Search here...
TOP
Zona Salzburg

Salzkammergut, regiunea lacurilor din Austria

Am ales să mergem în vara asta în Austria, şi după multe negocieri şi cercetări am decis să ne petrecem întreaga vacanţă în Salzkammergut. Este o regiune la est de Salzburg, care se întinde între trei state (sau landuri) austriece: Salzburg, Austria Superioară şi Stiria. Salz înseamnă sare şi Salzkammergut înseamnă Proprietatea Camerei de Sare, autoritatea care controla minele de sare în timpul Habsburgilor.

Pentru noi însă Salzkammergut înseamnă ţinutul de poveste cu lacuri cristaline, orăşele desprinse din basme, oameni cumsecade, şi peisaje verzi care îţi taie răsuflarea. Da, cred că ar trebui actualizată definiţia regiunii 😀.

Poţi face o mulţime de lucruri în regiune. Inspiri adânc aerul curat de munte. Te cazezi într-o mică vale înconjurată de munţi şi te bucuri de privelişte în fiecare dimineaţă la micul dejun (noi am stat la Haus Amalia şi a fost tot ce ne-am putut imagina!). Te entuziasmezi ca un copil când vezi primul lac care apare în zare. Te pierzi în moment când priveşti de undeva de sus toată feeria verde ce ţi se aşterne la picioare. Te simţi ca într-un basm când vezi localnicii îmbrăcaţi tradiţional peste tot. Cam aşa ne-am simţit noi pe tărâmul magic care se numeşte Salzkammergut.

Austria

Priveliştea noastră la micul dejun

Lacuri de poveste

În regiune sunt o mulţime de lacuri şi cu siguranţă merită să le vezi pe toate! Lake hopping, this should be a thing! Minunăţiile astea am apucat să le vedem, şi mai sunt încă multe la care nu am ajuns. În plină vară poţi face baie în lacuri ca să te răcoreşti, erau mulţi oameni care făceau asta. Aşa că asigură-te că împachetezi şi costumul de baie.

Austria

Lacul Fuschl Am See

Austria

Lacul Hallstatter See

Austria

Lacul Wolfgangsee în Strobl

Wolfgangsee lake, Salzkammergut, Austria

Lacul Wolfgangsee în St Wolfgang

Mondsee lake, Salzkammergut, Austria

Lacul Mondsee

Austria

Lacul Hallstatter See

Wolfgangsee lake in Strobl, Salzkammergut, Austria

Lacul Wolfgangsee în Strobl

Wolfgangsee lake in St Gilgen, Salzkammergut, Austria

Lacul Wolfgangsee în St Gilgen

Wolfgangsee lake in Strobl, Salzkammergut, Austria

Lacul Wolfgangsee în Strobl

Orăşele din basme

Căsuţe din lemn, cu ferestre frumoase decorate cu flori, cu localnici îmbrăcaţi în lederhosen, cu pene la pălărie, şi localnice cu rochiţe şi şorţuleţ deasupra. Ne-am simţit ca în Hansel şi Gretel!

Hallstatt e cu siguranţă perla tuturor orăşelelor de munte, poate e cel mai frumos din toată Europa! Dar ne-a mai plăcut extrem de mult Bad Ischl. Şi Mondsee, care deşi l-am prins pe ploaie a devenit repede preferatul nostru, ne-a plăcut foarte mult atmosfera de acolo.

Despre Hallstatt am scris mai multe aici: Orăşelul austriac Hallstatt. Sau cum să petreci o zi minunată.

Hallstatt

Bad Ischl

Strobl

St Wolfgang

St Gilgen

Mondsee

Salzburg

În mijlocul munţilor şi înconjuraţi de lacuri, nu căutam neapărat peisaje urbane. Dar spre surprinderea noastră, Salzburg ne-a încântat teribil! E atât de elegant, cu acoperişurile sale fluide şi ferestrele romantice! Cu străduţele ce îţi inspiră secole trecute, şi muzee ce găzduiau dormitoare princiare şi săli de bal. Am scris mai multe despre frumuseţile Salzburg-ului aici: Top 10 obiective turistice în Salzburg.

Salzburg Card, Austria

Residenzplatz, văzută de pe balconul din DomQuartier

Salzburg, Austria

Catedrala din Salzburg

Salzburg, Austria

Getreidegasse

La înălţime

Jur că am luat la rând toate telecabinele şi funicularele care ne-au ieşit în cale! Peisajele văzute de sus capătă noi contururi şi te poţi bucura de alte unghiuri şi perspective când eşti deasupra lucrurilor. Hm, vorbim încă de urcat pe munte, nu? 😀

Am povestit pe îndelete despre aventurile noastre aici: Aventuri la înălţime în Austria. Fun fun fun!

Aventuri la înălţime în Austria - Dachstein Glacier - Stairway to nothingness

Aventuri la înălţime în Austria - Hallein Alpine Slide

Hallstatt, Austria

Ce mai poţi face în Salzkammergut

Hiking

Când eşti în mijlocul munţilor e de-a dreptul păcat să nu faci un traseu montan. Acesta e marele nostru regret, că nu am reuşit să parcurgem niciunul. Aveam două în plan, dar ştii cum e, planurile de acasă nu se potrivesc cu cele de la faţa locului. Vremea a ţinut cu noi mai mult sau mai puţin, din cele 5 zile petrecute în Salzkammergut, într-una a ploua de dimineaţa până seara, iar în celelalte ploua uşor după-masa sau seara. Ploile uşoare nu ne-au deranjat prea mult, dar ne-au mai amânat din planuri. Şi în niciun caz nu voiam să mergem pe munte pe ploaie.

Oricum, îţi las un site foarte bun pentru a îţi organiza (mai bine decât noi) traseul de hiking. Poţi filtra traseele în funcţie de dificultate şi de privelişte, ceea ce mi se pare fabulos!

Eagle’s Nest

Eagle’s Nest, sau Kehlsteinhaus, este o mică reşedinţă de-a lui Hitler în vârful muntelui, care acum a devenit restaurant. Priveliştea de acolo e incredibilă, şi când cobori poţi să mergi să vezi şi lacul Königssee, şi chiar să dai o tură cu barca. Cel puţin astea erau planurile noastre pentru ziua care s-a dovedit ploioasă 😃 (planuri pe care a trebuit să le anulăm). Trebuie să treci graniţa în Germania, dar e foarte aproape de Salzburg.

Mai sunt şi alte activităţi, noi am descoperit abia acasă că există un tobogan pe munte chiar foarte aproape de unde eram cazaţi, pe malul lacului Wolfgangsee (aici e site-ul lor, e în germană dar dai click dreapta şi translate to english). Iar pe site-ul regiunii Salzkammergut vei găsi o mulţime de alte informaţii despre ce poţi face în zonă.

Călătorii frumoase!

Citeşte şi:

Bad Ischl, Salzkammergut, Austria

Bad Ischl

«

»

2 COMMENTS

 • haisacalatorimsite

  As vizita Austria in fiecare vara. Desi merg in fiecare iarna la schi nu ma satur de aceasta tara minunata. Am fost aici in 2015, vara si e minunata zona.

  • Diana
   AUTHOR

   Ah si noi ne-am muta cu totul in Austria, atat de mult ne-a placut! :D. Am vazut si pozele tale din Alpendorf, arata atat de frumos!

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro