Search here...
TOP
Londra

Transfer aeroport Londra – cum ajungi în oraș din principalele aeroporturi

Londra - priveliște din London Eye

Transfer aeroport Londra – cum ajungi în oraș din principalele aeroporturi

În Londra și în jurul său sunt nici mai mult nici mai puțin de 6 aeroporturi (dintre care 5 primesc zboruri din România), fiecare cu mai multe modalități de transfer în oraș, mai costisitoare sau mai ieftine, mai rapide sau mai lente. De multe ori, pentru că zborurile către Londra au ajuns să coste atât de puțin, transferul de la aeroport poate deveni mai scump decât zborul în sine!

Informația e prețioasă în călătorii, îți poate economisi timp sau bani, așa că am documentat în acest articol toate modalitățile de transfer de la aeroporturile din Londra. Poate vrei să iei cel mai ieftin transfer spre oraș, dar care face foarte mult timp pe drum, sau poate ai nevoie de cel mai rapid, indiferent de cost. Citește mai departe ca să afli despre toate opțiunile de transfer de la fiecare aeroport din Londra.

Ca să înțelegi mai bine sistemul de transport în comun din Londra ai aici harta metroului, tarifele pentru Oyster, dar citește și articolul meu: Transportul în Londra în 5 paşi simpli.

Orele de vârf sunt de luni până vineri de la 6:30 la 9:30 şi de la 16:30 la 19:00. Voi menționa des în articol orele de vârf (peak hours) și în afara orelor de vârf (off peak).

Câteva lucruri pe care să le ai în vedere

Când alegi modalitatea de transport ține cont de hotelul pe care l-ai ales și zona în care vrei să ajungi. Hub-urile principale de transport din Londra, unde ajung majoritatea autobuzelor sau trenurilor, sunt următoarele. De aici probabil va fi nevoie să îți continui călătoria cu metroul dacă nu ai hotelul chiar în aceste zone.

 • Victoria Station – un hub important de transport din Londra, în sud-vest față de centru, foarte aproape de Catedrala Westminster. Este gară și autogară, vin atât trenuri cât și autobuze aici, și are legătură cu trei linii de metrou: Victoria, Circle și District. De asemenea, e la doi pași de un loc foarte instagramabil din Londra, cofetăria Peggy Porschen 😉.
 • Paddington Station – gara este în nord-vestul Londrei centrale, la nord de Hyde Park și la 1 km de Oxford Street. Are legături cu patru linii de metrou: Bakerloo, Hammersmith & City, Circle și District. Lângă gară este o statuie cu faimosul ursuleț Paddington.
 • King’s Cross – St Pancras – King’s Cross și St Pancreas sunt două gări din nordul Londrei centrale, așezate una lângă cealaltă. Este o zonă populară de cazare pentru turiști și are legături cu șase linii de metrou.
 • Liverpool Street Station – este o gară în zona de business a Londrei, spre est față de centrul orașului. Are legătură cu patru linii de metrou: Metropolitan, Central, Hammersmith & City și Circle.
 • Stratford – este o suburbie a Londrei, aflată la 12 km nord-est față de centru. Gara are conexiuni foarte bune la metrou pe două linii, Jubilee și Central.

Traficul în Londra este foarte intens, așa că dacă alegi transferul cu autobuzul poate este o idee bună să închei călătoria în suburbii (de ex. la Stratford sau la Liverpool Station) și de acolo să iei metroul, pentru a nu pierde timp în trafic.

Ponturi:

 • Pe google maps dacă apeși pe o stație de metrou îți va arăta întregul traseu pe linia respectivă (în browser-ul de pe computer, nu și pe aplicația de pe telefon).
 • Fă o rutare pe google maps între locul unde te lasă trenul sau autobuzul de la aeroport și hotelul tău cu opțiunea transport în comun, îți va arăta exact ce mijloace de tranport să iei. Indică și ora exactă la care ajungi (o poți alege la opțiunea Leave now) și în caz că trebuie sp circuli noaptea îți va arăta autobuzele de noapte.
 • Folosește și planificatorul de călătorii tfl pentru a găsi o rută între două puncte din oraș.
Transfer aeroport Londra - rutare Google Maps

Transfer aeroport Londra – rutare Google Maps


Sugestii de cazare în Londra. Am făcut o selecție de câteva hoteluri sau aparthoteluri centrale cu recenzii foarte bune (note 8+). Întotdeauna e o idee bună să te cazezi în centru, altfel riști să pierzi ceva timp (și bani) pe transportul în comun. Dar cum Londra e recunoscută pentru prețurile destul de piperate, chiar în centru poate fi prea scump. Noi am găsit o variantă de compromis în zona King’s Cross, destul de aproape de centru și cu stația de metrou King’s Cross la îndemână, unde se întâlnesc șase linii de Underground.

Sunt opțiuni și mai de buget cu note între 7 și 8 (nu aș recomanda o cazare sub nota 7), la prețuri în jur de 100€ sau mai puțin pe noapte: Keystone House, OYO Apollo Hotel, Studios2Let. Sau dacă te simți aventuros stai cu 20-25€ pe noapte la un hostel, aș recomanda Generator London, e un lanț de hosteluri care arată excelent (are 3 stele), au și camere duble cu baie privată, și în general hostelurile sunt mult mai noi și arată mult mai bine decât multe hoteluri de 2-3 stele.


London Luton (LTN) – Cum ajungi de la aeroportul din Luton în Londra

Aeroportul din Luton este la 55km nord de Londra și aici zboară două linii low cost din România: Wizz Air (din o mulțime de orașe: București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timișoara, Târgu Mureș) și Blue Air (din București, Bacău, Brașov, Constanța și Iași). Nu uita de restricțiile de dimensiuni pentru bagaje de mână pentru Wizz Air și bagaje de mână Blue Air, sunt destul de diferite, Blue Air este singura companie low cost care încă permite un troller ca bagaj de mână la bord fără extra costuri.

În tabelul de mai jos sunt opțiunile de transfer pe scurt, iar mai departe povestesc despre fiecare.

Opțiuni transfer aeroport Luton – Londra

Serviciu

Durată Costuri
Dus Dus-întors
National Express Bus

90 min

7-11£ 14-18£
Green Line / Terravision

90 min

11£

17£

Thameslink

40 min

13-17£

26-30£

Transfer aeroport Londra - harta transfer Luton

Transfer aeroport Londra – harta transfer Luton

Transfer aeroport Luton cu autobuzul

National Express este una dintre companiile care operează autobuze între aeroportul Luton și Londra.

Traseu. Are două linii, A1 care ajunge la Victoria Station și A2 care ajunge la Paddington Station. Cele două linii au câteva stații comune (Finchley Road, St John’s Wood, Baker Street), apoi se separă și A1 merge la Portland Sq, Marble Arch și Victoria, iar A2 la Paddington.

Program de funcționare și frecvență. Serviciul este valabil non stop, autobuzele circulă la 15 minute în orele de vârf și la 30 minute în afara lor.

Timpi de transport. O călătorie durează 75-90 de minute, dar în funcție de trafic se poate prelungi.

Cost. Costul biletelor variază în funcție de momentul în care le cumperi, sunt între 7-11£ de persoană dus, sau 14-18£ dus-întors, plus taxe de rezervare online. Totuși ține cont că biletele cu National Express nu sunt flexibile, îți cumperi bilet la o anumită oră care îți garantează un anumit loc în autobuz. Dacă întârzii pierzi biletul, dar poți cumpăra un bilet flexibil pentru o taxă în plus. Poți cumpăra biletul online aici.

Terravision e al doilea serviciu de autobuze cu care poți ajunge de la aeroporul din Luton în Londra. Oferă aproape aceleași servicii cu National Express, diferă doar ultima stație înainte de aeroport. Circulă de asemenea non stop. Costul pentru un drum dus cu Terravision este 11£, iar dus-întors costă 17£. Poți cumpăra biletele de aici, sunt flexibile, te poți urca în orice autobuz, în funcție de cum ajungi la aeroport.

Transfer aeroport Luton cu trenul

Transferul cu trenul între aeroportul Luton și Londra e mult mai rapid, dar costă mai mult. Thameslink Trains este operatorul principal de trenuri. Nu există gară la aeroport, ci cea mai apropiată gară este la 1.5 km, se numește Luton Parkway Station. Un shuttle bus circulă la fiecare 10 minute și face 10 minute între aeroport și gară, între 5:00 – 00:00.

Traseu. Are stații la St Pancreas (lângă King’s Cross), Farringdon, London City, Blackfriars, sau London Bridge.

Program de funcționare și frecvență. Trenurile circulă între 5:00 – 00:00 cu o frecvență de 6 trenuri pe oră.

Timpi de transport. O călătorie din centrul Londrei până la aeroport, incluzând shuttle, durează în jur de 40 de minute.

Cost. Biletul pentru tren + shuttle costă 13.10£ dus sau 26.20£ dus-întors pentru perioadele din afara orelor de vârf, sau 17.40£ dus și 30.30£ dus-întors în orele de vârf. Mai multe detalii și bilete online aici.

În decembrie 2020 se va inaugura Luton Airport Express, o nouă linie de trenuri electrice rapide între St Pancreas și Luton Airport Parkway.

Londra Stansted (STN) – Cum ajungi de la aeroportul din Stansted în Londra

La aeroportul din Stansted zboară Ryanair din București și Cluj (nu uita să verifici regulile la bagaje de mână pentru Ryanair). Noi aici am aterizat când am fost la Londra în 2016 și am fost uimită să văd cât de scump este transferul de la aeroport spre oraș. Ce-i drept este departe, la 61 km nord de Londra, dar sunt și variante mai ieftine, cu autobuzul.

Opțiuni transfer aeroport Stansted – Londra

Serviciu

Durată

Costuri
Dus

Dus-întors

National Express Bus

90-120 min

7-13£

14-26£

Stansted Express

45 min

19.4£

30.7£

Stansted Express Web Duo (de persoană)

45 min

17£

27£

Transfer aeroport Stansted cu autobuzul

National Express oferă servicii de transfer cu autobuzul între Londra și aeroportul Stansted.
Traseu. Au patru linii cu diferite destinații:

 • A6 spre Portman Square, are pe traseu Marble Arch, Paddington, Baker Street
 • A7 spre Victoria Coach station, are pe traseu Waterloo, Southwark
 • A8 spre King’s Cross, oprește pe traseu și la Liverpool Street (acesta este ideal dacă iei un hotel în zona King’s Cross, cum am făcut noi)
 • A9 până la Stratford

În fotografia de mai jos sunt cele patru linii, stațiile intermediare pentru fiecare și conexiunile cu metroul.

Transfer aeroport Londra - rute autobuze Stansted

 

Program de funcționare și frecvență. Autobuzele circulă non stop cu o frecvență destul de mare.

Timpi de transport. O călătorie durează între 60-105 minute, în funcție de trafic și de destinația aleasă. Cea mai rapidă rută este până la Stratford, de 50 de minute. Este o suburbie a Londrei, departe de centru, dar poți lua metroul de aici, ai conexiune la linia Central care duce în centru la Liverpool Street, St Paul’s, Oxford Circus, dar și la linia Jubilee care duce la London Bridge, Waterloo, Westminster, Baker Street.

Cost. Biletele sunt dinamice și costul variază în funcție de cât de devreme le cumperi și traseul ales. Astfel, pentru un drum dus costă între 7-13£, iar dus-întors costă 14-26£, plus taxe de rezervare online. Totuși ține cont că biletele cu National Express nu sunt flexibile, îți cumperi bilet la o anumită oră care îți garantează un anumit loc în autobuz. Dacă întârzii pierzi biletul, dar poți cumpăra un bilet flexibil pentru o taxă în plus. Cumpără biletul online de aici.

Transfer aeroport Stansted cu trenul

Trenul Stansted Express este cea mai rapidă modalitate de a ajunge de la aeroportul Stansted în Londra. Gara este chiar sub terminalul de pasageri, iar trenul face până în Londra 45 de minute.

Traseu. Destinația trenului este Liverpool Street Station, zona de business a orașului, care nu este tocmai în centru, de aici cel mai probabil va trebui să iei metroul spre zona unde ai hotelul. Sunt 4 linii de metrou la Liverpool Street: Metropolitan, Central, Hammersmith & City și Circle.

Program de funcționare și frecvență. Trenul circulă între 04:40 și 00:30 la fiecare 15 minute. Primul tren de la Liverpool Street e la 04:40, în timp ce primul tren de la aeroportul Stansted e la 06:00. Iar ultimele trenuri sunt la 23:25 la Liverpool Street și la 00:30 la aeroport.

Timpi de transport. Stansted Express face 45 de minute între aeroportul Stansted și Liverpool Street Station.

Cost. Un bilet dus costă 19.40£ iar dus-întors este 30.70£. Dar online există o promoție, Web Duo, dacă iei bilete pentru două persoane atunci biletul dus de persoană va fi 17.05£, iar dus-întors 27£. Biletul este valabil pentru ziua selectată la orice oră. Cumpără biletele online de aici.

London Southend (SEN) – Cum ajungi de la aeroportul din Southend în Londra

Pe aeroportul din Southend au lansat recent cei de la Ryanair zboruri din București, dar căutând am văzut că zboară aici și Wizz Air din București, Sibiu și Iași. Aeroportul se află la 60km est de Londra. Este un aeroport mai mic, ce s-a dezvoltat abia recent, după ce easyJet și-a stabilit o bază aici. Așa că toate facilitățile de la Southend sunt noi.

Opțiuni transfer aeroport Southend – Londra

Serviciu

Durată

Costuri
Un sens

Dus-întors

Autobuzul de noapte Southend Jetlink

90 min

20.50 €

41.00 €

Tren Southend – Liverpool Street

53 min

21.36 €

42.71 €

Transfer aeroport Southend cu autobuzul

Momentan nu există curse regulate de autobuz între Londra și aeroportul Southend pe timpul zilei. Singura modalitate de a ajunge în oraș este trenul, dar acesta circulă doar ziua. Dacă ai un zbor pe timpul nopții poți folosi autobuzul de noapte Southend Jetlink, dar ai grijă că circulă o singură dată pe sens.

Mai multe detalii despre acest autobuz aici.

Traseu. Ajunge la Victoria Station și se oprește pe drum la stațiile Embankment, Canning Town și Lakeside.

Program de funcționare și frecvență. Autobuzul de noapte Southend Jetlink circulă o singură dată pe sens. Pleacă de la Southend spre Victoria la 23:40, și înapoi de la Victoria la 03:00.

Timpi de transport. O călătorie durează în jur de 90 de minute.

Cost. Un bilet dus costă 20.50€.

Transfer aeroport Southend cu trenul

Există un tren direct între aeroportul din Southend și Londra.

Traseu. Ajunge la Liverpool Street Station, în zona de business a Londrei, de unde cel mai probabil trebuie să iei metroul pentru a ajunge în zona unde ai hotelul. Totuși, trenul de la Southend are stație și la Stratford, și ai conexiune la Underground (metroul londonez) și aici, posibil o conexiune mai bună. Verifică exact în ce zonă trebuie să ajungi.

Program de funcționare și frecvență. Trenul circulă doar între 06:00 – 23:00 și gara este închisă în afara acestui orar. Are o frecvență destul de ridicată la orele de vârf, de 5 trenuri pe oră, și 2-3 trenuri pe oră în rest.

Timpi de transport. Trenul face 53 de minute până la Liverpool Street station și 44 minute până la Stratford.

Cost. Un bilet dus costă 21.36€ și dus-întors este 42.71€. Dar dacă alegi să călătorești în afara orelor de vârf biletul dus-întors este ceva mai ieftin, 32.77€.

Poți verifica orarul trenurilor aici, de unde poți comanda biletele online pentru a le ridica de la mașinile de bilete din gările principale, inclusiv Southend Airport, Stratford și Liverpool Street.

London Gatwick (LGW) – Cum ajungi de la aeroportul din Southend în Londra

Pe aeroportul din Gatwick Wizz Air operează zboruri din București și Cluj. Este cam la 45 km sud de Londra.

Opțiuni transfer aeroport Gatwick – Londra

Serviciu

Durată

Costuri
Un sens

Dus-întors

National Express Bus

90 min

10£

18£

Gatwick Express Train

30-40 min

19.90£

38.90£

Southern Trains

45-50 min

8-17£

16-34£

Thameslink Trains

35-45 min

8-14£

16-28£

Transfer aeroport Londra - harta transfer Gatwick

Transfer aeroport Londra – harta transfer Gatwick

Transfer aeroport Gatwick cu autobuzul

Autobuzul National Express este cel mai ieftin mijloc de transport între aeroportul Gatwick și Londra, dar durata unei călătorii este triplă față de tren, iar autobuzul este mereu în risc de a rămâne în trafic. Din acest motiv marea majoritate a călătorilor folosesc trenul.

Traseu. Autobuzul circulă între aeroportul Gatwick și Victoria Station.

Program de funcționare și frecvență. Circulă non stop cu o frecvență de două autobuze pe oră.

Timpi de transport. Face în general cam 90 de minute pe drum.

Cost. Un bilet dus este 10£, iar dus-întors e 18£. Cumpără biletele online aici.

Transfer aeroport Gatwick cu trenul

Există trei linii de tren care fac legătura între aeroportul Gatwick și Londra. Recent au introdus opțiunea de a plăti cu Oyster card pentru toate trei, dar în unele cazuri nu merită, îți explic pe rând. Citește mai multe despre cum funcționează Oyster cards aici: Transportul în Londra în 5 paşi simpli.

Gara de la Gatwick este în South Terminal. Dacă zbori la North Terminal, atunci poți lua un shuttle train gratuit între terminale, acesta circulă o dată la câteva minute.

Gatwick Express

Este de departe cea mai rapidă și comodă opțiune, dar și cea mai scumpă.

Traseu. Gatwick Express circulă între aeroportul Gatwick și Victoria Station.

Program de funcționare și frecvență. Circulă non stop cu o frecvență de 15 minute.

Timpi de transport. Trenul face 30 de minute între aeroport și Victoria Station.

Cost. Un bilet dus costă 19.90£ și dus-întors e 38.90£. Cumpără biletele online aici. Dacă folosești Oyster card (sau cu un card contactless) prețurile sunt aproximativ la fel, nu există vreun beneficiu în afară de comoditate, dacă ai deja un Oyster card.

Southern Trains

Trenurile merg pe aceeași rută ca Gatwick Express, dar pentru că au stații intermediare fac cam cu 15 minute mai mult. Este o rută pentru cei care fac naveta și aeroportul e doar o stație pe această rută, așa că trenurile pot deveni foarte aglomerate la orele de vârf, cu locuri doar în picioare.

Traseu. Trenul ajunge la Victoria Station, dar pe drum are stație și la Clapham Junction, aici poți schimba trenul și poți merge la London Waterloo, care e chiar lângă London Eye, în caz că îți convine mai mult.

Program de funcționare și frecvență. Trenurile Southern Trains circulă non stop. Noaptea este un tren pe oră, la 5 dimineața deja sunt până la 4 pe oră, iar la orele de vârf pot fi până la 9 trenuri pe oră.

Timpi de transport. Trenurile Southern Trains fac 45-50 de minute între aeroport și Victoria Station.

Cost. Biletele costă de la 12£ (bilet neflexibil, trebuie să iei trenul din data și ora pe care le-ai cumpărat), la 17.20£ (bilet flexibil, îl poți folosi întreaga zi). Biletele dus-întors sunt 24£ biletul neflexibil și 34.30£ cel flexibil. Le poți cumpăra online dacă preferi și apoi să le ridici de la mașinăriile dedicate pe care le găsești atât la Gatwick cât și la Victoria.

Poți folosi cardul Oyster (sau cardul tău contactless) pe această rută și este posibil să obții un preț mai bun. Nu ai price cap, trebuie să plătești costul pentru ruta Aeroportul Gatwick – Zona 1, adică 14.20£ în orele de vârf și 8.10£ în afara orelor de vârf (vezi aici tarifele Oyster). Orele de vârf sunt de luni până vineri de la 6:30 la 9:30 şi de la 16:30 la 19:00. Este suficient când mergi spre tren să pontezi cardul Oyster sau contactless și îl poți lua pe primul care vine.

Thameslink Trains

merge pe o rută diferită, ajungând în Londra centrală. Ruta nu începe la aeroport și trenurile se pot aglomera destul de tare la orele de vârf, când oamenii fac naveta.

Traseu. Ajunge în Londra centrală, cu opriri la St Pancreas, Blackfriars, London Bridge și Farringdon, toate noduri importante de metrou.

Program de funcționare și frecvență. Trenurile funcționează non stop și în cea mai mare parte a zilei sunt până la 4 trenuri pe oră.

Timpi de transport. O călătorie între aeroport și centrul Londrei durează 35-45 de minute.

Cost. Biletul este flexibil (îl poți folosi întreaga zi pentru orice tren) și costă 11.40£ pentru un drum dus și 21.70£ dus-întors. Poți cumpăra biletele online de pe site-ul lor. La fel ca pentru Southern Trains, poți folosi cardul Oyster sau contactless pentru a plăti biletul, și costurile sunt aceleași ca pentru Southern Trains: 14.20£ în orele de vârf și 8.10£ în afara orelor de vârf.

London Heathrow (LHR) – Cum ajungi de la aeroportul Heathrow în Londra

Aeroportul Heathrow din Londra este cel mai aglomerat din Europa ca număr de pasageri, având în 2019 80.8 milioane de pasageri. Este la 23 km vest de Londra, fiind cel mai apropiat aeroport de oraș (de fapt al doilea după London City Airport, unde nu avem zboruri din România), are două piste și patru terminale pe o suprafață de 12 km pătrați.

La Heathrow zboară British Airways din București (este hub-ul celor de la British, dacă ai escală cu ei o vei avea aici), dar și Tarom din mai multe orașe din România și Blue Air din Bacău și Iași.

Opțiuni transfer aeroport Heathrow – Londra
Serviciu

Durată

Costuri
Un sens

Dus-întors

Underground

35-60 min

3.10-6£

6.20-12£

Heathrow Express

15 min

22-25£

37£

TFL Heathrow

30 min

10-11£

20-21£

National Express Bus

45 min

5-10£

10-20£

Transfer aeroport Londra - harta transfer Heathrow

Transfer aeroport Londra – harta transfer Heathrow

Transfer aeroport Heathrow cu metroul

Cel mai ieftin mijloc de transport între aeroportul Heathrow și Londra este rețeaua de metrou, London Underground. Singurele inconveniente la metrou ar fi multiplele stații până în oraș (chiar și peste 20), și dacă ai multe bagaje grele după tine, căci s-ar putea să fii nevoit să schimbi liniile de mai multe ori până ajungi la hotel și este mai dificil să te deplasezi cu valize mari pe scări sau scări rulante.

Heathrow se află în zona 6 a Londrei. Ca să înțelegi mai bine sistemul de transport în comun din Londra ai aici harta metroului, tarifele pentru Oyster, dar citește și articolul meu: Transportul în Londra în 5 paşi simpli.

Traseu. Linia de la aeroport este Picadilly, care are stații la Hammersmith, Earl’s Court, South Kensington, Hyde Park Corner, Picadilly Circus, Covent Garden și King’s Cross.

Program de funcționare și frecvență. Metroul circulă între orele 5:00 – 00:00, dar vinerea și sâmbăta circulă toată noaptea. Orele se pot schimba, așa că cel mai bine folosește planificatorul de călătorii tfl.

Timpi de transport. În funcție de stația la care vrei să ajungi și câte schimburi de linii trebuie să faci, timpii de transport spre Londra variază: 35 minute până la Earl’s Court, 46 minute până la Piccadilly Circus, 54 minute până la King’s Cross, 45 minute până la Victoria (cu o schimbare pe District Line) sau 65 minute până la Liverpool Street (cu o schimbare pe Central Line).

Cost. Un bilet cu Oyster card (sau cu cardul tău contactless) între zonele 1-6 (zona 1 fiind centrul orașului, iar în zona 6 e aeroportul) costă 5.10£ în orele de vârf și 3.10£ în afara lor, am menționat la începutul articolului intervalele de ore de vârf. Dacă în schimb alegi să plătești biletul cash, o călătorie costă 6£.

Transfer aeroport Heathrow cu trenul

Heathrow Express

Heathrow Express este un serviciu de trenuri premium și cel mai rapid mijloc de transport între aeroportul Heathrow și Londra. Circulă la fiecare 15 minute și face 15 minute între aeroport și gara Paddington. Totuși, dacă nu ai hotelul în acea zonă (Paddington, Marble Arch), nu te ajută foarte mult, căci tot la metrou va trebui să recurgi.

Traseu. Ajunge la gara Paddington, care se află în nord-vestul Londrei centrale, la nord de Hyde Park și la 1 km de Oxford Street.

Program de funcționare și frecvență. Heathrow Express funcționează între 5:00 – 00:00 și circulă la fiecare 15 minute.

Timpi de transport. Face 15 minute între aeroport și gara Paddington.

Cost. Un bilet costă 25£ în orele de vârf și 22£ în afara acestora. Un bilet dus-întors este 37£ și ai 30 de zile după prima călătorie să o folosești pe cea de întoarcere. Cumpără biletele online aici. Poți folosi și Oyster sau cardul contactless pentru aceleași sume.

TFL Rail Heathrow

TFL Rail Heathrow merge pe aceeași rută ca Express, până la Paddington, dar este mai lent și mai ieftin. Face 30 de minute în loc de 15 și este adresat mai degrabă celor care lucrează la aeroport.

Traseu. Trenul circulă între aeroportul Heathrow și gara Paddington, dar pe drum are mai multe stații: Hayes, Southall, Hanwell, WestEaling, Ealing Broadway.

Program de funcționare și frecvență. TFL Rail funcționează între 5:00 – 00:00 și circulă la fiecare 30 de minute.

Timpi de transport. Face 30 de minute între aeroportul Heathrow și gara Paddington.

Cost. Un bilet costă 10.80£ în orele de vârf și 10.10£ în afara acestora. Sistemul de plăți este integrat cu Oyster card și cardurile contactless, așa că ai aceste opțiuni pentru a plăti.

Transfer aeroport Heathrow cu autobuzul

Există autobuze National Express care fac legătura între aeroportul Heathrow și Victoria Station, iar biletul este un pic peste costul metroului.

Programul autobuzelor nu e optimizat pentru transferul la aeroport, așa că s-ar putea să vină 4-5 autobuze unul după altul și apoi timp de o oră niciunul. Aceasta deoarece nu e un serviciu dedicat aeroportului, ci Heathrow este ultima stație pe care autobuzele o fac înainte de Londra, după ce și-au început traseul cu ore bune înainte, într-un oraș din provincie.

Traseu. Ajunge la Victoria Station.

Program de funcționare și frecvență. Autobuzele circulă non stop, cu o medie de 1 pe oră pe timpul nopții și 4-5 pe oră ziua.

Timpi de transport. Timpul oficial între aeroport și Victoria Station este de 45 de minute, dar în funcție de trafic se poate prelungi.

Cost. Un bilet costă 5-10£. Biletul de 5£ este fix, cumperi un loc într-un autobuz la o anumită oră, în timp ce biletul flexibil de 10£ poate fi modificat. Poți cumpăra biletele online.

Transfer aeroport Londra – cum ajungi în oraș din principalele aeroporturi

Am notat o mulțime de informații practice despre opțiunile de transfer pentru aeroporturile din Londra. Dacă totuși mai ai nedumeriri, scrie-mi în comentarii, ar fi util să completez articolul. Îți doresc o vacanță minunată la Londra, e un oraș deosebit cu tot felul de experiențe!

Big Ben, Londra

Transfer aeroport Londra – cum ajungi în oraș din principalele aeroporturi


Citește și:

«

»

2 COMMENTS

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro