Search here...
TOP
Zona Salzburg

Haus Amalia – cazare lângă Salzburg, în mijlocul munților

Haus Amalia – cazare lângă Salzburg, în mijlocul munților

Haus Amalia – cazare lângă Salzburg, în mijlocul munților

Hai să îți povestesc cum am aterizat în mijlocul unui vis din copilărie! O vale verde, înconjurată de munți, într-un orășel foarte mic, ce te inspiră să alergi de colo colo în picioarele goale. Exact ca Heidi, în desenele pe care le urmăream când eram mici! Am căutat o cazare lângă Salzburg, dar aproape și de lacurile din regiunea Salzkammergut, care să ne ofere liniște și o doză sănătoasă de natură. Am găsit toate acestea și mult mai mult la Haus Amalia din Strobl, lângă lacul Wolfgangsee.

Cazare lângă Salzburg în mijlocul Alpilor austrieci, la Haus Amalia

Este exact ce ne-am dorit, o evadare în natură. Un loc în care să ne trezim dimineața, să inspirăm aerul curat de munte, și să nu auzim decât sunetul păsărelelor și al ierbii mângâiate de vânt. De asemenea ne-am dorit să nu plătim o avere pentru asta. Și pentru că ne-am dus în plin sezon cald, în august, a fost greu să găsim un preț rezonabil. Așa că am făcut un compromis și am ales Haus Amalia, care avea review-uri foarte bune și prețuri decente.

Spun compromis pentru că așa a părut la acea vreme. Din pozele de pe site sau de pe Booking.com, nu părea paradisul verde la care visasem. Dar vaaai acele fotografii nu îi fac deloc dreptate!

Când am ajuns la Haus Amalia, după 15 ore de condus din București, am rămas fascinați! Era tot ce ne dorisem! Și chiar mai mult! Am fost întâmpinați de Christine, gazda noastră. Era îmbrăcată într-un drindl tradițional, deci deja ne simțeam ca într-o poveste cu Hansel și Gretel. Apoi a început brusc să plouă tare, dar ea a insistat să mergem la mașină să ne luăm bagajele, că puțină ploaie nu omoară pe nimeni. A fost fermă, dar extraordinar de blândă și politicoasă. Aveam să aflăm în următoarele zile că toți austriecii sunt la fel, și urma să ne îndrăgostim de ei pentru totdeauna!

Christine ne-a condus la camera noastră, ne-a dat informații despre micul dejun, despre Salzburg card pe care intenționam să îl cumpărăm, Salzkammergut card, și de asemenea ne-a mai dat un pliant cu câteva discount-uri pentru activități în zonă. Apoi ne-a lăsat să ne acomodăm. Trebuie să îți spun că atunci când am intrat în cameră, am simțit pe dată nevoia de a îmi lăsa încălțările la intrare, pentru a nu murdări covoarele impecabile.

Camera e rustică, așa cum te-ai aștepta de la o cabană de munte. Dar sentimentul de acasă pe care l-am avut a fost incredibil! Parcă vizitam rude, nu o pensiune unde plăteam pentru cazare. Senzația din cameră era aceeași pe care mi-o dădea bunica acasă la ea. Totul părea aranjat și pregătit pentru noi cu drag. Era foarte cald și primitor.

După zece minute ploaia s-a oprit brusc și a ieșit soarele. Uită-te la fotografiile astea, făcute doar la câteva minute distanță, e incredibil! Și da, aceasta era priveliștea noastră de la fereastră!

Haus Amalia – cazare lângă Salzburg, în mijlocul munților

Haus Amalia – cazare lângă Salzburg, în mijlocul munților

Ce ne-a plăcut la Haus Amalia

Trebuie să încep cu priveliștea! Haus Amalia este într-o vale micuță, în mijlocul munților, într-un orășel foarte mic pe nume Aigen. Drumul spre pensiune este în sine o poveste, ne fascina zi de zi.

Și desigur că ne-a plăcut acel sentiment de acasă de care eram inconjurați. Camerele calde, florile la ferestre, micul dejun pe care Christine ni-l pregătea în fiecare dimineață. Ne-am simțit de parcă ea era mătușa noastră și noi nepoții ei preferați. Desigur că mai erau și alți oaspeți acolo, dar sunt sigură că noi eram preferații ei!

Christine și soțul ei, Klaus, au fost foarte serviabili, gata să ne ajute cu orice aveam nevoie. Vorbeau jumătate engleză – jumătate germană, dar asta nu a făcut decât să sporească farmecul locului.

Haus Amalia – cazare lângă Salzburg, în mijlocul munților

Priveliște la micul dejun

Haus Amalia – cazare lângă Salzburg, în mijlocul munților

Drumul spre Haus Amalia

Haus Amalia – cazare lângă Salzburg, în mijlocul munților

Haus Amalia – cazare lângă Salzburg, în mijlocul munților

Ce trebuie să știi înainte de a ajunge acolo

Cum ajungi: Minunata pensiune este într-un mic orășel pe nume Aigen. Este foarte aproape de Strobl, care se află pe malul lacului Wolfgangsee. E la 40 km de Salzburg, în mijlocul regiunii Salzkammergut, o locație excelentă pentru a explora zona. Cel mai bine pui direct Haus Amalia pe Google Maps sau alt gps, sau urmărești indicatoarele către Aigen.

Camerele: Haus Amalia are un singur etaj, cu patru camere duble și un apartament cu un singur dormitor și balcon. Noi am stat in Double Room 1 și ne-am simțit excelent.

Parcare: Parcarea este gratuită. Desigur că indicatoarele ne-au indus în eroare, cu germana noastră slabă. Pe ele scria Nur für gäste, care pare să însemne că nu este pentru oaspeți. Dar de fapt înseamnă că este doar pentru oaspeți!

Mic dejun: Micul dejun este inclus și este servit în fiecare dimineață la parter, într-o cameră drăguță cu mobilă rustică din lemn. Poți alege dintr-o selecție de brânzeturi și mezeluri, pâine, iaurt, cereale sau fructe. Iar Christine îți aduce un ou fiert și cafea.

Haus Amalia – cazare lângă Salzburg, în mijlocul munților

Camera pentru micul dejun

Haus Amalia – cazare lângă Salzburg, în mijlocul munților

Activități: Uite câte discount-uri primești pentru că stai în zona Strobl! Baie în lac, ski nautic, telecabină, închirieri de biciclete și mai ales toboganul de vară din Gschwendt! Noi nu am avut timp să îl încercăm, dar îl recomand, arată tare bine pe youtube! Noi am fost pe Sommerrodelbahn Keltenblitz în Hallein, o atracție similară, dar pe șine nu pe tobogan, și a fost una dintre cele mai tari experiențe din vacanță!

Și acestea sunt doar activități pe care le poți face pe lângă Strobl. Dar sunt mult mai multe în întreaga regiune. Ai Salzburg aproape, trebuie să petreci măcar o zi acolo. Ai lacurile aproape, cu orășele frumoase de munte. În special Hallstatt, care e unul dintre cele mai frumoase orășele din lume (cel puțin asta e părerea mea, dar sunt sigură că e adevărat!). Noi am urcat și pe masivul Dachstein, unde am văzut stairway to nothingness și podul suspendat la 3000m înălțime. Și am fost pe Grossglockner Hochalpenstrasse, un drum panoramic fantastic!

Haus Amalia – cazare lângă Salzburg, în mijlocul munților

Haus Amalia – cazare lângă Salzburg, în mijlocul munților

Detalii despre Haus Amalia

WebsiteHaus Amalia. Sau link Booking.com.

Locație: Enterbachstrasse 14, 5350 Strobl, Austria. Aceasta este adresa, dar cum spuneam, este de fapt în Aigen, nu în Strobl.

Transport: Noi am avut mașina, pe care am folosit-o în toată perioada pentru a explora regiunea. Dar de asemenea poți închiria o bicicletă, sunt piste de bicicletă aproape peste tot. Îți recomand să închiriezi biciclete din Strobl, este foarte aproape și parcarea este gratuită în tot orașul (parcarea e scumpă în Austria, așa că e important). Dacă stai la Haus Amalia vei primi și discount-uri la diverse magazine de închirieri.

Cazare lângă Salzburg

Dacă mergi în zona Salzburg chiar îți recomand să stai la Haus Amalia. E cazarea perfectă! Vei sta în mijlocul regiunii Salzkammergut și e o bază extraordinară pentru a vizita întreaga zonă. Mai mult, vei trăi o experiență minunată în mijlocul munților! Exact ca Heidi!

Happy Travels!


Citește și:

TAGS:,

«

»

1 COMMENT

Lasă un comentariu

Pingback: Idei de vacanță pentru vara-toamnă 2020 – recomandările călătorilor români (2) | BORN to TRAVEL on februarie 12, 2018

FOLLOW @designedtotravel.ro