Search here...
TOP
Thailanda

Excursii pe insulele din Krabi – din Ao Nang pe Phi Phi, Hong și alte insule

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi – din Ao Nang pe Phi Phi, Hong și alte insule

Excursii pe insulele din Krabi pe Marea Andaman, desigur că vrei să faci asta când ajungi în Thailanda! Să vezi toate plajele faimoase pe care lumea întreagă se înghesuie să își facă un selfie. Plajele din Phi Phi Islands cu ape de o culoare ireală, sau plaja de la Maya Bay, din filmul The Beach (2000) cu Leonardo DiCaprio, cu nisipul său atât de fin. Apropos, am scris un articol despre plajele de neratat aici: Cele mai frumoase plaje din Krabi și împrejurimi.


Sugestii de cazare în Krabi. Noi ne-am cazat la Naka Mountain View Resort, aproape de Ao Nang, dar nu îl recomand neapărat pentru că e cam departe și ai nevoie de un scuter ca să te deplasezi. Aș alege ceva mai aproape de plaja Ao Nang, ca să nu mai fie nevoie de transport. Am făcut o selecție de câteva hoteluri cu review-uri destul de bune:


Dar cum ajungi la ele? Sunt atâtea opțiuni: excursii organizate, long tail boats, există chiar și un feribot. Dar de unde le iei pe fiecare? Cât costă? Care e cea mai eficientă variantă? Care e cea mai liniștită variantă? M-au chinuit tare aceste nedumeriri înainte să plecăm în Thailanda, am găsit doar informații parțiale pe net, și a trebuit să vedem la fața locului ce și cum.

Așa că mi-am propus să fac un rezumat în acest articol al tuturor modalităților de transport pe Marea Andaman din Ao Nang, ca să te ajut să te organizezi mai bine (sper!). O să îți povestesc despre excursiile cu long tail boat și cum funcționează, excursiile organizate cu speed boat (pe care nu prea le recomand, am avut o experiență foarte proastă..) și transportul cu feribotul.

Toate opțiunile sunt cu plecare din Ao Nang, noi am avut cazarea în zona Ao Nang și pe acestea le-am testat. Desigur că există excursii și de la Railay Beach, și probabil și de la alte plaje din Krabi, ca să nu mai vorbesc de Phuket. Dar îți voi povesti exclusiv experiența noastră și cum să îți organizezi excursii pe insule cu plecare din Ao Nang.

Excursii organizate cu speedboat

Sunt excursii de grup (cam 40 de persoane) cu barca cu motor, cu opriri pe mai multe insule, la punctele de interes.

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi – în speedboat

Cum funcționează

Le vei găsi la fiecare tarabă din Ao Nang din doi în doi metri. Trebuie să le achiziționezi cel puțin cu o seară înainte, să le spui hotelul la care stai, și îți oferă servicii door-to-door, vin dimineața să te ia de la hotel, iar la finalul zilei te lasă la hotel. Ai și o masă inclusă în preț și apă și fructe la bord. Plus echipament de snorkeling dacă este prevăzută o oprire în excursie.

Excursia presupune opriri la toate punctele principale, de exemplu pentru excursia pe Phi Phi Islands în care am fost noi sunt prevăzute opriri la Maya Bay, Bamboo Island, Monkey Island, Viking Cave. Ești luat de la hotel între 8:00 și 8:30, la 9:00 e plecarea cu barca, și la 16:00 se pleacă înapoi (căci majoritatea insulelor fac parte din parcuri naționale, care se închid la ora 16:00). Sună ideal, nu?

Experiența noastră

Ei bine, în realitate te vei simți ca pe o bandă de asamblare în fabrică. Vei merge într-o barcă alături de 40 de oameni, veți sta cam înghesuiți, vei aștepta la hotel chiar și o oră în lobby căci nu știi exact la ce oră ajunge microbuzul la tine, barca va pleca la ora 10:00 căci durează organizarea. Cel puțin așa ni s-a întâmplat nouă. În plus, fiecare oprire va fi pe repede înainte, la unele puncte nici nu vor mai opri căci nu va fi timp (la Monkey Island și Viking Cave doar au întors barca pe toate părțile ca să facem poze, nu au mai oprit), iar prânzul va fi un bufet suedez sărăcăcios și cu dubii de toxiinfecție alimentară (nu am pățit nimic, dar mâncarea nu arăta extraordinar..).

În plus, dacă ai rău de mare sau de mișcare, pregătește-te să ți se facă rău pe speedboat. Cred că dacă stai în față e cel mai rău, noi acolo am stat pe prima porțiune de traseu și mie mi s-a făcut un rău groaznic. Din fericire, i-am spus ghidului care era cu noi și mi-a dat o pastilă divină, de nu am mai avut nicio problemă restul zilei. Dar alții vomitau încontinuu în jurul meu, nu e de glumă. Cel mai bine ia-ți pastile să ai la tine dacă știi că ai probleme.

Cât costă

Vei vedea în pliante niște prețuri destul de mari, însă trebuie să știi că sunt negociabile. Negociabile adică poți obține un preț la mai puțin de jumătate din suma pe care ți-o prezintă inițial. De exemplu în pliantul de mai jos excursia la Phi Phi este 2000 thb de persoană (57€), sau într-un alt pliant e 2800 thb. Noi am luat excursia cu 800 thb de persoană (23€). Negociază cu ei orice ar fi, și dacă nu îți convine prețul mergi la taraba următoare. Am înțeles că sub 800 thb nu le pot lăsa, deci acesta ar fi prețul minim.

Prețuri în pliante pentru alte excursii:

 • Hong Islands – 2400 thb / 1800 thb
 • 4 Islands – 2100 thb / 1600 thb
 • Similan Day Trip – 3800 thb

p.s. Poate am avut noi ghinion, dar chiar a fost o experiență proastă. Dacă tu ai altfel de povești spune-mi în comentarii. Mă mai gândesc și că poate ne-au băgat grămadă într-o excursie proastă pe toți cei care am plătit 800 thb, poate dacă plăteam prețul întreg de 2000 thb am fi primit altfel de servicii.

Dacă preferi, cumpără online excursiile, așa ești sigur că ai totul pregătit de acasă. GetYourGuide e o platformă excelentă de tururi ghidate, au anulare facilă, customer service 24/7, și, foarte important, recenzii de la alți turiști! Excursiile de aici nu sunt la costurile minime de 800 thb, dar văd păreri destul de bune, oamenii spun că au avut mult timp la dispoziție pe insule, ghizii au fost extrem de drăguți și le-au făcut fotografii, au venit să îi ia la timp de la hotel și au avut un prânz bun. Noi nu am avut nimic din toate astea. 🙂

Așa că am făcut o selecție de câteva excursii cu note și recenzii foarte bune:

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii organizate cu longtail boat

Poți opta pentru aceleași excursii cu longtail boat în loc de speedboat. Noi nu le-am încercat, dar funcționează pe același principiu, doar că bărcile sunt mai mici, cam de 20 de persoane, și mai lente, o să dureze ceva mai mult transferul între insule. Prețurile sunt în pliantele de mai sus:

 • Hong Islands – 1800 thb / 1200 thb
 • 4 Islands – 1600 thb / 800 thb

Transport și excursii private cu longtail boats

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi – transport cu longtail boat

În cele două capete ale plajei din Ao Nang (aici pe Google Maps) sunt două chioșcuri pe care scrie Ao Nang Longtail Boat Service Club. De aici trebuie să iei bilete pentru toate serviciile oferite de longtail boats (în afară de excursiile organizate pe care le-am menționat mai devreme). Sunt toate descrise pe afișele care urmează, dar ți le voi explica pe rând.

Transport cu longtail boat la plajele locale

Bărcile longtail merg înainte și înapoi între Ao Nang și Railay Beach, Phra Nang sau Tonsai Beach toată ziua între 8:00 și 18:00. O călătorie dus costă 100 thb de persoană (2.5€). Există și curse de seară între 18:00 și 24:00 și costă 150 thb de persoană (4€).

Cum funcționează

Trebuie să cumperi bilet (neapărat dus-întors dacă vrei să te și întorci) de la chioșcurile despre care ți-am spus. Biletele nu au oră pe ele, și le poți folosi ca pe biletele de autobuz, oricând ai nevoie (dar între orele precizate).

Noi ne-am luat bilet dus-întors, ne-am dus pe plajă la unul dintre barcagii, i-am spus că vrem să mergem pe Railay și ne-a urcat în barcă, unde mai erau deja câteva persoane. A oprit întâi la Tonsai Beach și apoi la Railay West. De pe Railay ne-am dus pe jos la Phra Nang, și am luat o barca înapoi în Ao Nang de acolo.

Am tot auzit că te poți duce direct la barcagii și negocia cu ei. În Ao Nang nu am putut face asta, toți ne-au spus să mergem să luăm bilete de la chioșc. Nu știu dacă sunt lucrurile mai reglementate în Ao Nang, și poți face asta pe alte plaje, sau dacă în decembrie când e plin sezon preferă să facă lucrurile ca la carte, dar nu a fost loc de negociere.

Transport cu longtail boat pe insulele din apropiere

Poți lua un longtail boat către insulele cele mai apropiate de Ao Nang: Poda, Tub, Chicken Island sau Hong Island. Un drum dus-întors costă 300 thb de persoană (8€) pentru primele 3 insule și 500 thb (13€) pentru Hong Island. Poți face o singură insulă pe zi în felul acesta, căci întoarcerea este obligatorie la ora 16:00, nu te poți întoarce mai devreme (cum plănuiam noi să facem într-o zi).

Cum funcționează

Cumperi bilet de la chioșc și îl dai unuia dintre barcagiii care așteaptă acolo lângă chioșc. Noi nu am folosit serviciul ăsta, dar dimineața e plin de barcagii acolo. Regula este să fie minim 6 persoane în barcă, deci s-ar putea să trebuiască să aștepți până se umple.

Metoda asta e cea mai ieftină dacă vrei să petreci o zi întreagă doar pe una dintre insule. Dacă vrei să vezi mai multe trebuie să îți iei un tur privat sau o excursie organizată. Poda, Tub și Chicken Island sunt incluse în 4 Islands Tour, și există și tururi pentru Hong Island, ca să vezi și laguna Hong și alte insulițe din jur, altfel cu transportul acesta barca te duce doar pe insula Hong.

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi – un longtail boat printre stâncile de calcar ale Thailandei

Tur privat cu longtail boat

Tururile private cu longtail boat sunt cea mai scumpă variantă, dar după părerea mea și cea mai bună. Costurile sunt per barcă, deci dacă ești în vacanță cu mai mulți prieteni poate fi totuși mai convenabil ca preț decât celelalte opțiuni. Vezi prețurile pe afișul de mai jos.

Câteva exemple:

 • 4 islands tour (Poda, Tub, Chicken Island, Phra Nang Cave) – 2200 thb (57€)
 • Hong Island – 2500 thb (65€)
 • Hong Islands – 3000 thb (78€)
 • Bamboo Island – 3800 thb (98€)
Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi – transport cu longtail boat

Cum funcționează

Cumperi bilet de la chioșc și îl duci barcagiului. El te va plimba pe la toate punctele din tur și poți decide tu cât să stați în fiecare loc. Dar în mare parte tururile se încheie la 16:00, când se închid parcurile naționale. Asta înseamnă că la 16:00 trebuie să porniți înapoi.

Noi ne doream foarte mult să mergem pe Hong Islands. Diferența dintre tururile Hong Island și Hong Islands de pe listă este că Hong Island cuprinde insula Hong și laguna Hong, iar Hong Islands are opriri la încă două insule, Phak Bia și La Ding. Dar un tur privat la Hong Islands costă 3000 thb / 78€ (pentru amândoi, costul este per barcă).

Ni se părea un pic piperat prețul, și era și o zi înnorată, nu eram siguri ce să facem. Tot stăteam acolo în fața chioșcului și ne cântăream opțiunile, înconjurați de barcagii și de alți oameni care cumpărau excursii, când a venit un barcagiu la noi și ne-a întrebat unde vrem să mergem.

– Pe Hong Island, i-am răspuns.

– Aa pe Hong, uite și ei merg tot pe Hong, ne spune și ne duce către o fată care aștepta pe o bancă.

Ha! Un cuplu de turci care vor și ei tot pe Hong! Ne-am combinat, am plătit fiecare cuplu câte 1500 thb, și ne-am dus împreună în excursie. A fost o super experiență, cei doi tare simpatici, am împărtășit impresii despre Thailanda, ei mai fuseseră în Singapore și Kuala Lumpur înainte de a ajunge în Krabi. Și totul incredibil de relaxant, nici plajele nu erau aglomerate, nu știu dacă din cauza norilor sau pentru că am evitat noi orele de vârf când vin toate bărcile cu motor.

Feribot

Feribotul nu are multe destinații și nu merge pe insulele mici, dar e o opțiune destul de bună pentru a ajunge pe Phi Phi sau pe Koh Lanta, sau din Krabi în Phuket. Feribotul se ia de la Nopparat Thara Pier (link Google Maps). Mai jos ai orarul pentru feribot și prețul pentru un drum dus (la sfârșitul lui 2017).

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi – programul feribotului

De exemplu din Ao Nang poți lua feribotul spre Phi Phi, te va lăsa pe Phi Phi Don (insula mai mare) la Ao Tonsai Pier. Pleacă la 9:30, face 2 ore și costă 450 thb de persoană (12.9€). Te poți întoarce în aceeași zi dacă vrei, căci este un feribot care merge de pe Phi Phi în Ao Nang la 15:30, dar nu ai timp să faci mare lucru pe insulă în 4 ore, așa că cea mai bună variantă ar fi să petreci măcar o noapte pe Phi Phi și să te întorci cu feribotul într-o altă zi.

Din Ao Nang poți ajunge și în Phuket pentru 700 thb de persoană (20€). Noi am folosit această variantă pentru a merge în Phuket, căci am avut avionul de întoarcere de acolo. Feribotul te va lăsa la Rassada Pier.

Tot din portul Nopparat Thara Pier pleacă și speedboats pe câteva trasee, între Ao Nang, Koh Yao și Phuket. Noi am preferat să luăm totuși feribotul până în Phuket căci era mai ieftin (700 thb comparativ cu 1200 thb speedboat-ul). Dar e bine să știi că ai și această variantă.

Cum funcționează

Noi ne-am luat bilete pentru feribot de la tarabele din Ao Nang. Știam deja costul de 700 thb, care nu este negociabil. Serviciile sunt door to door, ne-au luat de la hotel din Krabi și ne-au lăsat la hotel în Phuket, ceea ce a fost tare comod.

Dar poți să cumperi biletele de feribot și online, pe GetYourGuide au aceleași prețuri ca la tarabe, doar că în euro, nici nu mă așteptam la altceva, căci au garanția celui mai bun preț. Ai opțiunea să alegi doar bilet de feribot sau bilet plus ridicare și drop-off la hotel, pentru următoarele rute:

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi – programul speeboat din Nopparat Thara Pier

Excursii din Phi Phi Island

În caz că stai câteva zile pe Phi Phi îți poți cumpăra excursii direct de acolo. Noi nu am stat, dar am văzut ceva afișe cu prețurile excursiilor, ți le las mai jos. Nu am întrebat, dar prețurile sunt cu siguranță per barcă.

 • Maya Bay – 1500 thb (43€)
 • Bamboo Island – 2500 thb (72€)

Sau ai putea chiar să optezi pentru un tur la Maya Bay peste noapte, vei avea ocazia să vezi plaja aproape goală. Citește mai mult aici, cei de la Maya Bay Tours sunt singurii autorizați să facă aceste tururi.

Update: Din 2018 plaja Maya Bay este închisă pe termen nelimitat, deoarece mulțimea de turiști au distrus ecosistemul. E trist ce se întâmplă, și e extrem de important să fim turiști responsabili, depinde de noi ca locurile pe care le vizităm să nu fie distruse! Să nu facem gălăgie, să nu aruncăm gunoaie, să folosim creme de soare care nu dăunează ecosistemului.

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi – Excursii din Phi Phi Island

Taxe de Parc Național în Thailanda

Ține cont că pe lângă costurile excursiilor trebuie să plătești și taxele de parc național. Mi se pare că taxa este pe zi, dacă mergi în aceeași zi la Maya Bay și la Bamboo Island, care fac parte din același parc național, plătești taxa o singură dată.

 • Insula Hong – 300 thb de persoană (8€)
 • Phi Phi (Maya Bay) și Bamboo Island – 400 thb de persoană (10€)
 • Poda, Tub și Chicken Island – 400 thb de persoană (10€)
Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi – taxe de parc național

Alte excursii pe insulele din Krabi

Ți-am prezentat în articol excursiile principale pe insulele din Krabi, dar cu siguranță poți ajunge și pe alte insule, și cu siguranță te pot ajuta cei de la tarabele de excursii din Ao Nang. Chiar dacă nu există neapărat un tur clasic pentru ce îți dorești, găsesc ei o soluție, doar că probabil te va costa mai mult. Nu uita să negociezi cu ei.

Ce excursii să alegi

Ți-aș recomanda să mergi neapărat pe Phi Phi, chiar dacă e foarte aglomerat trebuie neapărat să vezi plajele de acolo, în special Maya Bay, e absolut superbă! Ideal este să mergi cu feribotul pe Phi Phi, să stai măcar o noapte și să îți iei excursii de acolo.

Dacă nu ai timp pentru asta, atunci ia-ți o excursie cu speedboat. După cum îți spuneam, nu e o experiență prea bună, dar trebuie să vezi plajele și apele din Phi Phi, să faci snorkeling și să vezi peștișorii exotici!

Apoi ți-aș recomanda Hong Islands, cu tot cu opririle la laguna Hong, Phak Bia și La Ding, este absolut superb turul asta! Următorul tur ca popularitate este 4 Islands Tour, dar dintre cele 4 insule, din ce am văzut în poze, cel mai mult mi-a plăcut Poda. Cum crezi, dacă ai timp merită să vezi cât mai multe. Și James Bond Island e o excursie căutată, dar e cam departe de Krabi, cred că e mai ușor să o vezi din Phuket.

Iar Similan e o altă poveste, tot mai mulți români au fost acolo și recomandă Similan, e superbă insula, cu niște ape incredibile. Ai opțiunea de a face un tur de o zi sau de a sta acolo peste noapte.

Vacanță plăcută pe insulele din Krabi!

Sper că ți-am fost de ajutor cu informațiile despre excursiile pe care le poți face pe insulele din Krabi pornind din Ao Nang. Cum spuneam, m-ar fi ajutat să știu toate aceste detalii înainte de a pleca în Thailanda. Dacă stau să mă gândesc ne-am fi organizat mai mult sau mai puțin la fel cele 4 zile petrecute în Krabi, dar am fi făcut-o în cunoștință de cauză, am fi știut exact cât ne costă, și nu am mai fi orbecăit în stațiune după bilete pentru longtail boats.

De fapt greșesc. Dacă aș fi știut cât de rea poate fi excursia cu speedboat pe Phi Phi Island, aș fi ales să mergem să stăm o noapte acolo, să putem vedea totul în liniște.

Sper să ai parte de experiențe minunate în Thailanda, și să te bucuri din plin de plajele ei fabuloase!

Happy Travels!

Excursii pe insulele din Krabi

Excursii pe insulele din Krabi – din Ao Nang pe Phi Phi, Hong și alte insule


Citește și:

«

»

6 COMMENTS

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro