Search here...
TOP
Bologna Toscana

Weekend la Bologna și Florența: itinerar și buget de călătorie

Weekend la Bologna și Florența

Un weekend la Bologna și Florența – Priveliște de pe Basilica San Petronio din Bologna

Am petrecut un weekend extraordinar în Italia și în două zile am reușit să vedem și Bologna și Florența cu un buget destul de mic. E un pic pe fugă genul ăsta de vacanță, dar pentru noi funcționează: ne luăm mai puține zile de concediu și nu ne costă foarte mult. Nu vizităm totul, ci doar ce e mai important pentru noi, iar o mini vacanță de genul ăsta în Italia e o minunată ieșire din rutină și o adevărată escapadă culturală și.. culinară, așa că merită din plin.

Dacă ai o zi în plus față de weekend îți recomand să dai o fugă în Toscana, o excursie ghidată e ideală pentru că îți oferă transport, ghid pentru locurile vizitate, masa de prânz și chiar o degustare de vin în regiunile viticole toscane. Sau de ce nu, poți vizita Cinque Terre tot într-o zi! Câteva opțiuni minunate de excursii:

Itinerarul pentru un weekend la Bologna și Florența

Am zburat la Bologna cu Wizzair cu 100 de lei de persoană de vineri până duminică. Sunt și zboruri directe București – Florența, dar biletele se duc spre 100€, așa că zborul la Bologna este varianta de buget. Ideal ar fi să petreci prima noapte în Bologna și a doua în Florența, dar nu știu de ce nu am reușit deloc să găsim o cazare la un preț decent (adică sub 150€!), așa că am decis să ne cazăm în ambele nopți în Florența cu 60€ pe noapte.

Update: Ulterior, când am fost în Toscana, am dormit o noapte în Bologna cu un preț foarte bun, la hostelul We_Bologna unde ne-am luat o cameră twin cu baie privată cu 60€ pe noapte. E la 10 minute de gară, nu tocmai spre centru, dar cred că merită, totul arată foarte bine în hostel și e foarte curat.

Ziua 1 (vineri) – Bologna

Am ajuns în Bologna vineri la 14:30, nu erau zboruri mai devreme, și ne-am plimbat prin Bologna până seara. Am povestit într-un articol separat despre itinerariul de o zi pentru Bologna: Bologna. Obiective și traseu pentru o zi, dar pe scurt am văzut: Via dell’Indipendenza, Fântâna lui Neptun, Piazza Maggiore, Teatro Anatomico, Via Farini, Piazza Santo Stefano, Palazzo della Mercanzia, Via Pescherie Vecchie. Ai aici itinerariul în Google Maps.

Am văzut aproape tot ce ne propusesem și ne-am oprit pentru cină la Zero Cinquantello. Ți-am povestit un pic despre restaurant aici: Unde mâncăm în Bologna.

Seara la 20:40 am luat un Flixbus până în Florența. Am făcut o oră și jumătate și ne-a costat doar 5€ de persoană. Flixbus e un serviciu de autocare low cost cu condiții excelente: scaune confortabile care se lasă pe spate, wifi și prize, și numeroase curse zilnice la prețuri foarte mici. Trebuie să îți cumperi biletul online și să te prezinți cu el la autocar.

Weekend la Bologna și Florența

Un weekend la Bologna și Florența – Basilica San Petronio din Bologna

Weekend la Bologna și Florența

Weekend la Bologna și Florența

Un weekend la Bologna și Florența – porticuri în Bologna

Ziua 2 (sâmbătă) – Florența

A doua zi am petrecut-o în Florența, ne-a fost suficientă o zi pentru a vizita ce ne-am dorit. Am povestit despre ce poți vizita în Florența, cât costă fiecare atracție și sugestii de itinerariu pentru o zi sau două aici: 13 obiective de vizitat în Florența: Descoperă inima Toscanei.

Am văzut următoarele: Galleria dell’Accademia, Catedrala Santa Maria del Fiore, Piazza della Signoria, Galleria degli Uffizi, Ponte Vecchio, Ponte alle Grazie (un pod de pe care am făcut câteva poze frumoase cu Ponte Vecchio), și Piazzale Michelangelo. Itinerariul în Google Maps aici.

Cupola lui Brunelleschi, Florența

Un weekend la Bologna și Florența – priveliște de pe Cupola lui Brunelleschi din Florența

Principalele obiective în Florența

Un weekend la Bologna și Florența – Ponte Vecchio, vedere din Piazzale Michelangelo

Principalele obiective în Florența

Un weekend la Bologna și Florența – Ponte Vecchio

Ziua 3 (duminică) – Bologna

Am dormit tot în Florența, iar a doua zi la ora 7:00 am luat un Flixbus înapoi spre Bologna. Urma să avem avionul la ora 15:10, așa că am ales un autocar foarte devreme ca să mai avem ceva timp să explorăm Bologna. Din păcate vremea nu prea a ținut cu noi, a fost tare frig în ziua aceea și a plouat încontinuu. Așa că ne-am rezumat să facem niște shopping pe Via dell’Indipendenza, la adăpost de ploaie pe sub porticuri.

Dar planul era să urcăm în Torre degli Asinelli, unul dintre cele două turnuri faimoase ale Bolognei. Și apoi să urcăm la Santuario Madonna di San Luca, o biserică foarte frumoasă ce vine la pachet și cu o priveliște absolut splendidă asupra Bolognei. Chiar îmi pare rău că nu am făcut lucrurile astea, am fi avut timp, dar ploaia nu s-a oprit deloc și erau doar vreo 7-8 grade, foarte frig pentru mijlocul lui martie.

Costuri

Așadar am stat în total aproximativ 48 de ore, de vineri ora 14:30 până duminică la 15:00, cu două nopți de cazare. Îți voi prezenta mai departe bugetul nostru de vacanță. Ține cont că toate costurile sunt pentru două persoane.

Weekend la Bologna și Florența - buget

Buget de călătorie pentru un weekend la Bologna și Florența

Avion – 46€

Am luat bilete cu Wizzair Discount Club, au niște prețuri tare bune. Cam 100 de lei de persoană. Prețul este fără bagaj de cală, dar noi călătorim întotdeauna doar cu bagaj de mână. Ține minte că bagajul de mână pentru Wizz Air trebuie să se încadreze în dimensiunile 40 × 30 × 20 cm, deci un rucsac.

Cazare – 120€

Am plătit 108€ cazare pentru două nopți în Florența, iar restul până la 120€ au fost taxele de oraș. Sugestii de cazare:

Transport – 49€

În categoria transport intră drumul dus-întors cu Flixbus între Bologna și Florența, în total 25€ pentru amândoi (5€ dus și 7.50€ la întors) și tariful de aerobus dus-întors de la aeroportul din Bologna în oraș (6€ de persoană un drum).

Weekend la Bologna și Florența - buget

Atracții – 121€

În Bologna am vizitat următoarele atracții cu plată: Teatro Anatomico (3€ de persoană) și Terasa panoramică de pe Basilica San Petronio (3€ de persoană). Am mai fi vrut să urcăm în Torre degli Asinelli, ar fi costat 5€ de persoană, dar nu am avut timp / vreme bună.

În Florența am vizitat: Galleria dell’Accademia 16.5€ de persoană, Galleria degli Uffizi 24€ de persoană, Catedrala Santa Maria del Fiore (Cupola lui Brunelleschi și Turnul lui Giotto) 18€ de persoană. E foarte important să îți cumperi biletele online pentru aceste atracții, căci sunt cele mai populare din oraș. Am explicat pe larg aici: 13 obiective de vizitat în Florența: Descoperă inima Toscanei.Weekend la Bologna și Florența - buget

Mâncare – 130€

Am petrecut aproximativ 48 de ore în Italia, așa că am avut o medie de 65€ pe zi. Ca de obicei, în vacanțe luăm doar cina la restaurant și restul meselor pe fugă prin oraș, pentru că nu avem nici timp și sincer nici chef să ne oprim din explorat în mijlocul zilei. Iar street food în Italia înseamnă niște sandvișuri extrem de bune!

Suveniruri – 9.5€

Am mai cheltuit 9.5€ pe suveniruri: câțiva magneți și brelocuri.

În total am cheltuit 483€ pentru un weekend la Bologna și Florența pentru două persoane. Asta înseamnă 241€ de persoană. Cred că e un preț rezonabil pentru o escapadă minunată în Italia.

Am petrecut un super weekend la Bologna și Florența

A fost totul cam pe repede, dar suntem obișnuiți cu ritmul ăsta în vacanțe. Una peste alta, lăsând la o parte capriciile vremii, ne-am simțit extraordinar! Ne doream să vedem Florența de foarte multă vreme, și ne-a plăcut teribil! Iar Bologna pentru mine a devenit ca o a doua casă, am fost acolo de multe ori cu serviciul și abia așteptam să merg și cu Alex să îi arăt toate străduțele întortocheate și porticurile romantice.

Merită să dai o fugă sau chiar să îți organizezi o vacanță de 3-4 zile în Bologna și Florența, ai ce vedea cu siguranță. Ca să nu mai vorbesc de mâncare! Bologna este capitala culinară a Italiei, o țară în care bucătăria este ridicată la nivel de artă, și nici Florența nu este mai prejos. E adevărat că suntem mari fani ai Italiei, dar poate reușim să vă transmitem și vouă microbul! 😉

Happy Travels!


Citește și:

«

»

2 COMMENTS

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro