Search here...
TOP
Andaluzia

Ce surpriză să descoperim în Ronda un orăşel atât de chic

Ronda

Puente Nuevo, Ronda

Ajungem în Ronda târziu, spre ora 8 seara. Parcăm maşina, ne cazăm la hotel, şi deşi suntem frânţi după o zi foarte lungă şi avem nevoie destul de mare de un duş şi o cină îndestulătoare (haha, îmi vin în minte need bars de la Sims, în clipa aceea le aveam pe toate pe roşu!), hotărâm să mergem să vedem Puente Nuevo, podul faimos construit peste defileul ce desparte orăşelul în două.

În ciuda protestelor picioarelor noastre (nu ţi-ar veni să crezi ce guralive pot fi nişte picioare, zvâcnesc din toate încheieturile), ne urnim către punctul de observaţie de la baza podului. Se apropie apusul şi e deja golden hour, aşa că ne dorim mult să prindem podul în lumina caldă şi roşiatică, ce face totul să pară magic!


Sugestii de cazare în Ronda:


Cum ajungi la punctul de observaţie

Nu e dificil, Ronda nu e un oraş mare. O dată ce ai identificat podul pe hartă, du-te acolo şi ţine cont că trebuie să cobori pe partea dreaptă a râpei. Apuc-o pe prima străduţă care face la dreapta, ţine-o tot înainte, şi când ajungi la un părculeţ ocoleşte-l şi fă iar dreapta.

Ronda

Ronda

Prima străduţă la dreapta

Vei ajunge la priveliştea asta!!

Ronda

Apoi apucă pe treptele în zig zag, ce se văd atât de frumos la golden hour, şi totuşi vor fi atât de bitchy la urcare.

Ronda

În sfârşit reuşim să ajungem! E superb! Magnific! Ce construcţie! Ce lumini şi culori!Ronda

Ronda

Puente Nuevo din Ronda

Puente Nuevo din Ronda e spectaculos. In curand mai multe intr-un articol dedicat <3

Posted by Designed to travel on Monday, May 8, 2017

 

Când ne întoarcem soarele e deja apus, şi oraşul se pregăteşte pentru venirea nopţii. Felinarele se aprind, răcoarea se instalează zeflemitoare, bucătăriile zumzăie şi chelnerii ies în stradă să agaţe clienţi flămânzi.

Ronda

Ronda

Puente Nuevo din Ronda

Ronda

Puente viejo, podul vechi, e micuţ şi se vede cum traversează defileul

Alte locuri splendide în Ronda

A doua zi ne ducem chitiţi să găsim un balconaş ce ne atrăsese atenţia cu o seară în urmă. E în apropierea podului, în stânga lui, şi pare spectaculos, ieşit complet în afara stâncii te provoacă să dai nas în nas cu valea mai de aproape decât ţi-ai dori.

Îl găsim repede, într-o piaţetă în care domneşte maiestuos un foişor rustic, înălţat pe câteva trepte. Pe Google Maps îl cei găsi drept Mirador de Ronda. În foişor, ce crezi? Un cântăreţ şi a lui chitară spaniolă! Mă unge pe suflet! Acordurile calde şi romantice ale chitarei intonează note ale lui Julio Iglesias, după cum îmi aduce la cunoştinţă Alex. Mă îndrăgostesc pe dată! De el, de chitară, de privelişte, de moment.

Ronda

Ronda

Ronda

Ronda

Posted by Designed to travel on Friday, March 31, 2017

Ne despărţim cu greu de clipa de visare, şi mergem mai departe să vedem un parc foarte frumos, Alameda del Tajo, vis-a-vis de hotelul la care am stat. Intrăm pe alei, ne minunăm de florile colorate ale copacilor (îţi mulţumesc, primăvară!), admirăm priveliştea din capătul parcului, mai visăm un pic, şi pornim agale spre maşină. Ne aşteaptă noi aventuri!

Ronda

Ronda

Ronda

Ronda

Ronda e un orăşel tare chic

Rămânem surprinşi totuşi de restul oraşului. Noi venisem aici doar ca să vedem podul faimos. Însă descoperim o Ronda dincolo de pozele magice de pe internet cu podul şi valea. O Ronda extrem de îngrijită, cu viluţe cochete, copaci toaletaţi perfect, curăţenie peste tot, şi o arhitectură văratică tare elegantă. E un orăşel în munţi, însă arată ca o staţiune dichisită de pe Costa del Sol. Varianta fără briză, pescăruşi şi Ferrari-uri. Nu reuşim să surprindem în fotografii cele mai frumoase vile pe lângă care am trecut, pe strada Calle Lauria şi în zona Av. Martínez Astein, pentru că suntem prea prinşi în moment. Casă după casă cu terase superbe, cu zonă de luat masa, garduri ornate şi grădini aranjate cu siguranţă de profesionişti.

Aşa că poate nu o să te conving neapărat cu pozele de mai jos, dar dacă ajungi în Ronda fă-ţi o favoare şi plimbă-te mai mult prin oraş, nu doar în centrul din jurul Puente Nuevo. O să îmi mulţumeşti!

Ronda

Ronda

Ronda

Ronda

Ronda

«

»

2 COMMENTS

 • mihai

  Este minunat ce faceti voi. Si aici, pe blog, si pe acolo pe unde umblati. Planuim si noi o vizita in Andalucia si sfaturile vosatre sunt excelente.
  Apropos…. tipul acela care canta la chitara in foisorul acela din Ronda…. piesa „Fragile” este a lui Sting dar intr-adevar Julio o canta si el si o canta foarte frumos.
  Multumesc pentru inspiratie!

  • Diana
   AUTHOR

   Buna Mihai, multumim tare mult! 🙂 Ei ce informatii de cunoscator de muzica, ma mir ca i-a scapat lui Alex :D. Verific si corectez, merci! 🙂

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro