Search here...
TOP
Inspirație

Cum găseşti bilete ieftine de avion

Cum gasesti bilete ieftine de avion

Fotografie de Simon Turkas / CC BY-SA 2.0 – Cum găseşti bilete ieftine de avion

Dacă vrei să mergi la Londra într-o perioadă anume ca să mergi la un concert, sau dacă vrei să mergi în Algarve, Portugalia, în august să faci plajă, nu te pot ajuta 😀. Dar dacă vrei să vezi Parisul, Barcelona sau Dubrovnik şi nu ai alte doleanţe cu privire la perioadă, citeşte mai departe. Îţi voi arăta în câţiva paşi cum să găseşti singur bilete ieftine de avion. Voi lua exemplul unui zbor Bucureşti – Barcelona.

Caută cea mai ieftină perioadă pentru zbor

Bilete ieftine de avion - kiwi.com

Cum găseşti bilete ieftine de avion – kiwi.com

kiwi

Cum găseşti bilete ieftine de avion – kiwi.com

Cel mai simplu este să foloseşti site-ul kiwi.com cu opţiunea de căutare „anytime” pentru a stabili cea mai ieftină perioadă pentru zborul respectiv. Introduci termenii de căutare: From Bucharest, To Barcelona, Departure Anytime, iar la Return selectezi Time of Stay 3 to 5 nights. Asta înseamnă că va găsi un zbor cu plecare nedefinită, şi întoarcere în 3-5 zile de la data plecării.Mai departe sortezi după Cheapest (cel mai ieftin), şi vezi că cel mai ieftin zbor costă 64 de euro, de pe 12 pe 17 noiembrie, sau de pe 15 pe 19 noiembrie.

kiwi-filtre

Cum găseşti bilete ieftine de avion – kiwi.com filtre

Problema cu aceste zboruri este că durează peste 11 ore fiecare, deci sunt zboruri cu escală. Aşa că începem să aplicăm filtre. Kiwi are un sistem foarte bun de filtrare, care îl face cel mai flexibil tool de căutare de zboruri. Din opţiunile de la Stops alegi Nonstop, ca să arate zboruri fără escală.

kiwi-direct

Cum găseşti bilete ieftine de avion – kiwi.com

Acum ai preţul pentru cel mai ieftin zbor direct către Barcelona, costă 72 euro şi este între 27 februarie şi 3 martie. Următorul, ca preţ, este de 78 euro, tot între 27 februarie – 3 martie, dar ambele zboruri sunt cu Blue Air şi zborul la dus e dimineaţa. Iar lista continuă cu mai multe zboruri.

E foarte util să ştii preţul cel mai mic, pentru că te va ajuta să iei decizii mai departe.

Caută zboruri ieftine într-un interval

Următorul pas ar fi să cauţi zborul într-un interval în care te-ar interesa să călătoreşti. De exemplu poate vrei să mergi în Barcelona în mini vacanţa de 1 decembrie. Folosim tot kiwi.com, şi la Departure, în loc de Anytime indicăm un interval anume (Date range 28-30 noiembrie), iar la Return lăsăm Time of Stay 3-5 nights.kiwi-interval

Pentru acest interval cel mai ieftin zbor este de 135 euro, între 28 noiembrie şi 2 decembrie. După cum vezi, ajută să ştii că cel mai ieftin zbor către Barcelona este 72 de euro, iar dacă vrei să mergi de 1 decembrie costă dublu. Mai departe alegerea depinde de fiecare.kiwi-decembrie

După cum spuneam, sistemul de filtre al site-ului este foarte flexibil, poţi alege intervalul orar şi zilele din săptămână în care vrei să zbori, durata zborului sau a escalei, încearcă şi tu să te joci cu ele.

Caută preţul pe zile

vola

Cum găseşti bilete ieftine de avion – vola.ro

Pentru o acurateţe în ceea ce priveşte zilele în care vrei să zbori şi preţul pe fiecare zi, încearcă vola.ro. Pe Vola faci o căutare, apoi ai un tab cu Calendar Tarife care te ajută să vezi preţul zborurilor în fiecare zi, atât la dus cât şi la întors.

vola-ro

Cum găseşti bilete ieftine de avion – vola.ro

Dacă vrei să te organizezi foarte bine opţiunea aceasta de calendar e foarte utilă, pentru că îţi permite să alegi exact zilele în care vrei să călătoreşti, în cunoştinţă de cauză în ceea ce priveşte costurile. În plus, poţi selecta încă patru luni după luna selectată iniţial, astfel ai acces la costurile pe o perioadă mai lungă, şi îţi poţi face planuri mai eficient.

Caută bilete spre „anywhere”

Sunt câteva motoare de căutare de zboruri care au opţiunea anywhere. Un motor de căutare găseşte zborurile de la toate companiile aeriene, inclusiv cele low cost, le filtrează şi le combină în funcţie de cerinţele tale. Kiwi, Momondo sau Skyscanner sunt printre cele mai bune motoare de căutare, şi toate au opţiunea „anywhere” la destinaţie.

Dacă vrei să călătoreşti şi eşti flexibil, poţi face o astfel de căutare, pentru a vedea cele mai ieftine variante. Am căutat de exemplu pe kiwi From Bucharest, To Anywhere, Departure Anytime, Return 3-5 nights. În stânga ai ofertele cele mai ieftine, 47 de euro către Londra sau Glasgow, 51 de euro către Eindhoven. Iar în dreapta ai o hartă pe care sunt marcate preţurile pentru zborurile din Bucureşti în fiecare oraş.kiwi-anywhere

Cumpără biletele direct de pe site-ul companiei aeriene

Cel mai eficient este să cauţi biletele pe motoare de căutare, iar apoi să le cumperi direct de pe site-ul companiei aeriene. Asta pentru că motoarele de căutare acţionează ca nişte agenţii de turism şi îşi adaugă comisioane.

Am căutat zborul găsit mai sus, cel de pe 27 februarie pe 3 martie, cu Blue Air, care pe kiwi era 78 de euro. Pe site-ul Blue Air este 69,90 euro.blue-air

Achiziţia biletelor prin site-uri ca vola.ro sau kiwi.com costă mai mult, într-adevăr, dar în schimb îţi oferă garanţia conexiunii în cazul unui zbor cu escală. Adică dacă îţi întârzie primul zbor şi din cauza asta îl pierzi pe al doilea, primeşti gratuit un nou bilet de avion pentru destinaţia următoare, şi o noapte de cazare în caz că zborul este a doua zi. Dacă îţi cumperi singur biletele separat nu ai nici o garanţie, şi dacă pierzi un zbor, pierdut rămâne, trebuie să îl plăteşti pe următorul. Decizia rămâne a fiecăruia, dar dacă îţi cumperi singur biletele ai grijă să îţi rezervi suficient timp pentru escală.

Caută în private mode

E un sfat general al călătorilor. Tot ce faci pe internet rămâne în cookies pentru o anumită perioadă, iar în cazul biletelor de avion sau a căutărilor de cazare, asta poate însemna că la o căutare ulterioară preţurile pot fi mai mari. Ca să fii sigur că nu se va întâmpla, caută oferte de călătorie în ferestre private sau incognito. Pentru acestea cookies se resetează atunci când închizi fereastra. Aşa că dacă ai petrecut deja ceva timp într-o fereastră, şi ţi se pare că preţurile se modifică, deschide una nouă, tot incognito, şi porneşte din nou căutarea.

Fă compromisuri

Ca să găseşti un zbor ieftin va trebui să faci câteva compromisuri. Ai putea să zbori în extra sezon, să nu îţi iei bagaj de cală, sau să zbori cu escală, chiar dacă există şi zboruri directe. Toate acestea îţi pot economisi ceva bani.

Urmăreşte ofertele

Nu în ultimul rând, fii cu ochii pe oferte. Companiile aeriene au oferte cu 15-20% reducere în mod frecvent. Blogurile de travel semnalează multe dintre ele, aşa că urmăreşte-le pe cele care îţi plac mai mult, pentru că pe lângă ghidurile de călătorie oferite, te pot ajuta să călătoreşti mai ieftin 😀.

La cât mai multe călătorii şi bilete ieftine de avion! 😉

Citeşte şi:

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro