Search here...
TOP
Ibiza

O vacanţă liniştită pe insula distracţiei, Ibiza

Ibiza

O plajă pe insula Formentera

Pe lângă viaţa de noapte şi petrecerile nebune cu spumă ce continuă dimineaţă pe plajă, Ibiza are mult mai multe de oferit. Eu nu sunt din cale-afară de petrecăreaţă.. De fapt ador să dansez, dar muzica din cluburi, house, electronică, trance şi ce-or mai pune ei, mă lasă rece. Aşa că atunci când m-am dus în vacanţă în Ibiza nu am avut cluburile în minte. Şi foarte bine am făcut.

Plaje, porturi, apusuri

Am fost împreună cu un grup de prieteni. Ne-am cazat foarte aproape de plaja Figuereta şi am avut o maşină cu care ne-am plimbat în jurul insulei. Chiar de mai multe ori. Ibiza e destul de micuţă, are 210 km de coastă, şi o mulţime de porturi şi plaje superbe. În funcţie de locul în care te găseşti pe insulă poţi vedea apusul sau răsăritul peste mare, ba chiar le poţi prinde pe ambele în aceeaşi zi.

Ibiza

Cala Bassa

Ibiza

Port de Sant Miquel

Ibiza

Ibiza

Portul din Sant Antoni

Ibiza

Cala Tarida

Ibiza

Apus pe mare în Ibiza

Excursia mea preferată, pe care mi-o amintesc şi acum cu mare drag, a fost pe insula Formentera. E o insulă foarte mică la 30 km de Ibiza, am luat vaporaşul chiar de pe plaja Figuereta şi am ajuns imediat. Are nişte plaje splendide, dar este una care mi-a rămas pe veci în suflet! Plaja Ses Illetes e absolut magnifică, cea mai frumoasă din câte am văzut până acum! Sigur, încă nu am ajuns în Thailanda sau Mexic, dar aici în Formentera am văzut cea mai limpede apă, de un turcoaz foarte deschis, cu cel mai fin nisip. Îmi pare rău doar că nu găsesc mai multe poze din locul acesta paradisiac (mi-am rătăcit o mare parte din pozele mai vechi). Însă am căutat pe Instagram câteva, ca să îţi faci o idee. Aşa e că e fabuloasă?? 😍😍

Ibiza

Plaja Ses Illetes din Formentera, absolut splendidă!

Playa de Ses Illetes op Formentera is ons favoriete Europese strand. Wat is jouw droomstrand?

A post shared by @adultonlyholidays on

Ibiza, insula distracţiei

Desigur că există şi latura distractivă. Seara, când ieşeam să ne plimbăm pe faleză, era imposibil să nu ne întrebe unul şi altul dacă vrem iarbă. Cât despre cluburi, probabil sunt un milion pe insulă, şi fiecare are o petrecere pe o anumită temă, sau cu un anumit dj. La Pacha de exemplu, clubul cu cele două cireşe faimoase, o dată pe săptămână era petrecerea „Fuck me, I’m famous” a lui David Guetta. Cluburile mari trimiteau un roi de fete semi-dezbrăcate pe plajă, ca să promoveze petrecerile din seara respectivă. Alte grupuri de tineri împărţeau pe plajă brăţări cu reduceri pentru intrare sau băuturi.

Ibiza

Fetele din Pacha promovau pe plajă petrecerea lui David Guetta

Am mers şi noi de două ori în club. Intrarea se plăteşte, iar înăuntru băuturile sunt atât de scumpe, încât toţi erau în parcare şi beau ce îşi aduseseră de acasă, înainte să intre în club. Ştii cum la noi în cluburi barul e zona cea mai aglomerată? La ei e tocmai invers, cel puţin când am fost noi erau doar câteva persoane la bar. Am ales unul dintre cluburi pentru că urma să aibă petrecere cu spumă, însă după ce am stat până pe la 3, şi am auzit zvonuri că bagă spuma abia la răsărit, nu am mai rezistat şi am plecat acasă. Cum spuneam, muzica nu era chiar pe gustul meu.

Câţiva prieteni s-au dus în Pacha într-o seară, biletul costa 80-90 de euro. Eu am considerat că e prea scump şi am stat cuminte acasă 😁. Sezonul de clubbing e valabil doar câteva luni pe an, pe perioada verii, aşa că în septembrie, când am fost noi, toate cluburile pregăteau mega-petreceri de închidere. La una dintre petrecerile astea urma să îşi facă apariţia Inna, şi erau postere cu ea pe toată insula. Nu sunt eu mare fan Inna, dar recunosc că am fost tare mândră să o văd peste tot, toată lumea o cunoştea.

O vacanţă liniştită

Una peste alta, am avut două săptămâni foarte liniştite în Ibiza. Am văzut multe locuri frumoase, am mâncat bine, am fost pe cea mai minunată plajă, şi m-am bronzat mai mult ca niciodată, nu am mai reuşit până acum să ating acea performanţă. Dacă eşti curios, du-te în Ibiza fără reţineri, cu siguranţă vei găsi activităţi pe gustul tău.

Ibiza

Ibiza

Pe vaporaş, spre Formentera

Ibiza

TAGS:, ,

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro