Search here...
TOP
Mallorca

Obiective turistice în Mallorca și itinerar pentru 7 zile pe insulă

Son Marroig, Mallorca - obiective turistice in Mallorca
Obiective turistice în Mallorca și itinerar pentru 7 zile pe insulă

Ne-a plăcut atât de mult în Mallorca! Și când te gândești că am ajuns aici întâmplător! A fost ca o ruleta rusească pe site-ul Ryanair, căutam un zbor mai ieftinuț și nu aveam în minte o destinație, ba mai mult, nu aveam chef să mergem nici acolo nici pe dincolo, pentru Sicilia ne trebuiau mai multe zile, în Alsacia nu prea găseam opțiuni de mâncare pentru Alex, nu voiam un loc arhi-cunoscut și explorat, așa că până la urmă am ales Mallorca. Am făcut un pic de research și i-am dat înainte!

Dar vai, ce am găsit pe insulă! Are câte puțin din toate!! Un oraș mare, Palma, cu clădiri tipic spaniole și o puternică influență Art Nouveau (deci am bifat arhitectură), sătuce în munți cu clădiri tradiționale din piatră (ce ne-au făcut să ne simțim ca în Toscana), mare, plaje superbe cu nisip fin, o coastă cu totul spectaculoasă, munți și trasee de vis de parcurs cu mașina, priveliști de milioane! Ca să nu mai vorbesc de mâncare bună, că doar ești în Spania! Și vremea fantastică! Serios, ce mai lipsește?!

Powered by GetYourGuide
Plaja in Palmanova, Mallorca - obiective turistice in Mallorca
La plajă în octombrie în Mallorca

Am stat în Mallorca 3 zile și am văzut doar partea de nord. Adică o parte din partea de nord. Trebuie să îți spun că această vacanță a fost pe modul relaxare, așa că nu am vizitat extrem de multe locuri. Ba chiar am împărțit zilele în două: dimineața exploram, apoi după somnul de prânz al Marei mergeam la plajă.

Da da, la plajă în octombrie! Citisem, dar nu mă așteptam să fie chiar atât de cald, au fost maxim 26 de grade cred, dar se simțeau lejer ca 30. Ce-i drept, dimineața era cam rece, și după-masa când intra soarele în nori te lua cu frigul dacă făceai baie în mare. Dar pentru noi a fost perfectă vremea asta, căci ne-a permis să vizităm, să stăm și la plajă și să nu ne topim de cald.

Îți povestesc în articol despre ce am văzut noi și ce ar mai fi de văzut în partea de nord, apoi pe scurt și despre restul insulei, căci documentarea o am făcută, noi doar am ales să nu alergăm de colo-colo și să rămânem în nord.

Powered by GetYourGuide

Când să călătorești în Mallorca

Climatul mediteranean face din Mallorca o destinație plăcută tot timpul anului. Sezonul principal este între iunie și septembrie, dar vara e extrem de cald pe insulă. Așa că cele mai potrivite perioade sunt aprilie-mai și septembrie-octombrie, când zilele sunt calde și nu e atât de plin de turiști. În special toamna este încă destul de cald pentru a face baie în mare, și prețurile scad considerabil.

Noi am fost la început de octombrie, fără vreo speranță de plajă, eram setați să vizităm și eventual să ne răcorim picioarele în valuri. Dar vremea ne-a surpins tare plăcut, și chiar am stat la plajă și am făcut baie în mare!

Dimineața era cam rece, 20 de grade, așa că dimineața exploram și după-masa stăteam la plajă. Am prins 26 de grade, real feel 27, dar se simțeau lejer ca 30 la soare. A fost vreme de plajă serioasă, cu cremă de soare și nevoie de umbrelă! Nu ca în august, dar sigur ne-am fi bronzat un pic dacă ne puneam pe treabă.

Nu e așa zilnic, cu siguranță, în ziua în care am plecat era înnorat și se anunța ceva ploaie. Dar noi am prins vreme bună. Suficient de cald cât să te bucuri de soare în plină toamnă, dar nu vreme toridă, cât să te țină în casă și să nu poți vizita.

Plaja in Palmanova, Mallorca
Răsărit de soare la cazarea în Palmanova

Cazare în Mallorca

După cum spuneam, Mallorca are de toate pentru toți. Partea de nord e muntoasă, cu orășele pitorești, puncte de belvedere sus pe stânci, în timp ce sudul are multe plaje care mai de care mai frumoase, și peșterile faimoase. Dacă stai 3-4 zile pe insulă, în funcție de ce îți dorești de la vacanță, alege o cazare în nord sau în sud.

Dacă însă stai 7 zile sau mai mult, îți propun să împarți vacanța în jumătate și să iei două cazări diferite, una în partea de nord și alta în partea de sud. Deși nu sunt distanțe extrem de mari, 1-1.5h dintr-un capăt în altul al insulei, poate nu vrei să petreci zilnic atâta timp în mașină.

În nord aș alege cazare chiar în Palma de Mallorca (doar că aici este problematică parcarea pe termen mai lung, trebuie să cauți o cazare cu parcare). Sau dacă preferi un oraș mai mic, dar la mare, Palmanova (în vest, lângă Palma de Mallorca) și Alcúdia sau Port d’Alcúdia (în est) sunt opțiuni foarte bune.

În sud o destinație foarte populară pentru cazare este Cala d’Or.

Știu că sunt atât de multe variante și poate suna copleșitor. Din acest motiv, și pentru că mie chiar îmi place să scotocesc pe Booking, am făcut o selecție atentă de cazări în Palma de Mallorca, Cala d’Or și Palmanova care arată excelent, sunt centrale, cu recenzii foarte bune și au parcare disponibilă.

Cazare în Palma de Mallorca

Buget mic

RECOMANDAREA MEA

Hotel Abelay (Hotel 2⭐)
RATING: 8.5 / 2800+ recenzii
✔️Mic-dejun bun
✔️Centru fitness
✔️Parcare privată, 10€ pe zi

Alte opțiuni foarte bune în buget mic:

Buget mediu

RECOMANDAREA MEA

Ars Magna Bleisure Hotel (Hotel 4⭐)
RATING: 9.0 / 2000+ recenzii
✔️Mic-dejun bun
✔️Piscină exterioară
✔️Parcare în garaj, 20€ pe zi

Alte opțiuni excelente în buget mediu

Boutique/Lux

RECOMANDAREA MEA

El Llorenc Parc de la Mar – Adults Only (+16) (Hotel 5⭐)
RATING: 9.2 / 1100+ recenzii
✔️Mic-dejun superb
✔️Piscină infinity pe acoperiș, Spa
✔️Parcare privată, 35€ pe zi

Alte opțiuni excelente Boutique/Lux:

Cazare în Cala d’Or (sudul insulei)

Buget mic

RECOMANDAREA MEA

Eques Petit Resort (Hotel 4⭐)
RATING: 9.3 / 500+ recenzii
✔️Mic-dejun superb inclus
✔️Piscină exterioară
✔️Parcare publică gratuită

Alte opțiuni foarte bune în buget mic:

Buget mediu

RECOMANDAREA MEA

Melia Cala d’Or Boutique Hotel
(Hotel 5⭐)
RATING: 8.9 / 100+ recenzii
✔️Mic-dejun fabulos, Spa, Două piscine
✔️Parcare privată, 9€ pe zi

Alte opțiuni excelente în buget mediu:

Boutique/Lux

RECOMANDAREA MEA

Can Ferrereta (Hotel 5⭐)
RATING: 9.6 / 270+ recenzii
✔️Mic-dejun superb inclus
✔️Două piscine, Spa și Wellness
✔️Parcare privată cu valet, 32€ pe zi

Alte opțiuni foarte bune în categoria Boutique/Lux:

Cazare în Palmanova (nordul insulei)

Noi ne-am cazat în Palmanova, o stațiune un pic la sud de Palma de Mallorca. Nu a fost o alegere excelentă, e o stațiune.. tradițională, un fel de.. Eforie spaniol. 😄 Cu hoteluri pe o parte a străzii și magazine pline de chinezării, colace, jucării și prosoape pe cealaltă.

Dar sincer e o stațiune foarte family-friendly, cu locuri de joacă la tot pasul, o plajă grozavă cu nisip foarte fin (cu textura aceea de făină, atât de plăcut la atingere) și apa limpede, cu intrare lină. Am avut un apartament din care coboram fix pe plajă, asta a fost chiar grozav, dar nu îl recomand neapărat. Am stat la Apartamentos Calablanca, e un bloc întreg cu apartamente de închiriat, nu e teribil, dar are nevoie de renovări.

Buget mediu

Ne-am întoarce în Palmanova, căci până la urmă chiar ne-a plăcut. Dar aș alege altă cazare, îmi place cum arată Apartamentos Las Palmeras, Palmanova Beach Apartments by TRH, sau Son Matias Beach – Adults Only (dacă mergi fără copii).

RECOMANDAREA MEA

Son Matias Beach – Adults Only
(Hotel 4⭐)
RATING: 9.0 / 600+ recenzii
✔️Mic-dejun superb inclus
✔️Localizat pe plajă, Piscină exterioară
✔️Parcare privată, 20€ pe zi

Boutique/Lux

Sau ca variantă spre Boutique/Lux ar fi Aparthotel Ponent Mar sau Zel Mallorca.

RECOMANDAREA MEA

Zel Mallorca
RATING: 8.9 / 250+ recenzii
✔️Mic-dejun fabulos inclus
✔️Două piscine, Wellness și Spa
✔️Localizat pe plajă

Plaja in Palmanova, Mallorca - obiective turistice in Mallorca
Plaja din Palmanova, Mallorca. Priveliște de la cazarea noastră
Toată ziua în parc 🙂
Plaja in Palmanova
Ne-am jucat în nisipul foarte fin
Plaja in Palmanova
Si am făcut baie în apa limpede, pe plaja din Palmanova

Itinerar pentru 7 zile în Mallorca

Am povestit mai jos în detaliu despre obiectivele turistice din Mallorca, și în urma experienței noastre și a cercetării amănunțite pe care am făcut-o online, am construit un itinerar pentru 7 zile. Într-un ritm relaxat, dar care totuși să cuprindă cele mai deosebite locuri de pe insulă.

Am gândit pentru zilele 1-4 cazare în partea de nord a insulei, iar pentru zilele 5-7 cazare în partea de sud. Am pus la socoteală o singură zi pentru Palma, deși ar merge două.

  • Ziua 1: Sóller, Port de Sóller, Fornalutx, Jardins d’Alfàbia
  • Ziua 2: Valdemossa, Son Marroig, Deià (opțional Cala Deià, Llucalcari)
  • Ziua 3: Sa Calobra, Alcúdia, Pollença, Mirador de Es Colomer, Far de Formentor
  • Ziua 4: Palma de Mallorca
  • Ziua 5: relaxare în Cala d’Or, plimbare în Cala Figuera
  • Ziua 6: Cala Pi, Caló des Moro, Cala s’Almunia, Cala Llombards și Mirador de „Es Pontàs”
  • Ziua 7: Pont natural d’Es Caló Blanc, Coves del Drac, Porto Cristo

Cât costă o vacanță în Mallorca

Am devenit reticentă să mai includ detalii despre costuri în ultima vreme, căci e un capitol tare subiectiv, unii sunt dispuși să cheltuiască mai mulți bani pe unele lucruri, zbor, cazare sau mese, alții preferă să economisească la sânge și să aibă cât mai multe experiențe. Dar m-ați întrebat tare mulți despre costuri, așa că scriu pe scurt despre finanțele noastre. O vacanță în Mallorca te va costa ca orice altă vacanță în Spania, mi se pare o destinație de buget prietenos spre mediu, cu mențiunea că noi am călătorit în extra sezon, în octombrie 2022. Prețurile au explodat oricum în turism după pandemie, și mai ales în 2024, așa că nu are rost să comparăm cu ce era înainte.

Costul total pentru 3 persoane, 3.5 zile (4 nopți), a fost 1200€. De menționat ar fi că închirierea mașinii a costat extrem de puțin, cam cât plăteam înainte de pandemie, 142€ pentru 4 zile, iar cazarea la 75€ pe noapte, la un apartament în regim hotelier nu a fost prea grozavă, aș face efortul să dăm mai mulți bani data viitoare, căci având și copil acum, petrecem mai mult timp în cameră, nu e doar un loc unde ne retragem ca să dormim.

În plus, am cheltuit mult pe mâncare, noi obișnuiam să fim mai economicoși în privința asta, căci poate face bugetul vacanței să varieze enorm. Dar pur și simplu am vrut să ne relaxăm și răsfățăm cu delicii spaniole, la malul mării, fără să ne gândim la bani. Nici nu e chiar ieftină mâncarea, dar e la nivel de Spania. Găsești paste la 9-13€, paella la 15€, pizza 10-15€, carne sau pește cu garnitură 15-25€. Poți verifica online meniurile la diverse restaurante, noi am mâncat în Palma Nova unde am găsit opțiuni fără gluten, la PiazzettaSt.Lorenzo Tapas Glutenfree (prețuri mai mari, dar am mâncat foarte bine aici), și The Olive Tree, care a fost grozav, dacă revenim în Palma Nova, numai aici mâncăm!

cat costa o vacanta in mallorca
Cât costă o vacanță în Mallorca

În categoria „de cheltuială” intră mesele la restaurant cu 275€, cumpărături de la supermarket 75€, parcări 15€ cafele și altele, iar la atracții au intrat expoziția de la Gran Hotel 12€, Catedrala din Palma 18€, Tramvaiul din Soller 32€, Son Marroig 8€. Nu sunt atât de multe obiective turistice în Mallorca de vizitat contra-cost, mai degrabă locuri, sate, plaje sau priveliști de văzut și absobit. Am ținut evidența bugetului cu aplicația TravelSpend.

Închirierea unei mașini

Deși te poți deplasa pe toată insula cu transportul în comun (mai multe informații aici), merită să închiriezi o mașină ca să explorezi în propriul ritm. Noi ne-am bucurat foarte mult să dăm o sumă decentă pe mașină, la fel cum obișnuiam înainte de pandemie, mai ales la ce prețuri se vehiculează acum. Am dat doar 142€ pe 4 zile, cu tot cu asigurare și scauFerrocarril de Sóllern de copil!

Am avut o experiență extrem de plăcută la Centauro, e prima dată când închiriem de la ei și nu pot decât să îi laud! Nu am avut nevoie de card de credit, am putut plăti garanția pentru plinul de combustibil (109€) cu cardul de debit, ne-au dat al doilea șofer gratuit, ne-au făcut un upgrade, cine știe de ce, noi alesesem clasa cea mai mică, visând la un Fiat 500 (pe care nu îl nimerim niciodată), și ne-a dat o Kia Stonic cu 6500 km la bord, practic nouă.

Pentru a compara prețuri folosește Rentalcars.com, e un agregator care îți prezintă opțiunile de pe mai multe site-uri.

După cum spuneam, nu ne-am plimbat extrem de mult, am parcurs doar 300 km. Nici nu e foarte mare insula, sunt cam 80 km dintr-un capăt în altul al insulei, urmărind șoselele, pe care îi parcurgi în arpoximativ 1 – 1.5 ore. Pentru a face plinul am plătit 31.

Pe parcare am plătit 2 în Soller (costa 1€ pe oră), iar în Palma a fost cam scump, 3 pe oră, am intrat în a cincea oră și am plătit 12.40€. În rest am avut parcare gratuită publică lângă cazare, în Valdemossa nu mergeau parcometrele așa că nu plătea nimeni, iar la Son Marroig ne-a dat o fată tichetul ei de parcare, căci nu mai avea nevoie de el. Am mai fost la Mirador Es Colomer, unde se parchează gratuit. Dar în principiu costă cam 1€ pe oră parcarea, în afară de Palma.

Reține că în Spania se poate parca gratuit pe liniile albe, iar liniile albastre sunt cu plată. De obicei trebuie să plătești o anumită perioadă în avans la parcometru și să lași biletul în bord.

În Palma îți recomand să parchezi în Aparcament Parc de la Mar (aici pe hartă), ca locație e foarte bună, chiar vis-a-vis de Catedrală, costă 3€ pe oră, la fel ca toate parcările în Palma, și nu riști vreo amendă! Am citit despre alte parcări ceva mai centrale că poți primi amendă după 7-10 luni pentru că ai intrat într-o zonă rezidențială.. Nu știu exact care este zona rezidențială, așa că mai bine nu riști. Am citit despre parcarea asta pe jurnalulalinuței.ro, am mers pe mâna ei și a fost foarte bine.

Mașina pe care am închiriat-o în Mallorca

Obiective turistice în Mallorca – nordul insulei

Nordul insulei Mallorca, adică ce se vede la nord de autostrada dintre Palma și Alcudia, este dominat de lanțul muntos Serra de Tramuntana. Iar unde sunt munți, sunt trasee minunate și priveliști de milioane! Noi această parte am explorat-o, cât am putut, în cele trei jumătăți de zi pe care le-am avut la dispoziție.

Palma de Mallorca – obiective turistice în Mallorca

Am scris despre Palma un articol separat, noi am stat doar 4 ore aici, dar poți lejer să stai câteva zile și să o explorezi cum se cuvine. Mi-a plăcut enorm latura Modernistă (versiunea spaniolă a Art Nouveau) a orașului, am alergat după clădiri frumoase, grădini ascunse și curți interioare fascinante. Citește aici despre Palma: Palma de Mallorca: obiective turistice + 10 clădiri Art Nouveau splendide.

Palma de Mallorca - obiective turistice in Mallorca
Palma de Mallorca – obiective turistice în Mallorca
Gran Hotel, Art Nouveau in Palma de Mallorca - obiective turistice in Mallorca
Arhitectură Art Nouveau în Palma de Mallorca
Can Corbella
Palma de Mallorca – obiective turistice în Mallorca

Soller

Soller e un orășel tare simpatic, cu o Catedrală splen-di-dă! Una dintre atracțiile sale principale este tramvaiul istoric din lemn, care te duce preț de 20 de minute în Port de Soller. Noi am fost cu tramvaiul în special pentru că Mara este înnebunită după orice fel de mijloc e transport, și chiar a fost o experiență drăguță. Scumpă, dar drăguță. 😅

Orarul tramvaiului îl găsești aici, dacă apeși pe Tram. În principiu circulă la fiecare jumătate de oră. Biletul se cumpără direct de la bordul tramvaiului, un drum dus costă 8 pentru adulți, iar copiii între 3-6 ani plătesc parcă 6€. Pentru Mara nu a trebuit să plătim bilet. Nici nu am coborât din tramvai în Port de Soller, căci nu aveam timp, dar cred că e frumos de explorat și acesta.

În Soller trebuie neapărat să stai un pic și să admiri Sant Bartomeu de Sóller, Catedrala lor superbă, dar și fosta Banco de Soller, o clădire cu o fațadă Modernistă, chiar lângă Catedrală. Centrul vechi al orașului este și el tare pitoresc, și îți recomand o oprire la miga de nube, un slow cafe atelier pe care mi l-a recomandat o prietenă.

Asta dacă nu ești cu copiii după tine, în caz contrar, îți recomand toboganul așezat strategic lângă parcare. 😄 Apropos, noi am parcat aici, nu e departe de centru și parcarea a costat 1€/h.

Ferrocarril de Sóller

Pe lângă tramvai, mai există și Ferrocarril de Sóller, un tren din lemn de aproape 100 de ani, care circulă între Palma de Mallorca și Soller, despre care am aflat de la un vlogger, aici clipul lui. Noi pe acesta plănuiam inițial să îl luăm, dar ne-am dat seama că ne-ar fi luat cel puțin o jumătate de zi toată experiența, așa că am renunțat.

Trenul vechi din lemn este lent, face 60 de minute (în timp ce autobuzul parcurge traseul în 45 de minute), iar o călătorie dus-întors e 25. Pe site-ul lor, unde găsești și orarul, poți cumpăra un bilet combo tren+tramvai la 32. De notat este faptul că trece printr-un tunel timp de vreo 10 minute, așa că nu e neapărat recomandat claustrofobilor.

Ce e deosebit la acest tren, pe lângă faptul că e din lemn și aproape atinge suta de ani, este faptul că ajunge la un mirador unde nu poți ajunge în alt fel decât cu trenul, Mirador del Pujol de’n Banya. Și că trece peste un viaduct cu 5 arcuri (aici pe hartă), pe care l-am găsit foarte fotogenic.

În Palma poți lua trenul de aici. Orarul îl găsești pe același site cu tramvaiul, în secțiunea Train. Poți cumpăra biletele și online, și poate e o idee bună, căci am citit în reviews că e aglomerat tare, în special la prima oră.

Ce să vizitezi în Mallorca - Soller
Ce să vizitezi în Mallorca – Soller
Ce să vizitezi în Mallorca - Soller - obiective turistice in Mallorca
Catedrala din Soller – obiective turistice în Mallorca
Soller - obiective turistice in Mallorca
Banco de Soller – obiective turistice în Mallorca
Soller
Tramvaiul de lemn din Soller
Tramvaiul din Soller
Tramvaiul de lemn din Soller
Tramvaiul din Soller
Tramvaiul din Soller
Port de Soller
Port de Soller
Tramvaiul din Soller - obiective turistice in Mallorca
Tramvaiul de lemn din Soller
Soller
Soller – obiective turistice în Mallorca

Valdemossa

Valdemossa e printre cele mai cunoscute obiective turistice din Mallorca, toată lumea știe despre el. Din acest motiv nu mă atrăgea în mod special, dar drumul ne-a purtat și pe aici, și bine a făcut. Știi cum e, atracțiile cele mai cunoscute au devenit cunoscute dintr-un motiv, sunt cu siguranță foarte frumoase. Așa și cu Valdemossa, are niște străduțe incredibile!

Orașul este cunoscut și pentru că Frédéric Chopin a locuit aici o perioadă, și chiar are un muzeu dedicat lui. Noi nu am vizitat ceva anume, ci ne-am înhămat la o înghețată și ne-am plimbat liniștiți pe străduțe. “Toți trei”, cum ar spune Mara, căci ea acum spune toți trei indiferent de câte persoane sau căței e vorba. 🥰

Sunt două parcări foarte mari în Valdemossa (aici și aici), dar nu știu exact cât costă, căci erau stricate ambele parcometre când am fost noi, și nu plătea nimeni.

Am surprins orașul și de departe, când am plecat înapoi spre Palmanova. Exact ca în Toscana, când alergam după priveliști cu minunatele orășele parcă săpate în stâncă.

Ce să vizitezi în Mallorca - Valdemossa
Valdemossa
obiective turistice în Mallorca - Valdemossa
Valdemossa. Mallorca
Ce să vizitezi în Mallorca - Valdemossa
Valdemossa
Ce să vizitezi în Mallorca - Valdemossa
Ce să vizitezi în Mallorca – Valdemossa

Son Marroig – obiective turistice in Mallorca

Son Marroig este un loc plin de magie și frumos! Aici este un mirador spre stânca Sa Fordara, iar un pic mai jos, la stânga, este o vilă cu o grădină cu totul încântătoare, un mic pavilion și o priveliște incredibilă!

Vila a fost construită în secolul 19 de arhiducele Louis Salvador de Habsburg-Lorena și Bourbon, care s-a îndrăgostit de acest loc în mod particular, dar și de Mallorca în general, căci a fost primul care a făcut cunoscută frumusețea insulei în lume, prin scrierile sale. Pavilionul minunat din grădină este făcut din marmură de Carrara, a fost construit în Italia și apoi adus aici.

Am găsit grădina spectaculoasă, ce senzație îmi dau plamierii, atât de exotici! Iar priveliștea aceasta cu pavilionul o poți vedea din vilă, de la etajul 1. Nu ai acces pe balcon, poți face poze doar de pe geam.

Intrarea costă doar 4 de persoană și te poți plimba în voie în vilă și în grădină. Sunt convinsă că e printre obiectivele turistice din Mallorca mai puțin cunoscute, eu am aflat despre el pe Instagram, și erau foarte puține persoane pe acolo. E un adevărat hidden gem al Mallorcăi!

obiective turistice în Mallorca - Son Marroig
Son Marroig – obiective turistice în Mallorca
Son Marroig
Son Marroig – obiective turistice în Mallorca
Son Marroig - obiective turistice in Mallorca
Grădina fermecătoare de la Son Marroig
obiective turistice în Mallorca - Son Marroig
Son Marroig – obiective turistice în Mallorca
Son Marroig
Son Marroig
obiective turistice în Mallorca - Son Marroig
Son Marroig, Mallorca

Mirador de Es Colomer

Cât de mult ne-a plăcut Mirador de Es Colomer!! A fost primul loc pe care l-am vizitat în Mallorca! Trebuie să parchezi în punctul de jos (aici pe hartă), parchezi gratuit pe strada de vis-a-vis, și să parcurgi un scurt drum cu trepte, parcă desprins din Paradis! Te plimbi la înălțime pe o stâncă abruptă, cu marea alături, iar la final te așteaptă o priveliște uimitoare spre Cap de Formentor!!

Mirador de Es Colomer
Parcare gratuită pe straduța de peste drum la Es Colomer
Mirador de Es Colomer
Drumul până la Mirador
Mirador de Es Colomer - obiective turistice in Mallorca
Drumul spre Mirador Es Colomer e minunat!
Mirador de Es Colomer, Mallorca - obiective turistice in Mallorca
Mirador de Es Colomer, Mallorca - obiective turistice in Mallorca
Priveliștea de la Mirador de Es Colomer, Mallorca

Pollença – obiective turistice în Mallorca

Pe drum înapoi de la Mirador de Es Colomer ne-am oprit puțin și în Pollença. Deși nu îl aveam pe lista cu cele mai frumoase orășele din Mallorca, ne-a surprins fantastic! Sunt incredibil de fotogenice străduțele din centru! Are și un loc de joacă drăguț dacă te interesează. Noi cumva am dat peste locuri de joacă pe toată insula, Mara voia sa ne oprim la fiecare, și ne opream, ce să facem, era și vacanța ei. Dar taaaare ne încetineau. 😅

Am parcat gratuit în Pollença aici. Eu și Mara ne-am luat niște croissante de la o brutărie și ne-am plimbat leneș pe străduțe, am făcut multe poze și ne-am minunat de frumusețea locului. În sfârșit, iar în Spania! Nu, nu ne săturăm! 😁

Pollenca
Pollença – obiective turistice în Mallorca
Pollenca, Mallorca
Pollença – obiective turistice în Mallorca
Pollenca, Mallorca
Pollença

Alte locuri frumoase în zona de nord

Mai sunt multe obiective turistice din Mallorca salvate pe harta mea, în care nu am ajuns, căci ne-am asumat ritmul relaxat. Dar vreau să ți le enumăr, în caz că vrei să dedici mai mult timp acestei regiuni.

Deià – se află între Valdemossa și Soller. Cala Deià este plaja sa, tare spectaculoasă. Aici în Deia se află și restaurantul La Residencia, cu o atmosferă foarte romantică și o priveliște splendidă!

Llucalcari – un alt orășel fotogenic

Banyalbufar – orășel drăguț, foarte interesantă este plaja sa, care are și un mirador de unde o poți admira

Torre del Verger – rămășițele unui turn în vârful unui deal, un loc popular pentru fotografii la apus

Fornalutx – un orășel la 8 km de Soller, chiar mi-aș fi dorit să ajungem aici. Poate data viitoare 😊

Jardins d’Alfàbia – o fostă moșie cu o casă istorică în stil gotic și o grădină în stil maur. Complexul apare în literatură încă din epoca arabă a insulei. Se pot vizita casa, gradina și livada. Și aici plănuisem să ajungem, se află între Palma de Mallorca și Soller. Voiam să luăm trenul din Palma în Soller, apoi autobuzul înapoi, care are stație și la aceste grădini. Biletul costă 9€, cumpără-l online pentru a fi sigur că nu pierzi timpul la cozi.

Powered by GetYourGuide

Sa Calobra – este o plajă spectaculoasă, flancată de două stânci imense. Și drumul până aici e minunat, șoseaua se unduiește printre munți și chiar formează o buclă (Nus de Sa Corbata).

Alcúdia – un oraș ceva mai mare, cu un centru vechi adorabil.

Cap de Formentor și Far de Formentor – poate cel mai cunoscut punct al insulei, arată tare grozav și e un loc preferat pentru apusuri de neuitat. Priveliștea de la far e superbă, iar balconul aduce imaginii o eleganță aparte. Ține cont că vara drumul spre far este închis pentru mașini, însă există un shuttle care te duce acolo. Abia de la 15 septembrie se deschide drumul pentru mașini.

Albercutx Watchtower – rămășițele unui turn vechi de câteva secole, construit pentru a observa pirați. Priveliștea de la turn e superbă, poți ajunge cu mașina foarte aproape, iar apoi trebuie să urci puțin pe jos.

Obiective turistice în Mallorca – sudul insulei

Noi nu am mers deloc în sudul insulei, așa că doar trec în revistă câteva locuri pe care le aveam salvate.

Cala Pi Beach și Torrent de Cala Pi – o mică plajă superbă, mărginită de stânci, de pe care poți face o poză fantastică! 😊

Caló des Moro – poate cea mai frumoasă și apreciată plajă de pe insulă!

Cala s’Almunia – o mică plajă chiar lângă Moro

Cala Llombards – o altă plajă frumoasă

Es Pontas – un arc natural din stâncă

Cala Figuera – portul din Cala Figuera e tare impresionant

Pont natural d’Es Caló Blanc – un pod natural format în stâncă

Coves del Drac – cea mai cunoscută peșteră de pe insulă, te duce spre unul dintre cele mai mari lacuri subterane din lume. Rezervă online o excursie la peșteră (aici dacă stai în sudul insulei, și aici dacă stai în nord), include preluarea de la hotel, transport, biletul pentru peșteră, plimbare în Porto Cristo și vizita la o fabrică de perle.

Powered by GetYourGuide
Powered by GetYourGuide

Coves dels Hams – o altă peșteră în apropiere

Porto Cristo – un orășel numai bun pentru o plimbare

Son Servera și Església Nova – un mic oraș drăguț, cu o biserică neterminată

Cala Gat și Cala Agulla – încă niște plaje frumoase

Cala Mesquida – o plajă deosebită, cu niște dune de nisip alături

Activități pentru copii în Mallorca

Mara era cam mică la 2 ani pentru activități, pentru ea a fost suficient că ne-au ieșit în cale muuulte locuri de joaca, și plaja și marea i-au plăcut tare mult. Dar am citit un pic pe subiect, să văd dacă găsesc ceva interesant pentru noi, așa că îți las un rezumat. Plănuiam, ce-i drept, să mergem în La Reserva Park, însă am renunțat ca să stăm mai mult la plajă.

Intenționat nu recomand atracții cu animale, nu încurajez niciodată locuri care țin animale sălbatice captive, trebuie studiat cu atenție care sunt etice, majoritatea cu siguranță nu sunt.

La Reserva Park

La Reserva Puig de Galatzó e o rezervație naturală situată în vestul insulei, lângă orașul Puigpuñyent, la 20km de Palma. Se află la poalele muntelui Galatzó, într-una dintre cele mai frumoase văi de pe insulă, cu o varietate foarte mare de plante, datorată altitudinii de 200m față de nivelul mării.

În parc ai de parcurs un traseu de 3.5km, un traseu prin natură ușor, de făcut cu copiii, care trece pe lângă cascade, peșteri, și mai multe animale. Țin sa sublinieze pe site că nu sunt o grădină zoologică, ci animalele pe care le au ori au probleme, ori urmau să fie eutanasiate. Un aspect important pentru noi, căci nu vrem să vizităm niciodată locuri care țin prizoniere animale sălbatice.

La finalul traseului se află o zonă de grătar (unde îți poți pregăti propria masă), un bar care servește băuturi și gustări, și un parc de aventură pentru copii, cu tiroliene, escalade și altele. Biletul pentru La Reserva costă 5 pentru copii și 15 pentru adulți. Găsești mai multe detalii pe site-ul lor.

Noi chiar ne doream să venim aici cu Mara, ni se părea o activitate deosebită, chiar pe placul ei, adică plimbare cu animale de admirat. Dar am hotărât să stăm mai bine la plajă, căci i-a plăcut tare mult. Nu găsesc în schimb mai nicio informație online despre La Reserva, parcă nu a fost nimeni aici, nici pe Instagram nu prea găsesc postări 😁. Dacă mergi, chiar te rog să îmi scrii în comentarii cum a fost!

Jungle Parc și Jungle Parc Junior

Sunt parcuri de aventură cu poduri suspendate, frânghii și tiroliene. Jungle Parc se află în Santa Ponsa, iar Jungle Parc Junior, dedicat copiilor între 4 și 11 ani (înălțime minimă 105cm) este în Bendinat, ambele în vestul insulei, aproape de Palma.

Katmandu Park

Katmandu Park este un parc de distracții cu experiențe 4D, un teren de minigolf, un loc de joacă și un parc acvatic cu tobogane. Vezi pe site-ul lor mai multe detalii. Parcul se află în Magaluf, lângă Palma.

Parcuri acvatice în Mallorca – obiective turistice in Mallorca

Sunt patru parcuri acvatice pe insulă, le trec aici în revistă, ca să le ai în vedere.

Western Waterpark – în Magaluf, un pic la sud de Palma de Mallorca, în partea stângă, mai jos de Palmanova. Are tematică de Vestul Sălbatic.

Hidropark Alcúdia – în Alcudia

Splash World – în Sa Coma, în estul insulei

Aqualand S’Arenal – în Arenal, la sud de Palma, în partea dreaptă. E cel mai mare parc acvatic de pe insulă. Cumpără online bilete cu skip-the-line și transfer inclus de la hotel din Palma.

Powered by GetYourGuide

Dolphin Watching Boat Tour

Am fost foarte uimită să aflu că se fac tururi cu barca pentru a vedea delfini în libertate! Am crezut că trebuie să ajung la ocean pentru a face asta. Sunt cu totul împotriva grădinilor zoo sau altor atracții care țin animalele sălbatice închise, și caut mereu să văd animalele pe cât posibil în libertate.

În Mallorca poți vedea delfini și balene! Mi-am dorit mult de tot să facem un tur cu barca, mai ales că au opțiuni de 2, 3 sau 4 ore (am fi ales cel de 2 ore, ca să nu stăm prea mult). Dar până la urmă am hotărât să nu facem asta cu Mara atât de mică, nu eram pregătiți pentru rău de mare sau pentru tantrums că vrea jos din barcă și noi să fim blocați pe mare câteva ore. Dar tururile acestea chiar au recenzii foarte bune, și îți dau banii înapoi dacă nu apar delfini în timpul turului.

Powered by GetYourGuide

Obiective turistice în Mallorca și itinerar pentru 7 zile pe insulă

Sper să îți fie de ajutor experiența noastră și ponturile despre ce să vizitezi în Mallorca. E o insulă fantastică și are multe de oferit, nu știam că e o destinație atât de versatilă și mă bucur că am ales-o. Ca să nu mai spun că e o destinație de plajă toamna, în mijlocul Europei, atât de aproape de casă!

Powered by GetYourGuide

Cazare în Mallorca

RECOMANDAREA MEA pentru Palma de Mallorca

Ars Magna Bleisure Hotel (Hotel 4⭐)
RATING: 9.0 / 2000+ recenzii
✔️Mic-dejun bun
✔️Piscină exterioară
✔️Parcare în garaj, 20€ pe zi

RECOMANDAREA MEA pentru Cala d’Or

Melia Cala d’Or Boutique Hotel
(Hotel 5⭐)
RATING: 8.9 / 100+ recenzii
✔️Mic-dejun fabulos, Spa, Două piscine
✔️Parcare privată, 9€ pe zi

RECOMANDAREA MEA pentru Palmanova

Zel Mallorca
RATING: 8.9 / 250+ recenzii
✔️Mic-dejun fabulos inclus
✔️Două piscine, Wellness și Spa
✔️Localizat pe plajă


Vacanță frumoasă în Mallorca!


Citește și:


Ce să vizitezi în Mallorca - Soller

«

»

1 COMMENT

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro