Search here...
TOP
Napoli și Coasta Amalfi

Transportul pe Coasta Amalfi: cu mașina închiriată, autobuze, feribot

Transportul pe Coasta Amalfi: cu mașina închiriată, autobuze, feribot

Transportul pe Coasta Amalfi: cu mașina închiriată, autobuze, feribot

Pe Coasta Amalfi te poți deplasa cu o mașină închiriată, cu autobuzele SITA sau cu feribotul pe mare. Sau cu toate aceste variante, cum am făcut noi 😄. Îți povestesc astăzi despre ce opțiuni ai pentru transportul pe Coasta Amalfi.

Pe timpul verii este un trafic incredibil pe drumuri, am auzit povești și am văzut clipuri în care se merge cu viteza melcului, bară la bară. E frumos peisajul, dar parcă nu vrei să îți petreci vacanța așa. Noi am fost la final de septembrie și nu prea am avut probleme cu traficul. Dacă totuși mergi în timpul verii, ia în considerare transportul cu feriboturile, este mult mai practic și te vei bucura de altfel de priveliști.


Sugestii de cazare pe Coasta Amalfi. Noi ne-am cazat la Valle degli Dei în Agerola și a fost o experiență fantastică! Dar am căutat și alte cazări deosebite cu priveliști splendide:


Transportul pe Coasta Amalfi – Cu mașina închiriată

Cel mai indicat ar fi să închiriezi o mașină pentru a avea libertate de mișcare. Îți recomand să cauți pe rentalcars.com, este un agregator de oferte ce caută pe toate site-urile de închirieri. Noi am trecut printr-o situație neplăcută cu închirierea, am luat mașina din Roma, îți povestesc separat într-un alt articol, dar cert e că Rentalcars ne-a scos din încurcătură și au fost foarte prompți.

Asigurare îți trebuie neapărat când circuli în Italia, sunt faimoși pentru cât de imprudent conduc, dar și pentru parcările haotice. Ai mari șanse să îți găsești mașina lovită în parcare, și te va costa enorm chiar și o zgârietură mică (nouă voiau să ne ia 240€ pentru o zgârietură de maxim 5 cm, care de fapt era acolo când am luat mașina). Așa că nu merită să riști, ia-ți asigurare full.

Drumurile faimoase ce șerpuiesc de-a lungul coastei sunt superbe și nu sunt atât de greu de parcurs cu mașina. Dacă ești obișnuit să conduci în România sunt sigură că te descurci și în Amalfi. Sunt într-adevăr înguste și pe marginea prăpastiei, dar dacă ai grijă nu vei avea probleme. Acum nu spun că aș fi condus eu, nu am avut curaj, dar băieții au mers cu grijă și încet și a fost totul în regulă. De câteva ori ne-am nimerit în spatele vreunui autobuz sau microbuz, și chiar ne-am bucurat, ei știu drumurile mult mai bine, așa că era ușor să îi urmăm.

Transportul pe Coasta Amalfi

Transportul pe Coasta Amalfi – drumurile pe coastă

Transportul pe Coasta Amalfi

Transportul pe Coasta Amalfi

Transportul pe Coasta Amalfi

Sunt reguli la curbe într-adevăr, autobuzele mari au nevoie de spațiu de manevră, așa că trebuie să te apropii cu grijă de unele curbe, să nu te intersectezi cu un autobuz, și dacă se întâmplă, să oprești pentru a îi face loc să treacă. E bine chiar să claxonezi înainte să ajungi în curbă, vei vedea că și ei fac la fel. În plus, pe unele porțiuni șoseaua este atât de îngustă încât se circulă pe un singur sens, pe rând, și trebuie să aștepți semaforul verde pentru a trece.

Transportul pe Coasta Amalfi

Transportul pe Coasta Amalfi – semafoare pe drumuri înguste

 

Cu gandul la Amalfi zilele astea, caci am inceput in sfarsit sa scriu despre acest loc de vis 🥰

Posted by Designed to travel on Wednesday, February 26, 2020

 

Este însă o singură problemă cu mașina, parcările sunt incredibil de scumpe, chiar și 5€ pe oră. Noi când am fost în Capri eram panicați că ar fi trebuit să lăsăm mașina în Amalfi, la 5€ pe oră, și să luăm feribotul de acolo. Urma să stăm o zi întreagă și nu voiam să dăm 50€ pe parcare.. Așa că am lăsat mașina în parcarea gratuită din Agerola și am luat autobuzul până în Amalfi, muuult mai ieftin așa. Voi detalia mai mult costurile, inclusiv cele de parcare, în articolul următor.

Transportul pe Coasta Amalfi

Tur cu iahtul privat

Desigur că poți gusta experiența Amalfi la maxim și poți închiria un tur privat cu iahtul! Poți verifica ce tururi există, la ce prețuri și le poți rezerva pe GetYourGuide. Descoperă aici toate experiențele oferite pentru Amalfi. În multe dintre tururi vei avea inclusiv un ghid care îți va povesti despre locurile pe care le vezi, deci cred că este o experiență inedită, departe de masele de turiști.

Am selectat câteva tururi interesante și cu recenzii bune:

Iahturi în portul din Positano

Iahturi în portul din Positano

Transportul pe Coasta Amalfi – Circumvesuviana

Pentru a ajunge din Napoli pe coasta Amalfi cu transportul public trebuie să iei trenul Circumvesuviana, care circulă la fiecare jumătate de oră între Napoli și Sorrento, și oprește și la Pompei sau Herculaneum. Tot cu acest tren poți merge și să vizitezi Vezuviul, trebuie să cobori la Ercolano Scavi sau la Pompei Scavi – Villa Dei Misteri.

O călătorie costă 3.60€ și ai mai multe detalii, inclusiv orarul trenurilor, aici. Din Sorrento trebuie să mergi mai departe cu autobuzele SITA, vei găsi un stand de bilete SITA chiar în gara Circumvesuviana.

Transportul pe Coasta Amalfi – Autobuzele SITA

O opțiune destul de ieftină pentru transportul pe Coasta Amalfi sunt autobuzele SITA, care circulă pe toată coasta, între Sorrento și Salerno. Sunt două rute principale, Sorrento-Positano-Amalfi și Amalfi-Salerno, deci dacă vrei să mergi de la Positano la Salerno trebuie să schimi autobuzul în Amalfi.

Biletele se cumpără de la tabaccheria, un magazin de țigări și ziare, dar și de la baruri și cafenele, în fiecare oraș de pe coastă. În Sorrento este un stand de bilete chiar în gara Circumvesuviana. Ai grijă că nu poți cumpăra biletele în autobuz! Sau cel puțin asta e regula oficială, noi am plătit în autobuz la un moment dat, am mers din Arienzo în Positano, dar nu era nicio tabaccheria acolo, niciun oraș.

Costul biletelor variază în funcție de traseu. Noi am plătit 1.8€ pe bilet între Arienzo și Positano, sunt orășele foarte apropiate deci cred că acesta e prețul minim. Iar pentru autobuzul din Amalfi în Agerola am plătit 2€ pe bilet.

Există și un bilet valabil 24 de ore, COSTIERASITA 24 hours, care costă 10€ și are călătorii nelimitate între toate orașele de pe coastă, între Sorrento și Salerno. Trebuie să validezi biletul în autobuz la prima călătorie.

Ca să ne lămurim ce autobuz să luăm și de unde, am întrebat mereu acolo unde am cumpărat biletele, sau oamenii care așteptau în stație. Găsești aici toate rutele, cu tot cu orarul autobuzelor, care circulă doar până la 22:00.

Tot cu autobuzul poți ajunge și în Ravello, există o cursă Amalfi – Ravello, vezi orarul aici.

Transportul pe Coasta Amalfi – Feribot

Transportul cu feribotul este cel mai ieftin mod de a vedea Coasta Amalfi de pe mare fără să scotocești prea adânc în buzunar! O călătorie începe de la 8€ și chiar îți recomand experiența!

Transportul pe Coasta Amalfi

Transportul pe Coasta Amalfi cu feribotul

Positano văzut de pe feribot

Positano văzut de pe feribot

Sunt foarte multe opțiuni, între mai multe orășele de pe coastă, și le poți studia pe toate aici. Sunt mai multe companii de feribot, dar pe acest site ai toate datele organizate în funcție de traseu, astfel că poți vedea orele de plecare și prețul pentru fiecare feribot.

De exemplu, aici găsești feriboturile pe ruta Amalfi – Positano, sunt feriboturi cam din oră în oră, un bilet costă 8-10 și călătoria durează 20 de minute.

Tot cu feribotul va trebui să mergi și pe insula Capri, și găsești tot pe acest site programul și costurile. De exemplu pentru ruta Amalfi – Capri biletele costă 23-24€ și călătoria durează 50 de minute. Prețurile sunt doar pentru traseul dus, pentru întors costă tot în jur de 20€. Noi am plătit 44€ de persoană pentru feribotul dus-întors Amalfi-Capri.

Transportul pe Coasta Amalfi

Cu feribotul spre insula Capri

Transportul pe Coasta Amalfi

Îmbarcare în feribot pe Capri – este un feribot mai mare ce cred că ducea în Napoli

Noi ne-am cumpărat biletele local de fiecare dată, de la mici standuri/magazine aflate lângă port, dar ai putea să le cumperi online, mai ales pe cele pentru Capri, ca să fii sigur că nu se epuizează. Programul este afișat și în porturi, de exemplu mai jos sunt feriboturile ce plecau din orășelul Amalfi.

Transportul pe Coasta Amalfi

Transportul pe Coasta Amalfi – programul feriboturilor din Amalfi

Prima dată am mers cu feribotul după traseul Sentiero degli Dei, pentru că așa ne recomandase Vincenzo de la Valle degli Dei din Agerola, unde am fost cazați. Traseul începe chiar în Agerola, așa că am lăsat mașina acolo (gratuit) și am mers pe traseu până în Positano (de fapt am mers până în Arienzo și de acolo am luat autobuzul, căci nu mai aveam energie).

Din Positano, Vincenzo ne-a recomandat să luăm feribotul până în Amalfi, si sincer decât cu autobuzul în picioare timp de o oră, mai bine cu feribotul pentru 20 de minute, cu un apus incredibil în spatele nostru și coasta splendidă în fața ochilor. Dar îți povestesc cu altă ocazie despre Sentiero degli Dei.

Cu feribotul din Positano spre Amalfi

Apus în Amalfi

Transportul pe Coasta Amalfi: cu mașina închiriată, autobuze, feribot

Sper că ți-am oferit suficiente detalii pentru a îți putea organiza călătoria în ce privește transportul pe Coasta Amalfi. E într-adevăr o zonă minunată și te vei putea bucura de ea indiferent dacă mergi cu mașina închiriată sau autobuzele SITA, dar mai ales dacă mergi pe mare cu feribotul, sau și mai bine, cu un iaht privat!

Călătorie frumoasă în Amalfi!


Citește și:

TAGS:,

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro