Search here...
TOP
Barcelona

Obiective turistice în Barcelona (și 11 locuri mai puțin cunoscute)

Sunt o mulțime de obiective turistice în Barcelona care pur și simplu te dau pe spate! Arhitectura modernistă (varianta catalană a Art Nouveau) ireal de frumoasă, piețe mari, străzi vibrante, mâncare bună, un port, o plajă, chiar și un munte, Barcelona le are pe toate!

Sunt sigură că ai auzit de Sagrada Familia, Casa Batllo sau Parc Guell. Dar în articol îți povestesc despre mult mai multe obiective, inclusiv 11 care sunt mai puțin cunoscute și încă nu atât de populare. Sper să te surprind și să îți dau noi idei pentru acest oraș fascinant!

💡Am povestit pe larg în articolele de organizare despre itinerarul ideal pentru 6-7 zile în Barcelona, cu multe-multe ponturi utile:

De exemplu, biletele la Sagrada și Parc Guell, două dintre cele mai populare obiective turistice din Barcelona, trebuie neapărat să le cumperi online și să alegi un interval orar de intrare. Din acest motiv, am sugerat în itinerar să le vizitezi pe ambele în două dimineți diferite, să fie primul lucru vizitat, ca să nu trebuiască să te grăbești de la o altă activitate.

Casa de les Punxes, art nouveau in Barcelona
Casa de les Punxes – obiective turistice în Barcelona mai puțin cunoscute

Sugestii de cazare în Barcelona în zona Rambla. Noi ne cazăm pe Rambla de fiecare dată, este aproape de multe obiective și ne place tare mult atmosfera.

Buget mic

RECOMANDAREA MEA pentru Buget Mic

Hostal Girona (B&B)
RATING: 8.7 / 2000+ recenzii
✔️Mic-dejun fabulos inclus

Alte opțiuni foarte bune în buget mic: Hostal Benidorm, Hostal Marenostrum.

Buget mediu

RECOMANDAREA MEA pentru Buget Mediu

Eco Boutique Hostal Grau (Hotel⭐⭐)
RATING: 8.9 / 1300+ recenzii
✔️Mic-dejun fabulos

Alte opțiuni foarte bune în buget mediu: Casa Lirio, Casa Abamita, Violeta Boutique, Arc La Rambla, Boutique Hotel H10 Catalunya Plaza, H10 Universitat.

Boutique/Lux

RECOMANDAREA MEA Boutique/Lux

ME Barcelona
(Hotel⭐⭐⭐⭐⭐)
RATING: 9.2 / 1500+ recenzii
✔️Mic-dejun foarte bun
✔️Spa și centru wellness
✔️Piscină în aer liber

Alte opțiuni foarte bune în buget Boutique/Lux: Iberostar Paseo de Gracia, Kimpton Vividora HotelGòtic by The 5ve Soul, The Streets Apartments Rambla.


Bilete online pentru obiective turistice în Barcelona

💡 Pentru unele obiective trebuie neapărat să îți cumperi bilete online, căci sunt cozi imense, chiar și în extra sezon (în special în weekend).

Barcelona este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume și îi vei regăsi faima la cozile uriașe de la obiectivele turistice principale, cum ar fi Sagrada Familia, Casa Batllo, La Pedrera sau Park Guell. Ca să nu mai spun că din cauza maselor de turiști, poți chiar să rămâi pe dinafară.

La Park Guell, de exemplu, intră un număr limitat de oameni pe intervale de timp. Dacă te duci să îți cumperi fizic bilet de la poartă, e posibil ca toate biletele din ziua aceea să se fi epuizat deja. Așa că te sfătuiesc sincer să îți cumperi biletul online, ca să te asiguri că prinzi loc.

🚫Ca să nu mai spun că Sagrada Familia și Parc Guell NU VÂND bilete fizic la casa de bilete! Dacă ai ajuns cumva acolo fără bilet, te vor pune să intri pe telefon și să cumperi biletele online.

🎫 De obicei, noi alegem să cumpărăm bilete prin intermediul GetYourGuide, o platformă prietenoasă, foarte ușor de folosit. Rezervările le ai pe telefon, le poți anula gratuit și ai Suport pentru clienți 24/7.

Vei vedea că în multe instanțe biletul pe GetYourGuide e oferit chiar de instituția în sine, nu vreun intermediar, și prețul este cel oficial, pe care îl găsești la casa de bilete. E cu atât mai simplu să ai toate biletele într-o singură aplicație decât să le cumperi de pe 10 site-uri diferite.

Hai să vedem ce poți să vizitezi în Barcelona!

La Rambla

La Rambla e o stradă efervescentă! Se întinde din Plaça de Catalunya până în port şi are o zonă pietonală pe centru, benzile pentru maşini fiind în lateral. De-a lungul său sunt magazine, cafenele şi restaurante, iar pe centru sunt tot felul de buticuri cu suvenire şi alte mărunţişuri. E o încântare chiar și numai să te plimbi pe Rambla.

Pe o parte a ei se desfăşoară cartierul Barri Gothic, iar pe cealaltă cartierul Raval, împreună formând centrul istoric al Barcelonei. Aşa că ai foarte multe lucruri de văzut de-a lungul Ramblei. O să ţi le prezint mai departe pe cele mai importante, dar simte-te liber să te plimbi în voie pe străduţe şi să descoperi şi mai multe locuri frumoase.

La Rambla
La Rambla
La cumpărături pe Rambla!

Plaça de Catalunya

Plaça de Catalunya e o piaţă uriașă, cu fântâni şi statui frumoase în centru şi băncuţe numai bune pentru un picnic improvizat. E considerată a fi centrul oraşului pentru că aici se intersectează cartierele principale, Barri Gothic, Raval, Eixample, dar şi două dintre cele mai importante bulevarde, La Rambla şi Passeig de Gracia.

Plaça de Catalunya, Barcelona
Plaça de Catalunya

Mercado de La Boqueria

Şi acum ne gândim uneori la căpşunile din Boqueria, cum ne luam câte o porţie şi porneam în plimbare spre oraş. Boqueria e o piaţă unde găseşti o mulţime de alimente, peşte, fructe, o piaţă obişnuită unde vin mulţi localnici pentru a îşi face cumpărăturile.

Dar este și un food market, sunt multe tarabe de unde îți poți lua o gustare rapidă, de la un snack cu jamón serrano și brânzeturi, la pește, rondele de cartofi, sau chiar un burrito. Noi adorăm să ne luăm câte o porție de fructe la pachet sau un suc de fructe.

Într-adevăr, recipientele sunt din plastic, nu e deloc sustenabil. Iar prețurile nu se compară cu fructele la kg pe care le găsești la două tarabe mai încolo. Dar sunt spălate, tăiate și le poți mânca pe loc, pe drum spre următorul obiectiv. Iar căpșunile în Spania sunt demențiale!

În 2024 văd că un pahar cu fructe costă în jur de 3.50€ (Macedonia înseamnă salată de fructe).

Noi nu am încercat încă, dar aș fi tare curioasă, am găsit o lecție de gătit paella plus un tur de Boqueria, cu degustări de tapas și sangria, sună bine!

Mercado de La Boqueria
Mercado de La Boqueria
Mercado de La Boqueria
Mercado de La Boqueria
Mercado de La Boqueria
Mercado de La Boqueria
Căpșuni de la Boqueria

Plaça Reial

Plaça Reial e o piaţă pătrată ce se deschide din Rambla. Aici vei găsi o mulţime de restaurante pe fiecare latură, aşa că e un loc optim pentru cină. Piaţa în sine mi se pare foarte drăguţă, ascunsă între clădiri şi cu o fântână mare în mijloc.

placa reial, barcelona
Plaça Reial

Palau Güell (obiective turistice în Barcelona)

Palau Guell e o clădire superbă pe care Gaudi a proiectat-o pentru Eusebi Guell. Poarta de la intrare are nişte detalii impresionante, iar brăduţii de pe acoperiş, fiecare de altă formă şi culoare, sunt spectaculoşi.

Noi nu am fost aici încă, poţi afla mai multe detalii despre vizită pe site-ul oficial.

🎫 Intrarea costă 12€, dar este gratuită în prima duminică a fiecărei luni. Îmi pare o clădire destul de spectaculoasă și nu suficient apreciată, pe care am inclus-o în itinerar și este pe lista mea de obiective turistice în Barcelona mai puțin cunoscute.

obiective turistice în barcelona - palau guell
Palau Guell

Monumentul lui Columb

Dacă mergi până în capătul Ramblei, spre port, vei găsi monumetul lui Cristofor Columb. A fost construit în 1888 în onoarea primei sale expediţii către Americi, înainte de care a venit în Barcelona să îi dea raportul reginei Isabella I.

🎫 Partea cea mai bună este că poţi urca sus în turn pentru 8€, de unde vei avea parte de o privelişte splendidă!

Monumentul lui Columb. Obiective turistice în Barcelona
Monumentul lui Columb. Obiective turistice în Barcelona
Priveliște din Monumentul lui Columb spre Rambla
Priveliște din Monumentul lui Columb spre Montjuic
Priveliște din Monumentul lui Columb

Barri Gothic

Cartierul Barri Gothic se află în Ciutat Vella, centrul vechi al Barcelonei. E poziţionat între La Rambla şi Via Laietana şi are un plan stradal de labirint, cu multe străduţe înguste ce dau în pieţe pătrate. Cea mai mare parte a cartierului e exclusiv pietonală.

E un cartier romantic cu o savoare deosebită, o puzderie de străduţe pe care să te plimbi fără ţintă chiar şi o zi întreagă.

Dar ce să vezi, Barri Gothic nu e chiar atât de gotic! În realitate, mare parte dintre clădirile şi decoraţiunile gotice au fost adăugate la începutul secolului 20. Citește mai multe aici: Cât de gotic e Barri Gothic din Barcelona?

În orice caz, e un cartier frumos şi merită să îl vizitezi. Poți face și un tur ghidat al Barri Gothic cu doar 18€ pentru a afla mai multe povești și legende.

Powered by GetYourGuide
Barri Gothic. Obiective turistice în Barcelona
Barri Gothic. Obiective turistice în Barcelona
Barri Gothic
Barri Gothic

Catedral de Barcelona

Catedral de Barcelona, sau Catedral de la Santa Cruz y Santa Eulalia, e o superbă catedrală gotică.

🎫 Intrarea costă 14€ și poţi vizita și terasa de pe acoperiş. Noi încă nu am văzut acoperișul, dar data viitoare nu îl ratăm, e plin de statuete cu gargui şi tot felul de animale, iar priveliștea e fantastică!

Catedral de Barcelona. Obiective turistice în Barcelona
Catedral de Barcelona. Obiective turistice în Barcelona
Catedral de Barcelona
Catedral de Barcelona
Catedral de Barcelona
Catedral de Barcelona
Catedral de Barcelona

Plaça d’Isidre Nonell

Sunt sigură că ai văzut acest mozaic în social media, poate nu știai unde se află, ei bine este chiar în Barri Gothic, în Plaça d’Isidre Nonell.

Plaça d'Isidre Nonell, Barri Gothic. Obiective turistice în Barcelona
Plaça d’Isidre Nonell, Barri Gothic

El Pont del Bisbe

Podul Bisbe, care traversează strada Bisbe, este una dintre adițiile gotice din secolul 20. Podul e superb! Noi l-am prins pe o vreme înnorată, dar cu lumina potrivită poți obține o fotografie fantastică.

Podul Bisbe, Barri Gothic. Obiective turistice în Barcelona
Podul Bisbe, Barri Gothic

Avda. del Portal de l’Àngel

Avda. del Portal de l’Àngel este o stradă pietonală ideală pentru shopping. Pleacă din Plaça de Catalunya și este paralelă cu Rambla.

El Born (obiective turistice în Barcelona)

Cartierul El Born se întinde după Via Laietana, între Barri Gothic și plaja Barceloneta. E un cartier trendy, cu străzi medievale înguste, cafenele pe timpul zilei și cocktail-baruri și samba noaptea.

Aici vei găsi Palau de la Música Catalana, Muzeul Picasso, Muzeul Ciocolatei, Mercat de Santa Caterina sau El Born Centre de Cultura i Memòria, o fostă piață, unde se află acum un sit arheologic.

Mercat de Santa Caterina
Mercat de Santa Caterina

Palau de la Música Catalana

Palau de la Musica Catalana e o clădire tare deosebită, proiectată la începutul secolului 20 de arhitectul Lluís Domènech i Montaner.

🎫 Aici se susţin spectacole, dar se poate vizita clădirea cu un tur ghidat pentru 22€ sau poți face un tur pe cont propriu cu 18€. Îți recomand să cumperi biletele online din timp, căci a ajuns printre cele mai populare obiective turistice din Barcelona, chiar dacă la noi e mai puțin cunoscut.

Noi l-am vizitat în 2019 și l-am găsit fabulos, merită din plin o oprire! Sau chiar vizionarea unui spectacol aici, dacă prinzi ocazia. Am scris mai multe despre palat aici: Barcelona lui Domènech i Montaner: modernism dincolo de Gaudi.

Palau de la Musica Catalana - obiective turistice în Barcelona
Palau de la Musica Catalana – terasa cu coloane mozaicate
Palau de la Musica Catalana - obiective turistice în Barcelona
Palau de la Musica Catalana – obiective turistice în Barcelona
Palau de la Musica Catalana
Palau de la Musica Catalana

Arc de Triomf

Arcul de Triumf din Barcelona a fost proiectat de arhitectul Josep Vilaseca i Casanovas ca poartă de intrare principală pentru Expoziția Universală din Barcelona (Exposición Universal de Barcelona), din 1888, din parcul Ciutadella. Înalt de 30 m, este construit din cărămidă roșiatică în stil neomaur.

Arc de Triomf, obiective turistice în Barcelona
Arc de Triomf, Barcelona

Parc de la Ciutadela

Parc de la Ciutadella este o adevărată oază verde în mijlocul Barcelonei. E gratuit de vizitat și aici se află Palatul Parlamentului din Catalunya, un lac, muzee, un Umbráculo spectaculos și o fântână mare proiectată de Josep Fontserè (și se spune că un tânăr Antoni Gaudí și-a adus și el contribuția).

Fântâna mi se pare superbă! Reprezintă nașterea lui Venus și o găsești aici pe maps. Noi încă nu am ajuns în acest parc fascinant, cum spuneam, este nevoie să revenim în orașul nostru de suflet.

Port Vell (obiective turistice în Barcelona)

Port Vell, sau portul vechi, e superb! Orice port are farmecul său, cu iahturile şi bărcile cu pânze expuse ca la muzeu, dar portul din Barcelona e cu atât mai deosebit, pentru că are o promenadă fantastică mărginită de palmieri, şi nu în ultimul rând Maremagnum. Un mall mare, construit în întregime pe apă, dar şi mai spectaculoasă este pasarela care duce spre el, Rambla del Mar.

Maremagnum - obiective turistice în Barcelona
Portul din Barcelona și Maremagnum, mall-ul construit pe apă. Vedere din telecabina între Montjuic și plajă
Rambla del Mar, Barcelona
Rambla del Mar

Playa de la Barceloneta

Ah, Barceloneta, plaja mea preferată! De-a lungul plajei vei găsi multe cafenele, chiar te rog să te opreşti aici la o cafea şi să o savurezi în zgomotul valurilor. Iubesc să beau cafea pe plajă, e una dintre experienţele mele preferate!

Nu ai cum să nu observi structura metalică imensă în formă de peşte de pe plaja Barceloneta. A fost proiectată de celebrul arhitect Frank Gehry cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară din 1992, susţinute în Barcelona. Dacă eşti curios, am scris mai multe aici despre proiect: Peştele din Barcelona, opera lui Frank Gehry.

Plaja Barceloneta. Obiective turistice în Barcelona
Plaja Barceloneta. Obiective turistice în Barcelona
Barceloneta
Promenada mărginită de palmieri a plajei Barceloneta
La o cafea pe plajă, înainte de a porni spre aeroport
plaja Barceloneta. Obiective turistice în Barcelona
Plaja Barceloneta

Tot aici vei găsi L’Estel ferit, o sculptură interesantă, care pe Instagram arată fenomenal, dar eu am reușit să surprind doar atât. 😅 De fapt doar atât vei vedea dacă nu vii aici să prinzi răsăritul.

L'Estel ferit, Barceloneta. Obiective turistice în Barcelona
L’Estel ferit, sculptură pe plaja Barceloneta

Passeig de Gracia

Din Placa Catalunya începe Passeig de Gracia, un bulevard foarte elegant, cu magazine ceva mai de lux decât o să găseşti pe Rambla, şi cu clădiri superbe, cu colţuri tăiate la 45 de grade. Se află în centrul Eixample, cartierul cu străzi în grilă construit la începutul secolului 20.

E considerat cel mai scump bulevard din Barcelona şi chiar din întreaga țară.

Passeig de Gracia. Obiective turistice în Barcelona
Passeig de Gracia. Obiective turistice în Barcelona
Passeig de Gracia
Passeig de Gracia

În această zonă sunt foarte multe clădiri Art Nouveau, cele mai cunoscute fiind Casa Batlló și La Pedrera ale lui Gaudi. Intenționez să scriu cât de curând și despre alte clădiri pe care le poți admira la exterior într-o plimbare, sau pe care le poți chiar vizita.

Îți las câteva exemple, ca să te conving că merită: Casa Comalat, Casa de les Punxes, Casa Sayrach.

Casa Comalat, art nouveau in Barcelona
Casa Comalat
Casa de les Punxes, art nouveau in Barcelona
Casa de les Punxes
Casa Sayrach - art nouveau in barcelona
Casa Sayrach

Casa Batlló

Mergi mai departe pe Passeig de Gracia şi o să îţi sară în ochi o casă foarte colorată, cu un dragon pe acoperiş! Ador Casa Batllo din tot sufletul, ţi-am mai povestit un pic despre splendida construcţie aici: Casa Batllo din Barcelona în 30 de fotografii.

Casa Batllo fost construită în 1877, dar renovată şi regândită de Gaudi în 1904, la cererea familiei Batllo. Josep, capul familiei, şi-a dorit un arhitect care să proiecteze o casă unică, ce va ieşi în evidenţă prin îndrăzneală şi creativitate!

Are un design visceral, scheletic şi foarte organic. În special parterul este deosebit datorită liniilor neregulate, a ferestrelor ovale, a pietrei lucrate fluid şi neted. Mare parte din faţadă este decorată cu bucăţi de ceramică spartă (trencadis), la bază cu nuanţe aurii-portocalii, iar spre vârf verzi-albăstrui.

Acoperişul este arcuit şi seamănă cu spatele unui dragon. O teorie populară este că turla din stânga, cu cruce deasupra, ar fi lancea Sfântului Gheorghe, patron spiritual al Cataloniei, care a fost înfiptă în spatele dragonului.

🎫 Preţul unui bilet este 25€ pentru adulți, 6€ pentru copiii între 13-17 ani, iar copiii sub 12 ani pot intra gratuit. Biletul include şi un smart guide cu realitate augmentată, care îţi va întregi experienţa fantastică în Casa Batllo. Crede-mă că merită din plin, o să rămâi fascinat de toate minunăţiile de acolo!

Casa Batllo oferă și un bilet Be The First, care îți permite să vizitezi clădirea mai devreme decât ora oficială de deschidere, alături de un grup limitat. Acesta costă 45€.

Este printre cele mai populare obiective turistice din Barcelona, nu risca să pierzi ore prețioase din vacanță la cozi, cel mai bine cumpără biletul online!

Casa Batllo. Obiective turistice în Barcelona
Casa Batllo. Obiective turistice în Barcelona
Balustradă în forme organice
casa batllo
Casa Batllo – șemineu
Casa Batllo. Obiective turistice în Barcelona
Casa Batllo. Obiective turistice în Barcelona
Casa Batllo – fereastra de la parter
casa batllo
Casa Batllo – detalii
casa batllo, gaudi, barcelona
Casa Batllo, pe acoperiș
Casa Batllo, Barcelona
Parterul Casei Batllo

La Pedrera-Casa Milà

Noi din păcate încă nu am văzut La Pedrera (sau Casa Mila), care se găseşte tot pe Passeig de Gracia. Rămâne pentru următoarea dată când mergem în Barcelona. Clădirea arată superb şi în special acoperişul e spectaculos.

La Pedrera - obiective turistice în Barcelona
La Pedrera

A fost construită de Gaudi între 1906 şi 1912 pentru omul de afaceri Pere Mila i Camps, şi a fost foarte controversată la vremea aceea din cauza faţadei de piatră ondulată şi a balcoanelor din fier forjat răsucit. Foarte inovativ pentru vremea aceea era şi garajul subteran.

Gaudi a gândit casa ca pe o curbă continuă, atât la interior cât şi la exterior, incluzând multe elemente geometrice dar şi legate de natură. Cel mai impresionant este acoperişul, plin de luminatoare, ventilatoare şi coşuri de fum. Toate aceste elemente au roluri arhitecturale specifice, dar pentru că au fost decorate cu calcar, sticlă sau bucăţele de marmură, au devenit adevărate opere de artă.

Unul dintre coşurile de fum este acoperit cu bucăţi de sticlă. Se spune că Gaudi l-a decorat el însuşi la o zi după inaugurarea clădirii, folosindu-se de sticlele goale de la petrecere! A fost restaurat cu funduri de sticle de şampanie de la începutul secolului 20.

Cel mai cool zvon este că George Lucas s-a inspirat după coşurile de fum de pe Pedrera pentru Storm Troopers! 😃

🎫 Biletul de intrare costă 28€ pentru adulți, 12.50€ pentru copiii între 7-17 ani, iar copiii sub 6 ani intră gratuit. Îți recomand și în acest caz să cumperi biletele online.

Casa Amatller (obiective turistice in Barcelona)

Illa de la Discordia (Blocul Discordiei) este cel mai faimos cvartal de arhitectură modernistă din lume! Se numește așa deoarece pe o distanță de 100 metri se află trei capodopere ale celor trei mari arhitecți moderniști: Lluís Domènech i Montaner (Casa Lleó Morera), Josep Puig i Cadafalch (Casa Amatller) și Antoni Gaudí (Casa Batlló).

Casa Amatller a fost inițial construită în 1875, apoi a fost reproiectată de Josep Puig i Cadafalch în 1900 pentru ciocolatierul foarte bogat Antoni Amatller.

🎫 Poți vizita casa pe cont propriu pentru 17€, vizită ce include un ghid audio-video, sau cu un tur ghidat de 1h pentru 20€, la sfârșitul căruia vei primi ciocolată Amatller.

Illa de la Discordia (Blocul Discordiei)
Illa de la Discordia (Blocul Discordiei) pe Passeig de Gracia. Prima clădire din stânga este Casa Lleó Morera, iar ultimele din dreapta sunt Casa Amatller și Casa Batllo (care era în proces de restaurare în 2019)
Casa Amatller. Obiective turistice în Barcelona
Casa Amatller. Obiective turistice în Barcelona

Casa Vicens (obiective turistice in Barcelona)

Casa Vicens este prima casă proiectată de Gaudi, şi cu ea a deschis un nou capitol în istoria arhitecturii moderne. A folosit cu curaj mai multe stiluri arhitecturale, cu notabile influenţe Mudéjar.

Mudéjar este un stil arăbesc, folosit de maurii rămaşi în Andaluzia, regiunea sudică a Spaniei, după reconquista creştinilor. Am povestit mai multe despre stil în articolul Alcazar de Sevilla.

A fost deschisă publicului în toamna lui 2017, după un amplu proces de restaurare. Arată splendid și merită introdusă în turul clădirilor lui Gaudi din Barcelona!

🎫 Intrarea costă 18€ pentru adulți și este gratuită pentru copiii sub 11 ani. Cumpără aici biletul online.

Mulți se opresc doar să facă o poză în fața casei, dar e atât de frumoasă și în interior, fă-ți timp să o vizitezi neapărat! Nu se numără printre cele mai populare obiective turistice în Barcelona, dar eu sunt convinsă că merită să descoperi acest oraș dincolo de cărările ultra-umblate de masele de turiști.

La 600m de Casa Vicens se află Casa Pàdua, mergi să o admiri la exterior.

Parc Güell

Gaudi şi-a dezlănţuit geniul arhitectonic în crearea parcului Güell şi a pus în practică multe soluţii structurale inovative, care aveau să devină simbolul stilului său organic.

Contele Eusebi Guell şi Gaudi au gândit acest parc în interiorul unui parc natural. Iniţial au vrut să îl dezvolte ca ansamblu de locuinţe, dar când nimeni nu a fost interesat de locuinţa construită ca showroom, Gaudi a cumpărat-o şi s-a mutat cu familia sa în ea, iar proiectul a picat.

În prezent casa în care arhitectul a trăit aproape 20 de ani a devenit Casa Museu de Gaudí, un muzeu destinat vieții sale. Pentru a o vizita este nevoie de un bilet separat, care costă în jur de 5€. Din ianuarie 2024 este închisă, însă, pentru renovări.

Construit între 1900 şi 1914, parcul a devenit ulterior grădină municipală. Punctul central este terasa principală, înconjurată de o bancă lungă şi ondulată, în formă de şarpe de mare. Mare parte a băncii nu a fost lucrată de Gaudi, ci de colaboratoarea lui, Josep Maria Jujol, care a participat la multe dintre proiectele sale.

Bilete pentru Parc Güell

Intrarea în Parc Güell este gratuită, dar pentru a vedea zona monumentală, zona unde se află construcţiile splendide gândite de Gaudi, încărcate de mozaic colorat şi cu forme dintre cele mai fantastice, trebuie să cumperi bilet de intrare.

🎫 Biletul costă 10€ pentru adulți, 7€ pentru copiii între 7 și 12 ani, iar copiii sub 6 ani intră gratuit.

 • NU se vând bilete fizice la poartă, deci trebuie să îți cumperi biletul online! Chiar dacă ajungi aici fără bilet, te vor pune să îți iei bilet online de pe telefon.

Problema este că permit intrarea a 400 de oameni la fiecare 30 de minute, pentru a nu se deteriora zona, deci biletele sunt cu interval de intrare. Ai 30 de minute de la ora imprimată pe bilet să intri în zona respectivă, altfel pierzi biletul. Aşa că dacă îţi cumperi bilet când ajungi în parc, s-ar putea să îţi ofere un interval de intrare peste 2-3 ore.

Noi am avut noroc, ne-am dus acolo la început de februarie, şi nu era foarte multă lume, am putut intra imediat. Dar nu aş mai risca a doua oară, e mai sigur să îţi cumperi bilet online.

Obiective turistice în Barcelona - Parc Guell
Parc Guell – obiective turistice în Barcelona
Banca ondulată din Parc Guell era în proces de restaurare în 2016
Bucurându-mă de soare în ianuarie în Parc Guell
Casa Museu de Gaudí, Parc Guell - obiective turistice în Barcelona
Casa Museu de Gaudí, Parc Guell – obiective turistice în Barcelona

Sagrada Familia

Sagrada Familia, unul dintre cele mai populare obiective turistice din Barcelona, e o constructie extraordinară, formele şi simbolismul din fiecare colţişor al său depăşesc imaginaţia omului obişnuit. E în construcţie de peste 100 de ani, şi finalizarea este prevăzută pentru anul 2026. Trăim nişte vremuri minunate, dacă putem prinde Sagrada Familia completă!

Întreaga clădire e gândită să fie în armonie cu natura, coloanele din interior au structura unor copaci, cu ramuri şi noduri, pentru a îţi da sentimentul că eşti într-o pădure, la baza unor coloane sunt ţestoase, scările au formă de cochilie, iar turlele de pe acoperiş par să aibă o grămăjoară de struguri deasupra.

E multă culoare şi lumină înăuntru, sunt o mulţime de ferestre, iar vitraliile pictate în diverse culori dau o atmosferă diferită în funcţie de momentul zilei şi a direcţiei de unde bate soarele. Dacă te uiţi pe tavan vei vedea cum lumina îţi aminteşte de lumina soarelui care pătrunde printre copaci în pădure! E magic!

Nu uita să intri şi în atelierul de lângă catedrală. Acolo vei afla mai multe detalii despre planurile lui Gaudi, despre cum a luat naştere Sagrada Familia sau cum au fost concepute anumite forme. Nimic nu este la întâmplare, ne-a fascinat să aflăm cât de multă geometrie este în spatele formelor atât de organice.

Bilete pentru Sagrada Familia

🎫 Sunt două variante de bilete.

 • Biletul de 26€ include vizitarea bisericii și ghid audio în aplicație
 • Biletul de 36€ include în plus urcarea într-unul dintre cele două turnuri

Intrarea este gratuită pentru copiii sub 11 ani. Dar ține cont că micuții sub 6 ani nu au voie să urce în turnuri.

 • NU se vând bilete fizice la poartă, deci trebuie să îți cumperi biletul online! Chiar dacă ajungi aici fără bilet, te vor pune să îți iei bilet online de pe telefon.

Sfatul meu oricum era să îți cumperi biletele online, noi ne-am cumpărat de la faţa locului (în 2016) şi am stat la o coadă destul de mare (asta în februarie; cred că în sezon e jale).

Obiective turistice în Barcelona - Sagrada Familia
Obiective turistice în Barcelona – Sagrada Familia
Obiective turistice în Barcelona - Sagrada Familia
Tavanul impresionant al Sagradei
Obiective turistice în Barcelona - Sagrada Familia
Obiective turistice în Barcelona – Sagrada Familia
Sagrada Familia
Sagrada Familia – Fațada Nașterii
Sagrada Familia – Fațada Patimilor
Model al Sagradei în atelier. Părțile bej erau deja construite, iar cele albe urmau să fie construite. Situație din 2016, când am vizitat noi Sagrada

Recinte Modernista de Sant Pau

Rămânem în lumea modernismului dar nu e vorba de Gaudi, ci de un alt arhitect strălucit, Lluís Domènech i Montaner. A creat câteva reale bijuterii în Barcelona, iar fostul spital Sant Pau se află la 10 minute de mers pe jos de Sagrada Familia.

E un loc incredibil unde simți că ai intrat într-o poveste, și încă nu e atât de aglomerat căci nu e teribil de popular. A fost construit între 1901-1930, un spital în toată regula, cu pavilioane pentru diverse specializări și un design de poveste, gândit drept o alinare pentru pacienți. Arhitectul și-a dorit să creeze un spațiu feeric, care să îi consoleze măcar la nivel psihic pe cei ce erau forțați să fie acolo.

🎫 Hospital de Sant Pau a funcționat ca spital până în anul 2009, când un nou spital a fost inaugurat chiar lângă el. Pavilioanele au fost restaurate și s-a deschis ca muzeu în 2014, iar biletul costă 16€. Am scris mai multe despre minunata construcție aici: Barcelona lui Domènech i Montaner: modernism dincolo de Gaudi.

Cu siguranță nu este printre cele mai cunoscute obiective turistice din Barcelona. Dar e un loc cu adevărat magic! Iar faptul că se află la doar 10 minute de mers pe jos de Sagrada Familia, iar intrarea costă numai 16€, sunt încă două motive în plus să nu îl ratezi!

Obiective turistice în Barcelona - spitalul Sant Pau
Intrarea spitalului Sant Pau
obiective turistice in barcelona - spitalul Sant Pau
Spitalul Sant Pau. Obiective turistice în Barcelona
sant pau, barcelona
Spitalul Sant Pau
hospital sant pau
Sagrada Familia – priveliste din fostul spital Sant Pau

Cartierul Montjuic (obiective turistice în Barcelona)

Cartierul Montjuic reunește câteva obiective turistice în Barcelona pe care nu ar trebui să le ratezi. Dealul Montjuic care are panorame grozave, muzeul MNAC, Plaça d’Espanya cu o fostă arenă de coridă devenită mall, sau Font Magica de Montjuic, care momentan, în 2024, e din păcate închisă.

După cum am detaliat în itinerarul ideal pe care l-am construit pentru Barcelona, am propus vizitarea Montjuic în a doua parte a zilei, venind dinspre plajă. De la plajă iei o telecabină până pe Montjuic, te plimbi puțin prin parc, iei a doua telecabină până la Castelul Montjuic, apoi cobori cu autobuzul sau pe jos până la muzeul MNAC și Fântâna Magică.

Priveliște de pe Montjuic – portul
Priveliște de pe Montjuic – Sagrada Familia

Parcul Montjuic

Dealul Montjuic oferă câteva panorame superbe ale Barcelonei. Este un deal cu vârful plat, cu o înălțime maximă de 184m.

Cum ajungi pe Montjuic? Ai două variante, în funcție de planurile tale și itinerarul pe ziua respectivă, alege-o pe cea mai potrivită.

 • Cu funicularul de la staţia de metrou Paral-lel, te duce sus la stația Parc de Montjuïc. Chiar alături de stația funicularului se alfă stația de Telefèric de Montjuïc. Biletul pentru funicular este o călătorie urbană obișnuită de 2.40€.
  • Această variantă te ajută dacă vii dinspre Rambla, stația de metrou Paral-lel este la 1km de Rambla – poți face o plimbare pe jos sau poți lua metroul o stație de la Liceu, de pe Rambla (L3, linia verde).
 • Cu telecabina de pe plaja San Sebastian, în apropierea hotelului W. Această variantă de ajută dacă vii dinspre plajă.

O dată ajuns sus pe Montjuic, te poți plimba pe jos prin parc. Sau poți face o plimbare cu una sau ambele telecabine. Una duce peste port, pe plajă, iar cealaltă urcă mai sus pe Montjuic, la Castelul Montjuic.

Telecabinele de pe Montjuic

🚡Telecabina spre plajă se numeşte Telefèric del Puerto, şi circulă între plaja San Sebastian (stația aici, lângă hotelul W Barcelona) și Plaça de l’Armada.

 • Plaça de l’Armada e o piaţă spaţioasă, de aici deja vezi oraşul de sus, şi se află la 900m de stația de sus a funicularului.
 • Telecabina costă 12.50€ dus, sau 20€ dus-întors. Noi ne-am plimbat cu ea dus-întors, dar o idee mai bună ar fi să mergi dimineaţa la plajă şi apoi să iei această telecabină doar dus spre Montjuic. Se văd grozav portul şi mall-ul Maremagnum din telecabină. Site-ul oficial aici.

🚡Telecabina care urcă mai departe pe Montjuic se numeşte Telefèric de Montjuïc și se ia de aici, cum spuneam, este chiar lângă stația funicularului.

 • Telefèric de Montjuic te duce la Castelul Montjuic şi la Mirador de l’Alcalde. O călătorie dus costă 10.50€, iar una dus-întors costă 16€. Mai multe informaţii găseşti pe site-ul lor.
 • Telecabina era închisă când am fost noi la începutul lui 2016, așa că am urcat pe jos până la castel. Este posibil, nimic de speriat: 1.1 km cu o elevație de 90 m, se urcă în 20 de minute. 😄
Priveliște din telecabina Montjuic-plajă
obiective turistice în barcelona
Priveliște din telecabina Montjuic-plajă
Priveliște din telecabina Montjuic-plajă: La Rambla și Monumentul lui Columb
obiective turistice în barcelona - rambla del mar
Priveliște din telecabina Montjuic-plajă: Rambla del Mar

Castelul Montjuic

Castelul Montjuic este o fortăreaţă militară construită în secolul 17. Poţi vedea aici o prezentare video amplă despre el.

🎫 Un bilet costă 12€, iar atât duminica după ora 15, cât şi în prima duminică din lună, intrarea e gratuită.

Castelul Montjuic. Obiective turistice în Barcelona
Castelul Montjuic. Obiective turistice în Barcelona

MNAC (obiective turistice în Barcelona)

Coboară dealul Montjuic pe partea cealaltă, spre Plaça d’Espanya. Pe jos sunt cam 2.5 km, dar dacă ai obosit ia autobuzul 150. Nu ai cum să îl ratezi, circulă pe drumul principal care coboară de pe deal.

Opreşte-te la MNAC, Museu Nacional d’Art de Catalunya, o clădire foarte frumoasă. Nu am intrat în muzeu, dar pe site-ul lor poţi afla mai multe informaţii despre expoziţii, orar şi bilete.

🎫 Costă 12€ intrarea în muzeu, dar dacă vrei să vizitezi doar acoperișul, costă 2€. În orice caz, vei avea parte de o panoramă splendidă chiar şi numai de la baza muzeului, unde ai acces gratuit.

În faţă se întinde Placa d’Espanya, cu o fostă arenă de coridă transformată în mall și turnurile venețiene.

Nu știu dacă aveai idee, dar există în lume mai multe replici ale turnului San Marco din Veneția! Cele mai notabile sunt aceste două turnuri din Barcelona. Mai sunt replici în orașul Piran din Slovenia și în Rovinj în Croația, ambele construite în secolul 17. Și replici mai noi în gările din Seattle și Toronto, primăria din Brisbane, Australia, primăria din Kiel, Germania, există un Campanile chiar și în Port Elizabeth, Africa de Sud.

MNAC - Obiective turistice în Barcelona
MNAC – Obiective turistice în Barcelona
Turnurile venețiene ce dau spre Plaça d’Espanya
Priveliște de la baza muzeului MNAC

Font Magica  (obiective turistice in Barcelona)

Acum găseşte-ţi un loc confortabil pe treptele din fața muzeului şi bucură-te de spectacolul cu lumini şi muzică a fântânii Font Magica! Nu te va dezamăgi! Spectacolul cu lumini și muzică al fântânii e cu singuranță printre cele mai apreciate obiective turistice din Barcelona.

Doar că e foarte important să verifici dinainte programul, pentru că în funcţie de sezon spectacolele sunt în anumite zile şi la anumite ore (în orice caz, spectacolele sunt doar seara). Vezi aici programul complet.

E important să reţii că din 6 ianuarie până în 16 februarie fântâna e închisă în fiecare an, din cauza vremii şi pentru mentenanţă. Noi în ultimii 2 ani am prins exact această perioadă în Barcelona şi nu ne-am putut bucura de spectacol, dar îmi amintesc din 2012 că e foarte bun!

🚫 În 2024 se pare însă că fântâna este complet închisă ca măsură de economisire a apei din cauza restricțiilor de secetă, care afectează aproape întreaga țară.

Arenas de Barcelona

Arenas de Barcelona se află în Plaça d’Espanya și este o fostă arenă de coridă în care se țineau lupte cu tauri. Clădirea a fost construită în 1900 în stil maur, e tare impresionantă, iar ultima luptă cu tauri a avut loc aici în 1977.

În Catalonia se desfășoară o campanie puternică împotriva sângeroaselor lupte cu tauri, ceea ce a dus la scoaterea lor din legalitate în regiune în 2010. Din păcate însă, legea a fost anulată în 2016.

În orice caz, arena a fost renovată și deschisă drept mall în 2011. Are multe magazine, un cinema și un food court generos, însă este un mall cam turistic și uneori aglomerat. Totuși, partea grozavă este terasa panoramică ce a fost construită o dată cu reamenajarea. Poți ajunge sus gratuit, pentru o panoramă de 360° asupra Barcelonei.

Dacă nu ai timp, nu te opri aici, dar dacă ai timp, terasa merită, priveliștea e chiar grozavă și sunt restaurante și baruri, poți să faci o pauză de cafea.

💡 Ai grijă că există un lift panoramic chiar în fața clădirii, care te duce sus pe terasă contra cost. Însă poți ajunge pe terasă gratuit folosind liftul din interiorul mall-ului.

Arenas de Barcelona, fosta arenă de coridă devenită mall
Arenas de Barcelona, fosta arenă de coridă devenită mall

Tibidabo (obiective turistice în Barcelona)

Tibidabo este un munte înalt de 500m ce se înalţă măreţ chiar lângă Barcelona, şi oferă poate cea mai spectaculoasă panoramă a oraşului. Principalele atracţii de pe Tibidabo sunt Biserica Sagrat Cor, parcul de distracţii Tibidabo (care nu ar fi cine ştie ce) și Zona Panoramică.

Zona Panoramică are câteva atracții cu tematică panoramică ce datează de la începuturile parcului, în anii 1920: o roată, un avion replică a primului avion care a zburat în Spania (atracție înființată în 1928, a fost considerată primul simulator de zbor, pe atunci majoritatea nu își permiteau să zboare), Talaia (o cabină care urcă foarte sus, ca să ai priveliști și mai bune, deschisă în 1921), L’Embruixabruixes aerial railway (un fel de roller coaster suspendat panoramic, deschis inițial în 1915 și renovat de curând).

🎫 Am scris despre Tibidabo, cum poți ajunge aici și cât costă intrările în cele două parcuri, în articolul: Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona și cum ajungi aici.

Ține cont că de obicei Zona Panoramică este deschisă zilnic, iar parcul de distracții doar în weekend și de sărbători, cu excepția verii, când are un program mai generos.

tibidabo
Biserica Sagrat Cor, Tibidabo
Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona
Roata panoramică, Tibidabo
Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona
Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona
Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Clădiri moderniste în zona Tibidabo (obiective turistice în Barcelona)

Pe strada Av. del Tibidabo, între stația de metrou (ferrocaril) și stația de funicular, se află câteva capodopere Art Nouveau, printre care se remarcă: Torre Andreu (La Rotonda), Torre Ignacio Portabella, Casa Roviralta și Casa Fornells.

Torre Andreu (La Rotonda)
Torre Andreu (La Rotonda)
Torre Ignacio Portabella - art nouveau in barcelona
Torre Ignacio Portabella
Casa Roviralta - art nouveau in barcelona
Casa Roviralta
Casa Fornells - art nouveau
Casa Fornells

Un pic mai departe, după muzeul CosmoCaixa, este Torre Bellesguard, o altă casă superbă proiectată de Antoni Gaudí, care se poate vizita pentru 12€. Este cu siguranță unul dintre obiectivele turistice din Barcelona mai puțin cunoscute, dar e pur și simplu splendid, și l-am inclus în itinerarul meu ideal.

Museu de la Ciència CosmoCaixa

Muzeul Științelor este foarte impresionant din ce am auzit, și este găzduit într-o superbă clădire modernistă. Au un planetariu și o pădure tropicală amazoniană.

Pentru copii e extraordinar, dar pare să fie o experiență grozavă și pentru adulți.

Doar cu zona Toca-Toca (atinge-atinge) nu eram eu de acord, era o activitate unde puteai atinge pești și diverse reptile. Și îmi vine în minte o scenă din Finding Dory (2016), unde toate animalele din touch pool erau pur și simplu terorizate de copii. Dar citesc acum că au anulat această activitate, sunt tare recunoscătoare pentru asta, și pot să îți recomand liniștită să mergi la CosmoCaixa!

🎫 Intrarea la muzeu costă 6€ pentru adulți, și este gratuită pentru cei sub 16 ani. Există și diverse activități extra pentru care trebuie să plătești 3-6€, mai multe detalii aici.

Mirador d’Horta

Mirador d’Horta este un punct de belvedere cu un leagăn panoramic. E destul de departe, pe un deal din nordul orașului, lângă muntele Tibidabo. Dar ajungi ușor aici (în 40 min) cu metroul L3 din Plaça de Catalunya.

Camp Nou (obiective turistice in Barcelona)

Camp Nou este stadionul de fotbal al oraşului şi casa celor de la FC Barcelona. Chiar dacă nu eşti pasionat de fotbal, Camp Nou îţi oferă o experienţă inedită. Am fost să îl văd în 2012 şi mi-a plăcut tare mult, are un spirit entuziast ce te molipseşte de cum intri.

Pe lângă stadionul efectiv, mi-a plăcut mult muzeul dedicat echipei FC Barcelona. E atât de multă pasiune pusă în el, sunt cupele câştigate de-a lungul timpului, poze, decoraţiuni în roşu şi albastru peste tot. Echipa are o istorie de peste 120 de ani şi o expune cu mândrie!

🎫 Până în noiembrie 2024 stadionul e în renovare, dar se poate vizita muzeul echipei, mutat temporar alături de stadion. Biletele pentru muzeu sunt 19€. Ajungi la Camp Nou din Placa de Catalunya cu metroul L3 în 25 min, vezi aici traseul şi alte opțiuni.

Powered by GetYourGuide

PortAventura World

PortAventura este cel mai vizitat parc de distracții din Spania, și al șaselea din Europa. Se află în Tarragona, la 110 km de Barcelona, și poate fi o opțiune bună de a îți petrece o zi în zona Barcelonei, dacă ești pasionat de senzații tari. Este un complex care include PortAventura Park, parcul acvatic Caribe și Ferrari Land.

🎫 Un bilet de o zi pentru Ferrari Land costă 19€, unul de o zi pentru PortAventura Park pornește de la 40€, unul de o zi și două parcuri (PortAventura și Ferrari Land) pornește de la 56€, având prețuri diferite în funcție de sezon și eventuale sărbători și vacanțe școlare.

Cumpără biletele online prin GetYourGuide, provider-ul este chiar PortAventura World.

Powered by GetYourGuide

Obiective turistice în Barcelona: 11 locuri mai puțin cunoscute

Nu le-am subliniat intenționat de-a lungul articolului, dar acestea sunt cele 11 locuri mai puțin cunoscute despre care vorbeam:

 1. Palau de la Música Catalana
 2. Spitalul Sant Pau
 3. Palau Güell
 4. Casa Comalat
 5. Casa de les Punxes
 6. Casa Sayrach
 7. Casa Amatller
 8. Casa Vicens
 9. Torre Bellesguard
 10. Casele Art Nouveau de pe Av. del Tibidabo
 11. Mirador d’Horta

Da, trebuie neapărat să ajungi să vezi cele mai populare obiective turistice din Barcelona. Cum spun mereu, sunt populare cu un motiv. Dar merită să îți completezi experiența în acest oraș grozav cu clădiri la fel de spectaculoase, dar cam necunoscute. Care își fac apariția încet-încet întâi în social media.

Ce părere ai? Care este experiența ta cu minunăția asta de oraș, care pe noi ne-a cucerit cu totul?


Cazare în Barcelona

RECOMANDAREA MEA pentru Buget Mic

Hostal Girona (B&B)
RATING: 8.7 / 2000+ recenzii
✔️Mic-dejun fabulos inclus

RECOMANDAREA MEA pentru Buget Mediu

Eco Boutique Hostal Grau (Hotel⭐⭐)
RATING: 8.9 / 1300+ recenzii
✔️Mic-dejun fabulos

RECOMANDAREA MEA Boutique/Lux

ME Barcelona
(Hotel⭐⭐⭐⭐⭐)
RATING: 9.2 / 1500+ recenzii
✔️Mic-dejun foarte bun
✔️Spa și centru wellness
✔️Piscină în aer liber


Citește și alte articole despre Barcelona:

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro