Search here...
TOP
Bucureşti

43 locuri instagramabile în București pe care să le vezi în 2024

Cauți cele mai bune locuri din capitală pentru a face fotografii demne de Instagram? Nu mai căuta! În acest ghid îți voi arăta cele mai Instagramabile locuri din București care cu siguranță îi vor face invidioși pe urmăritorii tăi.

Am inclus nici mai mult nici mai puțin de 43 de locuri faimoase, clădiri cu renume, palate în stil franțuzesc, străduțe fermecătoare, atmosferă industrială, pereți aleatorii, localuri eye-candy, avem de toate în orașul ăsta!

REZERVĂ un tur ghidat pentru a vedea unele dintre aceste locuri!

 

Locuri instagramabile în București

43 locuri instagramabile în București – Cărturești Carusel

Locuri instagramabile în București

43 locuri instagramabile în București – Casa Oamenilor de Știință

Locuri instagramabile în București

43 locuri instagramabile în București – Ateneul Român

Locuri instagramabile în București

43 locuri instagramabile în București – Muzeul Național de Istorie

Locuri instagramabile în București

43 locuri instagramabile în București – Pasajul Victoria

Nu uita să îmi dai un follow pe Instagram dacă îți plac postările mele. Voi împărți geografic zonele din oraș, îți recomand să îți salvezi într-o colecție pe Instagram postările care îți plac, și pe hartă în google maps (voi lăsa link pentru fiecare) locurile pe care vrei să le vizitezi, așa îți va fi mai ușor să te organizezi.


Cazare în București

În caz că vii din afara orașului să ne vizitezi, am făcut o selecție de câteva hoteluri și apartamente superbe din centru, care au recenzii foarte bune.

BOUTIQUE: The Marmorosch Bucharest. Cu siguranță cel mai impresionant hotel din oraș, este și pe lista mea de locuri instagramabile din București!

BUGET MEDIU: The Mansion Boutique Hotel. Este un hotel artsy cu camere tematice și un mic dejun foarte bun inclus. Este foarte bine cota, iar localizarea sa este excelentă, destul de aproape de stația de metrou Unirii.

BUGET MEDIU: Vilacrosse Boutique Inn. Un hotel de 3 stele cu camere pline de culoare, care sigur îți vor lumina ziua! Are, de asemenea, un mic dejun superb inclus.

BUGET MEDIU: CHANTTAL Luxury – UNIVERSITY. Dacă preferi un apartament, aceasta este cea mai bună alegere! Ador designul cozy, scandinav, și face furori în recenzii.

BUGET MIC: DeGoya Studios Bucharest Old Town. Acest aparthotel oferă apartamente mici chiar în inima orașului vechi. Am mai găsit câteva apartamente foarte drăguțe și apreciate: Central Old Town Studio, Tonitza Studio, Come and sleep Studio Old City.


Locuri instagramabile în București – Centrul Vechi

1. Străduțele din Centrul Vechi

Străduțele pietruite din centrul vechi al Bucureștiului sunt fermecătoare! Înțesate cu restaurante și terase, e zona preferată a bucureștenilor pentru serile de vară.

2. Pasajul Macca Villacrosse

Pasajul Macca Villacrosse e un spațiu atât de intim și cozy! Acoperișul din sticlă gălbuie oferă o lumină caldă pe parcursul întregii zile. Pe cele două laturi ale pasajului sunt cafenele și baruri la tot pasul, și e un loc popular pentru a fuma narghilea.

3. Cărturești Carusel

Cărturești Carusel e probabil cea mai frumoasă librărie din oraș și cu siguranță printre cele mai cunoscute locuri instagramabile din București!

Superba clădire de secol 19 a fost reabilitată de un grup de arhitecți foarte talentați și a fost deschisă în 2015 drept librărie. Aduce un farmec contemporan atmosferei vechi din zonă, iar design-ul alb și scările în spirală sunt un paradis pentru Instagram!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irina (@irinahp)

4. Mănăstirea Stavropoleos – Locuri Instagramabile în București

Veți găsi o priveliște tare frumoasă la Mănăstirea Stavropoleos, chiar în inima centrului vechi! Biserica a fost construită în 1724 în stilul Brâncovenesc, un amestec între arhitectura bizantină, otomană, renașterea târzie și barocă.

Lângă biserică se află o grădină splendidă, mărginită de coloane cu arcade în acoladă, ce dau locului un aer oriental. Este un loc extrem de frumos și atât de liniștit în agitația din centrul orașului! Asigură-te că nu faci zgomot, pentru că aici locuiesc călugărițe.

5. Caru’ cu bere

Caru’ cu bere e un restaurant tradițional românesc amplasat întro superbă clădire neogotică din 1898. Ador interioarele sale splendide, care amintesc de eleganța Bucureștiului de odinioară. Unde mai pui că și mâncarea e foarte bună, deci un motiv în plus să îi faci o vizită.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salvatore De Gennaro (@salkr_)

6. The Marmorosch Bucharest

The Marmorosch Bucharest e cu siguranță unul dintre cele mai impresionante locuri instagramabile din București, și probabil cel mai deosebit hotel din oraș, cu atmosfera sa La Belle Epoque și detalii vibrante Art-Deco.

Clădirea este fostul sediu al băncii Marmorosch Blank, cea mai influentă bancă românească de la sfârșitul secolului 19, iar spațiul intreg este savuros! Cel mai interesant mi se pare barul organizat în fostul seif al băncii, unde toate aranjamentele au fost păstrate.

Te poți caza la hotel pentru o experiență autentică, sau poți doar servi o băutură la barul din seif, sau un ceai în lobby-ul elegant.

Verifică Aici Cele Mai Recente Prețuri pentru Hotelul Marmorosch Bucharest

 

View this post on Instagram

 

A post shared by igloo magazine (@igloo.magazine)

7. Muzeul Național de Istorie – Locuri Instagramabile în București

Muzeul Național de Istorie este chiar după colț și deși poți vizita expozițiile, eu îl recomand aici pentru unul dintre cele mai instagramabile locuri din București, porticul din fața clădirii. Pentru un efect optim, stai în unul dintre capete și fotografiază cu zoom. 😉

8. Palatul CEC – Locuri Instagramabile în București

Palatul CEC e o clădire splendidă! Este sediul CEC Bank, cea mai veche bancă din România, și a fost construită în 1900 în stil eclectic, cu o cupolă magnifică din metal și sticlă. Din păcate nu se poate vizita interiorul, doar cu rare ocazii este deschis publicului. Din fericire, am prins o astfel de ocazie și pot să îți arăt câteva poze din interior. 😄

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Herzog (@lxherzog)

Palatul CEC - interior

Palatul CEC – interior

Palatul CEC interior

43 Locuri Instagramabile în București – Palatul CEC

Palatul CEC - interior

43 Locuri Instagramabile în București – Palatul CEC

9. Linea – Closer to the Moon

Linea este o terasă de acoperiș aproape de Palatul CEC. Priveliștea e tare frumoasă, dar am pus localul pe lista celor mai instagramabile locuri din București datorită baloanelor pe care le instalează când se răcește vremea. Mi se pare că arată foarte bine, un peisaj aproape lunar, și poți surprinde un apus superb aici!

10. Banca Națională a României

Muzeul Băncii Naționale a României din centrul vechi e o adevărată bijuterie! Unul dintre cei mai mari arhitecți români, Ion Mincu, a numit-o „cea mai frumoasă clădire din București” la sfârșitul secolului 19. Palatul Vechi (căci sunt două clădiri) a fost construit în 1890 în stil eclectic cu elemente neoclasice.

Pe lângă colecțiile impresionante de monezi datând de pe vremea romanilor, expoziția de aur (cu monezi de aur, lingouri și chiar minereu), și un tablou original al lui Nicolae Grigorescu, o să găsești aici elemente arhitecturale fantastice!

Poți vizita muzeul cu tururi gratuite de luni până vineri între 10:00 și 17:00. Trebuie să rezervi un tur cu ceva timp înainte trimițând un email, găsești mai multe informații aici.⠀

Locuri instagramabile în București – la nord de Centrul Vechi

11. Epoque Hotel – Locuri Instagramabile în București

Hotel Epoque e un hotel lângă Parcul Cișmigiu. E o clădire nouă, dar a fost construită în stilul Belle Epoque ca omagiu pentru perioada Micul Paris a orașului. Îmi place cum arată și mi se pare tare instagramabil. ☺

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bogdan | Bucharest (@bogdan.buzuleac)

12. Palatul Crețulescu

Palatul Cretulescu este unul dintre cele mai elegante palate din București și îl găsești în Parcul Cișmigiu. A fost construit în 1904 în stil renascentist francez pentru familia Crețulescu, una dintre cele mai bogate familii din țară la acea vreme.

13. Cișmigiu – Bistro la Etaj – Locuri Instagramabile în București

Acest bistro este un rai pentru Instagram, trebuie doar să fii creativ! Este la ultimul nivel al Hotelului Cișmigiu, o clădire superbă construită în 1912 în stil eclectic cu elemente neoclasice și Art Nouveau. A fost denumit Palace Hotel și era unul dintre cele mai impresionante hoteluri din București la acea vreme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diana Enciu (@fabmusediana)

14. Teatrul de vară Capitol

Capitol s-a deschis în 1912 ca Cinema și Teatru de Vară. Între războaie a fost un loc tare popular, bucureștenii iubeau să își petreacă aici timpul liber și multe piese faimoase s-au jucat pe această scenă. Astăzi este inchis, în ruine și dat uitării. Dar îmi place intrarea grandioasă, iar pictura murală a fost făcută de un artist cunoscut, Pisica Pătrată.

15. Pasajul Victoria

Unul dintre cele mai instagramabile locuri din București este propriul nostru pasaj cu umbreluțe, Pasajul Victoria. Mulți bucureșteni nu știu unde se află, căci e ușor ascuns, deși foarte central. Face legătura între Calea Victoriei și Strada Academiei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Travel Blog for Women (@dametraveler)

16. Pasajul Englez – Locuri Instagramabile în București

Pentru o atmosferă industrială și degradare urbană aruncă o privire în pasajul alăturat, Pasajul Englez. Clădirea a fost construită în 1855 și curând după aceea a devenit un hotel, Hotelul English.

Dar camerele erau prea mici și nu putea concura cu hotelurile mai mari care apăreau la acea vreme, așa că a fost transformat într-un bordel de lux. Damele de companie se afișau la balcoanele de deasupra pentru clienții care treceau prin pasaj. A servit drept bordel până în 1947, când comuniștii l-au închis, iar acum este un bloc de locuințe. Așa că ai grijă atunci când vizitezi, păstrează liniștea ca să nu îi deranjezi.

17. Twenty Eight Cafe

Ador atmosfera orientală de la Twenty Eight, pare un tablou desprins din poveștile cu Sheherezada!

18. Muzeul Național de Artă

Scara interioară de la Muzeul Național de Artă pare dintr-o altă lume! Biletul de intrare este doar 15-30 ron și ai multe colecții de artă de văzut.

19. Ateneul Român – Locuri Instagramabile în București

Splendidul Ateneu Român was a fost construit în 1888 în stil neoclasic cu inspirații grecești. Exteriorul său este unul dintre cele mai populare locuri din București pentru ședințele foto ale influencerilor, dar poți vizita și interiorul, e teribil de fascinant!

Costă 10 lei și nu au un program exact de vizite, trebuie să mergi când se termină repetițiile, de obicei după 14:00 în timpul săptămânii și chiar mai devreme în weekend. Este cel mai bine să suni înainte, găsești telefonul pe site.

20. Strada Nicolae Golescu

Străduța din spatele Ateneului este una dintre preferatele mele. E o stradă pietruită liniștită, are clădiri frumoase și terase atrăgătoare.

21. Casa Macca

Casa Macca este o altă clădire preferată de-ale mele. E într-un stadiu avansat de degradare și din păcate nu există fonduri pentru restaurare. Nu o poți vizita oficial, eu am fost destul de norocoasă să o văd cu un eveniment #cronicaridigitali, dar Institutul de Arheologie are sediul aici, așa că dacă mergi în timpul săptămânii vei găsi poarta deschisă și poți intra în curte. Și dacă îi rogi frumos poate poate te lasă să intri ca să fotografiezi scara superbă!

22. Casa Oamenilor de Știință

Casa Oamenilor de Știință este unul dintre locurile mele instagramabile preferate din București! Scara este cu totul fenomenală, te transportă direct în Parisul romantic al secolului 19! A fost construită în 1904-1905 în stil eclectic cu elemente Beaux-Arts și acum este un restaurant. Poți merge în spatele clădirii pentru a face o poză fără să mănânci aici, dar dacă mergi în timpul verii s-ar putea să găsești niște umbrele urâte care blochează priveliștea.

23. Street Delivery (Strada Arthur Verona)

Strada Arthur Verona e foarte cunoscută pentru festivalul Street Delivery, care are loc în fiecare an aici. Cu această ocazie, pereții de pe stradă sunt pictați din nou, în fiecare an, de artiști locali. Așa că aici găsești mereu o priveliște frumoasă și de asemenea un mesaj social puternic. Pentru cele mai frumoase picturi murale din București, citește articolul Ellei.

24. Casa Universitarilor

Casa Universitarilor arată ca un castel medieval și este chiar în mijlocul orașului! Este un restaurant acum, așa că îl poți vizita oricând.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anda (@anda_stanciu)

25. Biserica Italiană – Locuri Instagramabile în București

O biserică italiană înconjurată de blocuri gri nu e o priveliște pe care o vezi în fiecare zi. Biserica are un caracter italian/toscan foarte puternic, și găsesc contrastul cu fundalul său tare interesant.

A fost construită în 1916 după planurile arhitecţilor Giuseppe Tirabosch şi Mario Stoppa, inspiraţi de biserica milaneză Santa Maria delle Grazie. Stilul este cel al bisericilor din nordul Italiei, un stil neoromanic cu puternice tendinţe renascentiste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eduard Dârvariu (@eduard.darvariu)

26. Hong Kong sau București?

Nu trebuie să călătorești până în Hong Kong ca să faci clasica fotografie cu clădiri înalte în jurul tău, mergi doar vis-a-vis de Ambasada Thailandei din București.

27. Muzeul Frederik și Cecilia Cuțescu Stork

Am vizitat acest muzeu cu un eveniment #cronicaridigitali, dar cumva am ratat această priveliște fantastică, cred că e prin spate pe undeva. Mi se pare că are un aer fermecător de poveste. O casă cu structură din lemn, cu o grădină frumoasă în față, mă duc cu gândul la poveștile fraților Grimm din copilărie.

28. Calea Victoriei – Locuri Instagramabile în București

Calea Victoriei este un bulevard principal din București, ce mustește de istorie, de vremuri vechi cu baluri, serate cochete și ținute șic, regi și regine, prințese și povești. Era locul unde lumea mondenă își dădea randez-vous la sfârșitul secolului 19 și începutul secolului 20!

A fost pavată încă din 1692, așa că istoria sa este strâns legată de istoria întregului oraș. Se întinde din Piața Victoriei până în centrul vechi, șerpuind printre palate vechi, vile și hoteluri fermecătoare. Îți oferă o plimbare minunată de vreo 3 km și oportunități pentru câteva fotografii grozave.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bogdan | Bucharest (@bogdan.buzuleac)

29. Muzeul George Enescu

Palatul Cantacuzino, care acum găzduiește Muzeul George Enescu, este una dintre cele mai frumoase clădiri din oraș. Construit în 1903 în stil Beaux-Arts de către „nababul” Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost primar al Bucureștiului și prim minstru, are o intrare Art Nouveau fabuloasă. În spatele palatului este o casă mai mică, unde George Enescu locuia de fapt cu soția sa. Casa are o scară superbă, de asemenea foarte instagramabilă!

Poți intra în curte pentru a fotografia ambele clădiri fără să plătești bilet, doar ai grijă să mergi în timpul programului de acces.

30. Hotel Union

Hotel Union a fost construit în anii 1930 ca hotel de lux, iar stilul său Art Deco îmi pare că amintește mult de clădirile din New York. De aceea l-am inclus pe lista celor mai instagramabile locuri din București.

31. Maison Dadoo l’Atelier – Locuri Instagramabile în București

Maison Dadoo l’Atelier e o florărie din Dorobanți care a făcut furori pe Instagram! În fiecare anotimp au un decor tematic splendid, cum vezi prin Londra sau alte mari orașe.

Locuri instagramabile în București – La sud de centrul vechi

32. Dealul Mitropoliei

Sus pe Dealul Mitropoliei ai o priveliște frumoasă cu acoperișurile Bucureștiului și Casa Poporului.

De asemenea aici găsești graffiti-urile cu Anda Călugăreanu și Margareta Pâslaru. De fapt nu sunt graffiti, ci doar postere, dar mereu mi-a plăcut cum arată acest loc aproape ascuns. Îl poți găsi aici pe google maps, trebuie ca din Aleea Dealul Mitropoliei să cobori pe niște scări.

33. Palatul Parlamentului (Casa Poporului)

Casa Poporului, sau Palatul Parlamentului, este cea mai grea clădire din lume (are 4 millioane de tone 😳), și cea mai mare clădire administrativă, o mărturie dură a megalomaniei lui Ceaușescu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carmen Teo (@_teocarm_)

34. Parcul Carol – Locuri Instagramabile în București

Parcul Carol este numit după primul rege al României, Carol I. Recunosc că este unul dintre parcurile mele preferate din oraș, căci bunica mea locuia în apropiere, așa că practic am crescut aici. Sunt două locuri în parc care mi se par unele dintre cele mai instagramabile locuri din București!

Primul este fântâna George Cantacuzino, un loc de poveste ♥.

Al doilea loc e fermecătoarea Vila Bosianu. O altă clădire superbă din București, care arată ca un castel! A fost construită în 1856 în stil neogotic și este tare bogată în istorie, aici a fost planificată în secret unirea Principatelor Române din 1859, și tot aici l-au ținut pe Alexandru I. Cuza în siguranță, ascuns de asasini.

Acum găzduiește cea mai mare librărie de astronomie din țară, și permit numai vizite de grup, așa că dacă ești intreresat intră pe website-ul lor și trimite-le o cerere prin email.

35. Deschis Gastrobar

Deschis Gastrobar arată tare bine, nu-i așa?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✈️ Prinlume (@prinlume)

Locuri instagramabile în București – partea de vest a orașului

36. Cartierul Cotroceni

Cotroceni este cartierul meu preferat din București! Străzile sale liniștite, pline cu case superbe construite la început de secol 20, oferă o escapadă extraordinară de la orașul aglomerat.

Timpul pare să se fi oprit în loc aici (dacă nu ar fi toate mașinile…), căci cartierul nu a fost atins de buldozerele comuniste care au distrus atât de mult din oraș, iar clădirile noi au fost construite cu respect față de spiritul elegant de aici. Am povestit mai multe despre cartier aici: Cartierul Cotroceni, locul unde găsim farmecul Bucureștiului vechi.

Nu trebuie să ai un obiectiv anume pentru Cotroceni, încearcă doar să te plimbi pe străduțe, în căutarea celei mai frumoase case. E chiar o provocare!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Herzog (@lxherzog)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bogdan | Bucharest (@bogdan.buzuleac)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bogdan | Bucharest (@bogdan.buzuleac)

37. Ceainăria Infinitea – Locuri Instagramabile în București

Pe lângă plimbările aievea prin Cotroceni, sunt câteva locuri instagramabile pe care nu ar trebui să le ratezi! Ceainăria Infinitea este unul dintre ele! Grădina e teribil de frumoasă, au tare multe arome de ceai și chiar biscuiți făcuți în casă.

38. Trepte colorate

Chiar lângă ceainăria Infinitea poți găsi treptele colorate din Cotroceni! Se numesc de fapt Scările Fericirii, iar în 2020 au fost vopsite în culorile curcubeului.

39. Cheiul Dâmboviței

Râul Dâmbovița curge foarte aproape de cartierul Cotroceni. Poți să te plimbi de-a lungul său și să faci niște fotografii drăguțe.

Locuri instagramabile în București – partea de nord a orașului

40. Arcul de Triumf – Locuri Instagramabile în București

Arcul de Triumf din București se aseamănă mult cu cel din Paris, deși este mai mic, și a fost construit în 1936 în stil neoclasic. Poți urca pe arc pentru o priveliște frumoasă.

41. Muzeul de Artă Veche Apuseană Casa Minovici

Frumoasa clădire a muzeului arată ca un castel medieval! A fost construită în 1942 în stil Tudor cu elemente flamande și venețiene. Pentru această priveliște trebuie să intri în curte și să mergi în spate (deși fațada e și ea foarte frumoasă). Nu trebuie să plătești bilet pentru a intra în curte, doar să mergi în timpul programului de vizitare.

Locuri instagramabile în București – În afara orașului (Nord)

42. Capela de la Știrbei

Capela Sfânta Treime din Parcul Știrbei e splendidă! Una dintre prietenele mele bune s-a căsătorit aici, a fost atât de romantic! Și atât de cald, nu este pic de umbră. 😂

Parcul Știrbei e la 25 km nord față de centrul orașului, în afara Bucureștiului. Pe lângă capelă poți vizita palatul și un turn de apă. Nu am fost acolo recent, dar ar trebui să coste 50 de lei de persoană intrarea, bani pe care apoi îi poți cheltui la restaurantul de acolo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gaby (@gabyandtheworld)

43. Palatul Mogoșoaia – Locuri Instagramabile în București

Palatul Mogoșoaia e la 10 km nord de București. A fost construit în 1702 în stil Brâncovenesc (același stil ca al Mănăstirii Stavropoleos). E superb, iar parcul imens ce îl înconjoară e ideal pentru plimbări lejere de după-amiază. Intrarea în parc este gratuită.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana-Maria Minca (@anamariamnc)

Cu aceste locuri Instagramabile din București, cu siguranță vei impresiona urmăritorii tăi și vei captura frumusețea acestui oraș vibrant.

REZERVĂ un tur ghidat pentru a vedea mai multe locuri fascinante din București!

 

Explorare plăcută în București!

Pentru mai multe idei și sfaturi despre călătorii, urmărește-mă pe Instagram și Facebook și citește și:

«

»

3 COMMENTS

 • Georgiana

  Woow! Cate locuri frumoase are Bucurestiul!😍 Am reusit sa le ratam (aproape) pe toate in scurta nostra vizita acolo 🙁 Super articol!

  • Diana
   AUTHOR

   Mersi mult, Georgiana! Bucurestiul e foarte frumos intr-adevar, am inceput si eu sa il descopar in ultimii ani 🤗

 • Dorina

  Superbe toate! Pe majoritatea le stiam, am si facut poze, insa tot am descoperit 2-3 noi 😍
  Multumesc de feature-ul cu poza de la Dadoo ❤

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro