Search here...
TOP
Mara

Primul zbor cu bebelușul – experiența noastră și sfaturi utile

Primul zbor cu bebelușul

Primul zbor cu bebelușul – experiența noastră și sfaturi utile

Primul zbor cu bebelușul! Gata, am făcut-o și pe asta, în sfârșit! Am fost cu bebe Mara la Roma! A fost super-extra-mega-minunat!! Poate și pentru că nu am mai fost plecați de peste un an și jumătate, și eram disperați după o călătorie, dar întreaga experiență cu ea a fost mult mai bună decât ne așteptam.

Pentru că Mara a noastră nu e unul dintre copiii aceia liniștiți care se plimbă în cărucior fără să zică pâs, ba mai și dorm în cărucior sau pe unde apucă. Ea are o fire mai năstrușnică, știe foarte bine ce vrea și face gălăgie ca sa obțină acel lucru. Fie că vrea în brațe la mami, că vrea pe jos să exploreze, sau că s-a plictisit, are o voce puternică și nu îi e teamă să o folosească 😃.

Așa că sincer ne-a fost teamă să plecăm pe undeva cu ea până acum. E copilul care nu are răbdare în scaunul de mașină, în cărucior, nu mai vrea în sistem de purtare de la 4-5 luni, abia în scaunul de masă are puțiiiiină răbdare dacă îi dăm să mănânce ceva ce îi place mult (nu avem multe opțiuni..).

Dar tot voiam să plecăm, și într-un final ne-am gândit că poate ar fi mai ușor un drum de 2 ore cu avionul decât unul de 2-3 ore cu mașina. M-am plâns și pe facebook și voi m-ați ajutat decisiv când mi-ați povestit despre experiențe foarte bune de zbor cu copii mici. Și cum e ideal că stă tot timpul în brațe, comparativ cu mașina, unde trebuie să stea înțepenită în scaun.

Am zburat cu ea prima dată cu câteva zile înainte de a împlini 1 an, deci e destul de mare. În primul an de viață se dezvoltă atât de mult și de repede, încât experiențele de la o lună la alta pot fi tare diferite. Experiența de zbor cu bebelușul oricum variază în funcție de temperamentul și vârsta lui, de ce știe sau ce își dorește să facă. Cred oricum că e de încercat, ca să vezi exact cum e pentru voi!

Sfaturi utile pentru un zbor cu bebelușul cât se poate de lin

Încep cu câteva sfaturi utile și apoi continui cu experiența noastră la primul zbor.

Pașaport

Nu cred că e nevoie să o spun, dar poate e cineva totuși care nu știe, pentru a ieși din țară cu un bebeluș el are nevoie de pașaport, temporar (valabil 1 an) sau simplu electronic (valabil 3 ani).

Procesul e foarte simplu, acum în București sunt două centre de pașapoarte, la Plaza Romania și în Park Lake. Trebuie să faci programare online, să te prezinți acolo cu actele necesare și bebelușul, și trebuie să fie de față ambii părinți, altfel e nevoie de procură de la notar.

Este gata în teorie în 15 zile lucrătoare, însă pe noi ne-au chemat după doar o săptămână. Am fost doar eu să îi ridic pașaportul, nu e nevoie la ridicare de ambii părinți și nici de bebeluș, doar de certificatul de naștere în copie sau original.

Cât costă biletul de avion pentru bebeluș

Trăiam cu ideea că bebelușul, atâta timp cât călătorește la tine în brațe, deci până în 2 ani, nu plătește bilet. O fi așa dacă zbori cu companii mari, însă la low cost lucrurile stau diferit. În orice caz, costul biletului de avion pentru bebeluș depinde de la o companie la alta. Rezum tarifele câtorva companii.

WizzAir – tariful de Infant este 157 ron pe segment în 2021. În trecut, dacă biletul de adult era mai ieftin, se reducea si cel de Infant la aceeași valoare. Însă acum este o sumă fixă. E foarte frustrant, căci la Wizz, mai ales cu Wizz Discount Club, prețurile sunt foarte mici uneori. Chiar ieri găsisem bilete spre Bari la 120 ron de persoană, însă biletul Marei ar fi costat 314 ron.

Ryanair – costul biletului de bebeluș este 25 pe segment

Tarom – costul pentru bebeluș variază, este cam 10% din costul biletului de adult. Din simulările pe care le-am făcut acum, am găsit prețuri de 20-30€ dus-întors.

Prioritate în aeroport!

Când ești cu un bebeluș ai prioritate peste tot în aeroport, poți să te bagi liniștit în față. E normal să ai prioritate și să nu aștepți cu bebe la cozi imense, și în plus, chiar nu comentează nimeni. Când am zburat noi cu Wizz a trebuit să facem check-in la aeroport chiar dacă îl făcusem online, și erau cozi imense și la dus și la întors. Am ocolit toată lumea și ne-am băgat în față.

Pentru security check pe Otopeni există o linie separată pentru cei care vin cu copii și cărucioare. E undeva între punctul nou de security check și cel vechi, dar aproape de cel nou, în stânga. Te vor ghida oricum cei din aeroport dacă te văd că te așezi la coadă greșit.

Așa că aici nu am așteptat deloc, eram doar noi și încă un cuplu cu copil, am trecut imediat. Partea bună este că aici au un aparat cu care scanează lichidele. Din acest motiv, dacă mergi cu avionul cu un bebeluș, poți lua orice fel de lichide cu tine, mâncărică pentru bebe, apă la sticle mari, le bagă pe rând în aparat, le scanează și la final apare pe ecran no threat detected.

Așa că pe Otopeni am ajuns în jumătate de oră la poartă, ca niciodată. Și plecasem mai devreme, să avem timp.. Mai aveam de fapt 2 ore până la decolare, plus că am avut și întârziere o oră. Foarte mult timp petrecut în aeroport, în detrimentul răbdării Mărucăi.

Primul zbor cu bebelușul

Primul zbor cu bebelușul – prima dată în aeroport

La întoarcere, pe Ciampino, nu am avut linie dedicată de security check și nici nu ne-am băgat în față, dar a mers repede coada. Am avut o sticlă de apă de 1 litru pe care am și uitat să o scoatem din bagaj, și nu ne-au zis nimic. Iar la verificarea de documente Mara și-a făcut numărul, plângea pentru că mai voia să se joace pe scaun și am luat-o pe sus în brațe, așa că nici nu am apucat să intrăm bine pe culoar că a venit un paznic să ne escorteze pe lângă coadă direct în față! Mulțumim, Mara 😅.

Ce ai voie să iei în avion pentru bebeluș

În funcție de companie, ai voie să iei diverse lucruri cu tine pentru un zbor cu bebelușul. Pun link aici pentru condițiile WizzAir, Ryanair și Tarom. În principiu poți lua un bagaj și un cărucior pliabil, dar trebuie să verifici regulile fiecărei companii.

Noi am zburat cu Wizz și am avut voie să aducem un bagaj de mână mic pentru ea și un cărucior pliabil. I-am luat bilet de Infant (până în 2 ani) și a călătorit la mine în brațe, nu a avut locul ei. Copiii peste 2 ani primesc locul lor în avion. Și, cum spuneam mai sus, ai voie să iei oricâte lichide, mâncare pentru bebe, îi poți chiar ruga pe însoțitorii de zbor să îi încălzească mâncarea sau apa pentru lapte praf.

Poți lua și un scaun de mașină la bord pentru bebe, dar sunt niște reguli care se aplică. Trebuie să fie rear facing și să fie omologat pentru zbor, ca să se poată prinde în centurile scaunului. De asemenea trebuie să cumperi biletul într-un anumit fel, la Wizz explică pe site. Noi nu am mers cu scaunul după noi, ni se părea prea complicat pentru prima călătorie, am ales să mergem într-un city break și să folosim transportul în comun. Voi reveni cu adăugări după ce vom avea și experiența aceasta :).

Cărucior pentru călătorii

Noi am cumpărat un cărucior special pentru călătorii. Cel sport 3 în 1 e mult prea mare și greu, am luat unul compact, ușor, care se strânge și se face destul de mic, și apoi îl poți căra ca pe un troller, căci are mâner. Ba chiar are și husă, foarte utilă căci căruciorul ajunge la cală și se poate murdări.

Care e treaba cu căruciorul în avion? Majoritatea companiilor îți oferă posibilitatea să aduci gratuit la bord un cărucior pliabil. Poți merge cu el până la ușa avionului, în caz că intri prin burduf, sau până la scară în caz că urci de afară. Acolo este preluat și băgat la cală, și ți-l dau înapoi ori la scara avionului când cobori, ori pe banda de bagaje.

Trebuie să aibă etichetă de bagaj, la Wizz e specificat că eticheta se pune la biroul de check-in, dar dacă nu ai alte bagaje și ai făcut check-in online îți pun eticheta când te urci în avion. Trebuie să verifici exact condițiile companiei cu care zbori.

Dacă se face foarte mic atunci când îl pliezi și se încadrează în cerințele bagajului de mână atunci îl poți lua chiar cu tine în avion. Al nostru nu se încadra la Wizz, unde am avut doar bagaje de mână de tip rucsac, dar oricum nu am fi renunțat la un bagaj doar ca să avem căruciorul la bord.

Care e cel mai potrivit cărucior pentru călătorii

Ei bine, sunt atât de multe modele, vorba ceea, pentru toate buzunarele. Cel mai apreciat cărucior pentru călătorii în acest moment, din ce am văzut pe grupurile de călătorii, e GB Pockit. Are doar 4.3 kg, iar pliat are dimensiunile 30x18x35cm. Mai este Babyzen Yoyo, are 6.5 kg, iar pliat are 52x44x18cm, dar este mult mai scump. Dar am scris un întreg articol despre asta, am făcut aici o selecție generoasă de cărucioare cu recomandări și recenzii bune, la diverse niveluri de preț: Cel mai bun cărucior de călătorii, în funcție de buget.

Noi suntem mai minimaliști, cum ne știi, așa că am preferat o opțiune mai de buget. Am ales Lorelli Fiona, mi se pare foarte bine făcut, calitatea este bună pentru gama de preț, are 7 kg și pliat este 63x49x24. Iar copertina este ceva mai mare decât la alte cărucioare compacte. Singurul lucru care nu îmi place este că șezutul e cam tare și probabil incomod, dar am pus o pernuță și nu pare să o deranjeze pe Mara.

Pungă cu necesarul pentru schimbat

E ideal să ai în bagaj o pungă ziplock cu toate cele necesare pentru schimbat: aleză, scutece, servețele umede, cremă. În felul acesta, când trebuie să schimbi bebelușul, iei din bagaj punga cu totul, nu stai să cauți fiecare obiect. Mi s-a părut foarte util să mă organizez așa.

Schimbă bebelușul înainte de zbor

Baia din avion e tare mică, așa că e ideal să schimbi bebelușul chiar înainte să zburați, în baia din aeroport. Eu la dus nu am apucat să o schimb, nici în avion, căci cum s-a trezit am început aterizarea și s-au închis băile. Am schimbat-o abia când am ajuns pe Ciampino. La întoarcere nu am mai făcut greșeala asta, am schimbat-o înainte să ne urcăm în avion. Cu țipetele de rigoare, căci nu i-a plăcut că am întins-o pe măsuța de schimbat!

Primul zbor cu bebelușul

Mi-a fost dor de priveliștea asta!

Nu urcați primii în avion, chiar dacă aveți prioritate

Părinții cu copii au prioritate la îmbarcare, chiar dacă nu și-au luat bilete cu prioritate. Am citit sfatul acesta în unanimitate pe toate blogurile: nu vă îmbarcați primii! Dimpotrivă, dacă se poate, rămâneți ultimii. Asta pentru că bebelușul se poate plictisi până se îmbarcă toată lumea. Și nu vrei să pleci cu el deja plictisit la drum…

Ei bine, noi ce crezi că am făcut?! La primul zbor am fost… primii în avion! Am vrut să rămânem la urmă, dar sincer după 3 ore petrecute în aeroport, și cu ora de somn sărită demult, Mara se plictisise grav și nu mai avea deloc răbdare. Așa măcar am schimbat locul, aerul (căci în aeroport nu era aer condiționat, era tare cald…). Nu a fost grozav, când am decolat deja se jucase cu măsuța, revista, flyer-ul cu informații, le știa pe toate. Dar măcar s-a făcut îmbarcarea prin burduf și s-au mișcat repede.

La zborul de întoarcere ne-am dus pe la mijloc.. din același motiv, întârziere de zbor și prea multă plictiseală ce dădea în plâns. Dar a fost foarte bine, în 10 minute după ce am urcat în avion se terminase îmbarcarea.

Locuri în avion

Biletul pentru Infant (până în 2 ani) nu include loc, bebelușul va călători la tine în brațe. Cel mai bine ar fi să rezervi locuri în avion ca să stai lângă partenerul tău. Noi la dus nu ne-am luat locuri, am zis că ne descurcăm noi, ne gândeam că nu o să vrea nimeni să stea lângă un bebeluș, dacă plânge?! Și era să călătorim separat… La întoarcere ne-am cumpărat locuri ca să nu mă mai stresez (zic de mine, căci Alex evident că nu se stresează).

La dus am stat inițial la culoar. Așa îmi doream, căci plănuiam să ne plimbăm cu Mara pe culoar în caz că se plictisește, și să avem acces mai ușor dacă voiam să mergem la baie. Dar când o țineam culcată să o alăptez sau să încerc să o adorm, o atingeau sau o puteau lovi cei care treceau pe culoar. Am avut în final toată bancheta pentru noi, căci fata care stătea la geam la un moment dat a plecat și s-a așezat mai în față. A fost ideal, am putut și să ieșim pe culoar când am avut nevoie, am avut acces și la geam.

La întoarcere am avut locurile de mijloc și geam. A fost bine în cele din urmă pentru că nu am avut nevoie să ne ridicăm, și am stat mai feriți, ideal pentru alăptare și somn.

Așa că nu știu sigur cum e mai bine, la culoar sau la geam, cred că în funcție de bebelușul tău merită să testezi ambele variante.

Primul zbor cu bebelușul

Primul zbor cu bebelușul – la dus am avut toată bancheta pentru noi

Presiunea în urechi la decolare, aterizare

Nu e de glumit cu presiunea, bebelușii și copiii nu știu că trebuie să înghită la decolare și aterizare pentru a-și egala presiunea din urechi, așa că trebuie să îi ajutăm. Trebuie să îi dai bebelușului sân, formulă sau înghițituri mici de apă atât la decolare cât și la aterizare, altfel riscă să îl apuce o durere foarte mare de urechi. Îi poți oferi și suzetă dacă o acceptă, acțiunea de supt ajută la desfundarea urechilor.

Ce nu am citit eu nicăieri și nu am realizat până am zburat cu bebe Mara este că decolarea durează 5-7 minute, ceva de genul acesta, iar aterizarea vreo.. 20! La decolare avionul urcă repede până la altitudinea de care are nevoie și rămâne acolo. La aterizare în schimb anunță cam cu 20-30 de minute înainte că încep procedurile de coborâre și dureaaaaază.. coboară puțin câte puțin și simți cum ți se înfundă urechile încontinuu.

Dacă la decolare am reușit să o țin pe Mara la sân cele câteva minute, la aterizare nu a fost chip să stea 20 de minute, chiar e prea mult. Așa că i-am dat câte o guriță de apă de fiecare dată când simțeam că mi se înfundă mie urechile.

Centură pentru bebeluș

Însoțitorii de zbor îți vor da o centură de siguranță pentru bebeluș, care se atașează la centura ta. E intuitiv de folosit, dar cu siguranță te pot ajuta ei dacă ai nevoie. Nu e incomodă și nu îl ține sechestrat, practic e prinsă într-un singur punct, de tine. Poate să stea și ridicat și întins la tine în brațe cu centura pusă.

Temperatura în avion

Aerul e destul de rece în avion, mai ales vara, așa că ai grijă cum îmbraci bebelușul, și eventual să ai o păturică la îndemână. Noi am călătorit vara și am îmbrăcat-o în body cu mânecă scurtă și pantaloni trei sferturi și a fost ok, doar la somn am simțit nevoia sa o acopăr cu o bluză de-a mea.

Ia o jucărie nouă la tine

E o idee bună să ai o jucărie sau o carte nouă la tine pentru orice zbor cu bebelușul, se mai distrage și mai trece timpul. Mara a fost foarte încântată avionul în sine, de măsuța rabatabilă, pliantele și revistele din avion, de oamenii din față și din spate care interacționau încântați cu ea. Am avut o carte nouă și niște cuburi cu activități, cred că a petrecut doar câteva minute cu ele, apoi ne-au prins bine în vacanță, s-a jucat la cazare.

Primul zbor cu bebelușul

Primul zbor cu bebelușul – s-a jucat cu tot ce a apucat în avion

Experiența noastră la primul zbor cu bebelușul

Una peste alta primele două zboruri au decurs nesperat de bine! Și vacanța în sine! Mara ne-a dovedit că se adaptează mult mai ușor decât credeam noi, și dacă e cu mami și tati ea se simte bine 🙂

Când am zburat mai avea o săptămână până să facă 1 an. Și încă nu mergea, doar în patru labe. Asta e important de avut în vedere, nu am putut să o lăsăm pe jos să exploreze, deși și-ar fi dorit. Și chiar dacă adoră să stea în brațe, nu îi place să stea numai în brațe și să nu se deplaseze și ea pe cont propriu.

Zborul dus – în aeroport

La dus am ajuns pe aeroportul Otopeni cu 2 ore și jumătate înainte de zbor, am zis să avem timp suficient, căci trebuia să facem și check-in la Wizz. De unde, la check-in am trecut direct în față, la security check am avut o linie separată, la verificarea de documente nu ne-am băgat în față propriu-zis, dar a mers foarte repede, și în jumătate de oră eram deja la poarta 9! Și mai aveam 2 ore până la zbor.

Am ales ca zborurile să fie în mijlocul zilei, în jur de orele 13-14, și la dus și la întors. Am zburat la Roma și orele de zbor au fost decisive pentru alegerea destinației. Inițial aveam în vedere Viena, dar orele erau imposibile. Așa în mijlocul zilei se cam suprapuneau pe al doilea somn al Marei, și speram că poate doarme un pic în avion. Ora de somn + white noise (natural în avion) = hopefully sleeping baby 😂.

Ne-am așezat la poarta noastră, am lăsat și bagajele, și apoi am făcut cu rândul la plimbat copil prin aeroport. A stat și pe scaun lângă noi, noroc că scaunele au niște găurele teribil de interesante 😁, și s-a întreținut cu persoanele din spatele nostru. Dar s-a plictisit repede, a trebuit să o plimbăm. Ceea ce nu a fost o problemă.

Dar am avut întârziere foarte mare, de o oră în total! Deci am stat 3,5 ore în aeroport, a sărit ora de somn, căci nu putea adormi în forfota de acolo, și era foarte cald, nu știu de ce nu băgau aer condiționat. Obosită, plictisită că nu o lăsam pe jos să se deplaseze singură, a devenit foarte nemulțumită. Din acest motiv am ales să urcăm primii în avion, măcar să schimbăm peisajul. Și a funcționat, a fost foarte încântată de avion! S-a jucat minute în șir cu măsuța, o închidea și o deschidea încontinuu.

În avion

Am ales să nu ne cumpărăm locuri în avion, să încercăm cât mai mult să zburăm ca înainte, când ne descurcam cumva și reușeam să stăm unul lângă altul. Ei bine de data asta avionul era aproape plin, eu aveam loc la culoar lângă două persoane care erau împreună, și Alex la fel. Pfff am zis gata, primul zbor și o să stau singură cu ea, cum o să mă descurc…. A fost destul de stresant! Dar a reușit Alex să mute câteva persoane și am stat unul lângă altul. La întoarcere nu am mai vrut stresul ăsta și am dat 55 de lei ca să ne alegem locurile în avion.

Primul zbor cu bebelușul

Primul zbor cu bebelușul

Deci avem copil obosit, care până am decolat s-a jucat cu tot ce putea pe acolo și nu mai era interesată de nimic. Fiind prea obosită, nu a reușit să adoarmă la decolare, cum speram. Am încercat să mă plimb pe culoar să o legăn, dar era prea multă lume și se distrăgea. Am stat până la urmă pe scaun, ea a fost foarte țâfnoasă și nemulțumită, dar am putut cumva timp de vreo oră să o întreținem. Apoi a reușit să adoarmă, slavă cerului!

După jumătate de oră am început să aterizăm și din păcate a trebuit să o trezesc… Eram obsedată ca nu cumva să o doară urechile. Și cum spuneam, a durat cam 20 de minute aterizarea, timp în care i-am dat câte o guriță de apă de câte ori simțeam eu că mi se înfundă urechile, probabil la fiecare minut. Am cam forțat-o, că nu obișnuiește să bea atâta apă. Dar a acceptat și a fost totul în regulă.

Aveam ceva gustări pentru ea la mine, de fapt i-am luat un meniu pentru cele trei zile cât urma să stăm în Roma, ca să nu gătesc acolo, ceva brioșe, clătite, chifteluțe. I-am dat o clătită în aeroport, în avion nu am avut când, dar ea oricum nu e înnebunită după mâncare, dacă a avut lăptic de la mami a fost suficient 😅. Am înțeles oricum că le poți cere însoțitorilor de zbor să îți încălzească mâncărica pentru bebeluș.

Nici nu am reușit să o schimb în avion, având în vedere că m-am chinuit să o adorm, apoi a dormit jumătate de oră, și când am început aterizarea au închis băile.

Ajunși la destinație

Ajunși în sfârșit pe Ciampino, am ieșit din avion și am găsit căruciorul jos lângă scară, foarte convenabil căci nu a trebuit să așteptăm la banda de bagaje. Căruciorul a fost în stare bună și la dus și la întors, am avut și o husă la el, dar nu a fost nici murdar, nici rupt.

Primul zbor cu bebelușul

Primul zbor cu bebelușul – Mara e obișnuită să vadă avioanele sus pe cer, ce o fi zis acum? 😀

Pe aeroport a fost o coadă cam mare pentru verificarea documentelor, și nu am îndrăznit să ne băgăm în față căci am mai văzut părinți cu copii la coadă, și dacă ei nu au făcut-o nu am avut nici noi curaj. Dar am profitat de timpul de așteptare ca să dau o fugă până la baie să o schimb. A urlat săraca de ne-a știut tot aeroportul, ceva în repertoriul “mami, de ce mă pui pe masa asta ciudată, mă mai și schimbi, știi că nu îmi place, de ceee nu sunt la tine în brațe?!?” 😅

În fine, am trecut și de experiența asta, buongiorno, buongiorno, grazie, ne-a verificat și certificatul covid electronic, și din fericire am ajuns fix la timp ca să prindem autocarul Terravision, să nu trebuiască să așteptăm o oră după următorul!

Am ales să luăm doar bagaje de mână (deh, ca odinioară), am avut trei rucsacuri, căci și biletul de Infant al Marei avea un rucsac inclus. S-a dovedit o alegere nu prea inspirată. Ne-au încăput lejer toate bagajele pentru 3 zile, dar a fost dificil să le cărăm de colo-colo. 3 rucsacuri, un cărucior și copilul în brațe. În aeroport a fost decent, dar apoi în Roma am mers cu autocarul, apoi cu metroul, ce am mers pe jos între ele. A durat pe ceas două ore de când a aterizat avionul până am ajuns la cazare, două ore care m-au epuizat teribil! Data viitoare aș vrea să luăm măcar trollere, să nu trebuiască să le cărăm în spate.

Ajunși la cazare i-a mai venit și Marei inima la loc, când a văzut că o las pe jos și poate și ea să se deplaseze singură. Am sărit pe ea cu “nu e voie acolo, nici acolo, nici acolo”, dar am încercat să rezumăm nu-urile doar pentru limite importante, ce țin de siguranță. Ea probabil s-a simțit asaltată și cumva a reținut tot ce îi zisesem să nu atingă și se ducea de la una la alta, testându-ne limitele 😂. A fost chiar amuzantă, noroc că s-a plictisit și de această activitate!

Zborul de întoarcere

La zborul de întoarcere am avut iarăși întârziere vreo oră. De data asta nu ne-am mai dus atât de devreme la aeroport, dar întârzierea ne-a dat iar peste cap, și din păcate aeroportul Ciampino e mult mai mic, are doar 2-3 magazine, așa că nu prea am avut pe unde să ne plimbăm cu ea. Până să ne îmbarcăm s-a lăsat cu plânsete de plictiseală și oboseală.

Dar din fericire a adormit la decolare! A dormit doar 40 de minute, mă mir că și pe acelea, căci erau doi copii în fața noastră care făceau gălăgie. Apoi cât a mai durat zborul, vreo oră, s-a întreținut cu lucrurile din avion (adoră să închidă și deschidă măsuța!), cu oamenii de pe acolo, s-a uitat prea puțin pe geam.

Primul zbor cu bebelușul

Primul zbor cu bebelușul – Mara a adormit la decolare

Primul zbor cu bebelușul

Primul zbor cu bebelușul – măsuța din avion e cea mai distractivă!

S-a bucurat mult să îl vadă pe bunicul, care a venit să ne ia de la aeroport. În sfârșit un chip cunoscut în toată noutatea din ultimele zile! Ca să nu mai spun cât s-a bucurat să ajungem acasă, să meargă ea singură prin casă și să se joace cu jucăriile ei. Aaaaa și a fost prima dată când a mers singură cu antemergătorul!! Mai mersese cu el cu Alex ținându-l, dar de data asta a lăsat-o singură și s-a descurcat de minune! Ce mândră sunt de ea! 😍

Primul zbor cu bebelușul – sfaturi utile și experiența noastră

Asta a fost experiența noastră la primul zbor cu bebelușul, sper să îți fie de ajutor! Am scris iar un articol kilometric, așa sunt eu când mă pun pe povestit 😄. Dar sper să fie utile toate detaliile și să te ajute în pregătiri. Îți doresc zbor plăcut și cât mai multe vacanțe frumoase împreună cu bebe!

«

»

4 COMMENTS

  • Gündisch

    Servus Diana,

    foarte utile informatiile si experienta voastra! Pe Wizzair gasesc tot felul de informatii, dar cand vin de la o persoana care a fost in situatia cu bebe la Bord, sunt mai prerioase 😊

    Ce m-ar interesa, poate stii? Daca iau un loc normal pentru un bebelus sub 2 ani e posibil fara scaunul Auto? Fetita are 15 luni si scaunul pt masina nu se poate monta in sensul Opus de mers. Am citit ca la decolare si aterizare oricum trebuie sa o tin in brate, dar momentan pretul bilerului e mai mic decat taxa pentru bebelus. De aia as cumpara un loc normal, dar fara scaun Auto.

    Multumesc in avans
    Iulia

    • Diana
      AUTHOR

      Buna Iulia, iti multumesc, ma bucur enorm ca te ajuta experienta noastra! 🙂
      Nu stiu daca te pot ajuta cu intrebarea ta, aceeasi problema am avut-o si noi, si la a doua tura de bilete cumparate, biletul ei e muuult mai scump decat ale noastre. Am intrebat pe grupul La primul bebe Travel pe facebook exact asta, daca ii pot lua bilet separat dar fara scaun. Nu prea imi e clar nici acum. O mamica a zis ca ea ii cumpara bebelusului bilet de copil (adica 2+ ani), la acelasi pret cu biletul de adult, si cand face check in suna la wizz si le spune ca de fapt e infant, ca sa modifice ei ceva si sa poata sa ii introduca data de nastere corect. Eu nu am incercat, nu imi e clar ce beneficii are biletul de copil, daca mai pot lua un carucior, bagaj, de pe site nu inteleg si nu am reusit sa dau de ei la telefon sa ii intreb… Deci probabil asta e o solutie, doar ca eu nu am incercat.
      Sa imi scrii, te rog, daca incerci sau daca gasesti alta solutie 🤗

  • soreanu monika

    Hello Mara.Deci la Wizz putem duce cu noi un troller mic atunci cand circulam cu bebe?Mersi

    • Diana
      AUTHOR

      Buna Monica. Cu bebe sub 2 ani ai un bagaj inclus da, dar de dimensiunile unui rucsac. Daca aveti un troller mic de tot cred ca merge.

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro