Search here...
TOP
Inspirație

Cât am economisit cu Wizz Discount Club în ultimii 3 ani

Wizz Air - Wizz Discount Club

Cât am economisit cu Wizz Discount Club în ultimii 3 ani

Întotdeauna le recomand prietenilor, când e vorba de un zbor cu Wizz, să își achiziționeze și Wizz Discount Club. Ei mereu îmi spun:

– Dar nu călătoresc atât de des, nu am nevoie.

– Știu, dar economisești bani chiar de la primul zbor în felul acesta, nici nu e nevoie să mai cumperi alte zboruri! le răspund imediat.

Știu că sună a reclamă, dar te asigur că nu e un post sponsorizat, chiar așa le spun tuturor, căci e adevărat.

Știu că Wizz nu are cele mai bune condiții pentru un zbor confortabil, scaunele nu sunt rabatabile și spațiul la picioare nu e foarte generos. Au avut la un moment dat o politică în ce privește locurile din avion de te așezau la întâmplare dacă nu cumpărai locuri, și trebuia să negociezi cu cei de lângă tine ca să schimbe locul (ultima dată când am zburat cu ei la Madrid ne-au așezat împreună totuși). Politica de bagaje de mână Wizz Air nu e cea mai prietenoasă. Am auzit și de overbooking, noi nu am pățit până acum, dar mi se pare un coșmar.

Cu toate acestea, sunt mare fană Wizz pentru costurile lor foarte mici, de multe ori cele mai mici de pe piață. Iar cu Wizz Discount Club sunt și mai mici!

Este un abonament care costă 40 pe an în varianta standard (beneficii pentru membru + 1 însoțitor) sau 80 pe an în varianta de grup (membru + 5 însoțitori). Timp de 1 an îți garantează costuri mai mici la zboruri și bagaje de cală pentru tine și însoțitori, plus oferte speciale: de obicei când lansează discounturi, în prima zi sunt disponibile doar pentru membrii Wizz Discount Club, apoi a doua zi pentru toată lumea. Mai multe detalii pe pagina lor.

Îl poți cumpăra în momentul în care cumperi un zbor, îl adaugi la comandă și se aplică automat discounturile. La ce mă refeream când spuneam că economisești de la primul zbor? Păi să facem o simulare.

Zbor București – Catania dus-întors 5-8 aprilie (fără locuri sau bagaj mai mare) pentru 2 persoane 496 lei

Wizz Air - Wizz Discount Club

Același zbor cu discount-ul de la Wizz Discount Club este 316 lei pentru ambele persoane (reducere 180 de lei), plus taxa de membru (199 de lei) este 515 lei în total.

Wizz Air - Wizz Discount Club

Hai că m-am contrazis 😂. Până anul trecut, taxa de membru standard era 139 de lei, în felul acesta chiar te costau mai puțin biletele (cu discount) plus taxa decât biletele la preț întreg. Acum taxa a devenit 199 lei, și văd că sunt 19 lei în plus față de costul întreg al biletelor. În orice caz, eu cred că merită acești 19 lei, dacă vei mai cumpăra zboruri cu Wizz pe parcursul anului vei beneficia de discount la ele.

Cât am economisit cu Wizz Discount Club în ultimii 3 ani

Voiam demult să scriu acest articol, așa că am ținut evidența zborurilor și reducerilor pe care le-am primit la fiecare, și între timp s-au făcut 3 ani 😀. Am luat mereu pachetul standard pentru două persoane, care atunci era 139 ron, și de fiecare dată am achiziționat două zboruri.

În 2017 am avut următoarele zboruri cu Wizz. În total în 2017 am economisit 410 ron și dacă scad taxa de 139 ron pentru Wizz Discount Club rămân 271 ron economisiți pentru 5 zboruri, două persoane.

 • Malaga-București (doar întors, la dus am zburat cu Blue Air) costa 48€ și am plătit 34€ pentru două persoane, am economisit 14€ (cam 63 ron)
 • Barcelona dus-întors 37€ economisiți (167 ron)
 • Milano 40€ economisiți (180 ron)

În 2018 am avut zborurile următoare. În total am economisit 379 ron, minus taxa de 139 înseamnă 240 ron economisiți.

 • Bologna 33€ economisiți (144 ron)
 • Roma 28€ economisiți (130 ron)
 • București – Bruxelles (doar dus, o persoană) 6€ economisiți (30 ron)
 • Bruxelles – București (două persoane) 16€ economisiți (75 ron)

În 2019 am zburat cu Wizz în destinațiile de mai jos. În total am economisit 540 ron, minus taxa de 139 înseamnă 401 ron economisiți pe 6 zboruri.

 • București – Zaragoza (doar dus) 15€ economisiți (73 ron)
 • Barcelona – București (doar dus) 16€ economisiți (76 ron)
 • București – Bologna (doar dus) 20€ economisiți (95 ron)
 • Pisa – București (doar dus) 20€ economisiți (95 ron)
 • Madrid dus-întors 42€ economisiți (200 ron)

Deci în 3 ani am economisit 912 ron, cam 190, cu Wizz Discount Club, eu zic că nu e rău deloc, cu banii aceștia probabil ne-am cumpărat alte zboruri 🙂. E o sumă pe care am fi plătit-o dacă ne-am fi încăpățânat să nu aderăm la clubul lor.

În concluzie, contează desigur cât de des zbori, dar chiar și la câteva zboruri pe an tot economisești ceva. Eu cred că merită și noi ne vom face în continuare. Menționez din nou că nu e un articol sponsorizat, am vrut doar să îți prezint cifrele mele de călător calculat, ca să decizi singur dacă e ceva util pentru tine.

Tu folosești Wizz Discount Club? Ai ținut cont cât ai economisit?


Citește și:

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro