Search here...
TOP
Inspirație

Călătoriile noastre în 2018

Iată că a venit un an nou peste noi, sper să fie un an liniștit și să ne aducă numai bucurii tuturor! Și vacanțe pline de experiențe savuroase! Că veni vorba de vacanțe, m-am gândit să fac un rezumat al călătoriilor noastre de anul trecut.

Am avut un an bun și chiar dacă job-urile ne-au ținut tare ocupați nu ne plângem. Realizez acum că nu am bifat nicio țară nouă, dar nu asta urmărim. Ne interesează mai degrabă să trăim momente autentice și să creăm amintiri speciale! Îmi propusesem ca 2018 să fie anul italian, în care să călătorim foarte mult în Italia. Mă bucur să spun că am cam reușit, am mers de patru ori în Italia, și am mai avut câteva escapade scurte în Belgia, Viena și Atena.

Din păcate nu am avut foarte mult timp pentru blog, așa că am scris destul de rar anul acesta. M-am concentrat intens pe Instagram și mi-am crescut contul destul de mult, dar îmi pare atât de rău că am rămas în urmă cu poveștile pe blog. Așa că voi face un efort în continuare să mai scriu despre vacanțele trecute, căci am foarte multe subiecte pe to do list. Dar hai să îți povestesc acum despre călătoriile noastre în 2018.

Roma

Nici nu am povestit pe blog, dar prima călătorie din an a fost o mega surpriză pentru familia mea! Am complotat împreună cu sora mea Irina, care locuiește în Belgia, și le-am cumpărat părinților bilete de avion și cazare pentru Roma. Le-am spus că merg doar ei doi singuri, le-am făcut un itinerariu, le-am dat instrucțiuni despre ce autobuz să ia de la aeroport și cum să ajungă la hotel. Ei desigur aveau mii de emoții pentru că era prima dată când plecau singuri.

Surpriza a fost că eu și Alex urma să zburăm cu ei și apoi să ne întâlnim și cu Irina în Roma! A fost extraordinar! Ne-am dus separat la aeroport și am așteptat să se formeze coada la îmbarcare în avion, abia atunci m-am dus la ei și îți imaginezi că au rămas mască!! 😃 Apoi în Roma am luat autobuzul până la gară, ne-am oprit la o cafenea și acolo a venit Irina 💕!

A fost absolut epic, a fost prima noastră vacanță în familie! Mai fusesem când eram foarte mici pe la mare, munte, dar de când am crescut nu am fost împreună pe nicăieri. Singura parte proastă a fost ploaia… A plouat teribil, ne-am cumpărat pelerine de ploaie acolo dar tot ne-am udat la picioare. Eram înfrigurați și uzi și ne plimbam între Piazza Navona, Pantheon și Fontana di Trevi.. Dar a fost vacanța noastră împreună 😍! Și sper să se repete!

 

Parcă v-am povestit că le-am făcut o mega surpriză părinților mei anul trecut? Le-am făcut cadou bilete de avion la Roma. Le-am spus că merg doar ei doi singuri, le-am făcut un itinerariu, le-am dat instrucțiuni despre ce autobuz să ia de la aeroport și cum să ajungă la hotel. Surpriza a fost că eu și Alex urma să zburăm cu ei și apoi să ne întâlnim și cu sora mea Irina în Roma! ❤️
Acum și clipul! 😁 Îmi pare rău doar că nu am mai filmat deloc prin Roma, ar fi ieșit un vlog drăguț..

Posted by Designed to travel on Tuesday, January 8, 2019

Roma, Italia

Plouați la Roma..

Bologna – Florența

Următoarea escapadă italiană a fost la Bologna și Florența. Eu mai fusesem de multe ori la Bologna, dar a fost prima dată când am ajuns aici cu Alex. E un oraș în care mă simt ca acasă, și aproape că ne-am plimbat fără hartă. Chiar și așa, încă nu am apucat să văd tot ce îmi doresc în Bologna, e musai să revenim.

Am ajuns în final și în Florența, de când ne doream!! Ne-a plăcut tare mult orașul, atmosfera, străduțele medievale, magazinele luxoase de pe Ponte Vecchio și priveliștea din Piazzale Michelangelo. Ca să nu mai zic de David al lui Michelangelo, am văzut fascinanta sculptură cu ochii mei, și a fost unul dintre momentele cele mai tari ale anului pentru mine!

Citește articolele despre Bologna și Florența:

Principalele obiective în Florența

Priveliște din Piazza Michelangelo, Florența

Bologna. Obiective și traseu pentru o zi

Piazza Maggiore, Bologna

Viena

În iunie am fost în sfârșit să vedem Viena! Cumva niciunul nu o văzusem, deși e o destinație destul de la îndemână pentru români. Nu pot să îți explic cât de mult ne-a plăcut! E un oraș tare fascinant, iar pe lângă obiectivele clasice noi ne-am orientat și pe latura sa mai modernă/contemporană. Viena are multe de oferit ca arhitectură modernă, și chiar am vrut să subliniez asta într-un articol, căci cred că multă lume se oprește la obiectivele cunoscute și nu explorează mai departe.

Din păcate nu am avut timp să scriu decât puțin despre Viena, dar promit să recuperez. Mai jos articolele pe care am reușit să le scriu și în rest câteva poze care sper să îți trezească interesul 😊.

Viena

Arhitectură contemporană în Viena

Belgia

Tot în iunie am fost și în Belgia, la sora mea. Eu am fost o săptămână la ea, iar în weekend a venit și Alex, am închiriat o mașină și ne-am plimbat toți trei. Irina locuiește într-un orășel fermecător din zona flamandă, Leuven. E un mic paradis acolo, e plin de căsuțe înșiruite din cărămidă, cu maxim două etaje, străduțe drăguțe, mulți bicicliști și puține mașini, și mulți studenți. Mi-a plăcut foarte mult experiența și cred că ar trebui să scriu un pic despre viața într-un mic orășel belgian. Ar fi ideal și pentru mine dacă nu ar fi vremea atât de rece. Și nici oamenii nu sunt foarte călduroși.

Când a venit Alex am bătut țara în lung și în lat (de fapt mai mult în lat) cu mașina. Am vizitat Liege chiar după ce Belgia câștigase un meci la Campionatul Mondial, așa că tot orașul era în sărbătoare, ne-am plimbat rapid prin Bruxelles, și am explorat străduțele romantice din Bruges.

Îți las cele două articole pe care am reușit să le scriu și câteva poze:

Belgia

Leuven, Belgia

Belgia

Cu sora mea Irina în Bruges

Sibiu – Sighișoara

Peste vară nu aveam niciun plan de călătorii, așa că ne propusesem să ne plimbăm prin România. Din păcate nici asta nu am reușit să facem (din cauză de prea multă muncă), în afară de o scurtă dar minunată escapadă la Sibiu și Sighișoara. Ne-am dus întâi în Sighișoara, unde nu mai fusesem niciunul de mulți ani, și ne-a plăcut teribil de mult orășelul medieval! O adevărată bijuterie ce merită promovată internațional! Intenționez să scriu despre Sighișoara și în engleză, ca să îmi aduc și eu contribuția.

Apoi am vizitat câteva biserici fortificate din zonă, absolut minunate, am văzut fantasticul Castel de Lut al Zânelor, incredibilă construcție chiar la noi în țară, și am vizitat Sibiul, un oraș ce ne-a luat prin surprindere. E incredibil de european, nu ne simțeam în România acolo (cu părere de rău spun aceste cuvinte..). De fapt toată zona e frumoasă, curată, obiectivele bine îngrijite, și în plus extrem de mulți turiști străini. Am auzit mai degrabă germană, italiană și spaniolă pe acolo decât română. Nu am scris deloc despre vacanța asta, dar promit să recuperez și aici!

Atena

Pe nepusă masă am ajuns cumva și la Atena anul trecut. În septembrie, chiar înainte de ultra-mega-minunata și îndelung-planificata noastră aventură de două săptămâni în Italia (în Dolomiți și Amalfi) a trebuit să plec cu serviciul la Atena. A fost binevenită plecarea doar pentru că nu mai fusesem niciodată în Atena, și am avut grijă să o planific astfel încât să am timp să vizitez.

Dar în rest a fost destul de stresant, plus că mai aveam lucruri de pregătit înainte să plecăm și nu am mai avut timp. Efectiv am aterizat de la Atena la ora 6 seara, iar în noaptea aceea pe la 2 am plecat cu mașina spre Italia. Desigur că nu am reușit să scriu un cuvânt pe blog, ba mai mult, nici măcar nu am pus poze pe Instagram din Atena..

Atena, Grecia

Dolomiți

Ahhh vacanța noastră în Dolomiți a fost un vis împlinit!! Dolomiții sunt în Alpii din nordul Italiei, la graniță cu Austria, și sunt absolut minunați! Magie desăvârșită a naturii! După Dolomiți am coborât pe Lago di Garda, apoi am vizitat Verona și Veneția. Ne-a plăcut totul extrem de mult, Italia e atât de savuroasă și ne-a oferit experiențe de tot felul!

Best Instagram photo spots in the Dolomites

Privliști fantastice în Dolomiți

vacanță în Dolomiți

Pe traseul circular de la Tre Cime în Dolomiți

Coasta Amalfi

Nici nu ne-am întors bine din Dolomiți că am plecat repejor pe Coasta Amalfi cu finii noștri! A fost de vis!!! Coasta Amalfi e o bucățică din Paradis, sunt sigură că oricine a fost acolo e de acord cu mine! Am vizitat Napoli, ruinele de la Pompei și Herculaneum, am urcat pe Vezuviu și apoi am explorat coasta cu minunatele-i orășele. Am reușit să parcurgem și Sentiero degli Dei, un traseu la care visam de vreo doi ani, de când am aflat de el. O plimbare pe coasta înaltă, cu marea albastră alături plină de vaporașe și Positano întrezărindu-se când și când, este cu adevărat demnă de numele Calea Zeilor.

Încă nu am scris nimic despre Amalfi, dar abia aștept să mă scufund în poze și amintiri și să îți povestesc totul!

Amalfi, Italia

Împreună cu finii noștri Alex și Alexandra în Capri <3

București

Daa, poți fi turist în București chiar dacă locuiești în București! În noiembrie am participat la două proiecte minunate. Experience Bucharest reunește bloggeri și influenceri din întreaga lume și le prezintă orașul în câteva zile, pentru ca apoi să creeze content despre ce poți vedea și ce poți face aici. Am fost și noi alături de ei, ne-am bucurat enorm să le vedem entuziasmul pentru orașul ăsta pe care mulți îl urăsc, chiar a fost o experiență extraordinară!

Apoi am participat la ediția de toamnă a Cronicari Digitali, un alt proiect pe care îl îndrăgesc enorm! Ei promovează clădirile de patrimoniu pentru noua generație, e un proiect ce se desfășoară pe Instagram. Au oferit acces la clădiri care în mod normal nu sunt deschise publicului pentru 200 de participanți care au făcut o mulțime de fotografii și le-au postat în social media sub hashtag-ul #cronicaridigitali. Arhitectura e un subiect care mă pasionează tare mult, și încerc prin acest blog să transmit entuziasmul meu. Văzând acolo atât de mulți oameni interesați mi-a produs o imensă bucurie! Citește mai multe despre proiect aici.

#ExperienceBucharest prin ochii unor bucureșteni

În cadrul Experience Bucharest ne-am urcat pe Arcul de Triumf!

Bucuresti, Romania

Interiorul Casei Macca din turul #cronicaridigitali

Planuri pentru 2019

Planuri de călătorii

Aparent în 2019 am în primul rând de scris foarte mult 😂! Cred că pot sta acasă tot anul și am ce scrie! Nu-i de glumă, chiar am văzut niște locuri minunate pe care vreau să vi le împărtășesc.

În ce privește călătoriile, avem una singură planificată și încă un milion în minte! La începutul lui mai vom merge în Portugalia, ne doream demult și gata o facem! Doar că avem bilete cu TAP, și am aflat că își retrag zborurile din România, tot așteptăm să primim un mail oficial de la ei în care să ne ofere să mergem cu altă companie.

Eu am mai fost în Lisabona și Sintra, dar atât. Acum avem o săptămână la dispoziție și o mie de locuri pe care am vrea să le vizităm. Inițial erau în plan doar Lisabona și Algarve (da, vrem neapărat să ajungem în Algarve, o altă bucățică din Paradis și acolo!), iar ulterior s-au strecurat pe listă Porto, Costa Nova, și am mai văzut ceva poze fabuloase din Braga.. Nu știu exact cum și ce o să strecurăm pe listă, cert e că ne vom bucura la maxim de aventura portugheză!

În rest mai avem pe lista scurtă de dorințe într-ale călătoriilor destul de multe locuri: Budapesta, Istanbul, Madrid, cred că mai vrem un pic și în Grecia, și… din nou Italia, nu ne-am săturat!

Planuri pentru blog

Cu blogul aș vrea să merg mai departe, să creștem împreună și mai mult. Să reușesc să scriu mai mult, să dezvolt blogul în engleză. Să cresc în continuare și contul de Instagram, care deja e destul de bun, am început în ultima vreme să facem poze special pentru Instagram, să le încadrăm într-un anumit fel, să spunem povești cu ele. Am reușit să creez o imagine coerentă în feed și am un engagement extrem de bun. Ca să nu mai spun că în decembrie am atins 10.000 de followers!

Citeam articolul de anul trecut și l-am terminat într-o notă foarte pozitivă, de dream big and go big! Iată că mă inspir singură și îndrăznesc să visez din nou! Să visez că pot face din blog un stil de viață și pot câștiga din asta. Uneori de cele mai multe ori e tare greu să crezi în tine și să te vezi ajungând departe, să îți urmezi visurile. Mai ales când nimeni în jurul tău nu crede că e ceva realizabil. Dar fiecare își proiectează propriile temeri, sunt conștientă de asta. Și totuși e dificil să crezi în tine.

În orice caz, primul pas este multă muncă. Așa că închei aici și mă apuc de următorul articol 😉.

La cât mai multe călătorii minunate și visuri împlinite!

«

»

10 COMMENTS

 • Felicitări Diana! A fost un an frumos, european l-aș numi eu. Italia este fascinantă într-adevăr, în orice perioadă, oriunde. Un an nou cu și mai multe realizări să ai!

  • Diana
   AUTHOR

   Multumesc mult, Angela! Iti doresc si tie un an nou minunat! 🙂

 • Mihut Georgiana

  Va doresc sa aveti un an de poveste, plin de calatorii si experiente inedite! Abia astept sa citesc mai multe articole 😘😘

  • Diana
   AUTHOR

   Multumim mult, Georgiana! La cat mai multe aventuri si voua! 🙂

 • dianatanase

  Foarte frumos scris!Ai avut un 2018 minunat. Si eu am bilete pentru Portugalia cu Tap dar in iunie…asteptam 🙂 sper sa se resolve ok.

  • Diana
   AUTHOR

   Multumesc mult, Diana! Si eu sper sa se rezolve cu biletele. Adica sunt sigura ca se rezolva, dar am emotii ca nu imi vine notificare 🙂

 • Daniela

  Superbe călătoriile voastre. O parte din ele le-am bifat si noi anul trecut. Referitor la călătoria viitoare spre Portugalia. Noi plecăm în martie pt a doua oară în Lisabona si Porto. Tot cu Tap am avut bilete. Cand am verificat săptămâna trecută am aflat ca au anulat zborurilor începând cu luna februarie. Nu stiam ce sa facem asa ca le-am scris pe facebook un mesaj pe Tap Portugal ( nu pagina de Romania) si am primit mesaj de la ei a doua zi. Aveam varianta sa zburam cu Air Airlens spre Viena si apoi Lisabona dar drumul ajungea la aprox 7 ore si nu ne avantaja. Asa ca am cerut full refund si spre seara am primit emailul in care ne anunta ca s-a facut refundul. A iesit ok aprox. Doar ca noile bilete cu Blue Air ne-au ajuns cu peste 100 euro peste buget. Dar asta e. Sper sa iti fi fost de ajutor cu informatiile.

  • Diana
   AUTHOR

   Buna Daniela, uau, super util, merci! O sa le scriu si eu, nu prea e convenabil zborul de 7 ore intr-adevar..

 • Mihaela

  Ce tare ca veniti in Portugalia! Eu sunt de cateva luni aici, daca voi mai fi cand ajungeti mi-ar placea sa povestim la o cafea sau sa va arat cateva din locurile tare dragi mie! 🙂

  • Diana
   AUTHOR

   Daaa Mihaela, stiu ca esti acolo, uau iti scriu inainte sa venim, mi-ar placea sa ne vedem 😀

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro