Search here...
TOP
Sicilia

10 excursii de o zi din Palermo – de la plaje idilie la sătuce ascunse

Îți povestesc astăzi despre 10 excursii de o zi din Palermo și ce opțiuni de transport ai pentru fiecare loc.

E o idee bună să îți stabilești baza în Palermo și să pleci de aici prin zonă să explorezi. Sunt foarte multe locuri în apropiere, unde poți ajunge atât cu mașina închiriată, cât și cu transportul în comun sau, pentru mai mult confort, cu o excursie organizată.

Ai o listă de excursii (inclusiv preț și recenzii) aici pe GetYourGuide. Folosim mereu GetYourGuide când vrem să descoperim lucruri inedite de făcut în vacanță. Platforma e foarte ușor de utilizat, rezervările le ai pe telefon, le poți anula gratuit și ai Suport 24/7. Și, cel mai important, are recenzii pentru fiecare excursie, deci știi de acasă care sunt cele mai bune opțiuni.

În locurile apropiate de Palermo poți ajunge cu autobuzele urbane. Am povestit și în articolul 13 obiective de vizitat în Palermo: bucură-te de autenticitatea siciliană despre transportul în comun în Palermo, dar îți reamintesc că poți cumpăra bilete de autobuz prin aplicația PalerMobilita (Google Play sau App Store). Iar pe site-ul amat.pa poți vedea orarul autobuzelor.


Unde să te cazezi în Palermo? Te sfătuiesc să te cazezi în zona Politeama – Libertà, de-a lungul Via della Libertà, până în Piazza Castelnuovo. Este centrul mai nou, mai afluent al orașului, o zonă curată și sigură, la distanță de mers pe jos de centrul istoric, unde sunt majoritatea obiectivelor.

Iar alegerea mea numărul 1 este Mama Tita Rooms and Breakfast, are sute de recenzii pozitive, atenția la detalii este la superlativ, și localizarea este optimă.

RECOMANDAREA MEA #1

Mama Tita Rooms and Breakfast
RATING: 9.6 / 450+ recenzii
✔️Mic-dejun superb inclus
✔️ Parcare în garaj, 20€ pe zi

Alte opțiuni excelente pentru un budget mediu sunt Tetide Home, Casa 3D’Oro Palermo sau Family Affair Palermo. Iar pentru un buget Boutique/Lux recomand Grand Hotel Et Des Palmes.

Am scris pe larg despre motivele pentru care recomand această zonă, mai multe recomandări de cazare, dar și despre experiența noastră în articolul 13 Obiective de Vizitat în Palermo: Bucură-te de Autenticitatea Siciliană.


1. Cefalù

Cefalù e splendid! Are una dintre cele mai frumoase plaje din Sicilia, o stâncă alături, priveliști cu totul spectaculoase, un centru frumos-frumos, pizza (la Ristorante Via Roma Vecchia) și gelato optime, printre cele mai bune pe care le-am mâncat pe insulă! Ah și o cannolerie despre care am înțeles că ar avea cel mai bun cannoli din Sicilia (Cannolí)!

🚆 Ajungi în Cefalù în 45 de minute cu trenul din Palermo. Ia biletul prin site-ul sau aplicația Trenitalia.com. Am scris mai multe despre oraș în articolul 21 obiective de vizitat în Sicilia pentru o călătorie de poveste.

Neapărat trebuie să urci pe Rocca di Cefalù pentru această priveliște!

21 obiective de vizitat în Sicilia - Rocca di Cefalu
excursii de o zi din palermo
Priveliște de pe Rocca di Cefalù
21 obiective de vizitat în Sicilia - Porta Pescara, Cefalu
excursii de o zi din palermo
Porta Pescara, Cefalù
Cefalu - excursii de o zi din palermo
10 excursii de o zi din Palermo – Cefalù
21 obiective de vizitat în Sicilia - Cefalu
excursii de o zi din palermo
10 excursii de o zi din Palermo – Cefalù

2. Monreale

Monreale e un orășel tare drăguț și elegant, cu o catedrală superbă, la doar 10km de capitala Siciliei. Și este printre cele mai populare excursii de o zi din Palermo.

🅿️Dacă mergi cu mașina, parchează aici, e o parcare publică, costă 1€ pe oră și ajungi repede la Catedrală de aici pe niște trepte, Scalinata pedonale di via torres.

Ai grijă să nu parchezi aici, sunt recenzii foarte proaste despre o schemă de-a lor, te păcălesc că e gratuită parcarea dacă iei prânzul la o anumită trattoria, care e foarte proastă, iar gratuitatea e condiționată și oamenii de acolo tare prost crescuți.

🚌 Poți ajunge în Monreale cu autobuzul 389P din Palermo, are stație lângă Palatul Normanzilor. Face 30 de minute până în Monreale, dar circulă o dată la 40 de minute.

Rezervă transportul dus-întors cu microbuzul de la Palermo la Monreale pentru doar 20€, ca să călătorești confortabil și să nu ai bătăi de cap cu transportul în comun sau parcarea.

Sau alege o excursie de jumătate de zi în care vizitezi Monreale și Cefalù.

3. La plajă în Mondello

Mondello are o plajă superbă, printre cele mai frumoase plaje din Sicilia! Nisip fin, apă limpede turcoaz și o clădire Art Nouveau pe mare, la doar 11 km de Palermo. Poți ajunge aici și cu autobuzul, fă traseul cu google maps din locul în care te afli. Autobuzul 806 are traseu direct spre Mondello din cartierul Politeama, stația Liberta’ – Croci.

4. Palazzina Cinese

Vizitează Palazzina Cinese, „palatul chinezesc”, pentru o altfel de experiență. Clădirea este o fostă reședință regală proiectată în 1799 în stilul Chinoiserie, și se vizitează gratuit. Se află în parcul La Favorita (aici pe google maps).

🚌 Poți ajunge aici cu o serie de autobuze, sau dacă mergi cu mașina este o mică parcare în față. Este la jumătatea drumului între Palermo și Mondello.

5. Belvedere di Monte Pellegrino

Urcă pe munte la Belvedere di Monte Pellegrino. E un traseu de 1.5h, iar începutul său (aici pe hartă) este la 4.3 km de centrul Palermo. Priveliștile sunt grozave pe tot traseul.

6. Punta Sant’Elia

Punta Sant’Elia e un sat pitoresc ce te îmbie cu farmecul său autentic și priveliștile către Marea Mediterană sau spre micul golf ce duce la Caletta Sant’Elia. Cu străduțe înguste și clădiri în nuanțe calde, aici vei găsi o atmosferă relaxantă, la doar 27 km de Palermo.

🚆 Poți ajunge aici cu trenul din Palermo: din gara Palermo Centrale până în orășelul Santa Flavia, apoi sunt 2 km de mers pe jos până în Punta Sant’Elia.

7. Borgo Parrini

Vizitează Parrini, un mic sat pitoresc la 50 km de Palermo (aici pe hartă), înspre Castellammare del Golfo. Este mic-micuț, dar tare colorat! Cu mașina faci în jur de 50 de minute până în Borgo Parrini, dar cu transportul în comun nu găsesc niște rute convenabile.

8. Vestul Siciliei: Erice, Segesta, salinele din Trapani

Vorbesc despre fiecare dintre aceste atracții detaliat în articolul 21 obiective de vizitat în Sicilia pentru o călătorie de poveste. Cel mai la îndemână este desigur să explorezi regiunea cu mașina. Cu transportul în comun poți ajunge în Erice (cu trenul până în Trapani, și apoi cu telecabina sus pe munte, până în Erice), dar la saline sau la Templul din Segesta nu se poate, sau cel puțin eu nu am găsit rute.

21 obiective de vizitat în Sicilia - Erice
10 excursii de o zi din Palermo – Erice
excursii de o zi din palermo
Priveliște din Erice

Excursia Segesta, Erice and Salt Pans Full-Day Excursion from Palermo cuprinde toate trei obiectivele, e o modalitate foarte confortabilă de a le vedea. Iar prețul de 70€ mi se pare bun pentru o excursie de o zi întreagă.

  • RATING: 4.2 / 5 – cu 700 recenzii pozitive | ⌛DURATA TURULUI: 8 ore
  • Include vizitarea orașului medieval Erice, explorarea sitului arheologic Segesta și vizitarea faimoaselor saline din Trapani

9. Sudul Siciliei: Scala dei Turchi și Valea Templelor

Cele mai importante obiective din sudul insulei sunt cu siguranță Scala dei Turchi și Valea Templelor, despre care am povestit aici: 21 obiective de vizitat în Sicilia pentru o călătorie de poveste. Sunt la 130 km de Palermo, cam 2 ore cu mașina. Noi, fiind cu Mara mititică, nu le-am vizitat, dar cel puțin Scala dei Turchi mereu am găsit-o impresionantă și mi-ar fi plăcut să o văd.

Scala dei Turchi, sau “scara/treptele turcilor”, este o stâncă formată din marne, o rocă sedimentară de culoare albă, sub formă de scară, de unde și numele său. Ultima parte a numelui se datorează atacurilor frecevnte ale piraților turci în epoca modernă timpurie.

Valea Templelor, de lângă orașul Agrigento, este cel mai mare parc arheologic din Europa și una dintre atracțiile principale ale Siciliei. E un exemplu extraordinar de artă și arhitectură ale grecilor antici, și include ruinele a șapte temple din secolul 5 î.en.

Excursia Palermo: Agrigento and the Valley of the Temples Day Tour, care include cele două atracții, e o alegere excelentă!

  • RATING: 4 / 5 – cu 300+ recenzii pozitive | ⌛DURATA TURULUI: 8 ore
  • Bucură-te de o călătorie confortabilă în mediul rural pitoresc până la Agrigento în această excursie de o zi întreagă din Plermo, cu opriri pentru a vedea ruinele templelor antice și Scala dei Turchi

Biletul pentru a vizita Valea Templelor costă 13, dar locurile sunt limitate, așa că mai bine cumpără biletul online. Nu este inclus în costul excursiei.

10. Estul Siciliei: Taormina și Muntele Etna

Să nu aud că zbori la Palermo și rămâi doar în această zonă a Siciliei! Nu și nu! Trebuie neapărat să vezi Taormina, este unul dintre cele mai frumoase și elegante orașe ale insulei. Chiar dacă ai baza în Palermo și nu vrei să faci un circuit cum am făcut noi, poți face o excursie de o zi în estul Siciliei.

Taormina, Sicilia
10 excursii de o zi din Palermo – Taormina
Taormina, Sicilia - excursii de o zi din palermo
10 excursii de o zi din Palermo – Taormina

Taormina, deși extrem de popular și aglomerat, este într-adevăr de văzut! Am scris mai multe despre oraș în articolul Taormina: ce să vizitezi, cazare, excursii de o zi. Poți ajunge aici cu trenul din Palermo în 5 ore (pentru 17-18€ dus), sau cu trenul rapid Intercity în 3:50 ore (pentru 31€ dus).

Dar dacă vrei să profiți la maxim de timpul tău și să faci o excursie de o zi eficientă, și dacă vrei să urci și pe muntele Etna, atunci excursia aceasta este pentru tine: Sicily: Etna Volcano & Taormina Tour.

  • RATING: 4.3 / 5 – cu 120+ recenzii pozitive | ⌛DURATA TURULUI: 12 ore
  • Excursia include transportul dus-întors între Palermo, Muntele Etna și Taormina, cu vizitarea Taorminei, a Craterelor Silvestri și a Teatrului Greco-Roman. Urcarea pe Etna este opțională și se plătește separat (telecabina și ghidul autorizat, nu poți urca mai sus de stația telecabinei fără un ghid).

Bonus: San Vito Lo Capo, cea mai frumoasă plajă din Sicilia

În San Vito Lo Capo merită să stai mai multe zile, să te bucuri de plaja splendidă și de mâncarea delicioasă. Deci nu l-aș include pe lista de excursii de o zi din Palermo, dar nu puteam să nu îl menționez, căci totuși e la 100 km de capitala Siciliei.

Am scris pe larg despre orășelul care a făcut furori cu plaja sa minunată, inclusiv cum poți ajune aici cu transportul în comun, în articolul San Vito Lo Capo: descoperă cea mai frumoasă plajă din Sicilia.

cafea pe plajă în Sicilia, San Vito Lo Capo - excursii de o zi din palermo

10 excursii de o zi din Palermo – de la plaje idilie la sătuce ascunse

Simt cum ți-am ridicat nivelul inspirației la maxim și deja planul tău pentru a vizita împrejurimile orașului Palermo prinde contur. Nu uita să îmi scrii impresiile tale în comentarii! ☺️

Citește mai multe articole despre Sicilia:

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro