Search here...
TOP
Hoteluri Viena

Hotel Daniel în Viena – o cazare urbană cu accente industriale

Hotel Daniel in Viena

Hotel Daniel în Viena – o cazare urbană cu atmosferă industrială

Am fost de curând în Viena, după cum probabil ți-ai dat seama dacă ne urmărești pe Instagram, căci ne-am inundat feed-ul cu minunății arhitecturale vieneze! Am fost tare bucuroși să stăm pe perioada șederii la Hotel Daniel, foarte aproape de Palatul Belvedere, și am zis să îți povestesc experiența noastră în caz că ești în căutare de cazare în Viena.

Ne-am îndrăgostit pe loc de filosofia lor smart luxury: se concentrează pe călătorul modern care are nevoie de flexibilitate, oferindu-i oportunități, inspirație și „pretty damn good looks” ca să îi citez. Și pe bună dreptate se laudă! Designul interior cu note industriale e superb, iar conceptul pe care l-au creat în jurul său e tare distractiv.

Camera

Primul lucru pe care îl vei observa când vei intra în cameră este… baia din mijlocul său! Cu excepția toaletei, desigur, care este separată. Dar serios, o cabină de duș transparentă în cameră e destul de tare! Și sexy! Nu voi intra în detalii, dar te asigur că încap lejer doi oameni în cabină 😉.

Ne-au plăcut la nebunie accentele industriale: tavanul din beton, lămpile metalice și scenografice, becul Edison prins cu sfoară de deasupra chiuvetei, toate aduc spațiului o senzație foarte cool. Camera e destul de mică, dar asta înseamnă smart luxury: ai toate facilitățile de lux într-un spațiu mic și bine proiectat. Oricum, de ce ai avea nevoie de mai mult spațiu?

Mobila e minimalistă, cu un mic birou și o băncuță drăguță pentru bagaj, și cel mai confortabil pat! Cosmeticele sunt incredibile și dacă vrei le poți cumpăra de la recepție, unde au un mini shop cu multe produse cool și urbane: tricouri, cămăși, genți, sacoșe textile, papuci, și chiar miere din producția proprie.

Hotel Daniel in Viena

Hotel Daniel in Viena

Hotel Daniel in Viena

Hotel Daniel in Viena

Hotel Daniel in Viena

Cosmeticele sunt fantastice! Parfumul loțiunii de piele s-a păstrat toată ziua.

Hotel Daniel in Viena

Hotel Daniel in Viena

Recepția și restaurantul

Spațiul de la recepție e minunat! Au o bicicletă expusă pe scripeți, mini shop-ul într-o camionetă pastelată, un birou vintage și tamburi de mașină de spălat pe perete în loc de rafturi. Ne place când obiectele de zi cu zi sunt refolosite cu scop diferit!

Iar restaurantul…. oh, de unde să încep? E un spațiu atât de bine integrat, cu multă lumină naturală și plante verzi, și o selecție foarte bună de obiecte de design. Uită-te numai la scaunele Butterfly pe care te poți odihni în timp ce citești ultimul ziar! Și barul cu superbele plăci albe din ceramică (preferatele noastre!), lămpi mari industriale și scaune metalice vintage. De asemenea au o zonă de lounge cu lămpi foarte interesante.

Hotel Daniel in Viena

Spațiul de la recepție e minunat!

Hotel Daniel in Viena

Scaunele Butterfly sunt starurile holului de la intrare

Hotel Daniel in Viena

Hotel Daniel in Viena

Hotel Daniel in Viena

Micul dejun

Nu pot să nu îți povestesc despre poate cel mai bun mic dejun din Viena! Pe care îl poți savura chiar aici la Hotel Daniel! Brutăria lor renumită, de care sunt foarte mândri, și care are un spațiu dedicat pe site-ul lor, oferă prăjituri și produse de patiserie perfecte, dar și un meniu internațional mai târziu pe parcursul zilei, toate cu o senzație urbană!

Chiar au unele dintre cele mai bune opțiuni de mic dejun pe care le-am văzut. Iar eu sunt înnebunită după micul dejun! Un milion de tipuri de pâine, o varietate delicioasă de brânzeturi și mezeluri, humus făcut în casă, somon afumat, ton, burratta (o brânză italienească pe care abia așteptam să o încerc!), ouă făcute la cerere în orice mod îți dorești, multe fructe și cereale. Iar la desert ai gofre proaspete făcute pe loc, multe checuri și prăjituri, suc proaspăt stors din portocale și cafea foarte bună. Sunt foarte mofturoasă când vine vorba de cafea, așa că trebuie să mă crezi pe cuvânt 😊.

Iar cea mai bună veste e că nici nu trebuie să fii oaspete la hotel pentru a încerca fabulosul mic dejun! Poți veni de afară, plătești la recepție și te răsfeți cu toate bunătățile! Mulți localnici și-au format un obicei din a veni aici dimineața. Doar să te asiguri că te înfometezi cu o seară înainte, căci vei dori să guști din toate 😄! Citește mai multe despre minunatul mic dejun aici.

Hotel Daniel in Viena

Hotel Daniel in Viena - breakfast

Nu ne-am abținut de la desert!

Conceptul uber-cool

Am descoperit la Hotel Daniel un concept uber-cool cum ar spune milenialii (stai așa, de fapt și noi suntem mileniali..), răspândit în mici detalii. Informațiile din cameră (de exemplu evacuarea de urgență) sunt prezentate ca niște opere de artă într-un muzeu, cu titlu și numele artistului într-o căsuță dedesubt. Semnul cu do not disturb e incredibil de amuzant! Și diverse mesaje de optimism se găsesc prin tot hotelul.

Noi am apreciat foarte mult aceste detalii, chiar sunt genul de lucruri pe care le-am pune la noi în casă. Mesaje amuzante și referințe din pop culture care îți aduc un zâmbet pe chip.

Ah și un alt lucru uber cool la Hotel Daniel este că în loc de o cameră clasică poți rezerva o rulotă adevărată! Am văzut rulota în curte, arată fantastic, și poți vedea poze din interior aici pe site-ul lor. Cine ar fi crezut că încap un pat și o cadă de baie acolo?!

Hotel Daniel in Viena

Nu-i așa că e foarte interesantă rulota vintage?

Detalii utile despre Hotel Daniel

Website: Hotel Daniel sau link pe booking

Locație: Landstraßer Gürtel 5, 1030 Vienna, Austria (link Google maps aici). Este chiar lângă intrarea sudică a Palatului Belvedere.

Parcare: Au un garaj la hotel, costă 15€ pe zi. Trebuie să iei un bilet de la recepție înainte.

Camere: Sunt mai multe tipuri de camere, poți alege între una cu hamac, poți lua rulota, sau chiar camera Belvedere, care are o priveliște fantastică spre Palatul Belvedere și o cadă superbă de tip insulă! Citește mai multe despre camere aici. Noi am stat într-o cameră Smart și ne-am simțit foarte bine.

Mic dejun: Nu este inclus în prețul camerei, trebuie să plăteși în plus 18€ de persoană, dar crede-mă că merită pe deplin!

O ședere minunată la Hotel Daniel

Ok, recunosc că am cam ridicat în slăvi hotelul. Dar asta doar pentru că ne-am simțit extraordinar aici! De la vibe-ul industrial de care suntem îndrăgostiți, la minunatul mic dejun la care încă ne gândim uneori, am petrecut niște clipe minunate! Am simțit cu adevărat că fiecare detaliu a fost gândit cu atenție. Și nu cred că i-am menționat pe cei de la recepție, care au fost atât de primitori! De altfel toți angajații au fost foarte atenți și prietenoși.

Așa că dacă ești în Viena ia în considerare cazarea la Hotel Daniel. Este chiar lângă Schloss Belvedere, la 15 minute de mers pe jos de centru, și îți va oferi o experiență urbană foarte confortabilă.

Am fost oaspeți la Hotel Daniel la un preț dedicat presei și le mulțumesc că ne-au găzduit. Cu toate acestea, ca întotdeauna, toate opiniile sunt ale mele și nu recomand niciodată un serviciu sau un produs care nu îmi place și în care nu cred!

Hotel Daniel in Viena

Hotel Daniel în Viena


Citește și:

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro