Search here...
TOP
Inspirație Verona - Veneția

Veneția: ghid complet de călătorie și 3 locuri inedite

Vaporetto din Veneția - Ponte di Rialto
Ponte di Rialto, Veneția

Veneția este incredibil de magică! Cu siguranță un loc pe care trebuie să îl vezi cel puțin o dată în viață! Canalele înțesate de gondole și podurile romantice la fiecare pas îți încântă simțurile în timp ce te pierzi prin labirintul de străduțe înguste.

Harta nu îți este de ajutor aici, căci te îndrumă undeva și îți dai seama că nu ai cum să ajungi acolo, este un drum înfundat ce se termină într-un canal. Faci cale întoarsă și încerci să cauți un pod ca să treci canalul. Iar străduțele nici măcar nu au nume! Așa că cel mai bine este să te lași ghidat de plăcuțele cu direcții, care sunt pe toate clădirile: spre Rialto, spre San Marco, sau spre Ferrovia (gară).

Veneția: ghid complet de călătorie

Cel mai bun lucru pe care îl poți face în Veneția este să te plimbi pur și simplu și să îi descoperi străduțele și canalele întortocheate. Dar sunt și câteva locuri pe care ar fi păcat să nu le vezi. Îți povestesc despre fiecare și în plus o să îți prezint în articol și câteva locuri mai puțin cunoscute, dar tare deosebite!

Cum ajungi în Veneția și câte zile să petreci aici

Veneția are două aeroporturi:

 • Marco Polo – aeroportul este chiar pe apă, foarte aproape de oraș. Wizz Ar are zboruri directe aici din București, Cluj-Napoca, Iași sau Timișoara.
 • Treviso – aeroport la 3 stații cu trenul sau câteva stații cu autobuzul de Veneția. Ryanair are zboruri aici din București.

Cât timp îți trebuie pentru Veneția? Asta depinde de ritmul fiecăruia. Nu este un oraș mare, însă durează ceva să îl vizitezi, să te orientezi, și călătoriile cu vaporetto durează și ele.

Merită să vezi și Murano și Burano când mergi în Veneția, așa că dacă poți, rezervă-ți timp și pentru cele două insulițe. Majoritatea spun că ai nevoie de o zi ca să le vizitezi pe amândouă. Noi le-am văzut cam în jumătate de zi, ne-am plimbat pe fiecare cât ne-am dorit (Burano nici nu este foarte mare), dar nu ne-am oprit să mâncăm (prețurile erau exagerate).

Noi am petrecut cam o zi și jumătate în Veneția, inclusiv Murano și Burano. Dar ca să savurezi cu adevărat toate minunățiile ți-aș sugera să stai două zile întregi. Dacă ai doar o zi la dispoziție bucură-te din plin de Veneția, nu ai timp să ajungi pe Murano și Burano (numai călătoria cu vaporetto până pe Burano durează vreo 35 de minute).

Veneția: ghid complet de călătorie

Cazare în Veneția

Din cauză că este o destinație incredibil de populară, dar probabil și din cauza infrastructurii sale (e un oraș în întregime pe apă), Veneția e destul de scumpă. Dacă preferi o soluție de buget, te poți caza pe uscat, în afara Veneției.

Primul orășel, la o stație de tren de Veneția, este Mestre (sau Marghera, un alt orășel, lipit de Mestre). Dacă îți iei cardul de transport Venezia Unica, ce include călătorii nelimitate cu vaporetto, acesta are inclus și transportul cu autobuze în Mestre și Marghera (am scris mai multe despre card aici: Vaporetto din Veneția: ponturi și informații utile).

Al doilea orășel, la două stații de tren (20 minute), este Mogliano Veneto. Aici vei găsi prețuri și mai mici, dar trebuie să plătești și biletele de tren, 3€ dus, căci nu sunt incluse pe cardul de transport.

Noi am găsit o cazare superbă și foarte ieftină, cu mic dejun inclus, în Mogliano Veneto: Alla Meta. Ne-a costat doar 65€ pe noapte în 2018. Dar văd că și acum în 2024 este 67-70€ pe noapte. Are parcare privată în curte și mic-dejun în regim self-service, doar cu produse ambalate, deci e mai mult o gustare, dar au și cafea.

CAZAREA NOASTRĂ

Alla Meta (B&B)
RATING: 9.2 / 250+ recenzii
✔️Mic-dejun self-service
✔️Parcare gratuită

Știu că sunt infinite opțiuni de hoteluri, mai ales în astfel de locuri extra-turistice. Să călătorești e distractiv, dar cercetarea de dinainte uneori poate părea copleșitoare. Mie îmi place să o fac, și o împărtășesc cu tine.

Am citit câteva zeci bune de recenzii, cu harta în față, și am selectat cele mai bune variante de cazare, în diferite opțiuni de buget. Indiferent că vrei să călătorești low cost, sau să te răsfeți cu un hotel elegant într-un palazzo cu priveliște pe Canale Grande, acestea sunt recomandările mele.

Buget mic în Mestre

RECOMANDAREA MEA

Chiara – Lodge (B&B)
RATING: 9.3 / 930+ recenzii
✔️Mic-dejun superb inclus
✔️Parcare privată, 10€ pe zi

Alte opțiuni foarte bune în buget mic: CX Venice Mestre, UNAWAY Ecohotel, Guest House Train Station / sau Alla Meta în Mogliano Veneto.

Buget mediu în Mestre

RECOMANDAREA MEA

Residenza Giacomuzzi (B&B)
RATING: 9.4 / 480+ recenzii
✔️Mic-dejun bun inclus
✔️Parcare gratuită

Alte opțiuni foarte bune la buget mediu în Mestre: Venice Green Residence, BB Venice Cinzias’, Ca’ Palazzo, Laguna Boutique Apartments.

Buget mediu în Veneția

RECOMANDAREA MEA

Ca’ San Giorgio B&B (B&B)
RATING: 9.3 / 750+ recenzii
✔️Mic-dejun superb inclus

Alte opțiuni foarte bune la buget mediu în Veneția: Hotel Moresco, La Finestra sulle Beccarie, Hinc Domus, Rosa Salva Hotel, Carnival Palace Hotel.

Boutique/Lux în Veneția

RECOMANDAREA MEA #1

Hotel Danieli
(Hotel ⭐⭐⭐⭐⭐)
RATING: 8.8 / 1000+ recenzii
✔️Mic-dejun foarte bun inclus
✔️Clădire istorică de excepție
✔️Sală de fitness
✔️Terasă cu priveliște spre Turnul San Marco și Canale Grande

RECOMANDAREA MEA #2

The Gritti Palace
(Hotel ⭐⭐⭐⭐⭐)
RATING: 9.3 / 200+ recenzii
✔️Mic-dejun excepțional inclus
✔️Spa și centru de wellness
✔️Fostă reședință nobiliară

Alte opțiuni excelente boutique/lux în Veneția: Palazzo Keller, Radisson Palazzo Nani Venice, H10 Palazzo Canova.

Veneția: ghid complet de călătorie
Veneția: ghid complet de călătorie
Suveniruri venețiene

Cu ce te deplasezi în Veneția

Cred că cea mai atractivă variantă este plimbarea cu gondola! Nouă ni s-a părut însă prea scump și am preferat să admirăm gondolele și să le fotografiem de la distanță. O plimbare de 40 de minute costă 80€ înainte de 19:00, iar după această oră costă 100€. Până la 6 persoane pot împărți o gondolă.

Eu mai fusesem în Veneția în 2009, eram la Milano cu serviciul, și într-o zi am făcut o scurtă escapadă împreună cu patru colegi. Ne-am plimbat atunci cu gondola, îmi amintesc că am plătit 100€ cinci persoane, și nu ni s-a părut exagerat să dăm câte 20€.

A fost drăguț, ne-a impresionat gondolierul cu abilitățile sale (gondolele sunt foarte lungi și canalele foarte înguste!), dar și cu poveștile sale, ne spunea cum și tatăl său fusese gondolier, și bunicul său, e o tradiție ce se transmite din tată în fiu în Veneția.


Super pont! Dacă vrei o poză în gondolă pentru un buget minim, ai două opțiuni:

 • intră în Libreria Acqua Alta, o librărie faimoasă (și instagramabilă), urmează indicatoarele spre gondolă, și undeva afară în dreapta este o gondolă „parcată” pe canal. Poți urca în ea să îți faci poze.
 • există un fel de feribot-gondolă, un serviciu de transport public care traversează Canale Grande pentru 2€ de persoană. Gondola e mare și are doi gondolieri. Verifică aici rutele disponibile.

Dar o să ai probabil nevoie să te deplasezi și cu vaporetto, feribotul ce circulă pe Canale Grande și pe insulițele din laguna venețiană. Am scris un ghid detaliat despre vaporetto aici: Vaporetto din Veneția: ponturi și informații utile.

Veneția: ghid complet de călătorie
Gondole în Veneția
Veneția: ghid complet de călătorie

Ce să vizitezi în Veneția

Piazza San Marco

Piazza San Marco este emblematică și aici vei găsi cele mai faimoase obiective din Veneția: Basilica San Marco, Campanile San Marco și Palatul Dogilor. Piața este foarte mare și superbă, înțesată cu cafenele peste tot. Dar ai grijă să nu faci greșeala clasică de turiști! Totul în piață costă exagerat de mult, de la mâncare la o simplă cafea, așa ca evită zona și caută un local pe străduțe dacă vrei o gustare sau un cappucino.

Veneția: ghid complet de călătorie - Piazza San Marco
Piazza San Marco, Veneția

Basilica di San Marco

Veneția are un stil arhitectural aparte, Goticul Venețian, cu influențe gotice, maure și bizantine. Vei observa diferitele influențe pe toate fațadele din oraș, dar Basilica San Marco se remarcă prin aspectul său puternic oriental. Veneția a condus în secolele 13-14 cruciada împotriva Constantinopolului, aducând din est decorațiuni precum mozaicuri, coloane, capiteluri sau frize, pe care le-au folosit în decorarea bisericii.

Basilica di San Marco se vizitează zilnic între 9:30 și 17:00, iar duminica și de sărbători între 14:00 și 16:30. Biletul costă 3€, plus 5€ pentru a vedea Pala d’Oro, altarul bogat decorat al bisericii. Nu ai voie să faci fotografii în interior. Noi din păcate nu am reușit să intrăm, mi-ar fi plăcut tare mult, dar nu ne-am potrivit cu programul lor.

Ai grijă în schimb că sunt cozi foarte mari! Ca să nu pierzi timp prețios în vacanță, cumpără online un bilet skip-the-line care include și un tur ghidat al bisericii.

Veneția: ghid complet de călătorie - Basilica San Marco
Basilica San Marco, Veneția
Veneția: ghid complet de călătorie - Basilica San Marco
Veneția: ghid complet de călătorie - Basilica San Marco

Campanile di San Marco

Campanile di San Marco este turnul cu clopot al bisericii, ce domină Piazza San Marco. Poți urca până sus și, veste bună, are și lift! Asta deoarece turnul a fost reconstruit în 1912, după ce s-a prăbușit de mai multe ori din cauza cutremurelor sau a fulgerelor. L-au reconstruit în forma sa originală din 1514 și au hotărât să îi adauge și un lift.

Biletul pentru a urca în turn costă 10€ pentru adulți și e gratuit pentru copiii sub 6 ani. Programul de vizitare este 8:30 – 21:00 vara, și 9:30 – 16:45 iarna, cu ceva variații (vezi programul exact aici). În ianuarie pare să fie închis complet pentru întreținere. Și aici este ceva coadă, mai ales că trebuie să îți aștepți rândul la lift, dar crede-mă că merită! Priveliștile de sus sunt fantastice!

Veneția: ghid complet de călătorie - priveliște din Campanile San Marco
Priveliște din Campanile San Marco, Veneția
Veneția: ghid complet de călătorie - priveliște din Campanile San Marco
Veneția: ghid complet de călătorie - priveliște din Campanile San Marco

Nu știu dacă aveai idee, dar există în lume mai multe replici ale turnului San Marco! Cele mai notabile sunt cele două turnuri din Barcelona, din Plaça d’Espanya, lângă fântâna Montjuic. Știai că sunt inspirate după turnul din Veneția? Eu am aflat recent și am rămas tare uimită! Mai sunt replici în orașul Piran din Slovenia și în Rovinj în Croația, ambele construite în secolul 17. Și replici mai noi în gările din Seattle și Toronto, primăria din Brisbane, Australia, primăria din Kiel, Germania, există chiar și un Campanile în Port Elizabeth, Africa de Sud.

Barcelona
Turnurile venețiene din Placa d’Espanya, Barcelona

Palatul Dogilor

Palatul Dogilor e o clădire incredibilă, construită în stilul Gotic Venețian, care pe vremuri era reședința Dogelui Veneției, conducătorul Republicii Venețiene. A devenit muzeu în 1932. Palatul se poate vizita între orele 8:30-19:00 vara și 8:30-17:30 iarna (vezi exact programul aici).

Biletul costă 30€ pentru adulți și 15€ pentru copiii între 6 și 14 ani. Nu pierde timpul la cozile uriașe și cumpără biletul online. Sau rezervă un tur ghidat pentru Palatului Dogilor și Basilica San Marco, include skip-the-line și ghid pentru ambele atracții.

Noi am știut din prima că nu vom avea timp să îl vedem, dar cred că merită vizita. Am văzut fotografii cu interioarele splendide, ce parcă rivalizează cu marile palate ale Europei (noi am văzut doar Versailles și Schonbrunn), deși ca dimensiuni este mult mai mic. Pentru că eram mereu destul de aproape de el, nu am reușit să îl vedem în toată măreția sa decât de pe canal, când ne-am urcat pe vaporetto!

Veneția: ghid complet de călătorie - Palatul Dogilor
Palatul Dogilor, Veneția. În dreapta se vede leul înaripat înălțat pe o coloană, simbolul Veneției
Veneția: ghid complet de călătorie
Imaginea clasică de carte poștală a Veneției – priveliște din fața Palatului Dogilor
Vaporetto din Veneția - priveliște de pe Canale Grande spre Palatul Dogilor
Priveliște de pe Canale Grande spre Palatul Dogilor
Veneția: ghid complet de călătorie - Palatul Dogilor
Palatul Dogilor văzut din Campanile San Marco

Ponte dei Sospiri

Ponte dei Sospiri, sau Podul Suspinelor, este un pod superb ce face legătura între fosta cameră de interogări din Palatul Dogilor și închisoare. Podul a căpătat acest nume deoarece priveliștea de aici era ultima pe care condamnații o vedeau înainte de a fi închiși. A fost construit în 1600 și proiectat de Antonio Contino, al cărui unchi, Antonio da Ponte, a proiectat Ponte di Rialto.

Veneția: ghid complet de călătorie - Ponte dei Sospiri
Ponte dei Sospiri, Veneția

Ponte di Rialto

Podul Rialto este cu siguranță cel mai faimos pod din Veneția și un obiectiv de neratat când ajungi aici! Este cel mai vechi dintre cele patru poduri care trec peste Canale Grande. A fost construit din piatră în 1591, iar ingineria sa era atât de îndrăzneață pentru acele vremuri, încât s-a prezis din prima prăbușirea sa. Însă Ponte di Rialto a rezistat și a devenit un simbol pentru Veneția!

Veneția: ghid complet de călătorie - Ponte di Rialto
Ponte di Rialto, Veneția
Veneția: ghid complet de călătorie - Ponte di Rialto

T Fondaco dei Tedeschi

Tot ți-am promis la început că îți voi dezvălui câteva locuri inedite din Veneția, acum vin cu primul! T Fondaco dei Tedeschi este un magazin universal de lux, chiar lângă Ponte di Rialto, în dreapta sa cum te uiți la pod din față (aici pe google maps). Magazinul în sine este destul de deosebit, cu o curte interioară și etajele sub formă de porticuri, iar de produsele oferite spre vânzare nu mai vorbesc. Dar punctul său forte este terasa de pe acoperiș!

Terasa oferă o panoramă splendidă asupra Canale Grande, se văd de acolo Ponte di Rialto, acoperișurile Veneției și chiar Campanile din San Marco și cupolele Basilicii San Marco! Iar decorațiunile acoperișului sunt atât de elegante și completează întreaga imagine. Este priveliștea mea preferată din Veneția și te-aș sfătui să faci și tu o oprire aici!

Accesul pe terasă este gratuit, însă trebuie să faci o rezervare online! Pentru că este limitat numărul de oameni care au voie pe acoperiș, ai mari șanse ca ajungând acolo să nu te lase să urci. Fă-ți rezervarea pentru o anumită zi și oră aici. Ce-i drept, noi am ajuns cam cu o jumătate de oră înainte față de ora rezervării, dar ne-au lăsat să urcăm pe terasă, am impresia că nu era la capacitate maximă.

Veneția: ghid complet de călătorie - T fondaco dei Tedeschi
Priveliște de pe terasa T Fondaco dei Tedeschi, Veneția
Veneția: ghid complet de călătorie - T fondaco dei Tedeschi
Priveliște de pe terasa T Fondaco dei Tedeschi
Veneția: ghid complet de călătorie
Veneția: ghid complet de călătorie - T fondaco dei Tedeschi
Interiorul magazinului T Fondaco

Scala Contarini del Bovolo

Scala Contarini del Bovolo este al doilea loc inedit pe care ți-l propun! Este un mic palazzo venețian construit în secolul 15 și are o scară în spirală absolut fantastică, cu multiple arce rotunde! Poți vizita superba clădire pentru 8€ (cumpără biletul online), iar copiii până în 12 ani au acces gratuit. Programul de vizitare este între zilnic între 10:00-18:00. Nu este departe de Piazza San Marco (aici pe google maps).

Mi-am dorit extrem de mult să vedem minunatul palazzo și să urcăm pentru priveliștea de sus, dar cumva am ajuns chiar la închidere. Adică exact să îi vedem cum închid poarta și pleacă… Mi-a părut așa de rău, am zis că venim a doua zi, dar nu am mai avut timp. Așa că am rămas doar cu fotografia aceasta din exterior, tare frumoasă și ea. Dar îți mai las o postare de pe Instagram ca să vezi cum arată priveliștea de sus!

Veneția: ghid complet de călătorie - Scala Contarini del Bovolo

Plimbare pe Canale Grande

Îți recomand să faci o plimbare cu vaporetto pe Canale Grande, vei vedea o latură splendidă a Veneției, mai exact cele mai frumoase fațade ale sale, pe care poate nici nu ai cum să le vezi altfel! Sunt câteva obiective principale pe Canale Grande, pe care dacă nu ai timp să le iei la pas (așa cum a fost cazul nostru), merită să le vezi de pe apă într-o plimbare cu vaporetto.

Ponte di Rialto se află pe Canale Grande, și prima poză din articol am făcut-o chiar de pe vaporetto. Ca’ Rezzonico este un muzeu al Veneției secolului 18, cu artă și mobilă din acea perioadă. Galleria dell’Accademia este tot pe partea stângă a Canale Grande și este un muzeu de artă venețiană din secolele 13-18, ce găzduiește inclusive opere ale lui Tițian, un membru de marcă al școlii venețiene de artă din secolul 16. Chiar lângă galerie se află Ponte dell’Accademia, un pod din lemn și metal, unul dintre cele patru ce traversează Canale Grande.

Vei mai găsi pe Canale Grande Colecția Peggy Guggenheim, un muzeu de artă modernă, și la final Basilica di Santa Maria della Salute, o biserică frumoasă și impozantă ce domină orizontul Veneției din mai multe unghiuri. Desigur că poți vizita toate aceste locuri. Noi nu suntem teribil de pasionați de artă, ci mai mult de arhitecturile diverse, așa că ne-a fost suficient să vedem clădirile din vaporetto.

Veneția: ghid complet de călătorie
Ca’ Rezzonico, Veneția
Veneția: ghid complet de călătorie
Galleria dell’Accademia
Vaporetto din Veneția - Canale Grande
Fațade venețiene
Vaporetto din Veneția - Canale Grande
Fațade venețiene
Veneția: ghid complet de călătorie
Basilica di Santa Maria della Salute
Veneția: ghid complet de călătorie
Basilica di Santa Maria della Salute la orizont

Ponte Chiodo

Ponte Chiodo este al treilea loc inedit pe care vreau să ți-l recomand. Nu e la fel de spectaculos ca celelalte două locuri, dar are o poveste interesantă. Chiodo înseamnă „cui” și era numele familiei de nobili ce deținea podul. Este foarte vechi, ultimul rămas în Veneția de acest fel, și se deosebește prin lipsa parapetului, particularitate pe care o aveau pe vremuri toate podurile din Veneția. Singurul alt pod fără parapet este Ponte del Diavolo de pe insula Torcello.

Pentru alte locuri și mai inedite încearcă turul ghidat Hidden Venice: Unusual Walking Tour.

Veneția: ghid complet de călătorie - Ponte Chiodo
Ponte Chiodo, Veneția

Insulele Murano și Burano

După cum spuneam la început, dacă ai mai mult de o zi la dispoziție în Veneția, îți recomand să mergi să vizitezi și insulițele Murano și Burano. Ca să ajungi pe cele două insule trebuie să iei vaporetto numărul 12 de la Fondamente Nove (aici pe google maps). Murano este mai aproape de Veneția, faci cam 10 minute până acolo, și încă vreo 25 de minute până pe Burano. Feribotul 12 are un traseu circular, oprește întâi pe Murano, apoi pe Burano, și apoi dacă nu mă înșel pe Torcello. Îți sugerez să vizitezi întâi Burano și apoi Murano, ca să fii împotriva fluxului de oameni, care le vizitează invers.

Se pierde destul de mult timp cu feribotul, e posibil să nu prinzi loc pe primul care ajunge (noi așa am pățit, la mijlocul lui septembrie), și nu e prea plăcut să aștepți la coadă în soare. Poți în schimb să rezervi o excursie cu barca pe Murano, Burano și Torcello, durează 4-5 ore și cred că este mult mai comod. Nici nu e foarte scump, 25€ de persoană, și are recenzii foarte bune.

Murano este faimoasă pentru sticla de Murano, ce se produce de secole întregi aici, și vei găsi peste tot magazine cu diverse obiecte din sticlă.

Veneția: ghid complet de călătorie - Murano
Murano
Veneția: ghid complet de călătorie - Murano
Suveniruri din sticlă de Murano
Veneția: ghid complet de călătorie - Murano
Veneția: ghid complet de călătorie - Murano
Murano

Burano în schimb pare să nu fie atât de populară, dar noi am găsit-o mult mai fermecătoare! Insulița este cunoscută pentru producția de dantelă, însă mai nou a devenit Insta-faimoasă pentru căsuțele sale incredibil de colorate! Fiecare colțișor și canal sunt extrem de fotogenice! Am scris mai multe despre Burano aici: Insulița Burano în 20 de fotografii hiper-colorate.

Burano
Burano
Burano
Burano

Veneția: ghid complet de călătorie și 3 locuri inedite

Am încercat să sumarizez un ghid de călătorie pentru Veneția despre cazare, transport și ce poți vizita în fabulosul oraș. Sper că îți sunt de ajutor informațiile și că ai aflat și câteva lucruri noi! Distracție plăcută în Veneția și încearcă să nu lași masele de turiști să îți afecteze experiența! 😊


Cazare în Veneția:

RECOMANDAREA MEA

Ca’ San Giorgio B&B (B&B)
RATING: 9.3 / 750+ recenzii
✔️Mic-dejun superb inclus


Pentru mai multe idei și sfaturi despre călătorii, urmărește-mă pe Instagram și Facebook și citește și:

TAGS:,

«

»

11 COMMENTS

 • Miha

  Mulțumesc!

 • dianavintilaa

  Superb articolul tau! Chiar maine voi vizita Milano si apoi Venetia iar sfaturile tale si pozele m-au lasat fara cuvinte. Abia astept sa le urmez! Felicitari 🙂

  • Diana
   AUTHOR

   Uaaau, Diana, ce ma bucur! Merci si vacanta minunata sa ai! ♥️

 • Foarte util articolul tau. Il stiam mai demult si am revenit sa-mi iau notite. Voi ajunge in Venetia peste doua saptamani si de abia astept!!! Iti multumesc din suflet pentru toate informatiile si ponturile, sigur imi vor fi super super utile. O comoara de articol. 🙂 Te imbratisez Diana!

  • Diana
   AUTHOR

   Ce draguuut, merci mult Angela, ma bucur ca te ajuta! Daca iti mai vine ceva in minte scrie-mi, vorbim :). Te pup si vacanta frumoasa!

 • EDY TOIA

  Buna Diana. Am sa plec in vacanta anul viitor 18-20.02.2020 si doresc sa stiu daca comand bilet prin skip-the-line mai stau la coada sau intru direct aratand acel Ticket. Multumesc

 • Rodica

  Buna, Diana! Super articol! am fost acum doua weekenduri la Venezia si ne-a ajutat tare mult faptul ca ai impartasit cu noi experienta ta. Multumim!!!

  • Diana
   AUTHOR

   Buna Rodica! Ce mult ma bucur! Abia astept sa incepem si noi sa calatorim din nou 🙂

 • Raluca

  Urmeaza sa merg si eu 3 zile in Venetia, deci m-am bucurat sa citesc articolul tau. 🙂
  Intrebarea mea ar fi daca e mai avantajos sa te cazezi in Mestre si sa iei cardul de transport care e vreo 40 de euro pe 3 zile.
  Sau mai bine cazare direct in Venetia?
  Ca sa vizitezi obiectivele din zona, e nevoie de vaporetto? Sau se poate vizita si pe jos, dar sigur, dureaza mai mult.

 • Luminita

  Buna Diana,ma bucur mult ca am gasit aceasta prezentare.Urmeaza sa vizitam si noi Venetia si informatiile ne vor fi de mare ajutor.

  • Diana
   AUTHOR

   Luminita, merci mult de apreciere. Vacanta minunata in Venetia 😊

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro