Search here...
TOP
Londra

Cât costă o vacanță la Londra

Cât costă o vacanță la Londra - Tower Bridge

Cât costă o vacanță la Londra – Tower Bridge

Cât costă o vacanță la Londra? Haha, un subiect delicat pentru noi 😅. În sensul că oricât ne-ar costa oricare vacanță, tot ajungem la vorba da, dar mai ții minte la cât ne-a dus vacanța la Londra?

Da, Londra e scumpă, unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa. Cu asta nu vreau să te descurajez. Pe noi ne-a costat destul de mult în total pentru că am vrut să facem tot felul de lucruri. Am fost la un concert Coldplay pe Wembley, am fost la un muzical (Fantoma de la Operă), ne-am urcat în London Eye. Experiențe fantastice despre care am mai vorbit aici: Experienţe pe care trebuie neapărat să le trăieşti în Londra.

Dar și cazarea a fost mai scumpă decât obișnuim noi să dăm într-un city break, și transportul a costat destul de mult. În total, pentru 3 zile în capitala britanică, am cheltuit 1.100€, sau 870£. Pe acolo, atât mi-am notat în fișier 😀. Hai să le luăm pe rând.

Datele city break-ului

Am fost la Londra în iunie 2016, timp de 3 zile. Aproape 4 zile, dar cu orele de zbor nu tocmai ideale au fost în total 3 zile, cu 3 nopți de cazare.

Avion

Excursia noastră s-a învârtit în jurul concertului Coldplay, aveam deja biletele la concert, așa că nu am avut o flexibilitate foarte mare pentru biletele de avion. Am zburat cu Ryanair până la Stansted cu 96.5€ de persoană (găsești aici bagaje de mână pentru Ryanair). Dar dacă ești mai flexibil poți găsi cu siguranță bilete mai ieftine. În total: 193€ pentru două persoane.

Cazare

Am vrut să stăm central, dar să nu plătim o avere pe cazare. Am găsit o soluție de mijloc. Am stat în zona Kings Cross, la un hotel cam modest dar curat, unde am plătit 93€ pe noapte. În total: 280€ pentru 3 nopți.


Sugestii de cazare în Londra. Am făcut o selecție de câteva hoteluri sau aparthoteluri centrale cu recenzii foarte bune (note 8+). Întotdeauna e o idee bună să te cazezi în centru, altfel riști să pierzi ceva timp (și bani) pe transportul în comun. Dar cum Londra e recunoscută pentru prețurile destul de piperate, chiar în centru poate fi prea scump. Noi am găsit o variantă de compromis în zona King’s Cross, destul de aproape de centru și cu stația de metrou King’s Cross la îndemână, unde se întâlnesc șase linii de Underground.

Există opțiuni și mai de buget cu note între 7 și 8 (nu aș recomanda o cazare sub nota 7), la prețuri în jur de 100€ sau mai puțin pe noapte: Keystone House, OYO Apollo Hotel, Studios2Let. Sau dacă te simți aventuros stai cu 20-25€ pe noapte la un hostel, aș recomanda Generator London, e un lanț de hosteluri care arată excelent (are 3 stele), au și camere duble cu baie privată, și în general hostelurile sunt mult mai noi și arată mult mai bine decât multe hoteluri de 2-3 stele.


Transport

Transportul ne-a dus la 81€ în total, pentru amândoi. 38€ (30£) din aceștia a costat transferul de la Stansted în oraș, dus-întors. Stansted e destul de departe, de fapt riști să dai mai mult pe transferul către Londra decât pe biletul de avion. Noi am mers cu autobuzul, care a fost 15£ de persoană dus-întors.

Transportul prin oraș ne-a costat în total 43€ (34£). Ne-am luat fiecare câte un Oyster card și sincer îți recomand și ție să faci la fel. Am povestit mai pe larg despre transport și cum ne-am descurcat noi aici: Transportul în Londra în 5 paşi simpli.

Entertainment și obiective

Capitoul ăsta e usturător, am cheltuit în total 294€. Bilete Coldplay 72€ de persoană, bilete Phantom of the Opera 43€ de persoană, și biletele pentru London Eye 32€ de persoană. Da, în total fac 294€ 😀. Pe care nu îi regretăm deloc (ei bine, Alex consideră că London Eye e overrated, dar mie mi-a plăcut plimbarea pe deasupra orașului). Oricum, concertul și muzicalul au fost excepționale!! Despre concert am povestit aici: Coldplay şi un roller coaster de emoţii.

Londra - London Eye

Cât costă o vacanță la Londra – London Eye

Mâncare și alte cheltuieli

Deși nu am aruncat banii pe mâncare, și nici nu prea am avut timp de shopping, totuși am cheltuit destul de mult în 3 zile, 250€ (200£) pentru amândoi. Dimineața mâncam la Subway, au niște oferte bune pentru micul dejun, în timpul zilei eram pe fugă mereu, și ne mai luam câte ceva de mâncare to go de la Pret-a-Manger, au tot felul de chestii sănătoase acolo. Iar seara am mâncat pe la Nando’s, pe care abia așteptam să îl încercăm.

Cât costă o vacanță la Londra

Pe noi 3 zile la Londra ne-au costat 1.100€ (costuri pentru două persoane). Sunt sigură că e posibil să faci economii și să cheltuiești mult mai puțin, cum desigur că e posibil să cheltuiești mult mai mult. Noi nu am apucat să ajungem pe Oxford Street, căci sigur mai lăsam din lire pe acolo.

Cum spuneam, Londra încă este pentru noi un etalon de vacanță cam scumpă. Nu regretăm absolut nimic, am avut niște experiențe minunate acolo. Dar ca și Parisul, este un oraș scump și trebuie să îți asumi asta când îți pregătești vacanța acolo.

Happy travels!


Citește și:

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro