Search here...
TOP
Toscana

13 obiective de vizitat în Florența: descoperă inima Toscanei

Principalele obiective în Florența
13 obiective de vizitat în Florența: Descoperă inima Toscanei

Abia am revenit dintr-un weekend uimitor în Italia, în care am vizitat atât Bologna, cât și Florența. Și ce să vezi? Nu am simțit deloc că suntem pe fugă. Azi îți povestesc despre Florența, capitala toscană plină de splendoare! Îți voi dezvălui 13 locuri de neratat în acest oraș magnific, împreună cu sfaturi utile pentru fiecare dintre ele și chiar un itinerar detaliat.

Chiar dacă noi am avut doar o zi pentru a explora Florența, a fost suficient pentru a ne îndrăgosti de acest loc minunat. Trebuie să menționez că am vizitat în extrasezon, în luna martie, și, chiar dacă am stat ceva la cozi, aglomerația este mult mai mare în sezonul turistic. Așa că, dacă poți, poate ar fi mai bine să îți aloci două zile pentru a te bucura în voie de frumusețile orașului.

Faptul că toate atracțiile importante sunt în centrul orașului și ușor accesibile pe jos este un mare avantaj, așa că nu trebuie să îți faci griji cu privire la transportul public.

Cum ajungi în Florența

Nu există zboruri directe din România spre Florența. Însă poți să zbori la Bologna, Ryanair are zboruri spre Bologna din București, iar WizzAir din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Suceava și Timișoara.

De la aeroportul din Bologna ajungi în centru la gară (Bologna Centrale) cu trenul Marconi Express (20€ dus-întors) sau cu autobuzul 944 (4€ o călătorie).

Apoi de la Bologna Centrale ajungi ușor în Florența cu trenul. Sunt foarte multe trenuri zilnic pe traseul acesta. Există trenuri directe rapide (37 minute, 33€) sau mai lente, cu o schimbare (1h44m, 9.45€). Ai grijă să iei bilet către Firenze S. M. Novella, este gara din centrul Florenței.

Găsești aici bagaje ce se încadrează perfect în dimensiunile impuse de companiile low cost: bagaje Wizz Air / bagaje Ryanair.

Cazare în Florența

Recomand să te cazezi în centru. Florența nu e un oraș mare, dar e bine să fii acolo în mijlocul acțiunii, să poți ieși seara pe jos la un restaurant. Sau, pentru prețuri ușor mai prietenoase, spre zona Piazza della Libertà, la 1-1.5km de centru. Am făcut pentru tine o selecție de câteva cazări cu recenzii foarte bune, în diferite categorii de buget.

Buget mic

RECOMANDAREA MEA DE BUGET

Porta alla Croce Guest House
RATING: 9.5 / 250+ recenzii
🚫 Fără mic-dejun

Alte opțiuni foarte bune la buget mic: Maison Bianca B&B, Sant Antonino First Floor Relais, Lily Florence. Noi am stat la Corte Passi Florence în 2018, o opțiune de buget nu grozavă, dar decentă.

Buget mediu

RECOMANDAREA MEA #1

San Giuliano Inn
RATING: 9.5 / 650+ recenzii
✔️Raport calitate-preț excelent
🚫 Fără mic-dejun

RECOMANDAREA MEA #2

Zip b&b . design in Florence (B&B)
RATING: 9.3 / 160+ recenzii
✔️Mic-dejun foarte bun inclus
✔️Localizare excelentă

Alte opțiuni foarte bune în buget mediu: Residenza D’Epoca La Basilica, Dedo Boutique Hotel.

Boutique/Lux

RECOMANDAREA MEA #1

hotel florenta

Relais Santa Croce (Hotel⭐⭐⭐⭐)
RATING: 9.3 / 240+ recenzii
✔️Mic-dejun bun inclus
✔️Camere elegante, priveliști foarte frumoase

RECOMANDAREA MEA #2

Borgo Signature Rooms
RATING: 9.6 / 230+ recenzii
✔️Camere spațioase cu design superb
🚫 Fără mic-dejun

Alte opțiuni excelente boutique/lux: NH Collection Palazzo Gaddi, Hotel Continentale – Lungarno Collection, The St. Regis Florence.

Excursii

Dacă reușești, planifică o zi în plus ca să vezi o parte din încântătoarea Toscana sau chiar să dai o fugă în Cinque Terre!

Dacă vrei să vizitezi rapid aceste regiuni și nu vrei bătaie de cap cu închiriatul unei mașini sau cu transportul în comun, ai o listă de excursii (inclusiv preț și recenzii) aici pe GetYourGuide. Folosesc mereu GetYourGuide când vreau să descopăr lucruri inedite de făcut în vacanță.

Platforma e foarte ușor de folosit, rezervările le ai pe telefon, le poți anula gratuit și ai Suport 24/7. Și, cel mai important, sunt recenzii pentru fiecare excursie, deci știi de acasă care sunt cele mai bune opțiuni. Uite câteva idei pentru experiențe memorabile:

 • Florence: Chianti Wineries Tour with Food and Wine Tasting
  • RATING: 4.5 / 5 – cu peste 4800 recenzii pozitive | ⌛DURATA TURULUI: 5.5 ore
  • Include transport dus-întors din Florența, un ghid expert al zonei, degustare de vinuri la 2 crame diferite și degustare de delicatese locale (brânzeturi, ulei de măsline extravirgin, oțet balsamic, salamuri)
 • From Florence: Day Trip Pisa, Siena & San Gimignano w/Lunch
  • RATING: 4.5 / 5 – cu peste 4700 recenzii pozitive | ⌛DURATA TURULUI: 12 ore
  • Include transport dus-întors din Florența, vizitarea Pisa, San Gimignano și Siena, prânz cu feluri tipice toscane, bilet de intrare la Catedrala din Siena, tur ghidat al Sienei și o vizită la cramă cu degustare de vinuri
 • Florence: Cinque Terre Day Trip with Optional Hike
  • RATING: 4.8 / 5 – cu peste 2600 recenzii pozitive | ⌛DURATA TURULUI: 13 ore
  • Include transport dus-întors din Florența, un ghid expert alături, biletul de intrare în Parcul Național Cinque Terre, plimbare cu barca (doar din aprilie până în octombrie, dacă permite vremea), bilete de tren, vizitarea Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso și Riomaggiore, si un traseu de drumeție cu ghid de la Corniglia la Vernazza

Bilete online

Pentru unele obiective trebuie neapărat să îți cumperi bilete online, căci sunt cozi imense, chiar și în extra sezon (în special în weekend).

Totuși trebuie să știi că la unele obiective pentru a cumpăra online biletele trebuie să plătești o taxă în plus de 4€ de persoană. Mi se pare destul de mult, dar până la urmă merită, decât să pierzi câte o oră-două din vacanță ca să stai la coadă. În special pentru Galleria dellAccademia și pentru Galleria degli Uffizi ai nevoie de bilete cumpărate de acasă. În rest nu sunt cozi chiar atât de mari.

Și pentru Catedrala Santa Maria del Fiore! Nu te costă nimic să vizitezi Catedrala, dar dacă vrei să urci pe cupolă și în turn (și crede-mă, vrei!), trebuie să cumperi bilet dinainte, ca să îți poți face rezervare pentru cupolă.

De obicei, noi alegem să cumpărăm bilete prin intermediul GetYourGuide, o platformă super prietenoasă! Prin ei beneficiezi de garanția celui mai bun preț, precum si optiunea de a anula rezervarea gratuit. Cu biletele pe telefon, scapi de grija printării lor, iar suportul pentru clienți este la dispoziția ta 24/7. Sună bine, nu-i așa? 😊

Itinerar pentru 1-2 zile

Dacă mergi o singură zi în Florența aș sugera să vizitezi: Galleria dell’Accademia, Catedrala Santa Maria del Fiore și cupola ei impresionantă, Galleria Uffizi doar dacă ești pasionat de artă, Ponte Vecchio și Piazzale Michelangelo. Adică ce am vizitat noi. Aș strecura pe acolo și Cappelle Medicee, noi am crezut că nu avem timp așa că nu le-am inclus în program.

Îți dau o idee de itinerariu pe ore, ca să îți poți face rezervările online:

 • 9:00 – Basilica Santa Maria Novella (doar la exterior)
 • 9:15 – Cappelle Medicee
 • 10:30 – Galleria dell’Accademia
 • 12:00 – Catedrala Santa Maria del Fiore – fă-ți rezervare pentru cupolă la ora 12:00. Ar trebui să ajungi pe la 11:30 la Catedrală (nu ai cum să stai mai mult de o oră la Accademia și sunt foarte aproape una de cealaltă), și până la 12:00 fă înconjurul Catedralei, admir-o din toate unghiurile, iar apoi așează-te la coada pentru cupolă. Noi am stat două ore în total aici, am urcat doar în cupolă și în turn, dar sunt cozi la fiecare și trebuie să aștepți chiar dacă ai bilet cumpărat.
 • 14:30 – Piazza della Signoria și Fontana del Porcellino
 • 15:00 – Galleria Uffizi
 • 17:15 – Ponte Vecchio
 • 17:30 – Ponte delle Grazie
 • 18:00 – Piazzale Michelangelo. Noi am avut apusul la 18:23, ajustează-ți programul astfel încât să prinzi apusul în Piazzale Michelangelo.

Dacă mergi două zile în Florența aș zice să vizitezi toate obiectivele pe care ți le-am prezentat în articol.

! Important ! Aproape toate obiectivele, în afară de Catedrală, sunt închise lunea!

13 Obiective de vizitat în Florența

Am trecut obiectivele în ordinea în care îți și sugerez să le vizitezi, iată-le și pe o hartă aici. Noi pe unele nu le-am văzut, dar nici nu am ținut neapărat, ne-a părut rău doar de Capelele Medicee, unde erau niște sculpturi fantastice ale lui Michelangelo. Citește despre fiecare și alege-le în funcție de ce îți place să vizitezi, nu trebuie neapărat să le bifezi pe toate.

1. Basilica Santa Maria Novella

Este o biserică tare frumoasă și tare fotografiată, am tot văzut-o pe toate conturile de Instagram legate de Florența. Dacă reușești să o prinzi la răsărit arată și mai frumos decât pe norii pe care i-am avut noi în dimineața asta. Nu am intrat înăuntru, dar se poate vizita pentru 7.5€, mai multe detalii despre orarul de vizitare aici.

Principalele obiective în Florența
Basilica Santa Maria Novella, Florența

2. Cappelle Medicee

Capelele Medicee sunt un imens cavou unde se odihnesc trupurile familiei de Medici. E o adevărată operă de artă, iar câteva dintre sculpturi au fost realizate de Michelangelo însuși, cu mare durere în suflet, pentru că prinții de Medici, pe lângă sponsori, erau și prieteni apropiați ai lui.

Un bilet costă 10€, și îl poți cumpăra online de aici cu 14.80€, prețul acesta incluzând taxa de rezervare despre care ți-am spus.

Cappelle Medicee se află în Basilica San Lorenzo, care are un interior fantastic. Intrarea aici e separată și costă 9€.

3. Galleria dell’Accademia

La Galleria dell’Accademia îl vei găsi pe David al lui Michelangelo! Eu cred că e un obiectiv de neratat în Florența, e atât de impresionant, mie mi s-au tăiat picioarele când l-am văzut! Perfecțiunea întruchipată, fiecare mușchi sau venă sculptate cu atenție, e absolut incredibil!

În aceeași galerie cu David se află alte sculpturi neterminate ale lui Michelangelo. Artistul spunea că trupurile se aflau deja în marmură, el doar le ajuta să iasă la suprafață. Și sincer, de asta sunt atât de speciale aceste sculpturi neterminate, parcă le vezi cum se străduiesc să răzbată din piatră.

Biletul costă 13€, dar dacă mai este vreo expoziție temporară în galerie trebuie să plătești mai mult, chiar dacă nu vrei să o vizitezi. Noi așa am pățit și a costat 12€ (în loc de 8€, tariful de bază în 2018), plus cei 4€ taxa de rezervare. Cumpără biletul online, sunt cozi foarte mari de obicei la Accademia.

 

Mai multe detalii despre Accademia găsești aici. Nu este site-ul oficial, e unul făcut de niște iubitori ai Florenței, un site clar și concis, pentru că din cele oficiale nu se înțelege nimic.

Principalele obiective în Florența
Principalele obiective în Florența
Principalele obiective în Florența
Principalele obiective în Florența

4. Catedrala Santa Maria del Fiore (Duomo)

Catedrala Santa Maria del Fiore este o splendoare și unul dintre cele mai importante obiective turistice din Florența! Este imensă, cu totul specială datorită placării cu marmură verde, roz și albă la exterior, iar cupola enormă, făcută de Bruneleschi, e tare impresionantă.

Cupola are o poveste a ei, pe care am detaliat-o într-un articol separat: Cupola lui Brunelleschi, o capodoperă arhitecturală și inginerească. Îți spun doar atât: când au început construcția nu aveau încă tehnologia pentru a construi cupola imensă. Au lăsat totul pe seama posterității, însă după 100 de ani, când catedrala era gata, încă nu aveau tehnologia necesară! Bruneleschi a studiat Pantheonul din Roma și tehnicile romanilor pentru cupole și a venit cu o soluție. Care nu se cunoaște nici în ziua de astăzi! E un mister cum a fost construită cupola, Bruneleschi nu a lăsat niciun plan în urma sa.

Bilete

Catedrala se poate vizita gratuit, deși coada pentru a intra este imensă. Noi am ales să sărim peste vizita la interior din cauza asta. Dar pentru a urca pe cupolă sau în turnul cu clopot, sau pentru a vizita Baptisteriul, ai nevoie de bilet. Ba mai mult, pentru urcarea pe cupolă ai nevoie neapărat de o programare. Se pot rezolva toate și la fața locului, doar că riști să nu mai prinzi locuri pentru cupolă. Când am fost noi într-o sâmbătă puseseră un anunț că rezervările pentru cupolă au fost epuizate până luni!

Așa că nu risca. Pentru a îți face rezervare trebuie să cumperi biletul online. Ba chiar trebuie să îl cumperi cu ceva timp înainte! Am verificat acum, la final de octombrie 2023, și pentru următoarea săptămână nu mai sunt locuri disponibile pentru cupolă.

Cumpără biletul de pe site-ul oficial, alege Brunelleschi Pass (pentru a vizita și cupola), costă 30€ și îți oferă 3 zile pentru a vizita cupola Catedralei, turnul cu clopot (Campanile), Baptisteriul și muzeul. Când cumperi biletul trebuie să alegi intervalul orar în care vrei să vizitezi cupola.

Cel mai bine este ca atunci când ajungi la Catedrală să vizitezi întâi cupola, la ora programată. Urcarea se face pe la Porta della Mandorla, pe partea de nord a Catedralei. Trebuie să te așezi la o coada de aici cu vreo 10-15 minute înainte. Îți va lua cam o oră să urci, să petreci puțin timp sus și să cobori.

Apoi urcă neapărat în turnul cu clopot al lui Giotto, care e separat de clădirea catedralei. De acolo vei avea o priveliște splendidă asupra cupolei! E ceva de urcat în fiecare, 463 de trepte (92 metri) pe cupolă și 414 trepte (82 metri) până în vârful clopotniței. Dar me-ri-tă! Promit! 😄

Biletul îți permite să vizitezi și Baptisteriul, clădirea de lângă catedrală cu celebrele Porți ale Paradisului. Este o clădire octogonală, una dintre cele mai vechi din Florența. De asemenea mai poți vizita și cripta, ai toate informațiile despre orarul de vizitare aici. Noi am văzut doar cupola și turnul.

Poți de asemenea să cumperi online un tur ghidat al Catedralei cu intrare prioritară.

Principalele obiective în Florența
Fațada Catedralei
Principalele obiective în Florența
Turnul cu clopot făcut de Giotto
Principalele obiective în Florența
Coadă pentru intrarea în catedrală
Principalele obiective în Florența
Baptisteriul, una dintre cele mai vechi clădiri din Florența
Porțile Paradisului de pe Baptisteriu
Principalele obiective în Florența
Priveliște de pe cupolă
Principalele obiective în Florența
Turnul lui Giotto
Principalele obiective în Florența
Priveliște din turn – cupola lui Brunelleschi

5. Piazza della Signoria și Fontana del Porcellino

Piazza della Signoria e tare frumoasă, așa cum sunt piețele mari din Italia. Aici vei găsi Palazzo Vecchio. Dar înainte dă o fugă până la Piazza del Mercato Nuovo, este aproape, acolo vei găsi faimoasa statuetă din bronz a Mistrețului, Fontana del Porcellino. Legenda spune că dacă îl mângâi pe rât, apoi îi pui o monedă în gură și aceasta cade în canalul de dedesubt vei avea noroc. Fizica însă spune că panta din gura lui ajută doar monezile mai mari și mai grele să cadă 😅.

Fontana del Porcellino
Piazza della Signoria, Florența

6. Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio este palatul din care domnea familia de Medici, și a căpătat această denumire, vechiul palat, când Cosimo I de Medici s-a mutat la Palazzo Pitti. Principala atracție este Salone dei Cinquecento, o sală mare de adunări. Noi am ales să nu îl vizităm, dar dacă vrei să intri biletul este 14€ și înțeleg că nu prea sunt cozi.

Principalele obiective în Florența
Piazza della Signoria și Palazzo Vecchio

7. Galleria degli Uffizi

Galleria degli Uffizi este un mare muzeu de artă Renascentistă și unul dintre principalele obiective din Florența. Apare în toate ghidurile și pe toate listele de recomandări pentru Florența, și peste tot se spune că vei petrece jumătate de zi acolo. Noi am fost și ne-a plăcut să vedem în special tablourile faimoase, dar nu aș recomanda Galleria degli Uffizi neapărat, decât dacă ești pasionat de artele clasice.

Clădirea are și ea o poveste, a reprezentat birourile (uffizi) magistraților din Florența, fiind construită în secolul 16. În galeria de la etajul superior familia de Medici își ținea colecția de sculpturi romane, iar mai târziu și alte tablouri sau sculpturi comisionate de ei sau colecționate. Când familia s-a stins colecția lor de artă a fost dăruită orașului, și astfel Galleria Uffizi a devenit primul muzeum modern de artă. Din secolul 16 a fost deschis pentru vizite, în 1765 a fost deschis oficial publicului, iar în 1865 a devenit formal un muzeu.

Uffizi este unul dintre cele mai vizitate muzee de artă din lume și cel mai vizitat din Italia. În sezon, în special vara, poți aștepta la coadă chiar și 5 ore.

Biletul costă 26€, la care se adaugă taxa de rezervare online, și îl poți cumpăra online aici (neapărat să îl cumperi online, și cu ceva timp înainte, căci se epuizează destul de repede).

Noi am stat puțin sub două ore în galerie. Chiar ne-au impresionat tablourile celebre de aici, e incredibil să stai în fața unor opere de Boticelli sau Michelangelo, Tiziano sau Caravaggio! Dar în rest nu cunoșteam ceilalți artiști. Gândește-te ce îți place ție și nu te lua după recomandările generale.

Muzeul este deschis de marți până duminică între 8:15-18:30. Lunea este închis.

 
Principalele obiective în Florența
Galleria degli Uffizi
Cel mai faimos tablou de la Uffizi – Nașterea lui Venus al lui Botticelli
La Sacra Familia de Michelangelo
Madonna del Cardellino (Madona of the Goldfinch) al lui Raphael
Annunciation de Leonardo da Vinci

8. Ponte Vecchio

Ponte Vecchio e faimos și atât de special! De-a lungul podului, deasupra magazinelor, se află Coridorul Vasari, construit de familia de Medici în secolul 16. Face legătura între Palazzo Pitti și Palazzo Vecchio, trecând prin Galleria Uffizi.

Pe pod erau într-o vreme măcelării, dar mai-marii familiei de Medici erau deranjați de mirosuri când treceau prin cordiorul de deasupra, așa că au dat ordin ca măcelăriile să fie înlocuite cu magazine de bijuterii. Care au rezistat până astăzi, dacă te plimbi pe Ponte Vecchio îți vor luci ochii după toate bijuteriile și ceasurile scumpe de acolo.

În 1939 au fost adăugate trei ferestre mari panoramice în mijlocul coridorului din ordinul lui Mussolini, deoarece se pregătea pentru vizita oficială a lui Hitler în Florența și dorea să îi ofere o priveliște panoramică asupra râului Arno.

Principalele obiective în Florența
Ponte Vecchio, Florența
Ponte Vecchio, Florența
Deasupra arcadelor sunt ferestrele panoramice adăugate la ordinul lui Mussolini pentru vizita lui Hitler la Florența
Bijuterii și ceasuri pe Ponte Vecchio
Coridorul Vasari
Aici se vede cum iese Coridorul Vasari din Galeria Uffizi, de peste râu, și trece peste Ponte Vecchio

9. Palazzo Pitti

Palazzo Pitti e un frumos palat renascentist la sud de râul Arno, foarte aproape de Ponte Vecchio. Biletul costă 17€ (plus 3€ pentru rezervarea online), dar mai bine îl cumperi online aici cu 16€. Este deschis de marți până duminică între 8:15-18:30. Lunea e închis.

10. Giardino di Boboli

Grădinile Boboli sunt grădinile amenajate de familia de Medici în spatele palatului Pitti. Prin ele au dat naștere unui prototip al „grădinilor italienești” ce a devenit un model pentru multe curți europene. Biletul costă 11€ (plus 3€ rezervarea online) și sunt închise lunea. Cumpără-l online de aici.

Noi nu am vizitat nici Palazzo Pitti și nici Grădinile Boboli, dar dacă ai mai mult timp de petrecut în Florența merită să le vezi.

 

11. Ponte alle Grazie

De pe Ponte alle Grazie vei avea o splendidă priveliște asupra Ponte Vecchio, așa că merită să dai o fugă pe el pentru câteva poze.

Vedere de pe Ponte alle Grazie
Vedere de pe Ponte alle Grazie, Florența

12. Basilica di Santa Croce

De pe Ponte alle Grazie întoarce-te iarăși pe partea de nord a râului și ajungi imediat la Basilica di Santa Croce, cea mai mare biserică franciscană din lume. Pe lângă faptul că e o clădire tare frumoasă, aici sunt îngropați unii dintre cei mai iluștri italieni: Michelangelo, Galileo Galilei, Machiavelli, compozitorul Rossini. Din acest motiv mai este cunoscută și drept Templul Gloriilor italiene. Biletul de intrare costă 8€.

13. Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo este o piață absolut minunată, aflată pe o colină la sud de râul Arno. Este un loc superb de unde poți admira panorama Florenței.

Peste tot am citit că se vede splendid apusul de aici. Așa că ne-am programat întreg itinerariul astfel încât să prindem apusul. Ei bine, ziua noastră în Florența a fost ba ploioasă, ba cu soare, dar în general înnorată. Așa că toată bunăvoința noastră a fost de prisos, căci nu aveam ce apus să vedem printre nori. Dar am admirat totuși o panoramă fantastică a Florenței, trebuie neapărat să vii aici!

Principalele obiective în Florența
Principalele obiective în Florența

13 obiective de vizitat în Florența: descoperă inima Toscanei

Am împărtășit cu tine cele mai importante 13 atracții turistice din frumoasa Florența, sperând că această listă te va ajuta în planificarea vacanței tale. Există ceva anume pe care crezi că l-am omis sau că ar trebui adăugat pe listă? Mi-ar plăcea să aud părerile și sugestiile tale! 😊

 

Sugestii de cazare în Florența:

RECOMANDAREA MEA #1

San Giuliano Inn
RATING: 9.5 / 650+ recenzii
✔️Raport calitate-preț excelent
🚫 Fără mic-dejun

RECOMANDAREA MEA #2

Zip b&b . design in Florence (B&B)
RATING: 9.3 / 160+ recenzii
✔️Mic-dejun foarte bun inclus
✔️Localizare excelentă


Pentru mai multe idei și sfaturi despre călătorii, urmărește-mă pe Instagram și Facebook și citește și:

«

»

5 COMMENTS

 • Magda

  Buna! Biletele online trebuie cumparate individual (e necesar sa fie nominale) sau pot cumpara eu 2 bilete si acolo doar se scaneaza codul de bare si nu are importanta ca amandoua vor fi pe numele meu? Multumesc 🙂

  • Diana
   AUTHOR

   Buna Magda, scuze ca iti raspund atat de tarziu.. Am verificat biletele mele si nu sunt nominale, ambele apar pe numele meu. Adica atunci cand le cumperi iti cer doar numele tau. Vacanta placuta in Florenta! 😀

 • oana

  Buna seara !!Autobuz din aeroport Bologna la Florenta exista?Cu cat timp trebuie facuta rezervarea la Flixbus daca aleg aceasta varianta?Eu plec in februarie 2020

  Seara frumoasa

  • Diana
   AUTHOR

   Buna Oana, am cautat si se pare ca exista doua servicii de shuttles de la aeroport din Bologna pana in Florenta direct, pe la 20-25 euro un drum: https://www.appenninoshuttle.it/#
   https://www.shuttleitalyairport.it/en/
   Flixbus il poti lua doar de la autogara, dar shuttle-ul de la aeroport te lasa chiar la gara, si e 6 euro un drum. Se poate cumpara cu cateva luni inainte, poti incerca si acum sa vezi daca poti lua biletul pentru februarie.
   Vacanta frumoasa! 🙂

 • Mihai

  Bună,
  Noi am petrecut câteva ore în Florența în 09 mai venind din Pisa. O zi de joi care ar fi fost mai liniștită după calculele noastre. Care au fost total greșite. Super super aglomerat. Coadă uriașă la Dom cu intrarea gratuită. Noi vroiam Baptisteriul dar acela nu se mai poate vizita singur ci într-o triadă ce include și muzeul și un șantier arheologic… 15 euro cu totul. Am fi luat dar de la casa de bilete ne- au spus că Baptisteriul este în renovare și este vizibil doar tavanul așa că am renunțat. Era afișat că toate biletele online au fost epuizate pentru luna mai 2024. Prețul pentru turul maxim era tot de 30 euro.

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro