Search here...
TOP
Arhitectură în călătorii Belgia Capodopere moderne

Reading Between the Lines – biserica ce se dizolvă în peisaj

Reding Between the Lines, Belgium

Reding Between the Lines, Belgia

Cum am citit despre această minunată operă de artă din Belgia, ne-am dorit cu ardoare să o vedem cu ochii noștri! Două bilete de avion și o mașină închiriată mai târziu, ne-am trezit în fața ei! Reading Between the Lines este o operă de artă aflată într-un peisaj rural, a cărei structură se bazează pe modelul bisericii din orașul apropiat.

Proiectul este o colaborare între doi tineri arhitecți belgieni, Pieterjan Gijs și Arnout Van Vaerenbergh. Au realizat împreună mai multe proiecte în spațiul public, toate cu un fond arhitectural dar o intenție artistică. Rezultatul este un experiment, ceva cu care privitorul poate interacționa fizic.

Structura are o poveste tare interesantă. În funcție de poziția din care o privești, poate fi percepută ori ca o clădire masivă din metal, ori ca o structură ce se dizolvă în peisaj. Demonstrează concepte arhitecturale precum proporția, scara obiectului, planimetria, dar pentru că spațiul nu are o funcție bine definită, se concentrează mai degrabă pe experiența vizuală în sine.

Te invită să citești printre rânduri, printre straturile construcției, să observi cum se integrează în peisaj și să îi oferi o interpretare proprie. Asta face arta contemporană, îți oferă posibilitatea de a interacționa cu creația, de a reflecta asupra ei și a veni cu propriile concluzii.

Reading Between the Lines, Belgium

Reading Between the Lines, Belgium

Reading Between the Lines, Belgium

 

Reading Between the Lines, Belgium

Reading Between the Lines, Belgium

Pe fundal se vede biserica după care a fost modelată Reading Between the Lines

Reading Between the Lines, Belgium

Turla bisericii din interior

Experiența noastră

Pentru noi a fost o experiență destul de distractivă. Ne așteptam să fim singuri pe acolo, dar în realitate erau destul de mulți oameni (poate în jur de 20), care veniseră ori să admire “biserica”, ori să facă un picnic acolo, ori făceau doar o pauză pe traseul lor cu bicicleta. Ne-am tot jucat cu aparatul foto, încercând să surprindem diverse unghiuri și concepte.

Reading Between the Lines, Belgium

Reading Between the Lines, Belgium

Structura Reading Between the Lines, iar pe fundal biserica după care a fost inspirată

Reading Between the Lines, Belgium

Dacă vrei să vezi și tu această structură surprinzătoare, este în regiunea belgiană Borgloon, cam la 80-90 km est de Bruxelles, pe drum spre Liege. Noi am închiriat o mașină cu care ne-am deplasat până acolo, dar sunt sigură că poți ajunge și cu transportul în comun, cel mai probabil cu un autobuz până în Borgloon și de acolo cu bicicleta. Nu uita că bicicletele fac parte din cultura belgiană în ziua de azi, așa că nu ezita să le folosești ca să te simți ca un localnic 😊.

Locația exacta a Reading Between the Lines este aici (link google maps). O altă structură similară în concept este Vlooybergtoren, nu îți voi spune ce este, dar o poți găsi aici 😃.

Happy Travels!

O biserică ce se dizolvă în peisaj

Ești curios despre ce e vorba? În curând pe blog 😊.

Posted by Designed to travel on Monday, July 30, 2018

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro