Search here...
TOP
Londra

Experienţe pe care trebuie neapărat să le trăieşti în Londra

Londra e în sine o experienţă. Nu pot spune că e oraşul meu preferat, dacă urmăreşti DesignedtoTravel de ceva timp, cred că ştii deja că iubesc nespus sudul însorit şi cald. Italia cu preparatele ei delicioase, Spania cu sangria savuroasă, Grecia cu fructele ei de mare proaspete. Toate cu plaje superbe, cu mare calmă şi adieri plăcute, zâmbete şi oameni voioşi peste tot. Londra e la polul opus, sau aşa am simţit-o eu. Oameni grăbiţi şi morocănoşi, vreme rece, ploi rapide dar constante, culori întunecate.

Cu toate astea, are o mulţime de experienţe de oferit. Eu am fost de două ori, în 2011 şi în 2016. M-am uitat cu drag peste poze, şi am selectat câteva momente deosebite pe care le poţi trăi în Londra.

Mergi la Madame Tussauds

Poate o să ţi se pară o atracţie prea turistică pentru a o lua în considerare, dar pentru mine Madame Tussauds e un loc foarte special! Îl aveam pe travel bucket list încă de când eram micuţă şi nu aveam idee că o să fie posibil să călătoresc atât de mult! Când m-am văzut acolo în 2011, nu mi-a venit să cred, a fost un vis împlinit!

Să îţi explic. Am mai văzut statuete de ceară la viaţa mea, dar cele de la Madame Tussauds sunt excepţionale, incredibil de aproape de realitate, sunt o operă de artă şi nu mă feresc să o spun!Londra - Madame Tussauds

Londra - Madame Tussauds

Londra - Madame Tussauds

Londra - Madame Tussauds

Statuete Madame Tussauds la London Eye. Acum nu zic că s-au despărţit din cauza noastră, dar…. coincidenţa e destul de mare 😅😅

Anul trecut nu ne-am dus la Madame Tussauds, şi văzând pozele astea vechi îmi cam pare rău, mă gândesc că sigur au instalat statuete noi.. Asta e, rămâne să îmi pun pe bucket list alte Madame Tussauds din lume. 😀

Du-te la British Museum să vezi lucruri nemaivăzute

Londra - British Museum

British Museum, Londra

Îmi place nespus British Museum, are expoziţii deosebite, lucruri pe care nu le-am văzut nicăieri altundeva. Pe lângă toate artefactele, aduse de prin toate colţurile lumii, clădirea e tare spectaculoasă.

Londra - British Museum

Piese de şah din secolul 12 sculptate în fildeş de morsă. Este unul dintre puţinele jocuri de şah complete rămase din perioada medievală.

Londra - British Museum

La British Museum am văzut mumii adevărate! Erau şi multe texte informative despre procedura de mumificare. Am fost dată pe spate, nu mă aşteptam să văd o mumie dincolo de documentarele de la tv! Şi acum sunt tare impresionată.

Londra - British Museum

Rosetta Stone la British Museum, cheia descifrării hieroglifelor egiptene! Până să se găsească Rosetta Stone în 1799, care avea acelaşi text, un decret regal, scris şi în hieroglife şi în greaca veche (astfel s-a putut face paritatea între hieroglife şi litere), toate textele vechi egiptene nu puteau fi citite. Piatra a deschis o nouă eră de studii egiptene şi m-a impresionat tare mult să o văd personal!

Vezi Londra de sus în London Eye

Londra - London Eye

London Eye, Londra

Iarăşi o atracţie poate puţin prea turistică, dar eu zic că e de încercat. E o plimbare de jumătate de oră în roata imensă, şi e cu adevărat deosebit să vezi totul de sus. În plus, jos de unde cumperi biletele, vei descoperi şi o experienţă 4D foarte distractivă.

Londra - London Eye

Privelişte din London Eye, Londra

Londra - London Eye

Londra - London Eye

Privelişte din London Eye

Mergi la un muzical

Alături de Broadway, West End în Londra este în top în ceea ce priveşte spectacolele în limba engleză, şi mai ales muzicalurile. Eu adoooor muzicalurile, îmi plac de mică, iubesc să învăţ melodiile şi să cânt împreună cu actorii! Preferatele mele sunt The Producers, Mamma Mia şi Beauty and the Beast. Pe ultimul l-am văzut în Bucureşti, când au venit în turneu <3. Iar Mamma Mia e un fenomen pentru familia mea, e o experienţă! Mama şi surorile ei, patru fete cucuiete în total, au crescut cu Abba, iar eu şi sora mea am învăţat pe de rost melodiile după ce am văzut filmul la cinema. Când ne adunăm toate, de prin colţurile lumii, şi ne uităm la Mamma Mia, cântăm şi dansăm, iese o nebunie!

Londra - muzical

Prince of Wales Theatre, Londra

Când am fost la Londra în 2011 am ţinut mult să văd Mamma Mia pe scenă. Nu m-a dezamăgit decât faptul că era atâta linişte în public, şi mie îmi venea să sar de pe scaun şi să cânt în gura mare! A fost fantastic!

Londra - muzical

Scena Mamma Mia la Prince of Wales Theatre

Londra - muzical

Când am fost în 2016 mă tenta Lion King, care e pe primul loc în topul celor mai bune muzicaluri din Londra în clipa asta, dar deja îl dusesem pe Alex la Beauty and the Beast, şi am zis să mai ieşim din repertoriul Disney. Aşa că am ales muzicalul de pe locul doi, Phantom of the Opera, alt preferat de-al meu! Şi aici ştiam toate versurile, cel puţin până la jumătatea spectacolului, din filmul cu Gerard Butler. Ador Phantom şi a fost atât de frumos să vedem performanţa live! Cu totul excepţional!

Londra - muzical

Scena Phantom of the Opera la Her Majesty’s Theatre din Londra

E destul de scump, cam 35 de lire un bilet undeva suuus. Dar merită, crede-mă!

Fă window shopping la Harrods

Harrods e un department store de lux, şi e chiar grozav să te plimbi printre vitrinele cu obiecte care mai de care mai strălucitoare, nu mai zic printre oamenii care chiar îşi permit să facă shopping acolo.

Londra - Harrods

Harrods, Londra

Treci prin platforma 9 ¾

Dacă eşti fan Harry Potter, este prima oprire pe care trebuie să o faci în Londra! Eu m-am înarmat cu un fular de la Gryffindor şi m-am aruncat curajoasă între peroane, sperând să întrezăresc măcar o clipă Hogwarts Express!!

Londra - platforma 9 şi 3/4

Platforma 9 şi 3/4 la Kings Cross, Londra

Platforma 9 ¾ este la Kings Cross, dar nu e chiar în gară între peroane, ci în zona de shopping. Dă o tură, gara e oricum foarte frumoasă, şi sigur o vei găsi, laolaltă cu un buluc de oameni adunaţi să îşi facă poze. În plus, nu e singura experienţă Harry Potter pe care o poţi avea în Londra, mai sunt câteva super super, dar plănuiesc să ajung acolo, să le încerc şi îţi povestesc după aceea! 😉

Mergi cu autobuzul etajat

Autobuzele roşii cu etaj sunt emblematice pentru Londra! Trebuie neapărat să încerci o cursă, măcar ca să trăieşti experienţa! Când urci la etaj te simţi ca un copil când te trezeşti urmărind cu sufletul la gură dacă se eliberează locurile din faţă!Londra - double-decker

Transportul în Londra

Dă o tură cu metroul londonez

După ce ai încercat autobuzul, fugi repede şi ia metrou! The Tube, sau London Underground, cum se mai numeşte metroul londonez, este prima reţea feroviară subterană, inaugurată în 1863! Astăzi are 11 linii care şerpuiesc prin toată Londra, sistemul este foarte bine făcut, are staţii scurte şi dese, astfel că mereu te afli prin preajma unei guri de metrou dacă ai nevoie. Aproape 5 milioane de pasageri folosesc metroul zilnic în Londra (uau!).

Am scris în detaliu despre cum funcţionează transportul public în Londra, dacă vrei să arunci o privire.

Londra - metrou

London Underground

Mănâncă englezesc

Nu am crezut că voi spune asta vreodată, dar.. încearcă mâncarea englezească! Britanicii nu sunt faimoşi pentru bucătăria lor fină, mâncărurile lor tradiţionale fiind fish and chips şi tot felul de tocane. Nu chiar pe gustul meu. Dar îţi recomand să mănânci fish and chips, sunt cartofi prăjiţi cu cod pane, ca să nu zici că ai ajuns în Londra şi nu ai făcut-o. Altceva ce poţi încerca este Nando’s, un restaurant cu preparate pe bază de pui, cu tot felul de condimente şi garnituri. În Europa îl găseşti doar în Marea Britanie şi în Turcia, aşa că merită să încerci. Chiar e foarte bun.

Londra - Nando's

Porţie la Nando’s

Mănâncă la Borough Market

Vaaai la Borough Market este foodie heaven!!!! Am căzut şi eu şi Alex în extaz când am văzut ce e acolo! Tarabe întregi cu mâncăruri specifice din toată lumea, pregătite acolo în faţa ta, cu greu am hotărât ce să ne alegem! De atâta entuziasm am realizat apoi că nici nu am prea făcut poze.

Vei găsi Borough Market la sud de Tamisa, chiar lângă London Bridge.

Londra - Borough Market

Borough Market, Londra

Londra - Borough Market

Borough Market, Londra

Londra - Borough Market

Yummy dish at Borough Market

Traversează Tower Bridge

Londra - Tower Bridge

Tower Bridge, Londra

Tower Bridge e podul meu preferat, e atât de maiestuos, chiar inspiră.. regalitate! Dacă ai noroc, îl poţi prinde când se ridică pentru a face loc vaporaşelor mai înalte.

Londra - Tower Bridge

Tower Bridge ridicat

Podul Tower Bridge se ridică

Cine a mai prins Tower Bridge din Londra ridicându-se? 😀

Posted by Designed to travel on Wednesday, May 3, 2017

Mergi la un concert

Wembley e un stadion extraordinar pentru concerte! Şi orice trupă respectabilă se opreşte în turneul european cel puţin câteva zile să cânte în Londra. Aşa că sigur ai de unde alege! Ba chiar îţi poţi organiza întreaga călătorie la Londra în jurul concertului trupei preferate. Aşa am făcut noi când am fost să îi vedem pe Coldplay şi A Head Full of Dreams, a fost o experienţă de vis, out of this world!!Coldplay A Head Full of Dreams Tour Wembley

Fă-ţi o poză cu o cabină telefonică englezească

Nu poţi rata un selfie în faimoasa cabină telefonică, nu? Nici nu sunt sigură dacă funcţionează sau nu, nu îmi imaginez de ce ar mai folosi cineva telefonia publică în ziua de azi, dar cabinele sunt la fiecare pas.Londra - cabină telefonică

Admiră Natural History Museum

Londra - Natural History Museum

Natural History Museum, Londra

Ador clădirea care găzduieşte Natural History Museum! Chiar mai mult decât expoziţiile dinăuntru! E superbă, o construcţie gotică foarte elaborată, cu o galerie imensă chiar la intrare, unde e expus un schelet mare de dinozaur.

Londra - Natural History Museum

Londra - Natural History Museum

… şi câte şi mai câte

Desigur că mai sunt şi alte experienţe de încercat, când mergi în Londra trebuie neapărat să vezi Trafalgar Square, Picadilly Circus, Catedrala St. Paul, Tate Museum dacă te pasionează arta contemporană, Oxford Street pentru shopping, China Town, cartierul Soho. Poate chiar schimbul de gărzi de la Westminster Palace, meridianul Greenwich, Abbey Road şi studioul Beatles.

Londra - Madame Tussauds

Bine ai venit la Londra!

Să tot stai săptămâni bune în Londra, că găseşti lucruri de făcut şi de văzut, de gustat şi degustat, de admirat şi pozat, de luat la pas de dimineaţă până seara. Cheers, mate!


Citeşte şi:

TAGS:,

«

»

2 COMMENTS

  • Waaa, câte locuri minunate ai menționat aici! Am ajuns în Londra datorită unei escale de vreo 7-8 ore, așa că nu am putut vedea mare lucru, suficient însă cât să-mi facă poftă să revin. Așa că, acum știu ce articol o să printez când voi ajunge din nou în frumosul oraș!:)

    • Diana
      AUTHOR

      Ce draguut, merci mult, Marcela!

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro