Search here...
TOP
Verona - Veneția

Insulița Burano în 20 de fotografii hiper-colorate

Burano

Insulița Burano în 20 de fotografii hiper-colorate

Știam despre micuța insulă Burano că este extrem de colorată, dar realitatea ne-a copleșit cu totul! Oriunde întorci privirea sunt căsuțe din toată paleta de culori, și toate se oglindesc în canalele ce unduiesc în loc de străduțe, deci experiența este dublă, și ochilor le vine greu să creadă ceea ce văd.

Burano este o insuliță din laguna venețiană, mai mică decât sora sa faimoasă Murano, și după părerea noastră mult mai autentică. Fiecare căsuță este vopsită în culori diferite, extrem de intense și pe alocuri strepezitoare de dinți. Pastelurile cred că sunt interzise de la primărie, și toată lumea are ca parolă la internet fucsia sau indigo, cuvintele oficiale al localității. Dacă Murano este faimoasă pentru sticlă, Burano a devenit faimoasă pentru dantelă, susținând un comerț înfloritor în întreaga lume în secolul 18.

Ne-a plăcut tare mult să ne plimbăm pe lângă canale și pe micile străduțe, urmărind fascinați localnicii care conduceau bărcuțe în loc de scutere sau mașini. Pe canale sunt marcate chiar și parcări: niște bețe înfipte de care să îți legi barca. Ce faci dacă ajungi seara acasă și nu găsești loc să lași barca? ne tot întrebam noi amuzați.

Apropos de ajuns seara acasă, se spune că buranezii au început să își vopsească atât de colorat căsuțele pentru ca pescarii să le poată distinge chiar și în noapte sau în ceață densă, când se întorc acasă.

Burano, unul dintre cele mai colorate locuri din lume

Burano e cu siguranță unul dintre cele mai colorate locuri din lume, o oază de bucurie, căci nu poți păstra gânduri negative când vezi asemenea culori vesele în jur! Când mergi în Veneția și iei vaporetto spre Murano, te sfătuiesc să dai o fugă și până în Burano. Cu siguranță îmi vei mulțumi când te vei plimba cu gura căscată și cu endorfinele jucându-se pinball în creier, lansându-te în jocuri ca găsește o casă la fel ca ținuta ta. Haha, culmea, pentru mine nu am găsit, dar am găsit una perfectă pentru Alex! Ni s-a părut atât de amuzant încât am râs tot restul zilei despre asta!

Îți las mai departe 20 de fotografii hiper-colorate, ca să te conving definitiv să vizitezi Burano!

*p.s. Am editat pozele foarte puțin, doar le-am luminat și îndreptat, deci să nu crezi că m-am jucat eu cu saturația, căsuțele chiar sunt atât de colorate!

*p.p.s. Imaginea emblematică pentru Burano (cea de la începutul articolului) este de pe podul acesta (link google maps), în caz că te întrebai de unde poți face cele mai bune poze, sau care sunt cele mai instagramabile locuri. În rest te poți plimba în voie, vei avea parte cu siguranță de o mulțime de cadre fabuloase!

Burano

În vaporetto, de apropiem de Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

Burano

 


Citește și:

«

»

4 COMMENTS

 • HaiHui Story

  Ce nebunie de culori! Love iiiiiiiiiit! 🙂

  • Diana
   AUTHOR

   Merciiii, Anita, o nebunie intr-adevar! 😀

 • Mihut Georgiana

  Cat de colorata este aceasta insulita 😍 Nu am reusit sa o vedem in realitate, dar data viitoare nu o sa ne mai scape 😄

  • Diana
   AUTHOR

   Daa, Georgiana, sa mergeti neaparat! 😀

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro