Search here...
TOP
Barcelona

Barcelona. Itinerariul ideal pentru 3, 4 sau 5 zile (partea I)

Barcelona este oraşul meu preferat din întreaga lume! E absolut splendid, atât de colorat şi vibrant! Cu Rambla atât de frumoasă, chiar dacă e mereu aglomerată. Cu minunatele construcţii ale lui Gaudi, care parcă vin de pe un tărâm fantastic. Cu spaniolii veseli, mâncarea bună, sangria delicioasă. Iubesc Barcelona cât se poate de mult!

Am fost de trei ori până acum. Am avut de fiecare dată excursii relaxate, în care am vizitat liniştită ce îmi doream, fără să fiu pe fugă. Probabil de asta încă nu am văzut tot ce se poate vedea în Barcelona, şi încă nu am fost în împrejurimi, la Montserrat sau Girona. Dar nici nu îmi fac griji, ştiu că mă voi întoarce aici cât de des voi putea, e oraşul meu de suflet.


În Barcelona avem zboruri directe din România cu Wizz Air (din București, Cluj, Craiova și Timișoara) și cu Blue Air (din București, Brașov, Cluj, Constanța, Iași și Oradea). Caută aici fără bătaie de cap bagaje care se încadrează în cerințele companiilor aeriene: Wizz Air bagaje, Blue Air bagaje.


Mi-a fost destul de greu să concep un itinerariu, să încerc să îl păstrez relaxat, dar totuşi concentrat. Pentru că fiecare are alt ritm de plimbare şi vizitare. Noi de exemplu am petrecut o zi întreagă doar la Parc Guell şi Sagrada Familia. Şi aşa le-am trecut şi în itinerariul acesta, pentru că sunt efectiv nişte opere de artă şi orele trec fără să îţi dai seama în timp ce le admiri. Dar în funcţie de ritmul tău, simte-te liber să combini zilele şi obiectivele.

În orice caz, îţi recomand să stai minim 3 zile în Barcelona. Chiar şi dacă nu reuşeşti să vezi toate obiectivele, crede-mă că îţi vei dori să stai la o terasă pe Rambla să te relaxezi, să bei o sangria, să ciuguleşti nişte tapas şi să observi mulţimea de oameni cum trece pe lângă tine.

Barcelona

Tapas pe Rambla, Barcelona

Itinerariu pentru Barcelona – pe scurt

Pe scurt, îți propun următorul traseu:

 • Ziua 1: Rambla, Barri Gothic, Port Vell și Barceloneta
 • Ziua 2: Parc Guell, Sagrada Familia, Arc de Triomf
 • Ziua 3: Casa Batllo, La Pedrera, Casa Vicens
 • Ziua 4: Montjuic, MNAC, Font Magica
 • Ziua 5: Camp Nou, Tibidabo
 • Excursii la Montserrat sau Girona

Le-am pus in ordinea importanței din punctul meu de vedere. Dacă ai doar o zi la dispoziție pentru Barcelona, urmează itinerariul de la Ziua 1. Dacă ai două zile, urmează Ziua 1 și Ziua 2. Și tot așa. Mai departe îți povestesc despre fiecare loc, detalii despre cum să ajungi acolo, cât costă intrarea, și multe poze, ca să te convingi că trebuie neapărat să le vezi!


Sugestii de cazare în Barcelona în zona Rambla. Noi ne cazăm pe Rambla de fiecare dată, este aproape de multe obiective și ne place tare mult atmosfera.


 

Ziua 1

Prima zi o voi dedica zonei mele preferate, cea mai vie din toată Barcelona. Ne vom plimba pe La Rambla, prin Barri Gothic, şi apoi pe seară ne vom duce să vedem portul şi faimoasa plajă Barceloneta.

Îţi recomand să cauţi o cazare în zona Ramblei, vei fi aproape de multe obiective, sau de staţii de metrou şi autobuz.

Placa de Catalunya

Placa de Catalunya e o piaţă imensă, cu fântâni şi statui frumoase în centru, şi băncuţe numai bune pentru un picnic improvizat. E considerată a fi centrul oraşului, pentru că aici se intersectează cartierele principale, Barri Gothic, Raval, Eixample, dar şi două dintre cele mai importante bulevarde, La Rambla şi Passeig de Gracia.

La Rambla

La Rambla e cea mai savuroasă stradă pe care am văzut-o vreodată! Se întinde din Placa de Catalunya până în port, şi are o zonă pietonală pe centru, benzile pentru maşini fiind pe dreapta şi stânga. De-a lungul său sunt magazine, cafenele şi restaurante, iar pe centru sunt tot felul de buticuri cu suveniruri şi o mulţime de alte mărunţişuri. E o incântare doar să te plimbi pe Rambla.

Pe o parte a ei se desfăşoară cartierul Barri Gothic, iar pe cealaltă cartierul Raval, împreună formând centrul vechi al Barcelonei. Aşa că ai foarte multe lucruri de văzut de-a lungul Ramblei. O să ţi le prezint mai departe pe cele mai importante, dar simte-te liber să te plimbi în voie pe străduţe, şi să descoperi şi mai multe locuri frumoase.

Barcelona

La Rambla, Barcelona

Barcelona

Pe Rambla, Barcelona, după o sesiune generoasă de shopping

Barri Gothic

Barri Gothic este aşa-zis-ul cartier gotic din Barcelona. În realitate, mare parte dintre clădirile şi decoraţiunile gotice au fost adăugate la începutul secolului 20. Am scris aici mai multe despre asta. În orice caz, e un cartier frumos şi merită să îl vizitezi. Este plin de străduţe întortocheate, un labirint în care îţi face plăcere să te pierzi. Poți face și un tur ghidat al Barri Gothic pentru a afla mai multe povești.

Barri Gothic Barcelona

Catedral de Barcelona

Catedral de Barcelona, sau Catedral de la Santa Cruz y Santa Eulalia, e o superbă catedrală gotică. Intrarea e gratuită, dar pentru 3€ poţi vizita acoperişul. Noi încă nu l-am văzut, dar data viitoare nu îl ratăm, e plin de statuete cu gargui şi tot felul de animale.

Barcelona

Catedral de Barcelona

Barcelona

Catedral de Barcelona

Barcelona

Catedral de Barcelona

Palau de la Musica Catalana

Dacă ieşi din Barri Gothic şi treci de via Laietana, un alt bulevard impresionant din Barcelona, vei da peste mai multe străduţe şi clădiri superbe. Una dintre acestea este Palau de la Musica Catalana, construit la începutul secolului 20. Aici se susţin spectacole, dar se poate vizita şi clădirea cu un tur ghidat pentru 20€ (bilete aici).

Noi l-am vizitat în 2019 și l-am găsit absolut fabulos, merită din plin o oprire! Sau poate mai bine vizionarea unui spectacol aici. Am scris mai multe despre palat aici: Barcelona lui Domènech i Montaner: modernism dincolo de Gaudi.

Barcelona

Palau de la Musica Catalana, Barcelona

Barcelona lui Domènech i Montaner - Palau de la Musica Catalana

Palau de la Musica Catalana, arhitect Domènech i Montaner

Barcelona lui Domènech i Montaner - Palau de la Musica Catalana

Mercat de Santa Caterina

Nici pe departe la fel de cunoscută ca Boqueria, piaţa Santa Caterina e şi ea foarte deosebită. Funcţionează din 1848, dar în 2005 i-a fost adăugat acoperişul colorat din ceramică, sub formă de valuri, care mi se pare foarte spectaculos.

Barcelona

Mercat de Santa Caterina, Barcelona

Boqueria

Şi acum ne gândim uneori la căpşunile din Boqueria, cum ne luam câte o porţie şi porneam în plimbare spre oraş. Boqueria e o piaţă unde găseşti o mulţime de alimente, peşte, fructe, o piaţă obişnuită unde vin mulţi localnici pentru a îşi face cumpărăturile. Dar e foarte colorată, ador să văd mai ales tarabele de fructe aşezate frumos unele peste altele. Trebuie să recunoşti că Boqueria e foarte eye-candy! Aici găseşti şi multe standuri cu mâncare, pentru o gustare rapidă.

Noi nu am încercat încă, dar aș fi tare curioasă, am găsit o lecție de gătit paella plus un tur de Boqueria, cu degustări de tapas și sangria, sună bine!

Barcelona

Piaţa Boqueria, Barcelona

Barcelona

Porţia zilnică de căpşuni din Boqueria

Barcelona

Boqueria, Barcelona

Barcelona

Boqueria, Barcelona

Barcelona

Boqueria, Barcelona

Barcelona

Boqueria, Barcelona

Barcelona

Boqueria, Barcelona

Palau Guell

E o clădire superbă pe care Gaudi a proiectat-o pentru Eusebi Guell. Poarta de la intrare are nişte detalii impresionante, iar brăduţii de pe acoperiş, fiecare de altă formă şi culoare, sunt spectaculoşi. Noi nu am intrat, dar poţi afla mai multe detalii pe site-ul oficial, intrarea costă 12€.

Barcelona

Palau Guell, Barcelona

Placa Reial

Placa Reial e o piaţă pătrată ce se deschide din Rambla. Aici vei găsi o mulţime de restaurante pe fiecare latură, aşa că e un loc optim pentru cină. Piaţa în sine mi se pare foarte drăguţă, ascunsă între clădiri şi cu o fântână mare în mijloc.

Monumentul lui Columb

Întoarce-te pe Rambla şi mergi până în capătul ei, spre port. Aici vei da peste monumetul lui Cristofor Columb, care a fost construit în 1888 în onoarea primei sale expediţii către Americi, înainte de care a venit în Barcelona să îi dea raportul reginei Isabella I. Partea cea mai bună este că poţi urca sus în turn, de unde vei vedea o privelişte splendidă! Costă 6€.

Barcelona

Monumentul lui Columb, Barcelona

Barcelona

Privelişte din Monumentul lui Columb

Barcelona

Rambla ce şerpuieşte printre clădiri. În dreapta se vede şi Catedral de Barcelona, şi în spate macaralele de la Sagrada Familia

Port Vell

Port Vell, sau portul vechi, e superb! Orice port are farmecul său, cu iahturile şi bărcuţele cu pânze expuse ca la muzeu, dar portul din Barcelona e cu atât mai deosebit, pentru că are o promenadă fantastică plină de palmieri, şi nu în ultimul rând Maremagnum. Un mall mare, construit în întregime pe apă, dar şi mai spectaculoasă este pasarela care duce spre el, Rambla del Mar.

Barcelona

Rambla del Mar, pasarela spre mall-ul Maremagnum

Barcelona

Barcelona

Rambla del Mar, vedere din telecabina spre Montjuc

Barceloneta

Ah, plaja mea preferată! Ţi-am mai povestit despre cafeaua minunată pe care am băut-o aici, nu? De-a lungul plajei vei găsi multe cafenele, şi chiar te rog să te opreşti aici la o cafea, şi să o savurezi în zgomotul valurilor. Iubesc să beau cafea pe plajă, e una dintre experienţele mele preferate!

 

Barcelona

Barceloneta, faimoasa plajă din Barcelona

Barcelona

Fericită pe Barceloneta, într-un soare fantastic la început de februarie

Peştele de pe Barceloneta

Nu ai cum să nu observi structura metalică imensă în formă de peşte de pe plaja Barceloneta. A fost proiectată de celebrul arhitect Frank Gehry cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară din 1992, susţinute în Barcelona. Dacă eşti curios, am scris mai multe aici despre proiect: Peştele din Barcelona, opera lui Frank Gehry.

Barcelona

Peştele lui Frank Gehry, simbol al Jocurilor Olimpice din Barcelona din 1992

Ziua 1 din itinerariul pentru Barcelona

Gata, ne-am plimbat suficient prin Barcelona pentru o zi. Am pus itinerariul pe Google Maps aici, ca să îţi faci o idee despre distanţe. E destul de încărcat, dar e de fapt doar o plimbare, şi ai la dispoziţie o zi întreagă, în care te poţi opri la tapas, mese şi cafele cât îţi pofteşte inima.

În articolul următor, Barcelona. Itinerariul ideal pentru 3, 4 sau 5 zile (partea II), am continuat itinerariul pentru zilele următoare, pentru o adevărată vacanţă minunată în Barcelona.

Citeşte şi:

«

»

12 COMMENTS

 • Costin

  Frumos, bravo!

  Costin
  http://lumeafrumoasa.ro/

  • Diana
   AUTHOR

   Merci, Costin! 🙂

 • mirela16

  Si eu iubesc Barcelona, este un oras atat de frumos😊felicitari!💋

  • Diana
   AUTHOR

   Merci, Mirela! 🙂

 • Stefana

  Multumesc! Cel mai detaliat ghid pentru un vizitator „incepator” al Barcelonei 🙂

  • Diana
   AUTHOR

   Ce dragut, Stefana, multumesc!! 😀

 • Luiza

  Buna! la fel ca tine sunt indragostita de Barcelona. o cunosc doar din carti, dar acum am ocazia sa merg pentru prima data. sunt super incantata de itinerarul tau, m-ai imbolnavit de nerabdare. Cand revin iti povestesc si eu.impresiile mele. Multumesc si iti urez o zi frumoasa!

  • Diana
   AUTHOR

   Luiza, ce dragut! Ma bucur enorm ca pleci in sfarsit in Barcelona! 😀 Poti sa imi scrii si pe facebook. Iti doresc o vacanta minunata <3

 • Diana Tanase

  Multumesc mult! Super detaliat! sambata plec spre Barcelona cu itinerariul facut :)Diana T.

  • Diana
   AUTHOR

   Super, Diana, ma bucur mult! Distractie placuta la Barcelona! 🙂

 • Bogdan

  Felicitari pentru aceste informatii. Foarte frumos.

  • Diana
   AUTHOR

   Multumesc tare mult, Bodan! 🙂

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro

%d blogeri au apreciat: