Search here...
TOP
Zona Salzburg

Cât am economisit cu Salzburg Card

Top 10 obiective din Salzburg

Cât am economisit cu Salzburg Card

Am povestit despre ce poţi vedea în Salzburg, acum hai să îţi povestesc cum stă treaba cu Salzburg Card. Este un card pentru turişti, care îţi oferă acces gratuit pentru mai multe obiective, reduceri pentru altele, şi transport gratuit. Este valabil pentru 24, 48 sau 72 de ore.

Nimic special până acum. Găseşti un astfel de card în majoritatea city-break-urilor. Ce este extraordinar, însă, şi ne-a făcut să îl cumpărăm, este că are incluse intrările la toate obiectivele pe care îţi doreşti să le vezi, inclusiv la funiculare şi telecabine! Îmi pare rău să o spun, dar în alte oraşe, cardul turistic nu îţi oferă mai mult de un discount de poate 5% pentru obiectivele principale, şi gratuitate doar pentru cele secundare. Şi transport gratuit, dar nu pentru mijloacele scumpe, cum ar fi diverse funiculare şi tramvaie. Ei bine, cu Salzburg Card ai intrare gratuită la toate obiectivele principale din oraş, şi mai mult, economiseşti o grămadă de bani!

În această broşură, pe care o găseşti şi tipărită prin oraş, vei găsi toate informaţiile de care ai nevoie. Sau online aici. Dar îţi povestesc şi eu mai departe.

Cât costă

Salzburg Card pentru o zi costă 29€ în sezon (mai – octombrie), şi 26€ în afara sezonului. Pentru două zile este 38€ (34€ în extra-sezon), iar pentru trei zile 44€ (39€ în extra-sezon). Pentru copii costă jumătate din preţ.

Ce este inclus

Ai intrare gratuită la toate obiectivele principale, printre care casa în care s-a născut şi a copilărit Mozart, fortăreaţa Hohensalzburg, palatul Hellbrunn, DomQuartier, precum şi transport public gratuit. Lista întreagă aici.

De asemenea, ai reduceri la mai multe obiective şi evenimente, precum mina de sare din Hallsatt, tururi ghidate prin Salzburg, autobuz hop-on hop-off. Lista completă aici.

De unde îl cumperi

Poţi cumpăra Salzburg Card când ajungi acolo. Îl găseşti la toate hotelurile din oraş şi din împrejurimi, aşa că întreabă întâi la cazare. Îl găseşti şi la aeroport, în gară, şi la toate birourile de informaţii turistice din zonă. Un birou de informaţii este în Mozartplatz.

Noi nu am reuşit să îl cumpărăm de la pensiunea unde am fost cazaţi, pentru că se ocupa Herr de aceste carduri, iar în dimineaţa aceea era doar Fraulein la pensiune, să servească micul dejun. Ne-am dus aşadar la Biroul de Informaţii din Strobl, orăşelul din apropiere, dar din păcate acolo nu aveau Salzburg Card. Ne-au trimis la biroul din St Gilgen, din capătul celălalt al lacului Wolfgangsee, un orăşel mai mare. Nu-i nimic, era în drum, dar ne-a întârziat ceva această fâţâială.

Dar poți cumpăra Salzburg Card cu discount de 1€ online aici. Va trebui apoi să îl ridici de la biroul de informații turistice din Mozartplatz sau de la gară.

Cât este valabil

Când cumperi cardul trebuie să completezi pe spate numele tău şi ora. Pentru mijloacele de transport public este valabil 24 de ore (în cazul în care ai cumpărat cardul de o zi) de la ora pe care o completezi. Poţi circula cu autobuzul fără să îţi mai iei bilet, în caz că vine controlorul îi arăţi cardul completat.

Pentru atracţii, în schimb, e valabil 24 de ore din momentul în care l-ai validat prima dată. Cardul trebuie să fie valabil câd intri într-un muzeu, dacă expiră în timp ce eşti la muzeu nu e nicio problemă.

Noi, de exemplu, l-am cumpărat la ora 11:00 din St Gilgen. Dar am ajuns la primul obiectiv, Untersberg, abia la 12 şi ceva. Iar telecabina, Untersbergbahn, circulă din jumătate în jumătate de oră, aşa că l-am validat prima dată abia la 12:30. Asta ne-a prins tare bine a doua zi, când am mai avut timp să vizităm câteva obiective incluse pe card.

Salzburg Card

Salzburg Card

Cum funcţionează

La câteva obiective poţi intra direct cu Salzburg Card, ţi-l scanează la intrare şi atât. La altele (Hellbrunn, DomQuartier), trebuie să te prezinţi cu el la biroul de bilete, şi îţi eliberează bilete de intrare anume pentru locul respectiv.

Ce tip de card să îţi cumperi?

Noi ne-am luat Salzburg Card de 24 de ore şi eu cred că e suficient pentru oricine. Cu toate acestea, nu ne-am organizat suficient de bine, şi în prima zi am apucat să vizităm foarte puţin. Ne-am dus întâi la Untersberg, unde am urcat cu telecabina. Şi e absolut minunat acolo, e pe locul 2 pe Trip Advisor la experienţe de încercat în Salzburg, după o plimbare prin centrul vechi.

Dar a durat destul de mult, telecabina circulă doar la jumătate de oră, cât aştepţi să urci, cât stai acolo, cât aştepţi la întoarcere.. Apoi ne-am dus la Hellbrunn, unde am descoperit că ne place tare mult, şi am stat ceva. Am făcut o oprire şi la Schloss Leopoldskron (parte din Sound of Music Tour), şi iată-ne ajunşi în Salzburg pe la ora 5. Ori atunci am realizat că majoritatea obiectivelor se închideau în jur de 6. Am apucat să intrăm la Mozart Geburthaus, casa în care s-a născut, şi ne-am plimbat prin oraş. Ne-am mai dus la Hangar 7, căci acela e deschis până la 10 seara.

Apoi a doua zi am plecat dis-de-dimineaţă, să mai prindem din cele 24 de ore de valabilitate. Aşa că am reuşit să vizităm şi DomQuartier (pe care aş fi suferit enorm să nu îl văd), şi am urcat şi cu funicularul la fortăreaţa Hohensalzburg. Abia apoi am ajuns şi la Mirabell, unde intrarea e gratuită, dar palatul se închide la 6 seara.

Aşadar, eu zic să este suficient un card de 24h, dar ai grijă să te organizezi cum trebuie, nu ca noi. Ţine cont de programul obiectivelor, lasă-le pe cele gratuite la final, căci le poţi face eventual a doua zi. Ah, şi ia în considerare că dacă urci ori pe Untersberg ori la Hohensalzburg, coborârea trebuie şi ea să se încadreze în valabilitatea cardului, căci cardul se scanează din nou la coborâre.

Cât am economisit noi cu Salzburg Card

Salzburg Card

Cât am economisit cu Salzburg Card

Am povestit în articolul despre Salzburg cât costă fiecare obiectiv. Am făcut un calcul şi cu cardul de o zi, care a costat 27€ (atât era în 2017), am economisit 44€ de persoană! Dacă am fi mers şi la Casa lui Mozart, s-ar mai fi adăugat 11€ la aceste economii. Mi se pare fantastic, economia e substanţială!

Cu transportul în comun nu am mers, pentru că am avut maşina personală (dar am avut de suferit la parcări, extrem de scumpe în Salzburg).

De asta sunt mare fană Salzburg Card, îţi permite să faci super economii. Chiar şi dacă îl iei pe cel de trei zile, tot economiseşti câteva zeci de euro.

Citeşte şi:

«

»

3 COMMENTS

  • Ce-mi plac mie articolele astea în care găsești într-un loc toate informațiile necesare, supuse clar și la obiect! Mulțumim! 🙂

    • Diana
      AUTHOR

      Merci si eu :D. Sunt informatiile pe care le-am strans pentru noi, si chiar vreau sa le impartasesc cat mai clar cu putinta.

Lasă un comentariu

Pingback: Idei de vacanță pentru vara-toamnă 2020 – recomandările călătorilor români (2) | BORN to TRAVEL on septembrie 15, 2017

FOLLOW @designedtotravel.ro