătoriile noastre în 2019

O să vă spun din start că în 2019 nu am călătorit extrem de mult. De fapt, am călătorit mai mult decât unii, dar mult mai puțin decât alții. Am prieteni pe facebook care călătoresc foarte des, și mulți nici nu au blog, pur și simplu o fac din pasiune. Asta a fost marea mea temere când am început blogul, că poate nu călătorim suficient pentru a avea un blog de călătorii. Și îmi mai vine dubiul ăsta când văd atâtea persoane călătorind aproape lunar, și în destinații destul de îndepărtate.

Dar mă liniștesc singură, căci nu e o regulă scrisă cu un minim de călătorii pe an, și în plus eu documentez foarte bine călătoriile noastre, iar informațiile sunt de fiecare dată de ajutor pentru cei care le citesc. Așa că misiunea mea, de a îi ajuta pe ceilalți (pe voi! 😊) să își organizeze mai eficient călătoriile, este îndeplinită indiferent de câte destinații vizităm noi.

Am plecat de cinci ori în afara țării și din păcate doar de două ori prin țară. Era anul în care ne propusesem să explorăm mai mult România, aveam liste cu excursii de o zi, de două, de mai multe zile. Dar eu am lucrat (iarăși) foarte mult, inclusiv în weekend-uri, așa că ne-a fost greu să ne organizăm.

Nici pe blog activitatea nu a fost atât de intensă cum mi-aș fi dorit. Țin minte că la retrospectiva de anul trecut aveam aproape pentru fiecare destinație „nu am apucat încă să scriu despre asta” și am rămas foarte dezamăgită. Așa că îmi propusesem ca anul acesta să fie diferit, să mă țin mai mult de scris.

Nu pot să spun că mi-a ieșit în totalitate, dar măcar am scris parțial despre fiecare destinație vizitată (în afară de Madrid, l-am vizitat în decembrie și apoi nu am avut timp deloc să scriu despre el). Am și recuperat din urmă, am scris despre călătoriile noastre din 2018 la Sibiu, în Țara Bascilor, Veneția, Atena, am scris mai mult despre București.

Am început să scriu și despre Coasta Amalfi, e o zonă extraordinară și e mult de povestit acolo, dar încă nu am publicat nimic. Este proiectul meu pentru luna ianuarie, să acopăr impresiile noastre din Amalfi și multe sfaturi pentru a îți organiza o călătorie.

Dar hai să îți povestesc pe unde ne-am plimbat în 2019!

Zaragoza și Barcelona

În martie am vrut să dăm o fugă în Spania. Ne-am tot luptat căci nu eram siguri ce destinație să alegem, parcă decizia logică era să mergem în Madrid, căci nu fusesem până atunci, dar inima ne tot trăgea spre Barcelona din nou. Așa că Barcelona a câștigat, am mers în iubitul nostru oraș pentru a treia oară!

Dar cum nu suportam ideea de a nu vedea o destinație nouă, ne-am organizat să zburăm la dus în Zaragoza, să mergem cu autocarul până în Barcelona, și să zburăm la întoarcere din Barcelona. Zis și făcut, a rezultat o mini vacanță extraordinară!

În Zaragoza am petrecut o singură zi și ne-a plăcut la nebunie! Din păcate nu am apucat încă să scriu despre splendidul oraș, sper să rectific asta cât de curând. Iar în Barcelona ne-am simțit extraordinar, ne-am plimbat pe ruta modernista și am văzut niște clădiri fabuloase, departe de clasicele rute turistice. Am documentat minunățiile pe Instagram cu mare succes, iar pe blog am început să scriu puțin, însă mai am multe de adăugat.

Zaragoza, Spania

Zaragoza, Spania

Barcelona, Spania

Barcelona

Barcelona, Spania

Barcelona

Germania – Valea Rinului și Bavaria

Ne-am făcut curaj și în iunie am pornit prima dată într-o călătorie după ce am aflat diagnosticul lui Alex. Și ce călătorie! Un road trip de 9 zile prin Germania cu mașina noastră, cu plecare din București!

A fost prima dată pentru amândoi în Germania, nu pot să înțeleg de ce aveam așa preconcepții că nu prea avem ce vizita în țara asta, dar am aflat că abundă în natură cu totul impresionantă și orășele medievale fermecătoare, și nimic nu ne-a mai ținut în loc!

Chiar a fost una dintre cele mai deosebite experiențe ale noastre! Am apucat să scriu doar despre începutul călătoriei, trebuie neapărat să continui cu Stuttgart și apoi splendida Bavaria.

Castelul Stolzenfels - Valea Rinului, Germania

Castelul Stolzenfels – Valea Rinului

Râul Mosel din Germania - Cochem

Orășelul Cochem de pe Valea Mosel

Priveliște spre Konigsee de la Eagle's Nest

Priveliște spre Konigsee de la Eagle’s Nest

Germania

Halkidiki, Grecia

În august am decis să mergem o săptămână la relaxare și îmbuibare cu bunătăți grecești în Halkidiki. În 2018 am renunțat la vacanța la mare și ne-am dus în schimb în Dolomiți (cea mai bună decizie!!). Dar am ajuns la finalul anului epuizați și cu o dorință mare de a merge într-o vacanță de relaxare, fără planuri și itinerarii, fără să vizităm nimic.

Zis și făcut, am mers la sigur (ori așa am crezut) în Polychrono, unde fusesem și cu doi ani în urmă. Însă am fost tare dezamăgiți. Condițiile de cazare destul de proaste (știam că sunt studiouri modeste, cam așa sunt în Grecia, dar prea multe lucruri nefuncționale și totul prea învechit), dar plaja ne-a supărat cel mai tare. Plină de gunoi, mucuri de țigară la tot pasul (cu care se jucau copiii!), și o fiță de “litoral”, pentru a sta pe șezlongurile din față trebuia să faci o consumație considerabilă.

Plus că era foarte multă lume, în toată stațiunea un bâlci care nu e pe gustul nostru, una peste alta chiar am regretat alegerea. Am mai avut experiențe proaste în vacanțe, dar asta e singura pe care o regretăm. Când am făcut calculele și am văzut că am dat 1000 de euro pe toată distracția, și am realizat că puteam merge în Austria cu banii ăștia, să stăm pe marginea unul lac să facem plajă și să ne relaxăm, ne-a cam picat fața.

Dar am avut și două experiențe bune și am tras o învățătură destul de importantă. În primul rând am vizitat Meteora (singura excursie) și ne-a plăcut teribil, este un loc e vis și poate a meritat toată vacanța numai ca să vedem fantasticele mănăstiri. Apoi Alex a încercat pentru prima dată să guste creveți, el care are gusturi destul de particulare și nu suportă peștele. I-au plăcut la nebunie, și de atunci cam în fiecare weekend ne cumpărăm creveți și îi pregătim acasă.

Iar învățătura a fost că noi chiar nu avem nevoie de vacanțe relaxante 😁. Dacă ne simțim obosiți mai bine ne luăm doua zile libere și ne odihnim acasă. Dar noi în vacanță trebuie să explorăm, avem nevoie de acțiune, de locuri noi și frumoase, de preferat la munte 😄.

Fotografii la Meteora, Grecia

Toscana

Toscana a fost un vis devenit realitate! Încercăm să nu treacă anul fără vizita obligatorie în Italia, iar Toscana era o regiune tare importantă care ne lipsea de pe listă și la care visam cu ochii deschiși! A fost un adevărat deliciu, ne-am plimbat pe drumurile rurale cu o minunată Alfa Romeo Giulietta, am admirat drumurile pitorești cu chiparoși pe margine, ne-am cazat într-o fostă biserică plină de farmec toscan, și am vizitat o mulțime de orășele care mai de care mai frumoase!

Despre Toscana am scris pe îndelete:

Asciano, Toscana

Asciano, Toscana

Cappella Madonna di Vitaleta, Val d’Orcia, Toscana,

Cappella Madonna di Vitaleta, Val d’Orcia, Toscana

Chianti, Toscana

Sudul Toscanei - Terme di Saturnia

Brașov – scurtă escapadă de toamnă

Într-un weekend însorit de octombrie am reușit să dăm o fugă de o zi la Brașov, apoi la întoarcere ne-am oprit la Castelul Cantacuzino din Bușteni și la Palatul Micul Trianon din Florești. Pe blog am scris doar despre Brașov deocamdata, dar despre Micul Trianon am povestit un pic pe Facebook aici.

Brașov - obiective de vizitat - Belvedere pe muntele Tampa

Brașov - priveliste din Turnul Negru

Priveliste din Turnul Negru din Brașov

Cluj, Apuseni și Oradea

La final de octombrie am fost invitați să participăm ca speakeri la Travel Smart Forum la Cluj! Uau, am fost super emoționați, am povestit pentru prima dată despre noi și călătoriile noastre. Și am profitat de ocazie ca să ne plimbăm un pic și prin zonă.

Ne-a plăcut Clujul tare mult, parcă nici nu ne simțeam în România, apoi ne-am plimbat prin Apuseni, care ne-au fermecat cu culorile arămii de toamnă și ne-au cucerit pentru totdeauna, și am văzut în sfârșit Oradea, de când ne doream! Un oraș excepțional, cu arhitectură Art Nouveau incredibilă și un program de gestiune și reabilitare care ar trebui urmat de toată țara!

Am scris doar parțial despre locurile pe care le-am văzut, mai am de recuperat!

Satul Rimetea, Transilvania, Romania

Satul Rimetea, Apuseni

Groapa Ruginoasa, Apuseni, România

Groapa Ruginoasa, Apuseni

Oradea, Romania

Arhitectură Art Noveau în Oradea

Oradea, Romania

Madrid

Recunosc că eram obsedată să dăm și noi o fugă undeva în decembrie. Mi se părea că toată lumea călătorește iarna, când e cel mai extra-sezon și foarte ieftin mai peste tot, și numai noi nu plecăm nicăieri niciodată. Ce-i drept, nici nu ne place frigul.

Am insistat pe lângă Alex să ne organizăm și noi o plecare, iar argumentul suprem a fost “ăsta va fi singurul meu weekend liber până în ianuarie”. I s-o fi făcut milă și a acceptat să plecăm pe 7-8 decembrie 😁.

Dar unde să mergem? Chiar aveam doar weekend-ul la dispoziție, el nu mai avea deloc zile de concediu, puteam să mergem să vedem o piață de Crăciun, în ciuda frigului, dar eu aș fi vrut să vedem mai multe și nu aveam timp în doar două zile.

Una peste alta, am decis că e rândul Madridului să îl vizităm, ne-am gândit că o să și dăm de temperaturi ceva mai blânde. Ce-i drept, am vizitat tare multe părți din Spania, dar niciodată capitala. Fusesem în Barcelona de trei ori, în sud în Andaluzia, în nord în Țara Bascilor, în est pe Costa Blanca, eu mai fusesem și în Tenerife și Ibiza înainte să îl cunosc pe el.

Nu știu de ce nu ne atrăgea Madrid, dar s-a dovedit că am simțit greșit. Ne-a plăcut tare, tare mult! Deși perioada aleasă a fost o greșeală, căci chiar dacă în prima zi am avut parte de soare, a doua zi a plouat și nu prea ne-am putut bucura de nimic. Am dat greș și cu organizarea, căci inițial nu se anunța ploaie, ne-a cam luat prin surprindere. În plus, era teribil de aglomerat peste tot, ne-am nimerit ziua într-o piață de Crăciun și eram om lângă om, de nici nu am revenit noaptea să o vedem în toată splendoarea.

Așa că ne-am confirmat încă o dată că suntem alergici la aglomerație, nu am reușit să vedem tot ce ne propusesem, și chiar vrem să revenim în Madrid, căci ne-a făcut o impresie tare bună.

Încă nu am scris pe blog despre Madrid, sper să o fac cât de curând, dar am povestit mai multe pe Facebook aici și aici.

Madrid, Spania

Madrid

Madrid, Spania

Madrid, Spania

Madrid, Spania

Madrid, Spania

Un an cu provocări

Pentru noi 2019 a fost un an bun, deși a început cu provocări. În primăvară Alex a fost destul de bolnav și într-un final am aflat că are boala celiacă, o intoleranță autoimună la gluten. Asta ne-a dat un pic peste cap, ne-a făcut să ne reconsiderăm prioritățile, să apreciem viața diferit, să ne apreciem diferit unul pe altul. Și desigur să ne schimbăm perspectiva despre mâncare, să renunțăm la unele obiceiuri și să acceptăm că până la urmă mâncarea nu este atât de importantă dacă stai o clipă să privești viața de departe.

Am povestit mai multe aici despre cum au decurs lucrurile atunci. Și în continuare sunt copleșită de răspunsul vostru incredibil, am primit atât de multe sfaturi și mesaje de încurajare, încât pentru prima dată am simțit că am o adevărată comunitate în jurul blogului meu. Nici nu pot să vă spun cât de mult a însemnat pentru mine! Și vă mulțumesc enorm!

Cu majoritatea dintre voi desigur nu mă văd personal, dar mi-am făcut prieteni între bloggeri și intagrammeri, cu care mă văd des la evenimente, și mereu mă întreabă despre Alex, cum se simte, cum ne mai descurcăm. Mă impresionează de fiecare dată și le mulțumesc că știu și își aduc aminte.

Nu am știut atunci exact de ce scriu despre problemele pe care le avusesem. Am simțit doar că e o parte importantă din povestea noastră și că e bine să o împărtășesc cu voi, ca să nu pară un secret. Sincer nici nu mă gândeam că o să citească cineva articolul, poate a avut atât de mult succes și din cauza titlului „bombastic” 😀 (mereu glumim și inventăm titluri bombastice pentru articole, de genul „cum am fost urmăriți de poliție pe autostrada din Austria” – chiar ne-a oprit poliția de vreo două ori, fără repercursiuni, dar nu e cazul să exagerăm 😄).

Și totuși am început să simt că ar trebui să împărtășesc mai multe din viața noastră cu voi. Sau cel puțin eu simt asta pentru bloggerii sau vloggerii pe care îi urmăresc. Îmi place contentul despre călătorii, dar sunt atrasă și de personalitatea lor, și întotdeauna sunt încântată când împărtășesc ceva din viața lor personală. În același timp, cunosc personal bloggeri care sunt niște persoane extraordinare, dar nu arată asta pe blog, nu adaugă acea notă personală, și mi se pare păcat.

Eu în ultima vreme am scris aproape exclusiv ghiduri de călătorii, care sunt foarte practice, dar nu am mai scris deloc despre noi. Și mi se pare destul de rece blogul, nu este ce mi-am dorit. Parcă nu se simte pasiunea noastră imensă pentru Italia, dorul de Austria, cu munții și lacurile sale, nu se simte când am perioade extrem de aglomerate și regret enorm că nu am timp pentru blog.

Îmi place tare mult de Simona și Alex de la lipa-lipa, ei mereu împărtășesc multe despre ei, de ajungi să ai impresia că îi cunoști și ești prieten cu ei. I-am întâlnit de câteva ori și chiar sunt niște oameni minunați, și super autentici pe blog și în social media.

Sper să schimb asta în noul an, să scriu mai mult despre noi, oamenii. Și chiar te încurajez să îmi spui ce ți-ai dori să afli despre noi 😊.

Restrospectiva anului 2019

În concluzie, cred că anul acesta putem să nu călătorim deloc, și eu tot voi avea material de scris pentru tot anul! 😄 Sunt în urmă cu multe destinații, și mi-ar plăcea mult să recuperez. În timp și cu răbdare.

Și mi-aș dori să devin mai personală pe blog, să îți mai povestesc din când în când și despre noi, povești pentru cafeaua de dimineață. Așa că te rog din nou să îmi spui în comentarii ce ți-ar plăcea să afli despre noi!

Planuri de călătorii încă nu avem pentru 2020, dar avem pe lista scurtă de dorințe Puglia, Elveția, Budapesta, Milano, ne-ar plăcea la nebunie un road trip prin Turcia, o săptămână în Sicilia, și poate Madrid și Barcelona din nou 😁.

O veste bună pe care am primit-o la sfârșit de an este că am fost aleasă ca ambasadoare #CronicariDigitali pentru 2020!! Este un proiect pe care îl îndrăgesc enorm, care promovează patrimoniul cultural pe Instagram, și pe care intenționez să îl continui și aici pe blog, să scriu mai mult despre clădirile din București, ce cotloane și povești mai descopăr!

Călătorii minunate în noul an vă doresc!

Cu Samsung Galaxy S10+ în Germania

Castelul Rheinstein, pe Valea Rinului

«

»

8 COMMENTS

 • Georgiana

  Sunteti minunati! Sa mai zic ca blogul vostru e unul dintre preferatele mele si ca pozele tale sunt demne de reviste de calatorie?! Nu cred ca are rost, pentru ca stiti asta deja. Eu zic ca ati avut un an frumos si ca numarul calatoriilor nu e atat de important… Si eu am avut dilema asta, vazand ca sunt bloggeri/vloggeri care calatoresc full time, dar mi-am dat seama ca a calatori full time nu e inca stilul nostru, ca ne e bine asa cum e si ca in felul acesta apreciam chiar mai mult ceea ce facem sau vedem.

  Sa aveti un an si mai frumos, plin de calatorii si experiente minunate!

  • Diana
   AUTHOR

   Vai Georgiana ce draguta esti!!! <3
   Sa stii ca si eu am realizat ca nu sunt pentru mine calatoriile full time, desi multa vreme m-a chinuit gandul asta :). E cel mai important sa realizezi ce e bine pentru tine, ce te face fericit.
   Sa aveti un an minunat, cu multe calatorii si sa va creasca blogul si mai mult! :* 🙂

 • Ella

  Ați ajuns în multe locuri frumoase, din care sigur ați rămas cu amintiri pe viață și asta e tot ce contează… Știu cum e că când poate te mai copleșește dorința de a ajunge în 9384759303 locuri, dar mai bine ne bucurăm de ce avem (inclusiv amintirile) și o să vină și altele rând pe rând. De mult timp amân Toscana, Bavaria și Apuseni, o să mă mai inspir din articolele voastre când o să fie cazul. Deocamdată am doar Puglia ca plan concret (tot o dorință veche) și în rest o să văd din mers.
  Nu mi-ar displăcea deloc niște articole mai personale, fie că sunt legate tot de călători sau de alte aspecte din viața voastră.
  Să aveți un an frumos, cu cât mai multe călătorii frumoase!

  • Diana
   AUTHOR

   Multumim tare mult, Ela! ♥️ Sunt de acord, amintirile minunate conteaza. Extraordinar ca mergi in Puglia, si eu imi doresc tare mult, poate reusim si noi anul acesta 🙂
   Te pup si iti doresc un an minunat!

 • Diana, multumim si felicitari pentru articole.
  Urmaresc postarile tale atat pe blog cat si pe o retea de socializare.
  Succes si inspiratie in alegerea destinatiilor pentru 2020.

  • Diana
   AUTHOR

   Multumim mult de tot! 🥰 Iti doresc si tie un an plin de calatorii minunate!

 • Flavia

  Imi place foarte mult blogul tau si articolele despre Thailanda m-au ajutat enorm. Poate ne povestesti despre experienta ta ca blogger, cum si de ce ai inceput un blog de calatorie (recent am inceput si eu sa fac asta) si poate ne mai povestesti cum iti imparti zilele de concediu anuale ca sa iti permiti sa umbi cat vrei.
  Sa aveti un an plin de calatorii si aventuri faine.

  • Diana
   AUTHOR

   Multumesc mult si pentru aprecieri si pentru sugestii, Flavia! Si mult succes cu blogul! 🥰♥️

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro