Search here...
TOP
Inspirație

Cum și de ce am început un blog de călătorii

Inspirație pe Coasta Amalfi

În primul articol din acest an am făcut o recapitulare a călătoriilor din 2019 dar mi-am propus și să scriu mai multe lucruri personale despre noi. Despre stilul nostru de a călători, cum economisim pentru călătorii, despre echipamentul foto, cum ne pregătim itinerariul, despre Instagram, chiar și despre cum ne descurcăm fără gluten dacă v-ar interesa.

Pentru că nu am avut foarte mult timp pentru blog în ultimii doi ani, când am găsit răgaz am scris ghiduri de călătorie, căci oricum sunt în urmă mereu cu destinațiile pe care le-am vizitat. Dar acum nu mai las să treacă timpul, așa că astăzi îi răspund Flaviei la o întrebare pe care mi-a pus-o în articolul recapitulativ: cum și de ce am început un blog de călătorie!

Mai 2016 – am decis să încep un blog de călătorii

În mai 2016 am fost într-o scurtă călătorie la Londra, a doua din acel an, după o săptămână extraordinară la Barcelona în ianuarie. Când ne-am întors din acea escapadă s-a întâmplat ceva. Pe lângă faptul că atunci am hotărât amândoi că ne place la nebunie să călătorim și că avem nevoie de mai mult! Țin minte și acum că am revenit la birou a doua zi şi normal că apăruse inevitabila mini depresie şi melancolia după zilele minunate petrecute în capitala britanică. Stăteam în fața computerului, șeful meu tocmai îmi ceruse să fac ceva ce nu prea știam. Și simțeam că ceva nu e în regulă.

– Ok, am hotărât să călătorim mai des, dar între călătorii eu ce fac? Muncesc job-ul ăsta plictisitor…

Mi s-a părut trist și am simțit nevoia de ceva care să îmi umple frumos timpul între călătorii. Citeam multe bloguri de travel atunci şi mă gândeam că mi-ar plăcea să călătoresc şi eu mai mult, ca să îmi fac şi eu un blog de travel. Apoi m-a lovit de nicăieri: pot deja să îl fac!

Ăsta se numeşte un Aha moment! 😁

Uau, am fost super entuziasmată, visam cu ochii deschiși! Mi-am făcut planuri în minte cu categorii, tematici. Documentasem excursia la Londra foarte bine, așa că știam că am sfaturi utile de dat mai departe. Dar aproape imediat mi-a venit îndoiala: oare călătoresc suficient ca să fiu blogger de travel? M-am simțit imediat o impostoare, deși era totul la stadiul de idee.

Mi-am făcut o listă cu ce articole pot scrie imediat: unul despre Londra, unul despre Barcelona, unul despre Roma, aș putea scrie și unul despre Paris, abia ce fusesem cu sora mea în urmă cu vreun an acolo. Ok, am patru articole, mai departe ce fac? 😅

Am zis nu-i nimic, hai să văd ce se poate face. Ulterior am învățat că se pot scrie multe articole despre o singură destinație, de exemplu pentru Londra am scris despre transportul în comun, experiențe de neratat și buget de vacanță. Singurul articol care are și acum un succes nebun este cel despre transport.

Am început să mă documentez despre ce trebuie să fac pentru a crea un blog. Am citit foarte mult în română, în engleză. Despre culori şi ce transmit ele, ca să ştiu ce să folosesc în temă şi în logo, despre fonturi, serif şi sans serif, despre logo-uri, content, fotografii, copyright. Despre ce poţi face ca blogul să crească şi să aibă succes.

Asta se întâmpla în mai. Am avut noroc ca în iunie să mă trimită cu munca la Bologna o săptămână. Super, material în plus! Am scris atunci un articol amuzant despre Cum să stai o săptămână în Italia și să slăbeşti 2 kg.

Iunie-iulie 2016 – blogul e în pregătiri

Am început încet încet să construiesc blogul. Citisem peste tot că trebuie musai să ai o nișă, așa că m-am gândit eu ca nișa noastră să fie design interior și arhitectură în călătorii. M-am gândit extrem de mult la numele blogului, voiam ceva în engleză în caz că mă hotăram să îl extind mai târziu. Într-o zi plecam de la muncă și mergeam spre autobuz, când mi-a venit numele deodată: designed to travel. Mi s-a părut perfect!

Am hotărât să fac blogul în română. Pe engleză mi se părea un teritoriu mult prea vast ca să îmi fac și eu loc. Și în română sunt o mulțime de bloguri, pe toate subiectele și destinațiile, dar așa m-am gândit eu, să încerc în română. Până la urmă cred că a fost o alegere bună. Pentru că am învățat cu ce se mănâncă un blog în această comunitate mai mică, de români călători, care m-au susținut și încurajat. Acum mă simt cu totul pregătită să intru pe piața de engleză, chiar dacă momentan nu am timp.

Atunci la început am scris stângaci câteva articole, am editat prost niște poze, am pus site-ul online deși eram îngrozită să nu îl descopere careva până nu era gata. Naiva de mine, am înțeles apoi că traficul nu pică așa din cer. Oricum, important era că fac primii pași.

August 2016 – lansarea blogului

Apoi în august am plecat cu Alex o săptămână în Halkidiki. Mi-am luat conștiincioasă laptopul cu mine, cu gândul să mai lucrez la blog. Visam să stau cu laptopul pe șezlong la plajă și să lucrez, cum văzusem prin fotografii. Haha, ce glumă! E absolut imposibil, nu vezi ecranul, e prea cald, transpiri, nu bate wifi-ul până acolo, cele mai proaste condiții. Până la urmă am reușit să mai lucrez puțin la cazare, pe terasă.

Întoarsă acasă am lansat blogul pe 31 august! Adică am anunțat pe pagina personală de facebook despre blog și pagina blogului de facebook. Și că accept like-uri din milă 😂!

Nu aveam idee atunci despre statistici, că pot urmări zilnic câte vizualizări am și exact ce articole sunt citite. Urmăream like-urile de pe facebook și aveam impresia că sunt vreun indicator de trafic. Am recitit acel prim articol despre Disneyland Paris și deși nu e rău, pentru că are extrem de multe informații despre atracțiile din parcuri, îl mai peticesc zilele astea și îl îmbunătățesc cu SEO și informații noi, utile pentru a îți organiza vizita acolo.

Nu știam multe lucruri la început. Dar le-am învățat din mers, și sincer asta recomand oricui. Decât să stai să citești un an întreg articole despre blogging, mai bine citește lucrurile de bază, apucă-te să îți faci unul și crede-mă că experiența practică e inegalabilă!

Restul anului 2016

Am mai fost în Cinque Terre anul acela, și apoi în decembrie la Napoli doar eu cu serviciul. Fericire mare, doar aveam despre ce să scriu 😀. Bine, fericirea principală era că văd locuri noi, faptul că aveam material era un bonus.

Scrisesem 6 articole când am lansat blogul și apoi am mai scris 22. Din fericire am știut de la început despre SEO, am instalat plugin-ul de la Yoast, foarte intuitiv, și totuși am învățat treptat cu ce se mănâncă. Dar mă străduiam să îmi găsesc vocea, să fiu naturală.

Am avut atunci primul, și de fapt singurul articol care a devenit viral. Am scris despre importanța mersului la vot, căci urmau alegeri, și am pus mult suflet în acel articol. A fost share-uit în masă pe facebook și a avut 1504 vizualizări. În total în 2016 am avut 4800 vizualizări.

Cinque Terre – Monterosso

Tot felul de încercări în 2017

În 2017 am scris mult, 91 articole. Dar mă străduiam în van și scriam articole care credeam că trebuie scrise. Am încercat să scriu mai mult despre design interior, fără succes căci nu citea nimeni posturile alea. Am scris în februarie despre destinații pentru ziua îndrăgostiților, despre idei de cadouri design pentru partener, în iunie despre idei de cadou design pentru copii, un articol cu citate de călătorie, un articol despre noi parcuri de distracții ce urmau să se inaugureze în lume. Doar pentru că așa credeam că trebuie. Și simțeam că nu am suficiente povești despre călătorii.

Am început să scriu despre SUA, dar aveam poze foarte proaste, și poate de asta nici nu au avut succes articolele mele. Chiar am scris un articol despre Brexit și cum ne afectează noile politici naţionaliste călătoriile, după ce dintr-un interes personal m-am documentat un pic pe subiect. Și am primit un comentariu „acest articol e scris pentru trafic”. Probabil se simțea că nu sunt autentică. Culmea e că nici măcar nu aveam trafic pe el.

În același timp scriam și articole foarte bune, care încă sunt în top în traficul meu de pe google, despre Cinque Terre, Andaluzia, Barcelona.

În 2017 am și călătorit extrem de mult, am fost din nou în Barcelona, în Amsterdam cu serviciul, în Andaluzia, Austria, o săptămână în Thassos, în Țara Bascilor și am încheiat anul glorios în Thailanda! Am scris aici despre rezumatul călătoriilor noastre din 2017.

Alcazar de Sevilla

La Alcazar de Sevilla

Hallstatt, Austria

Hallstatt, Austria

Cum să îți pregătești bagajul pentru Thailanda

Cele mai frumoase plaje din Krabi, Thailanda

Plaja Maya Bay

Una peste alta eram dezamăgită căci blogul nu părea să prindă aripi. Am avut în 2017 în total 33.200 de vizualizări. Știam că trebuie să ajung pe la 50.000 pe lună ca să fie considerat un blog bun. Însă nici nu eram autentică. Scriam despre subiecte pe care credeam eu că trebuie să le abordez. În timp am renunțat la ideea de nișă (acum nu mi se mai pare ceva important), am început să scriu numai despre ce îmi face plăcere să scriu, în principiu despre călătorii, și rezultatele au început să se vadă.

Am scris aici despre experiența din primul an: #Bloganiversare – Designed to Travel împlineşte 1 an!

Blogul prinde aripi în 2018

2018 a fost un an mult mai bun pentru blog, dar din păcate de atunci mi-a crescut volumul de muncă la serviciu și nu m-am mai putut ocupa atât de intens de scris (doar 47 articole). Recunosc că a apărut și Instagram în vizorul meu și puținul meu timp era mai degrabă dedicat acestei noi platforme, am stat foarte mult să învăț de la fotografie la editare foto la strategii de Instagram. Acum îmi cam pare rău, am neglijat blogul în ultimii doi ani și nu merita asta.

În orice caz, rampa de lansare au fost articolele despre Thassos 😄. Din 228.000 de vizualizări în 2018, 70.000 au fost pe articolele din Thassos. De asemenea și cele din Thailanda au început să prindă aripi. Foarte mare parte din trafic venea din google, ceea ce înseamnă că îmi făceam bine treaba pe partea de SEO.

Am scris aici despre experiența din al doilea an: #Bloganiversare – Designed to Travel împlineşte 2 anișori!

În 2018 am ajuns în sfârșit în Amalfi!

În 2019 îmi văd visul cu ochii!

În 2019 am reușit să ajung la 50.000 (ba chiar 52.000!) de vizualizări pe lună! Asta în iulie-august, când e traficul mai mare, apoi a scăzut, iar din ianuarie crește din nou. Dar mi s-a părut extraordinar! Simțeam că fac parte dintr-un grup de elită de bloggeri. Am avut în total 390.000 vizualizări în 2019!

Probabil aș fi reușit mai devreme să ajung la rezultatele astea dacă aș fi făcut SEO și mai bine de la început, și dacă mi-aș fi găsit vocea și aș fi fost autentică mai din timp. Dar toate astea au venit la pachet cu experiența, nu se puteau întâmpla mai devreme zic eu.

Tot în 2019 am început și să câștig bani de pe urma blogului. Nu o avere, dar totuși mă simt extraordinar să fac bani din ceva ce îmi face o plăcere nespusă!

Cu toate acestea, nu simt că știe foarte multă lume despre designedtotravel. Nu apar în topuri, în nominalizări. Am fost însă invitați să fim speakeri la o conferință de travel la Cluj, Travel Smart Forum, ceea ce mi se pare extraordinar și le sunt tare recunoscătoare!

Travel Smart Forum 2019, Cluj

Travel Smart Forum 2019, Cluj

Un alt lucru este că nu am subscriberi, decât vreo 30 (cărora le mulțumesc tare! 😁). Nici nu fac nimic activ ca să îi atrag, aș putea face concursuri de exemplu. Și nici extraordinar de multe like-uri pe facebook, vreo 5500, dar iarăși, nu fac campanii active nici aici. Asta îmi spune că lumea vine, citește informațiile de care are nevoie și pleacă. Am stat și m-am gândit ce lipsește, ce au în plus bloggerii aceștia mari pe care îi urmăresc, lipa-lipa și extravita de exemplu.

Și mi-am dat seama imediat: îi cunosc foarte bine de parcă mi-ar fi prieteni! Știu prin ce au trecut, știu ce experiențe bune dar și proaste au avut, ce temeri și îndoieli au, pentru că vorbesc deschis despre asta pe blog. Ori eu nu am scris decât ghiduri de călătorie în ultima vreme, lucru care m-a propulsat în google, dar nu în inimile oamenilor.

De asta mi-am și propus să devin mai personală, să împărtășesc mai multe despre mine, despre noi. În 2019 a fost o întreagă revoluție de vulnerabilitate pe Instagram și acolo m-am deschis de multe ori. Însă pe blog nu am făcut-o. Eh, încet încet recuperez și aici 😊.

Munchen, Germania

Munchen, Germania

Reţeta de succes în blogging

Reţeta pentru un blog de succes nu e dificilă. Trebuie să postezi materiale de calitate, să postezi des, să te ocupi de SEO, să ai poze (extrem de) bune. Cu toate astea, Alex mă întreabă mereu de ce nu o face toată lumea dacă reţeta succesului nu e un secret.

Pentru că e foarte multă muncă! Extrem de multă. Dedicaţie, imaginaţie, efort. Şi toate astea fără vreun beneficiu în primii ani, cu trafic foarte puţin. E incredibil de frustrant să petreci ore în şir să scrii un articol şi să ai 20 de vizualizări.

De asta cred că mulţi bloggeri renunţă în primul an. Și nu ajung să aibă succesul ăla imens la care visează. E greu şi necesită mult timp să întreţii un blog, să ai şi un job full time, eventual şi o relaţie. E greu să ai resurse pentru toate.

Şi până la urmă ce înseamnă content de calitate? Internetul spune că pe lângă conţinut foarte bun e important să ai articole lungi de cel puțin 2000 de cuvinte şi multe poze. Aş adăuga că e important şi să fie de interes pentru public.

Eu în general scriu articole destul de lungi şi pun foarte multe fotografii, de la 30 în sus. Asta presupune multă muncă, să stai să piguleşti (a se citi să editezi) fiecare fotografie, apoi să adaugi descrieri şi Alt Text pentru fiecare, că deh, dă mai bine la SEO, apoi să le încadrezi în pagină. Pe unele articole chiar petrec extrem de mult timp, inclusiv cu documentarea. Da, am fost acolo, dar dacă scriu un articol despre ce obiective poţi vedea în Barcelona, vreau să dau link-uri pentru fiecare obiectiv, preţ pentru bilete, informaţii complete.

Până la urmă, totuși, ce înseamnă un blog de succes? Să ai multe vizualizări, să fii invitat în press trips, să te recunoască lumea pe stradă? Să câștigi bani, să vorbești la TEDx? Sunt atât de multe dimensiuni și cred că fiecare are propria definiție pentru succes și propriile țeluri. Eu mi-aș dori cel mai mult să câștig suficient din blog cât să mă pot întreține și să pot călători cât mai mult, să renunț la job.

Castelul Hohenzollern, Germania

Castelul Hohenzollern, Germania

O nouă decadă

A început un nou deceniu și mi se pare că totul e posibil! Anul ăsta împlinesc 35 de ani și sunt foarte entuziasmată. Niciodată nu m-a speriat vârsta, dar mai ales după 30 de ani când mi-am început viața de la capăt, și nu am fost niciodată mai fericită!

Îmi e foarte drag blogușorul meu și sper să crească în continuare frumos. Eu voi face tot ce îmi stă în putință pentru asta. În ianuarie am deja 40.000 vizualizări, mai mult decât în 2016 și 2017 la un loc 😊.

Îmi e și mai drag de voi, cei care mă citiți. Și îmi crește inima cu fiecare comentariu pozitiv! Vă mulțumesc tare mult că îmi sunteți alături în această călătorie! 😍

Castelul Neuschwanstein din Bavaria, Germania

Castelul Neuschwanstein din Bavaria

TAGS:

«

»

31 COMMENTS

 • Mihaela

  Foarte fain. Mult succes în continuare!

  • Diana
   AUTHOR

   Merci tare mult, Mihaela! 🙂

 • Florenta

  ❤️❤️❤️comentariu pentru inima ta

  • Diana
   AUTHOR

   Right back at you!! ♥️♥️

 • Cat de frumos! Faptul ca te-ai hotarat sa fii mai directa, mai personala, mai apropiata, mai deschisa cu noi, asta nu poate sa fie decat de bine. Mult succes in continuare, articole de succes, calatorii minunate si fericire maxima!

 • cristina

  Felicitări pentru tot ceea ce faceti! Anul trecut am fost intr-o vacanta la Barcelona. Sfaturile și informațiile postate de dumneavostră mi-au fost foarte utile (inclusiv traseele pe zile)! Multumesc mult! Tineti-o tot așa și în curând poate că visul se va împlini – acela de a renuța la job și a face doar ceea ce vă place! Mult succes în continuare!

  • Diana
   AUTHOR

   Multumesc tare mult, Cristina! Ma bucur enorm sa aud ca v-au fost de folos sfaturile mele ♥️

 • Felicitari si succes in toate proiectele viitoare.
  Stiu ca este munca multa in spatele oricarui articol.

  • Diana
   AUTHOR

   Multumesc mult, la fel! ☺️♥️

 • Razvan

  Foarte frumos și motivational articolul. Mulțumesc.

  • Diana
   AUTHOR

   Merci Razvan, ma bucur! Foarte dragut si blogul tau, am dat un like pe fb :). Mult succes!

 • Sorina

  Foarte frumos articolul! Se vede ca este scris din suflet si iti doresc sa ti se indeplineasca toate planurile pe care le ai legate de blog si de calatorii! Ca sa nu mai zic ca articolul tau m-a inspirat sa ma apuc si eu de scris dupa mai bine de 1 un, mersi :*

  • Diana
   AUTHOR

   Uaaau Sorina, ce tare! Ti-am citit articolul despre Venetia, ma bucur ca te-am inspirat si l-ai scris! ☺️ Mult succes si tie! ♥️

 • Bianca Oancea

  Buna, Diana! Sunt una dintre cititoarele tale fervente care abia asteapta sa postezi ceva despre aventurile voastre! Tin sa iti multumesc si eu pentru munca ta si, in speta, pentru ca datorita articolului tau despre Florenta, anul trecut am organizat ca la carte o calatorie in Toscana (cazare aproape 8 zile in Florenta si plimbat cu trenul pana la Pisa si Siena, iar pana la San Gimignano cu autobuzul). Munca depusa in descrierea in detaliu ce recomanzi si de ce, cu poze si informatii absolut esentiale, ne-a facut calatoria de aniversarea noastra de casatorie in Toscana sa fie una reusita! Te pup cu drag de la Praga si astept sa ne revedem intr-o zi la un pranz sau cina in frumoasa Praga!

  • Diana
   AUTHOR

   Uau Bianca ce ma bucur ca ati avut o aniversare atat de frumoasa!! Merci mult de tot pentru cuvintele tale, chiar ma emotionezi ☺️! Cand ajung in Praga iti scriu sa ne vedem, mi-ar placea. Te pup mult! ♥️

 • Bianca Oancea

  Cu drag! Ne organizam pe mail intrucat nu mai sunt pe Facebook. Pupici

 • Flavia

  Foarte fain. Multumesc pentru raspuns! Sa stii ca mi-am dat si eu seama de multe chestii legate de blogging. Initial m-am gandit ca am timp sa scriu articole in timpul serviciului ca mai prind cate o ora doua libere insa in timp mi-am dat seama ca blogging nu inseamna doar scris si aruncat articole. Inseamna mult mai mult. Organizare din timp, pregatit poze, scris, introdus titluri, SEO si asa mai departe. Nu e deloc usor si nu e pentru oricine. Ideal e sa ma ocup doar de blog dar cand am si casa, si job si familie nu e chiar asa usor. De multe ori la job prin orele libere dar nu apuc sa concretizez un articol pentru ca nu am inspiratie sau nu imi aduc aminte toate detaliile. Blogul nu e o chestie de doi lei, chiar e de lucru enorm la el. M-ai ajutat enorm cu articolul asta, sa stii :))) Nu ma simt singura.

  Spor la treaba in continuare!

  • Diana
   AUTHOR

   Flavia, ce bine ca zici ca iti e de ajutor articolul si nu te simti singura! Chiar ca nici eu nu ma mai simt singura acum :). Imi pare rau ca nu stiu, dar tu ce blog ai? Te pup!

 • Flavia

  Foarte fain ca ai scris articolul asta, e interesant sa iti vezi si sa iti stii evolutia chiar daca a fost lenta. Sa stii ca nu esti singura in situatia asta cu blogul. Mi-am dat si eu seama de curand ca nu e o chestie de doi lei si ca nu se face pocnind din degete. E foarte mult de lucru la un articol si nu e usor sa te organizezi cand ai si casa, si familie, si job si poate inca 2-3 hobbies.

  • Diana
   AUTHOR

   Merci Flavia. Asa este, e tare mult de munca. Satisfactia e pe masura, dar intr-adevar cand mai ai si altele pe langa devine greu sa te organizezi. E ca un al doilea job uneori 🙂

 • Dana Paraschiv

  Buna, Diana! Felicitari pentru blog, design-ul este extrem de dragut, iar peste tot se simte pasiunea si placerea ta de a scrie. Ma bucura mult faptul ca am descoperit acest articol, care „loveste aproape de casa” pentru mine. Eu m-am decis in perioada aceasta de pandemie sa fac ceva ce imi doream de mult sa fac, dar nu aveam niciodata timp suficient…anume, sa imi incep propriul blog. Am trecut si inca trec prin aceleasi ganduri si temeri pe care le-ai avut si tu la inceput, si eu ma lupt sa imi gasesc vocea atunci cand scriu, invat zilnic informatii noi si incerc sa le pun in practica pe cat de bine pot. Inca este un haos la mine, dar mi-ai dat speranta ca in timp se vor aseza lucrurile. Si iti multumesc pentru asta! Vorbele tale chiar au fost inspirationale (nu intentionez sa fiu cheesy, doar ca ma bucura foarte tare sa vad ca poti reusi cu adevarat atunci cand esti pasionat de un lucru). Keep up the good work! 🙂

  • Diana
   AUTHOR

   Buna Dana, uau, multumesc mult, ma bucur enorm ca ai gasit inspiratie in ce am scris, daca am ajutat chiar si o singura persoana scopul meu a fost indeplinit :). Tine-te de treaba, ai rabdare, citeste si invata, si mai ales, incepe blogul. Vei vedea ca inveti lucruri din mers. Iti doresc mult succes si daca ai vreo intrebare specifica scrie-mi, pe facebook sunt Diana Turcu. Nu le-oi sti eu pe toate, dar gasim o solutie 😀

 • sweetglue

  Buna. De ceva timp ma bate si pe mine gandul sa ma apuc de un blog de calatorii. De cateva zile tot citesc une alta si am observat ca am de-a face cu o concurenta mare. Este pentru prima oara insa cand ma simt incurajata, citind acest articol. 🙂 Multumesc si mult succes in continuare!

  • Diana
   AUTHOR

   Uau, ma bucur mult ca zici asta! Am invatat ca e loc sub soare pentru toata lumea, si mai ales in blogging-ul de calatorii, unde impresiile sunt tare subiective. Daca merg 10 oameni in acelasi loc si au aceleasi experiente, ar putea scrie 10 articole complet diferite, asa ca nu e chiar o concurenta serioasa, mai degraba ne completam 🙂
   Iti doresc mult succes! Munceste constant si ai rabdare, caci rezultatele nu apar chiar imediat.

 • daniel

  superb

 • Dora

  Mult succes în continuare!! Bravo! 😊

 • Mirela

  Foarte frumos! Mult succes pe viitor 🙂
  Iar de la blogger la blogger, recomand instalarea unui SSL 😉

  • Diana
   AUTHOR

   Merci, Mirela! Ce poveste frumoasa aveti voi, o sa te urmaresc! 🙂
   Ai dreptate cu ssl, am demult asta pe to do list, ar fi timpul sa ma ocup 😀
   Mult succes si tie!

 • dunareaincazane

  Haideti sa va spun pe unde am fost eu. Familia mea a dorit sa mergem in Cazanele Dunarii si m-am ocupat de tot. Nu am regretat nici o clipa decizia luata. O sa revin cu siguranta pentru ca locul merita, este de nota 10 ce face natura. dunareaincazane.ro au fost cei care s-au ocupat de cazare si croaziere

 • Nofilol

  Foarte frumos si interesant! Acum eu tot doresc sa deschid pentru mine o tara noua macar odata de fiecare an! Succese!

 • Dunare.ro

  Minunat si felicitari!

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro