Search here...
TOP
Inspirație

Cum să împachetezi lichidele în bagajul de mână

Cum să împachetezi lichidele în bagajul de mână

Cum să împachetezi lichidele în bagajul de mână

Nu e vorba de vreun secret, nici de vreun truc, doar de câteva cunoștințe de bază pentru a împacheta lichidele în bagajul de mână cât mai eficient. Pentru a nu avea neplăceri la controlul de securitate, și a fi nevoit să lași acolo o parte din bagaj, trebuie să ții cont de următoarele reguli pentru lichide:

  • să fie în recipiente de maxim 100ml
  • să fie împachetate într-o pungă resigilabilă
  • punga resigilabilă să aibă maxim 1 litru de lichide în total

Pare destul de simplu, dar în realitate dă uneori bătăi de cap. În special atunci când nu ai bagaj la cală și trebuie să iei în bagajul de mână toate cosmeticele de care ai nevoie în vacanță. Poate deveni o adevărată provocare să iei la tine și gel de duș, și demachiant, creme, pastă de dinți, șampon, balsam, parfum, și să le menții totuși sub 1 litru.

Hai să îți arăt cum fac eu. Deseori călătoresc doar cu bagaj de mână, pentru că mi se pare convenabil din mai multe puncte de vedere. Am povestit mai multe aici: Călătorește doar cu bagaj de mână. Așa că sunt mereu cu ochii în patru după soluții pentru lichide, și am învățat să fiu eficientă.

Cum să împachetezi lichidele în bagajul de mână

Ideea este să iei lichidele de care ai nevoie în recipiente cât mai mici. Pentru asta ai două opțiuni: le cumperi direct în recipiente mici (travel-size, cum se numesc în SUA), dar nu ai întotdeauna opțiunea asta, sau faci rost de recipiente mai mici și pui în ele cantitatea de care ai nevoie.

De unde cumperi cosmetice travel-size

Mai toate supermarket-urile din SUA aveau un raft întreg cu cosmetice travel-size, și găseai acolo orice aveai nevoie. M-a fascinat conceptul, și îmi părea rău că la noi nu se găsesc. Totuși, încet intră și pe piața românească.

Eu am găsit la DM, Carrefour și pe Travelkit astfel de cosmetice în variante mai mici. De la DM, de exemplu, mi-am cumpărat o spumă de păr mică, de 50ml. Deși în mod obișnuit nu folosesc spumă, ci tot felul de creme pentru păr ondulat, spuma aceasta, fiind atât de mică, îmi e foarte utilă în vacanțe. De la Carrefour am luat pastă de dinți la 25ml, și un deodorant mic. Dar există multe alte produse mini, cum ar fi gel de duș, șampon, spumă de ras, și chiar apă de gură.

De unde cumperi recipiente mici

A doua variantă este să ai recipiente micuțe, de maxim 100ml, și să îți pui în ele o cantitate mică din cosmeticele preferate. Cel mai simplu este să iei cosmeticele oferite gratuit de unele hoteluri, de obicei de la 4 stele în sus. Mai ales dacă recipientele pot fi refolosite, adică au o gură largă, și poți pune ulterior altceva în ele.

Altfel poți cumpăra direct recipiente goale pentru călătorii, există în multe magazine: Sephora, Douglas, Ikea, Emag, Travelkit. Și cu siguranță mai sunt și prin alte magazine.

O altă idee bună este să iei la tine mostre din cosmeticele preferate. Le folosești o dată sau de două ori și gata. Sunt perfecte pentru călătorii!

Câteva sfaturi pentru lichidele din bagajul de mână

Pastă de dinți – cum spuneam, există la Carrefour pastă de dinți la 25ml sau 50ml. Desigur că și clasica de 100ml de încadrează în norme, dar uneori conteaza câțiva mililitri, se adună, și dacă ai doar bagaj de mână, eventual un rucsac pe care îl cari în spate de colo-colo, vei dori să aibă o greutate cât mai mică.

Deodorant – întotdeauna iau un stick mini în călătorii. Chiar dacă acasă poate folosești altfel de deodorant, cel mai bine este să îți iei unul solid în vacanță, ca să nu îți faci probleme cu cantitatea de lichid. Iar dacă e solid, de ce să nu fie mic? Câștigi mai mult spațiu în bagaj.

Creme de față – acestea vin oricum în recipiente de 50ml, așa că se încadrează. Pentru a lua o cantitate mai mică la tine, poți cumpăra separat un recipient.

Gel de duș, șampon – de multe ori mă bazez pe cele de la hotel, și nu stau să iau după mine toate produsele pe care le folosesc acasă. Dar atunci când poate nu am încredere că hotelul îmi va oferi ceva de calitate, iau cantități mici de produse în recipiente pe care le am de la alte hoteluri.

Demachiant – cel mai la îndemână este să îți iei șervețele demachiante. Eu prefer totuși să iau o cantitate de demachiant într-un recipient mic, și câteva discuri demachiante.

Produse de styling – spuma de păr de 50ml de la DM pentru mine e salvatoare.

Parfum – majoritatea vin oricum în sticluțe de maxim 100ml. Dar cum îți spuneam, îmi place să fiu extra-eficientă. Așa că în călătorii iau un parfum rollerball de 7ml de la Victoria’s Secret, pe care l-am primit cadou de la o prietenă. E mic și cântarește foarte puțin. E pe terminate, așa că prin duty-free sunt cu ochii după unul nou, de obicei am văzut că se vând mai multe la pachet. Numai bine, poți păstra unul pentru tine și restul să le faci cadou unor prietene călătoare.

De unde iei pungi resigilabile pentru avionCum să împachetezi lichidele în bagajul de mână

Noi luăm pungi pentru avion de la Ikea. În gama Istad ai trei tipuri de pungi resigilabile, și le poți folosi și la congelator, nu doar ca să pui lichidele în bagajul de mână. Cel mai bine ar fi să iei pungile medii sau chiar pe cele mari, ca să nu te chinui să înghesui produsele în cele mici.

Dar se găsesc și în supermarket-uri sub titlul de pungi alimentare la rafturile unde au hârtie de copt, folie de aluminiu etc.

Ține cont totuși că nu ai voie decât cu un litru de lichide de persoană. Dacă ai prea multe produse, mai pasează din ele în bagajele prietenilor cu care călătorești.

Verificarea lichidelor la controlul de securitate

Security check este locul acela unde trebuie să îți lași bagajul pe bandă, și să treci (eventual desculț) prin detectorul de metale. Regulile de la security check sunt foarte stricte, și sunt toate create în urma unor incidente (acum 10 ani tot procesul era mult mai relaxat). Sunt făcute pentru siguranța noastră, așa că nu te plânge și respectă-le.

Trebuie să scoți din bagaj și să pui separat pe bandă, eventual într-o altă tăviță, punga resigilabilă cu lichide și electronicele (laptop sau tabletă). La Otopeni am văzut că nu sunt mereu atât de stricți, dar în alte orașe, mai ales în marile capitale, să te aștepți să fie. În Amsterdam, de exemplu, m-au pus să scot absolut toate electronicele din bagaj și să le pun separat, inclusiv cabluri de încărcare laptop și telefon, mouse, aparat foto, tot.

Ca să meargă totul rapid, împachetează lichidele în bagaj la final, ca să le poți scoate repede la security check.

Cum să împachetezi lichidele în bagajul de mână

Cum să împachetezi lichidele în bagajul de mână

Cam atât despre cum e cel mai eficient să împachetezi lichidele în bagajul de mână. Sper, ca de fiecare dată, că ți-am fost de ajutor cu informațiile. Dacă ai și tu vreo altă metodă pe care o folosești, chiar te rog să îmi scrii în comentarii 😀.

Happy Travels!


Citește și:

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro