Search here...
TOP
Barcelona Inspirație

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona și cum ajungi aici

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

A fost nevoie să mergem a treia oară în Barcelona ca să ajungem și noi pe Tibidabo în sfârșit! De fapt pentru mine a fost chiar a patra oară, doar cu Alex a treia. Tibidabo este muntele impunător pe care îl vezi din orice colț al Barcelonei, chiar vis-a-vis de mare. Acolo sus vei găsi o biserică, un parc de distracții, și poate cea mai frumoasă priveliște asupra Barcelonei, la 500 m înălțime.

Spun poate pentru că mai sunt câteva puncte de belvedere lăudate, de exemplu Bunkers del Carmel (aici pe google maps), sau Mirador d’Horta (aici pe maps).

Se zice despre Tibidabo că ar fi pomul lăudat în materie de priveliști, dar eu nu bag în seamă asemenea răutăți, părerea mea e că merită să dai o fugă. Cu o singură mențiune! Fuga s-ar putea să dureze o bună bucată din zi, jumătate sau chiar mai mult dacă vrei să stai și în parcul de distracții. Așa că dacă nu ai extrem de mult timp în Barcelona, eu aș zice că merită să vezi alte obiective, prin oraș (vezi ghidul meu pentru vizitarea Barcelonei).

Hai să îți povestesc mai departe despre Tibidabo, mai exact ce găsești aici și cum să ajungi. Căci e o intreagă poveste despre cum să ajungi acolo, în funcție de sezon și de zilele săptămânii.

 

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Priveliștea de la Tibidabo

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Sagrada Familia iese în evidență printre clădiri

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barcelona | Travel community (@barcelonastravel) on

Ce poți vedea la Tibidabo

Pe scurt, sus pe munte sunt: parcul de distracții, zona panoramică și templul Sagrat Cor.

Parcul de distracții

Parcul de distracții Tibidabo nu este unul obișnuit, este un parc vechi de 100 de ani! Și are multe atracții de atunci, deși s-a mai dezvoltat între timp! Citește aici istoria pe decenii a parcului. Au un roller coaster, mașinuțe, o corabie imensă care se leagănă, ceșcuțe, și altele, vezi aici toate atracțiile cu o descriere și câteva poze.

Nu este deschis tot timpul anului, verifică exact aici programul. În principiu din martie până în decembrie e deschis doar în weekend-uri și de sărbători, cu excepția lui iulie, când e deschis de miercuri până duminică, și august când e deschis zilnic.

Biletul pentru parcul de distracții costă 28.50€ de persoană (sau 10.30€ pentru copiii sub 1.2 metri), și include și accesul la zona panoramică. Cumpără biletul online ca să nu prinzi coadă acolo.

Zona Panoramică

Zona panoramică este un fel de piațetă cu o super priveliște spre mare și întreaga Barcelona. Are și câteva atracții, toate cu tematică panoramică, și multe dintre ele sunt acelea de la începuturile parcului. O roată, un avion replică a primului avion care a zburat în Spania (atracție înființată în 1928, a fost considerată primul simulator de zbor, pe atunci majoritatea nu își permiteau să zboare), Talaia (un fel de balcon care te urcă foarte sus, ca să ai priveliști și mai bune, deschisă în 1921), L’Embruixabruixes aerial railway (un fel de roller coaster suspendat panoramic, deschis inițial în 1915 și renovat de curând).

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Zona Panoramică

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Talaia

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Roata panoramică

Verifică aici programul pentru zona panoramică. Este deschisă zilnic între 11:00 – 18:00, în afară de 1 ianuarie, 6-31 ianuarie, 25-26 decembrie, iar în februarie e deschisă doar în weekend-uri.

Biletul exclusiv pentru zona panoramică este 12.70€ (sau 7.80€ pentru copiii sub 1.2 metri).

Templul Sagrat Cor

E o biserică splendidă chiar în vârful muntelui, cu o statuie a lui Iisus cu brațele deschise deasupra. Se poate vizita gratuit între 11:00 și 20:45, iar pentru a urca pe terasă trebuie să plătești 3.50€. Noi nu am intrat în biserică până la urmă, dar am ținut neapărat să îi fac poza aceasta, din Talaia, o fotografie emblematică ce a făcut furori pe Instagram :D.

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Cum ajungi pe Tibidabo

Ai aici detalii despre cum poți ajunge pe Tibidabo, dar îți explic și eu pe scurt.

Tibibus

Există două Tibibus care circulă doar când parcul de distracții este deschis (am scris mai sus despre program), și mi se pare de departe cel mai eficient mod de a ajunge sus.

Linia T2A pleacă din Plaça Catalunya (stația este la colțul cu Rambla Catalunya, în fața magazinului Desigual, aici pe google maps), circulă cu o frecvență de 30 de minute doar între orele în care Parcul e deschis, și un bilet dus costă doar 3€ de persoană (nu este inclus în T10).

Linia T2B funcționează la fel, doar că pleacă de la Paseo de la Vall d’Hebron (aici pe google maps).

Funicular

În caz că nu mergi pe Tibidabo în zilele în care Parcul de distracții e deschis, trebuie să urci pe munte cu funicularul din Plaça Doctor Andreu (aici pe google maps). Funicularul funcționează zilnic, dar tot între orele în care parcul sau zona panoramică sunt deschise.

Funicularul are o frecvență de 15-20 minute și costă 4.10€ dacă îți iei biletul de intrare în parc de la stația de funicular, sau 7.70€ dacă nu îți iei bilet. Prețurile, dacă nu mă înșel, sunt dus-întors. După cum spuneam, poți să urci pe Tibidabo și să admiri priveliștile și fără să cumperi bilet la vreunul dintre parcuri, deși asta e mai greu de înțeles de pe site-ul lor.

Pentru a ajunge în Plaça Doctor Andreu trebuie să iei trenul L7 din Plaça Catalunya (în spaniolă Ferrocarril), pentru care e o stație anume în piață, să nu cobori în stațiile de metrou (aici pe google maps). Nouă ne-a luat ceva timp să o găsim, trebuie să cauți semnul portocaliu, uite cum arată stația la suprafață.

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Stația de FGC (Ferrocarril) din Placa Catalunya

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Mergi cu ferrocarrilul până la stația Av. Tibidabo și de acolo poți urca spre Plaça Doctor Andreu pe jos (dar e cam mult de urcat), poți lua faimosul tramvai albastru (un sistem de tramvaie vechi din 1901 – spectaculos, dar o călătorie costă 5.5€), sau poți lua autobuzul 196, care este acoperit de cartela T10 și cu siguranță se încadrează în cele 75 de minute pe care le ai la dispoziție pentru o călătorie cu T10, după ce ai circulat cu ferrocarrilul.

Autobuz înlocuitor pentru funicular

În cazul în care funicularul nu funcționează (din motive tehnice), cum am pățit noi în martie, există un autobuz care îl înlocuiește. Dar care face foaaarte mult până sus, spre jumătate de oră. Autobuzul nu e acoperit de T10, trebuie cumpărate bilete separat. Iar aici cred că ne-am luat o mică țeapă.

Știam că puteam cumpăra bilet doar pentru funicular, și așa am cerut și pentru autobuz, fără bilet pentru zona panoramică (parcul de distracții era închis când am fost noi). Dar nu s-a putut, ne-au obligat să cumpărăm și bilet pentru zona panoramică, în total autobuz dus-întors plus zona panoramică 12.70€ de persoană. De fapt biletele de autobuz au fost 0 euro, dar nu știu dacă ne puteam urca în el fără bilet pentru parc.

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Costuri și program

Programul este destul de particular, în principiu vei găsi zona panoramică deschisă zilnic, iar parcul de distracții doar în weekend-uri. Ca să vezi exact programul pentru perioada în care mergi în Barcelona verifică aici, poți selecta o zi din calendar și îți spune exact ce și între ce ore e deschis.

Costurile sunt, cum am spus și mai sus, 28.50€ de persoană pentru parcul de distracții (inclusiv zona panoramică), sau 12.70€ doar pentru zona panoramică. Aceste bilete sunt de fapt niște brățări care îți permit accesul în atracții. Dar în realitate accesul în parc este gratuit, dacă vrei doar să intri și să nu te dai în nimic. Ba mai mult, poți plăti câte o atracție, costă 2 euro, sau cel puțin așa am citit că este în zona panoramică. După cum povesteam, noi am plătit forțat biletul pentru întreaga zonă panoramică.

REZERVĂ BILETELE ONLINE

Dacă îți cumperi bilet cred că ai acces nelimitat la toate atracțiile. Când am fost noi în martie erau foarte puțini oameni, așa că nu am stat deloc la cozi. Ne-am dat în roata panoramică și în Talaia.

În plus, trebuie să iei în considerare și costurile de transport până aici. Biletul pentru funicular (dacă funcționează) și transportul până la funicular pot ajunge până la 14€ dacă iei tramvaiul albastru, dar de asemenea drumul poate costa doar 1€ dacă iei Ferrocarrilul, autobuzul 196 și autobuzul ce înlocuiește funicularul.

Tot timpul petrecut cu diversele mijloace de transport, împreună cu așteptatul ajunge lejer spre o oră – o oră și jumătate. Tibibus este cu siguranță o variantă bună, cum ziceam, un drum dus costă doar 3€ și nu cred că mai are stații intermediare, deci sigur durează mai puțin tot drumul.

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Priveliște din Talaia

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Sper că te-am lămurit cu toate detaliile în ceea ce privește Tibidabo. Am simțit nevoia să scriu un articol separat, căci mi se pare destul de complicat transportul, dar am vrut și să îți povestesc ce poți găsi sus. Chiar dacă nu mergi pentru parcul de distracții, cu siguranță priveliștea asupra Barcelonei merită să urci la Tibidabo.

Dacă mai ai și alte ponturi despre Tibidabo, scrie-mi în comentarii! 😉

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Citeşte şi:

«

»

8 COMMENTS

 • Uite, dacă știam…. Dar las’ nu-i bai, încă un motiv să revin. Se tot adună motive…. și nu-mi pare rău, simt c-o să revin.
  Multumesc pentru toate informațiile!

  • Diana
   AUTHOR

   Cu mare placere! 😀 Si noi mai avem motive de revenit in Barcelona.. Inca nu am vazut La Pedrera.. si nu am fost la Montserrat.. Data viitoare 🙂

 • Iliescu AnneMarie

  Felicitari! Foarte frumoase locuri de vizitat si explorat. 🙂

  • Diana
   AUTHOR

   Daaa, in Barcelona sunt o multime de locuri minunate, mai scriu cat de curand si despre alte locuri surprinzatoare 😀

   • Emilia

    Noi am fost de curand ,ma urcat pe jos.a fost greu ,dar a meritat.

    • Diana
     AUTHOR

     Uau Emilia ati urcat pe jos? Asta da provocare 😀

 • Sanda

  Bună,
  Oauuuu ce imagani minunate. Se zice despre Barcelona că este unul dintre cele mai verzi orașe europene şi cel mai bun oraş cu plajă din lume. Mulţumesc mult pentru toate informaţiile, sper să ajung şi eu acolo în curând.
  Multă sănătate şi călătorii frumoase!

 • Irizescu Adriana

  Buna! Ne pregatim sa vizitam in cateva zile Barcelona. Avand-o cu noi si pe fetita noastra vrem sa ajungem la Tibidado, astfel incat sa alternam activitatile. Am inteles ca Tibibus ar fi cea mai buna varianta, Plaça Catalunya este chiar in zona in care vom sta….dar nu am inteles de unde se pot cumpara biletele. De asemenea nu reusesc sa identific pe site-urile lor variantele de bilete care sa includa accesul la parcul de distractii + zona panoramica. Daca puteti da o mana de ajutor vom fi recunoscatori. Multumesc

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro

%d blogeri au apreciat: