Search here...
TOP
Sicilia

San Vito Lo Capo: descoperă cea mai frumoasă plajă din Sicilia

San Vito Lo Capo a început să devină tare popular. Micul orășel din Sicilia a cucerit internetul cu plaja sa incredibilă! Nisipul fin, apa de un turcoaz superb și muntele în fundal alcătuiesc împreună un peisaj deosebit, care te atrage fără să vrei.

Am fost și noi în San Vito Lo Capo anul acesta, a fost vacanța noastră la mare, la final de septembrie. Am stat aici 3 zile dintr-o săptămână plină în Sicilia. Am scris aici despre itinerarul nostru și cum ne-am organizat vacanța: Cum să îți organizezi vacanța în Sicilia: sfaturi utile și itinerar.

Ne-a plăcut la nebunie și ni s-a părut locul ideal pentru o vacanță în familie. Plaja e minunată (deși nu extrem de curată), se întinde pe 3 km, intrarea în apă e lină și se adâncește abia departe, mâncarea e ieftină și bună. Spre deosebire de restul Siciliei, aici ni s-a părut o zonă foarte sigură, fără oameni dubioși, și ceva mai curată, fără munți de gunoaie. Recunosc că deja ne căutăm bilete să mergem și la anul!

Îți povestesc mai departe cum să îți organizezi și tu vacanța în San Vito Lo Capo, când e cel mai bine să mergi aici, cum ajungi, care sunt costurile, ce mai poți vedea în împrejurimi.

San Vito Lo Capo, Sicilia
Apă cristalină în San Vito Lo Capo
San Vito Lo Capo, Sicilia
San Vito Lo Capo, Sicilia

Când e cel mai bine să mergi în San Vito lo Capo?

Acum când scriu articolul, într-o dimineață de început de decembrie, în San Vito Lo Capo sunt 19°C.

Noi am fost în ultima săptămână din septembrie și am prins vreme de plajă. Erau 24-25°C de dimineața până seara, iar soarele la prânz ardea foarte rău, era clar nevoie de umbrelă, nu mai zic de spf. Apa era caldă, plăcută.

Am nimerit într-o săptămână cam capricioasă și ușor ploioasă în restul insulei, dar aici era cald, chiar dacă într-o zi a fost vânt puternic, și în alta un vânt moderat, care a adus cu sine valuri mari.

Cu o săptămână înainte, totuși, fusese aproape caniculă, peste 30°C zilnic. Și am văzut la Mihai Jurcă pe Instagram că a fost în San Vito la sfârșit de octombrie și vremea era încă bună, 27°C, oamenii erau la plajă și făceau baie în mare!

Găsești aici mai multe detalii despre vremea în San Vito Lo Capo în fiecare lună. Iulie și august sunt cele mai călduroase, dar și cele mai aglomerate, nu recomand. În iunie și septembrie sunt maxime de 27 de grade, sunt opțiuni excelente din punctul meu de vedere, dar cred că în septembrie apa e mai caldă, deci aș alege septembrie.

În mai sunt maxim 23 de grade. În octombrie la fel, maxim 23 de grade, dar octombrie și noiembrie sunt luni mai ploioase, deci e cam riscant, mergi la noroc.

plaja din San Vito Lo Capo
Plaja din San Vito Lo Capo la final de septembrie
sicilia plaja
Plaja din San Vito Lo Capo pe vreme cam urâtă, cu valuri mari
sicilia
Am prins un vânt puternic în prima zi

De câte zile am nevoie pentru a vizita San Vito lo Capo?

Oricâte îți dorești! E o vacanță la mare, nu trebuie decât să te relaxezi la plajă și să mănânci mâncare foaaarte bună. Noi am petrecut 7 zile în Sicilia, timp în care ne-am plimbat aproape peste tot pe insulă, și am stat în San Vito Lo Capo 2 zile și jumătate.

Dar planul pentru anul viitor este să stăm o săptămână aici, cu câteva excursii de o zi ca să vizităm împrejurimile. Revin mai jos cu detalii despre ce poți vedea în jur, ce excursii poți face.

Cum ajungi în San Vito lo Capo

San Vito Lo Capo este la 110 km de Palermo, și la doar 87 km de aeroportul din Palermo. Ryanair are zboruri directe din București spre Palermo.

De la aeroport poți să închiriezi o mașină, e ideal să ai o mașină dacă vrei să explorezi în voie regiunea. Dar dacă vrei să mergi doar în San Vito Lo Capo și să lași mașina în parcare 7 zile, sau să mergi doar 1-2-3 zile cu ea, eu zic că nu prea merită să închiriezi una.

Mai ales pentru că au crescut costurile. Pe noi ne-a costat mașina închiriată 500€ pentru 7 zile, totalul pentru închiriere, benzină, taxe autostradă. Am scris mai multe despre costurile cu mașina aici: Cum închiriezi o mașină în Sicilia simplu și rapid. Deci ar fi o economie considerabilă.

Există transferuri directe între aeroportul Falcone-Borsellino (aeroportul de lângă Palermo) și San Vito Lo Capo:

 • Autoservizi Russo are autobuze zilnice și costă 10€ de persoană. Călătoria durează 1:45h, iar acum când caut, iarna, e un singur autobuz pe zi. Dar în sezon ei spun că sunt mai multe.
  • Această companie are transporturi și între Palermo și San Vito Lo Capo, dar și până în Castellammare del Golfo.
 • San Vito Lo Capo Shuttle e un serviciu de navetă de la aeroportul din Palermo direct până la cazarea ta din San Vito Lo Capo. Costă 25 de persoană și sunt microbuze din oră în oră între 8:30-20:30.
 • Terravision par să aibă și ei transfer de la aeroport în San Vito la 30€ de persoană. Nu găsesc acum iarna curse, dar probabil în sezon sunt, aruncă o privire și aici.
 • Transfer privat de la aeroport în San Vito Lo Capo, sau orice altă destinație din vestul Siciliei. Costă 140 transferul cu un Mercedes E-Class de 5 locuri, sau 180 transferul cu un Renault Trafic Minivan de 8 locuri. Au numai mașini noi, confortabile și spațioase.

Există și transferuri indirecte, am verificat pe Rome2Rio.com, o platformă care îți găsește variante pentru a ajunge din punctul A în punctul B. Poți lua un autobuz de la aeroport până în Trapani (cu compania Segesta, costă 9.60€), sau trenul din aeroport (gara este în aeroport, la nivelul -1) până în Trapani. Și apoi un autobuz din Trapani în San Vito Lo Capo (detalii pe aziendasicilianatrasporti.it, linia extraurbană 743).

San Vito Lo Capo
Mara in Sicilia
<3
San Vito Lo Capo, Sicilia

Cazare în San Vito lo Capo

Noi am stat la Residence Marinella cu 85€ pe noapte. E o opțiune decentă de buget, ca amplasare e ideală, aproape de plajă, dar avea nevoie de renovări, nu am mai merge aici a doua oară.

Știu că sunt atât de multe opțiuni de cazare, și poate sute de recenzii de citit. Așa că am făcut eu temele pentru tine, căci eu ador să fac cercetarea asta amănunțită înainte de o călătorie. 😉 Am făcut o selecție atentă de cazări în San Vito Lo Capo cu recenzii extrem de bune și le-a împărțit pe categorii de buget.

Buget mic

RECOMANDAREA MEA #1

La Nicchia Smart
RATING: 9.3 / 70+ recenzii
✔️Mic-dejun foarte bun inclus
✔️Aproape de plajă, supermarket-uri și Via Savoia

RECOMANDAREA MEA #2

Ca Sà Bellò San Vito Lo Capo
RATING: 9.6 / 10+ recenzii
✔️Anulare gratuită
✔️Localizare optimă, foarte aproape de plajă

Alte opțiuni bune în buget mic: Rivazzurra Beach Rooms, El Jazira Home.

Buget mediu

RECOMANDAREA MEA #1

Artemide Hotel
RATING: 9.0 / 540+ recenzii
✔️Mic-dejun bun inclus
✔️Terasă cu jacuzzi și priveliște superbă
✔️Design modern, minimalist

RECOMANDAREA MEA #2

Hermes Hotel
RATING: 9.1 / 350+ recenzii
✔️Mic-dejun superb inclus
✔️Parcare privată gratuită

Alte opțiuni foarte bune la buget mediu: Acquarò Suite Apartments, Hotel Arte Mare, Le Maree Comfort Rooms.

Lux/Boutique

RECOMANDAREA MEA #1

⭐⭐⭐⭐
RIAD Comfort Rooms
RATING: 9.8 / 140+ recenzii
✔️Mic-dejun superb inclus
✔️Design cu aspect de riad marocan
✔️Localizare excelentă, la 2 min de plajă
✔️Parcare publică, 10€ pe zi

Pentru o familie mai mare sau chiar două familii, mi se pare excelent A pochi passi dal mare. E un apartament frumos de 90 m² cu două dormitoare, chiar lângă locul de joacă din San Vito.

Transport – cum te deplasezi

În San Vito Lo Capo propriu-zis nu ai nevoie de transport, e un orășel micuț pe care îți e și drag să îl iei la pas. E lat cam de 1km și lung de vreo 700m. Erau trotinete electrice peste tot, sunt numai bune de folosit pentru cumpărături la supermarket.

🅿️Dacă vii cu mașina, sunt două parcări publice gratuite, aici (de aici există un shuttle gratuit până în oraș, pe Via la Goulette) și aici. Sunt și parcări cu plată (cu dungi albastre) mai centrale, cu plata pe oră, în special pe lângă supermarket-uri. Noi am parcat aici, de exemplu, cu 1€/h, pentru a ne plimba un pic până se făcea ora de check-in la cazare.

Menționez că zona centrală a orașului este zonă ZTL (Zona Traffico Limitato), unde nu ai voie să intri. De fapt ai voie să intri în zona ZTL până la cazare pentru a lăsa bagajele, dar nu e permis să parchezi mașina aici, trebuie să o muți într-o parcare.

🚌 Dacă nu ești cu mașina, reține că linia extraurbană 743 circulă între Trapani și San Vito, verifică pe site-ul astsicilia.it programul autobuzelor. Iar în secțiunea Tariffe vei veda că poți cumpăra bilete direct de la șofer, plătind cash sau cu cardul, dar au și o aplicație prin care le poți cumpăra online.

Ce vizităm în San Vito lo Capo

Ai multe de vizitat! Multe cafenele, restaurante, și nu în ultimul rând gelaterii! 😄 Strada principală este Via Savoia, de-a lungul ei găsești multe restaurante, magazine de suveniruri și jucării pentru plajă, și e plină de viață noaptea.

Nu prea ai ceva anume de vizitat în micul orășel, e o stațiune de mare, înțesată de hoteluri, airbnbs și restaurante. Dar e perfect așa, nu trebuie să faci nimic aici, decât să te relaxezi și să mănânci bine!

🏛️Dacă vrei totuși, poți vizita Santuario di San Vito, dedicată Sfântului Vito. Este o biserică impunătoare cu o istorie îndelungată, construită inițial în secolul 15 și apoi reconstruită în secolul 19. În jurul său a fost construită o fortăreață pentru a proteja credincioșii de raidurile dese ale piraților. Are și un mic muzeu alături.

Mai poți face o plimbare până la Faro di Capo San Vito, farul ce se înalță în cel mai nord-vestic punct al insulei încă din 1859. Acesta este de ajutor și în ziua de azi. Cu lumina roșie avertizează navele cu privire la bancul stâncos care se extinde dinspre coastă câteva mile spre nord. Farul nu se vizitează din câte înțeleg, dar o plimbare până aici e binevenită.

San Vito Lo Capo
San Vito Lo Capo
San Vito Lo Capo, Sicilia
Străduțe în San Vito Lo Capo
Mara, Diana în Sicilia
sicilia

Unde mâncăm

🍕În ce privește mâncarea, pot să îți recomand două restaurante care ne-au încântat maxim: dal Cozzaro, un restaurant mare, cu mâncare extrem de bună, care vine foarte repede la masă, și Trattoria da Mariella, un mic restaurant, afacere de familie, unde toți din familie dau o mână de ajutor. Mâncarea e tare bună și aici, și Mara chiar s-a împrietenit cu fetița proprietarilor.

Cei de la cazare ne-au recomandat următoarele restaurante pe Via Savoia (strada principală): Trattoria da Marinella, La Battigia, Cinquantapassi, Trionfo di gola, Syrah ristorantino, L’amuri.

🍦Ca gelaterie îți recomand cu mâna pe inimă Belli Freschi, sunt delicioase toate aromele și proprietarul foarte haios. Am mai luat gelato și din altă parte, o mare dezamăgire, după aceea am revenit la Belli Freschi de fiecare dată.

Trebuie să încerci gelato de fistic, fisticul e un produs local popular în Sicilia, preparat în multe feluri, inclusiv înghețată. Un alt preparat tradițional sicilian este brioche con gelato, un fel de chiflă dulce în care se pune înghețată, și deasupra frișcă. Nu e genul meu de desert, nu l-am încercat, dar lumea e entuziasmată de acest produs.😋

Un alt desert tradițional este Caldo Freddo (cald rece), un desert cu înghețată născut chiar în San Vito. Este format di pandișpan, înghețată, frișcă și ciocolată caldă deasupra, un mix de arome calde și reci.

San Vito Lo Capo - Trattoria da Mariella
Cină la Trattoria da Mariella
mancare în sicilia
Busiate (pastele specifice din Sicilia) cu pesto alla trapanese, un pesto special din zona Trapani. Delicioase!! La Trattoria da Mariella
San Vito Lo Capo - dal Cozzaro
Cină la dal Cozzaro
mâncare în Sicilia
Tagliatelle demențiale la dal Cozzaro
mâncare în Sicilia
mâncare în Sicilia
Inele de calamar foarte proaspete la dal Cozzaro
mâncare în Sicilia - gelato

Costuri pentru o săptămână

Noi am stat aici 2.5 zile, dar sumarizez un pic cheltuielile noastre.

 • Zboruri cu Ryanair aproximativ 100 de persoană. Am zburat în Catania, dar și spre Palermo erau aproximativ aceleași costuri.
 • Cazare 85 pe noapte (la final de septembrie) la Residence Marinella. E o opțiune decentă low cost, dar avea nevoie de renovări, nu am mai merge aici a doua oară.
 • Cu micul dejun ne-am organizat la cazare, am cumpărat diverse de la supermarket.
 • La prânz luam pizza (5-7-10, în funcție de pizza; Mara prefera pizza bianca, doar cu mozarella, care era 5€) sau câte un arancino (3 bucata, e o bilă de orez cu diverse umpluturi, prăjită; e foarte sățios un arancino și ideal pentru un prânz rapid și economic).
 • La cină am ieșit la restaurant. Prețurile nu sunt foarte mari, un fel principal e în jur de 10, o garnitură 5. Un fel cu pește sau fructe de mare spre 20. Un desert 5-6. Verifică meniul de la da Cozzaro ca să îți faci o idee. Sau meniul de la Cinquantapassi, un alt restaurant apreciat.
 • O cafea de la un bar de pe plajă e 2.5€, noi ne-am luat zilnic de la Hotel Egitarso. Gustări pentru plajă am luat de la brutăria Panificio Plaia, unde lăsam 4-5€ pentru 2-3 produse (o focaccia simplă 1€, ne mai luam sandvisuri cu panelle – un preparat din năut -, ceva dulce).
 • Gelato nu țin minte exact cât costă, aproximativ 2€ cea mică și 3€ cea medie.
 • Un cannolo 3-3.50€
 • Două șezlonguri și o umbrelă costau în septembrie 10€ pe zi, posibil în sezon să fie 20€ pe zi, așa am mai citit în recenzii. Noi am stat pe prosop pe nisip, nu am avut nevoie de șezlonguri.

La un calcul rapid, o vacanță de 7 zile/6 nopți în San Vito Lo Capo costă 1660 pentru două persoane: 200€ zborul, 600€ cazarea, 100€ supermarket, 600€ pentru mese (cam 50€ de persoană pe zi, dar poți economisi aici), 120€ șezlongurile la plajă pentru 6 zile, transportul la și de la aeroport 40€ (10€ de persoană o călătorie dus cu Autoservizi Russo).

La care se adaugă costuri pentru excursii. Căci merită să vezi împrejurimile!

Sau costul pentru o mașină închiriată. Pe noi ne-a costat 350€ închirierea, și în total costul s-a ridicat la 500€, cu benzină, parcări și taxe de autostradă. Dar caut acum pe DiscoverCars și văd că o mașină pentru o săptămână în septembrie e 189€, plus asigurare full 58€.

Am povestit în articolul Cum să îți organizezi vacanța în Sicilia: sfaturi utile și itinerar despre bugetul nostru. Vacanța asta ne-a costat 2114€ pentru 7 zile, 2 adulți și un copil de 3 ani, 7 nopți de cazare. Cu mașină închiriată, dat înconjurul insulei și 4 orașe diferite pentru cazare.

cafea pe plajă în Sicilia, San Vito Lo Capo
San Vito Lo Capo, Sicilia
Ne bălăcim la sfârșit de septembrie!

5 Excursii din San Vito lo Capo

Dacă în oraș nu ai prea multe de vizitat, în împrejurimi sunt multe locuri interesante. Mai jos îți povestesc despre 5 excursii pe care le poți face din San Vito Lo Capo.

Dacă nu vrei bătăi de cap cu închiriatul unei mașini sau cu transportul în comun, ai o listă de excursii (inclusiv preț și recenzii) aici pe GetYourGuide. Folosesc mereu GetYourGuide când vreau să descopăr lucruri inedite de făcut în vacanță. Platforma e foarte ușor de folosit, rezervările le ai pe telefon, le poți anula gratuit și ai Suport 24/7. Și, cel mai important, are recenzii pentru fiecare excursie, deci știi de acasă care sunt cele mai bune opțiuni.

Îți povestesc pentru fiecare loc cum poți ajunge cu transportul în comun și ce opțiuni (bine cercetate) de excursii organizate există.

1. Erice

Erice e un splendid orășel în vârf de deal, cu cea mai frumoasă priveliște din toată Sicilia, cel puțin noi așa am simțit. Trebuie neapărat să îl incluzi în itinerarul tău sicilian! Am scris mai multe despre Erice și am pus multe poze în articolul 21 obiective de vizitat în Sicilia pentru o călătorie de poveste.

🅿️Dacă vii cu mașina, sunt multe parcări pe lângă micul oraș. Încearcă aici, aici sau aici. Noi am găsit un loc pe Viale Conte Pepoli, de-a lungul întregii străzi sunt locuri marcate cu dungi albastre (cu plată), și am plătit aproximativ 2€ pe oră prin aplicația EasyPark.

🚡Poți urca în Erice și cu telecabina din Trapani, stația în Trapani este aici, caută Funivia Erice. O călătorie dus-întors cu telecabina costă 11€, vezi detalii despre programul de funcționare aici.

2. Insula Favignana

Insula Favignana e superbă, are niște plaje incredibile și poate cele mai cristaline ape din Sicilia! Deși anul acesta nu am reușit să ajungem, căci nu voiam să o înghesuim printre alte activități, am rămas cu gândul la Favignana. Și pentru că este atât de aproape de San Vito Lo Capo, trebuie neapărat să mergi și îi dedici o zi întreagă.

Insula Favignana face parte din micul arhipelag al insulelor Egadi, dintre care cele 3 principale sunt Favignana, Levanzo și Marettimo, aflat în larg la 20 km de orașul Trapani, în vestul Siciliei.

Am scris pe larg despre cum poți ajunge pe insulă și ce poți vedea aici în articolul 21 obiective de vizitat în Sicilia pentru o călătorie de poveste.

Pe scurt, trebuie să mergi cu feribotul LibertyLines din Trapani. Cursa până pe Favignana durează 30-40 minute și costă 15-17 de persoană dus. Iar pe insulă închiriezi o bicicletă ca să te plimbi pe la plajele superbe.

Sau încerci o excursie organizată din Trapani:

3. Riserva dello Zingaro

La Riserva Naturale dello Zingaro e o rezervație superbă, un traseu de 7 km de coastă ce te poartă pe la 6 plaje sălbatice, una mai frumoasă decât alta! Rezervația este deschisă între 7:00 – 19:30 și intrarea costă 5€ de persoană.

Poți intra în Riserva dello Zingaro prin sud, un pic mai sus de Scopello (intrarea aici), dar și prin nord, dinspre San Vito Lo Capo (intrarea este aici).

Depinde de tine în cât timp faci traseul, în funcție de pasul propriu, opririle pentru poze sau pentru plajă și baie. Nu îți trebuie echipament special, doar haine comode și încălțări sport (nu ai voie să intri în șlapi). Și dacă vrei să intri în apă ai nevoie de încălțări pentru apă, căci plajele sunt pietroase.

Dacă nu vrei să iei la pas traseul, e o idee excelentă să faci aici o plimbare cu barca. Excursia San Vito Lo Capo: escursione in barca Riserva dello Zingaro e foarte apreciată și te poartă în locuri unice.

 • RATING: 5 / 5 – cu 6 recenzii de 5 stele | ⌛DURATA TURULUI: 4 ore
 • Include o plimbare cu barca în minunata Riserva dello Zingaro, până la Faraglioni di Scopello, cu gustări tradiționale și 3 opriri pentru înot în apele splendide din această zonă
 

4. Plimbare cu barca până la Castellammare del Golfo

Am găsit o croazieră de o zi foarte tare: San Vito Lo Capo: Full-Day Boat Trip. Descoperă frumusețea naturală, sălbatică din jurul San Vito Lo Capo, cu opriri pentru înot în marea albastră limpede. Ai ocazia să vezi cele mai frumoase plaje din Riserva dello Zingaro, Peștera îndrăgostiților, dar și să vizitezi fermecătorul orășel Castellammare del Golfo.

 • RATING: 4.8 / 5 – cu 15+ recenzii pozitive | ⌛DURATA TURULUI: 8 ore
 • Include vizitarea orășelului Castellammare del Golfo, opriri pentru înot sau snorkel la diverse plaje sau peșteri.
 

5. Salinele din Trapani

Salinele din Trapani și Paceco oferă un peisaj tare frumos, iar rezervația naturală din care fac parte este gestionată de WWF, oferind adăpost pentru multe păsări migratoare. Rezervația este aici pe hartă.

Poți spune că atmosfera este “exotică”, cu mori de vânt și păsări flamingo, și este cu adevărat magică la apusul soarelui, când culorile cerului se reflectă în apele din saline. Mai sunt și Salinele Marsala (aici pe hartă), la fel, cu peisaje spectaculoase.

Excursia Trapani: 2-Hour Salt Flats Tour are recenzii extrem de bune, poți ajunge în Trapani cu autobuzul 743.

 • RATING: 4.9 / 5 – cu 150+ recenzii pozitive | ⌛DURATA TURULUI: 3 ore
 • Include vizitarea salinelor Maria Stella, intrarea la muzeul de sare, degustare. Aici poți observa flamingo și alte păsări
 

San Vito Lo Capo: descoperă cea mai frumoasă plajă din Sicilia

Nu-i așa că San Vito Lo Capo e un loc deosebit? Dincolo de oraș și plaja sa superbă, nouă ne place că ai ce vedea în împrejurimi, nu trebuie să stai locului 7 zile la plajă. Adică noi așa preferăm, să combinăm relaxarea la mare cu ceva plimbări, orășele în vârf de munte, priveliști, locuri interesante.

Sper că te-am convins și îți faci deja bagajele pentru Sicilia! Ci vediamo!

Citește și:

San Vito Lo Capo, Sicilia
Marea e superbă în San Vito Lo Capo
San Vito Lo Capo
sicilia
TAGS:

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro