De când s-a lansat Spotlight în București mergem an de an să vedem spectacolele de video mapping și instalațiile fantastice de lumină de pe Calea Victoriei. Anul acesta, anul centenarului, a marcat tema centrală a festivalului, așa că ne-am bucurat să vedem momente și personalități din istoria țării proiectate pe clădiri și monumente.
Desigur că dintre toate zilele festivalului noi am ajuns acolo duminică seara la ora 10. Ori la 11 seara se termina totul. Din cauza a ceea ce este probabil proastă organizare, dar mie îmi place să cred că sunt „probleme de adulți” nu am reușit să mergem mai devreme. Joi Alex a avut niște cursuri, vineri eu a trebuit să lucrez, iar sâmbătă el a ieșit cu băieții. Pentru duminică nu avem nicio scuză, trebuia să fi mers mai devreme, căci am fost pe fugă și nici nu am apucat să vedem toate instalațiile.
Așa că acest articol s-a transformat din uite ce frumos e, mai ai două seri în care poți merge la Spotlight, în mai ai o seară în care poți vedea Spotlight și în final într-o documentare post-festival care să îți încânte privirile și să te convingă să mergi la anul!
Programul și harta festivalului le găsești aici. Atmosfera la fața locului a fost tare plăcută, erau extrem de mulți oameni chiar și duminică seara la 10-11 când am fost noi. Dar nu a fost o aglomerație stresantă, eu chiar m-am bucurat să văd bucureștenii, în general atât de irascibili și stresați, ieșind în centru bucuroși pentru un eveniment frumos.
Îți las mai jos un clip și multe poze cu instalațiile pe care le-am văzut noi (din păcate nu le-am prins pe toate). Cele mai impresionante au fost proiecțiile de videomapping de pe Biblioteca Centrală Universitară și de pe Palatul CEC. Dar și restul au fost frumoase, chiar au organizat un eveniment reușit! Să vezi clădirile cum prind viață și spun povești în fața ta nu e puțin lucru. Progresele tehnologice au dat naștere unor domenii artistice ce nu existau acum 10 ani, și nu pot decât să mă bucur că sunt aici, acum, și am ocazia să văd așa minunății.
Lasă un comentariu