Search here...
TOP
Inspirație

Cinci site-uri cu inspiraţie pentru călătorii

Kansas fields

Fotografie de James Watkins / CC BY 2.0 – Cinci site-uri cu inspiraţie pentru călătorii

Ai nevoie de inspiraţie pentru călătorii? Vrei să afli noi destinaţii deosebite? Vrei să călătoreşti, dar nu te-ai hotărât unde? Ţi-ar plăcea o vacanţă în martie, dar nu ştii exact care sunt cele mai bune locuri de vizitat? Visezi să mergi iarna undeva la plajă, unde e cald?

Inspiraţie pentru călătorii

Am pus laolaltă câteva site-uri care să te ajute să te hotărăşti la următoarea destinaţie. Fie că vrei să faci surf, trekking, plajă pe o insulă, un city break, să vezi situri istorice sau să faci un safari, găseşti multă-multă inspiraţie pe paginile de mai jos.

     1. National Geographic Travel

Întotdeauna e o idee bună să vizitezi site-ul de travel de la National Geographic. Poţi să pierzi ore în şir aici fără să îţi dai seama (disclaimer pentru şefi: acest lucru poate afecta productivitatea angajaţilor, dar probabil va spori creativitatea!). În tab-ul Travel ai mai multe opţiuni care te pot inspira:

  • Trip Ideas – aici ai faimosul articol anual „Best Trips”, unde sunt prezentate cele mai bune locuri de vizitat din anul respectiv (plus arhiva pe anii trecuţi), cu multe detalii despre perioada optimă de vizitat, sugestii de cazare, şi chiar filme pe care să le vezi înainte de a merge acolo! Mai sunt şi alte articole cu idei de vacanţă în funcţie de sezon, sau travel hacks.
  • Top 10 – cele mai bune 10 locuri în funcţie de orice ţi-ai putea imagina, de la Nightlife Cities, la Magnificent Gardens, la Shopping Avenues. Îmi place mult pagina asta a lor, chiar te inspiră şi îţi aduce noi pofte de călătorie (se putea să fie mai multe?!). De exemplu mi-au plăcut mult categoriile Film Footsteps, care spune pe unde să te plimbi in fiecare oraş ca să descoperi locaţii ce apar în filme, Animal Encounters, cu top 10 locuri unde poţi vedea unele dintre cele mai remarcabile animale în mediul lor (cum e şi natural, am realizat că e foarte crud ca animalele să stea închise la zoo sau la circ doar pentru distracţia oamenilor), sau Unique Train Trips, un top cu cele mai spectaculoase trasee feroviare.
Cinci site-uri cu inspiraţie pentru călătorii - National Geographic

Cinci site-uri cu inspiraţie pentru călătorii – National Geographic Travel

     2. Lonely Planet Inspiration

Un alt best place to be în materie de travel este Lonely Planet! Are o pagină întreagă pentru Inspiration, de unde poţi alege ceea ce cauţi pentru o vacanţă (Art and Culture, Coasts and Islands, Music, Honeymoons and Romance, etc), şi îţi oferă cele mai bune recomandări pentru categoria respectivă. Sunt 8 locuri recomandate în fiecare categorie, ca să nu te pierzi prin ele, şi au informaţii foarte interesante despre activităţi de neratat, unde te poţi caza, care sunt cele mai frumoase plaje, unde să vezi apusul.

Cinci site-uri cu inspiraţie pentru călătorii - Lonely Planet Inspiration

Cinci site-uri cu inspiraţie pentru călătorii – Lonely Planet Inspiration

Aruncă o privire şi aici, este selecţia Lonely Planet cu top 10 destinaţii europene pe care trebuie să le vezi anul ăsta. De unele locuri nu auzisem, şi arată extraordinar: Aarhus în Danemarca, Dordogne în Franţa!

     3. Trip Advisor Inspiration

Trip Advisor are o secţiune foarte uşor de folosit de Inspiration. Alegi ce fel de vacanţă preferi şi pe ce continent vrei să mergi şi primeşti diverse recomandări, fiecare cu multe detalii, cum ne-a obişnuit Trip Advisor: ghiduri de vizitare, cazare, destinaţii populare, activităţi, restaurante, toate cu review-uri de la cei care au fost acolo.

Cinci site-uri cu inspiraţie pentru călătorii - Trip Advisor Inspiration

Cinci site-uri cu inspiraţie pentru călătorii – Trip Advisor Inspiration

Tot Trip Advisor ne oferă pagina de Travelers Choice, unde găseşti locaţiile cele mai votate de călători, pe categorii (insule, restaurante, monumente). Iarăşi o bună ocazie de a afla lucruri noi. De exemplu, în Destinations on the Rise am aflat de Tulum, Mexic, un mix de plajă, arheologie şi sate. Ca destinaţie exotică de plajă în Mexic eram cu ochii pe Cancun, dar acum o să ţin cont şi de Tulum (cele două sunt la distanţă de 2 ore, deci ar merge închiriată o maşină şi…. ahhhh mă duc să caut bilete de avion!).

     4. Momondo Trip Finder

Momondo are o opţiune foarte cool, Trip Finder. Selectezi oraşul din care pleci (flying from), opţiunea ta de vacanţă, fie plajă, ski, shopping, apoi continentul pe care îţi doreşti să mergi, luna în care vrei să călătoreşti şi bugetul pentru costul zborului. Easy peasy 😀.

Din păcate Trip Finder nu are implementate plecări din Bucureşti, dar sunt disponibile oraşe de plecare precum Milano, Bologna, Roma, unde e foarte ieftin să zbori dus-întors din Bucureşti. Deci poţi căuta vacanţe din Milano, şi la costul respectiv să mai adaugi şi zborul Bucureşti-Milano, care de cele mai multe ori este sub 50 de euro. În plus, dacă vrei să zbori pe alt continent, din Bucureşti nu există zboruri directe, aşa că oricum trebuie să faci o escală, şi ai şanse mai mari să găseşti o ofertă foarte bună cu plecare dintr-un nod important, cum sunt Milano sau Londra.

Cinci site-uri cu inspiraţie pentru călătorii - Momondo Trip Finder

Cinci site-uri cu inspiraţie pentru călătorii – Momondo Trip Finder

     5. easyJet Inspire Me

EasyJet are de asemenea o secţiune de Inspire Me foarte mişto pentru zboruri în Europa! Alegi aeroportul de plecare (easyjet nu zboară din Bucureşti, aşa că putem alege Milano, Ryanair are deseori oferte cu 5 euro pentru Bucureşti-Milano), perioada în care vrei să călătoreşti (poţi lăsa chiar Anytime), şi tipul de vacanţă pe care ţi-l doreşti. Am descoperit astfel zborul Milano – Bordeaux la 37.30 de euro. Având in vedere că nu există zboruri directe Bucureşti – Bordeaux, şi că am căutat poze cu Bordeaux şi arată fabulos, aş alege ruta asta. E de văzut cât de mare ar fi escala, dar pe cine deranjează o escală în Italia?! Ieşi din aeroport, mănânci nişte paste, pizza, şi gelato, şi numai bine te întorci 😀.

Cinci site-uri cu inspiraţie pentru călătorii - easyJet Inspire Me

Cinci site-uri cu inspiraţie pentru călătorii – easyJet Inspire Me

Nu în ultimul rând, stai cu ochii pe pagina Pinterest DesignedToTravel! Pun acolo în piuneze, în board-ul Travel Inspiration, o grămadă de poze adunate din stânga şi din dreapta, ca să vă fac dor de ducă! Sau wanderlust, cum se mai spune 😀

Ok, acum sunt inspirată la maxim şi sunt pregătită de plecare (când nu sunt?)! Dar am o altă problemă! Nu reuşesc să mă decid, am văzut prea multe locuri de vis! Offff, life is too short to have a full time job 😊.

Citeşte şi:

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro