Search here...
TOP
Barcelona Destinații

Barcelona. Itinerariul ideal pentru 3, 4 sau 5 zile (partea II)

Am prezentat deja prima zi din itinerariul pe care l-am gândit pentru Barcelona, hai să continuăm cu partea a doua. Îl vom descoperi pe Gaudi şi minunatele sale creaţii, ne vom plimba cu telecabina deasupra portului, vom vedea fântâna muzicală, şi vom ajunge chiar pe Camp Nou.

Am creat un traseu relaxat, dar dacă nu ai foarte mult timp de petrecut în Barcelona, cu siguranţă poţi combina zilele.

Ziua 2 – lumea lui Gaudi

În a doua zi începem să descoperim lumea lui Gaudi. Desigur că toate operele sale trebuie văzute şi admirate, dar eu aş începe cu Parc Guell şi Sagrada Familia. Am dedicat o zi întreagă pentru cele două capodopere, noi aşa le-am văzut, fără grabă, şi a fost perfect.

Parc Guell

Din Placa de Catalunya ia autobuzul 24 chiar din dreptul magazinului Corte Ingles, în direcţia El Carmel (foloseşte cartela T10 pentru a te deplasa cu transportul în comun în Barcelona). Trebuie să cobori la staţia Ctra del Carmel – Parc Guell. Traseul este acesta, şi durează cam jumătate de oră. Noi am avut cazare pe Rambla, şi ne-a fost la îndemână acest traseu, dar pentru mai multe opţiuni verifică pe site-ul oficial.

Dar recent au introdus un shuttle bus gratuit (Bus Güell) care te duce de la stația de metrou Alfons X (pe linia L4 cu conectare directă în Placa de Catalunya) direct la parc. Pentru a îl putea folosi, însă, e nevoie să fi cumpărat dinainte biletul online pentru zona monumentală, îți va fi cerut când te urci în shuttle. Nu poți cumpăra biletul de la șofer, trebuie să îl ai deja cumpărat online. Mai multe detalii aici.

Intrarea în parc este gratuită, dar pentru a vedea zona monumentală, aşa cum o numesc ei, trebuie să cumperi bilet de intrare. Biletul costă 10€. Problema este că permit intrarea a 400 de oameni o dată la 30 de minute, pentru a nu se deteriora zona, deci biletele sunt cu interval de intrare. Ai 30 de minute de la ora imprimată pe bilet să intri în zona respectivă. Aşa că dacă îţi cumperi biletul când ajungi în parc, s-ar putea să îţi ofere un interval de intrare peste 2-3 ore.

Noi am avut noroc, ne-am dus acolo la început de februarie, şi nu era foarte multă lume, am putut intra imediat. Dar nu aş mai risca a doua oară, e mai sigur să îţi cumperi bilet online. Poţi vedea aici preţurile biletelor şi orele de vizitare, şi poţi cumpăra biletele de aici sau aici.

Parcul este şi el extrem de frumos, dar trebuie neapărat să ajungi în zona monumentală, acolo sunt construcţiile splendide gândite de Gaudi, încărcate de mozaic colorat şi cu forme dintre cele mai fantastice! Aşa că ţi-aş sugera să îţi cumperi bilet online, şi să te asiguri că ajungi acolo la ora stabilită.

Barcelona

Barcelona

Barcelona

Sagrada Familia

Ia autobuzul 92 de la Parc Guell în direcţia Pg. Maritim. Mergi 7 staţii şi coboară la Av. Gaudi (traseul aici), apoi mai mergi 10 minute pe jos. Sau pur şi simplu ia-o la pas, sunt 2.5 km între Parc Guell şi Sagrada Familia. O să vezi că ţi se va părea fabulos când catedrala va începe să se întrezărească printre clădiri!Barcelona

Sagrada Familia e o constructie extraordinară, formele şi simbolismul din fiecare colţişor al său depăşesc imaginaţia omului obişnuit. E în construcţie de peste 100 de ani, şi finalizarea este prevăzută pentru anul 2026. Trăim nişte vremuri minunate, dacă putem prinde Sagrada Familia completă!

Poţi cumpăra bilet online de aici (sau cu tur ghidat de aici), noi ne-am cumpărat de la faţa locului şi am stat la o coadă destul de mare, plus că mi se pare că online era un pic mai ieftin. Dacă ai biletul deja cumpărat, nu mai este nevoie să stai la coadă.

Sunt mai multe variante pentru bilete. Cel simplu costă 17€ şi îţi asigură doar vizitarea catedralei. Dacă vrei şi audio-ghid, costă 25€. Noi ne-am luat cu audio-ghid, şi a fost o alegere foarte bună! Nu ai cum să te bucuri de întreaga experienţă dacă nu afli mai multe detalii despre toate formele din catedrală, cum a ajuns Gaudi să le conceapă, cum coloanele par nişte copaci, cu noduri din care cresc ramuri, cum soarele pare că se strecoară printre crengi când te uiţi în sus, spre tavan. Ca să apreciezi cu adevărat Sagrada Familia merită să îţi iei audio-ghid!

Pentru 32€ poţi vizita catedrala, primeşti audio-ghid, şi poţi şi să te urci în turnuri. Eu biletul acesta îl voi alege data viitoare când ajung în Barcelona, vreau tare mult să mă urc şi într-unul dintre turnuri, să văd cum arată şi acoperişul, şi oraşul de acolo de sus!

REZERVĂ BILETELE ONLINE

Nu uita să intri şi în atelierul de lângă catedrală. Acolo vei afla mai multe detalii despre planurile lui Gaudi, despre cum a luat naştere Sagrada Familia, despre cum au fost concepute anumite forme. Nimic nu este la întâmplare, am fost absolut fascinaţi să aflăm cât de multă geometrie este în spatele formelor atît de organice.

Barcelona

Barcelona

Barcelona

Sant Pau Recinte Modernista

Rămânem în lumea modernismului dar nu e vorba de Gaudi, ci de un alt arhitect strălucit, Lluís Domènech i Montaner. A creat câteva reale bijuterii în Barcelona, iar fostul spital Sant Pau se află la 10 minute de mers pe jos de Sagrada Familia. E un loc incredibil unde simți că ai intrat într-o poveste, și încă nu e atât de aglomerat căci nu e foarte cunoscut. S-a deschis ca muzeu abia în 2014 iar biletul costă 15€. Am scris mai multe despre minunata construcție aici: Barcelona lui Domènech i Montaner: modernism dincolo de Gaudi.

Barcelona lui Domènech i Montaner - Hospital de Sant Pau

Hospital de Sant Pau, arhitect Domènech i Montaner

Barcelona lui Domènech i Montaner - Hospital de Sant Pau

Hospital de Sant Pau, arhitect Domènech i Montaner

Arc de Triomf

După ce ai vizitat Sagrada Familia, întoarce-te spre centru pe jos, şi opreşte-te în drum la Arcul de Triumf din Barcelona. Dacă ai ajuns aici, trebuie să îţi recomand şi un restaurant la care am mâncat tare bine, Wok Arc de Triomf. E un all you can eat japonez, cu mâncare foaaarte bună, sushi, orez, noodles, dar şi peşte şi fructe de mare crude, pe care ţi le prepară pe loc pe plită (îţi recomand mai ales creveţii!). Verifică aici preţurile dar şi orele de deschidere (între 4 jumătate şi 8 e închis), seara şi în weekend un meniu costă 15€, e rezonabil pentru cât de mult poţi mânca (şi cât de bine), dar adevărata afacere o faci la prânz, când meniul costă doar 10€.

Barcelona

Arce de Triomf, Barcelona

Barcelona

Wok Arc de Triomf

Opţional: Poţi face o oprire şi la Parc de la Ciutadella. Noi încă nu am fost, dar l-am văzut în poze şi e foarte frumos.

Am sumarizat aici traseul pe Google Maps pentru cea de-a doua zi.

Ziua 3 – lumea lui Gaudi (continuare)

În ziua a treia continuăm să descoperim capodoperele lui Gaudi din Barcelona.

Passeig de Gracia

Din Placa Catalunya o luăm încet la pas pe Passeig de Gracia, un bulevard foarte elegant, cu magazine ceva mai de lux decât o să găseşti pe Rambla, şi cu clădiri superbe, cu colţurile tăiate la 45 de grade. Este în centrul Eixample, cartierul cu străzi în grilă, construit la începutul secolului 20. Este considerat cel mai scump bulevard din Barcelona şi chiar din întreaga Spania.

Barcelona

Passeig de Gracia

Barcelona

Casa Batllo

Mergi mai departe pe Passeig de Gracia şi o să îţi sară în ochi o casă foarte colorată, cu un dragon pe acoperiş! Ador Casa Batllo din tot sufletul, ţi-am mai povestit un pic despre splendida construcţie aici: Casa Batllo din Barcelona în 30 de fotografii. Preţul unui bilet este 25€, îl poţi cumpăra şi online aici. Biletul include şi un smart guide, cu realitate augmentată, care îţi va întregi experienţa fantastică în Casa Batllo. Crede-mă că merită din plin, o să rămâi fascinat de toate minunăţiile de acolo!

Casa Batllo, Barcelona

Casa Batllo şi splendida ei faţadă

Casa Batllo, Barcelona

Tavanul din etajul nobil

Casa Batllo, Barcelona

Barcelona

La Pedrera

Noi din păcate încă nu am văzut La Pedrera (sau Casa Mila), care se găseşte tot pe Passeig de Gracia. Rămâne pentru următoarea dată când mergem în Barcelona. Clădirea arată superb şi ştiu că în special acoperişul e spectaculos. Biletul de intrare costă 22€, sau dacă vrei o experienţă inedită poţi încerca turul nocturn în Pedrera, după 9 seara, pentru 34€. Poţi cumpăra biletele online aici.

Barcelona

La Pedrera (Casa Milla)

Casa Vicens

Casa Vicens este prima casă proiectată de Gaudi, şi cu ea a deschis un nou capitol în istoria arhitecturii moderne. A folosit cu curaj mai multe stiluri arhitecturale, cu notabile influenţe mudejar. Mudejar este un stil arăbesc, folosit de maurii rămaşi în Andaluzia, regiunea sudică a Spaniei, după reconquista creştinilor. Am povestit mai multe despre stil aici: Alcazar de Sevilla, un palat desprins din Paradis.

Noi nu ne-am abătut din drum spre Casa Vicens, şi rău am făcut. Dar am o veste extraordinară! Va fi deschisă publicului pentru prima dată în curând, în toamna lui 2017, după un amplu proces de restaurare. Arată superb şi sunt convinsă că merită introdusă în turul clădirilor lui Gaudi din Barcelona!

MÁS INFORMACIÓN EN http://www.lamunicipaldebarcelona.com/casa-vicens

Casa Vicens Gaudí

Posted by La Municipal de Barcelona on Wednesday, July 12, 2017

Acesta este traseul sumarizat în Google Maps pentru a treia zi.

Ziua 4 – Montjuic

A patra zi am dedicat-o cartierului Montjuic.

Parcul Montjuic

Vom porni pentru început spre dealul Montjuic, ca să vedem de la înălţime câteva panorame superbe ale Barcelonei. Pe lângă peisajele pe care le vezi pentru că eşti fizic la înălţime, te poţi plimba cu una sau chiar cu amândouă telecabinele de pe Montjuic. Una te duce peste port şi pe plajă, cealaltă urcă mai sus pe Montjuic.

Barcelona

Privelişte dinspre Placa de l’Armada spre Barcelona, cu Sagrada Familia în centru

Telecabina spre plajă se numeşte Teleferico de Barcelona, sau Teleferico del Puerto, şi o poţi lua din Placa de l’Armada, de lângă hotelul Miramar. E o piaţă spaţioasă, de aici deja vezi oraşul de sus, şi poţi ajunge aici pe jos de la monumentul lui Columb, sunt doar 1.2 km (dar în urcare). Telecabina te duce până pe plaja San Sebastian, lângă hotelul W, şi costă 11€ dus, sau 16.5€ dus-întors. Noi ne-am plimbat cu ea dus-întors, dar o altă idee ar fi să mergi dimineaţa la plajă, şi apoi să iei această telecabină doar dus spre Montjuic. Se văd super frumos portul şi mall-ul Maremagnum din telecabină. Site-ul oficial aici.

Plimbare cu telecabina deasupra portului din Barcelona

Plimbare cu telecabina deasupra portului din Barcelona <3

Posted by Designed to travel on Thursday, July 20, 2017

Barcelona

Vedere din teleferico de Barcelona

Barcelona

Vedere din teleferico de Barcelona

Telecabina care urcă mai departe pe Montjuic se numeşte Teleferic de Montjuic și se ia de aici. Poţi ajunge la stație pe jos de la Placa de l’Armada, dacă ai trecut întâi pe acolo, sunt 900m între cele două. Sau dacă vii direct aici, poţi lua funicularul de la staţia Paral-lel, te duce chiar la stația de telecabină. Cartela T10 este valabilă pentru călătoria cu funicularul. Teleferic de Montjuic te duce la Castelul Montjuic şi la Mirador de l’Alcalde.

Telecaina era închisă când am fost noi la începutul lui 2016 (așa că am urcat pe jos până la castel), dar îmi amintesc că am luat-o sus pe munte când am fost în Barcelona în 2012, şi priveliştile de sus sunt chiar spectaculoase! Uită-te la filmul acesta ca să îţi faci o idee. Costă 8.20€ o călătorie dus, şi 12.50€ una dus-întors. Mai multe informaţii găseşti pe site.

Barcelona

Privelişte de pe Montjuic

Barcelona

Castelul Montjuic

Castelul Montjuic este o fortăreaţă militară construită în secolul 17. Poţi vedea aici o prezentare video amplă. Un bilet costă 5€, iar duminica după ora 15, cât şi în prima duminică din lună, intrarea e gratuită.

Barcelona

Castelul Montjuic

MNAC

Coboară dealul Montjuic pe partea cealaltă, spre Placa d’Espanya. Pe jos sunt cam 2.5 km, dar dacă ai obosit (noi eram rupţi după ce urcaserăm la picior) ia autobuzul 150. Nu ai cum să îl ratezi, circulă pe drumul principal care coboară de pe deal.

Opreşte-te la MNAC, Museu Nacional d’Art de Catalunya, o clădire foarte frumoasă. Nu am intrat în muzeu, dar pe site-ul lor poţi afla mai multe informaţii despre expoziţii, orar şi bilete. Costă 12€ intrarea în muzeu, dar dacă vrei doar să vizitezi clădirea costă 2€. Şi dacă vrei să urci pe acoperiş tot 2€. În orice caz, vei avea parte de o panoramă splendidă chiar şi de la baza muzeului.

Barcelona

Spre Muzeul MNAC

Barcelona

Barcelona

În faţă se întinde Placa d’Espanya, cu o fostă arenă de coridă transformată în mall.

Barcelona

Arenas de Barcelona, fostă arenă de coridă, acum mall

Font Magica

Acum găseşte-ţi un loc confrotabil, şi bucură-te de spectacolul cu lumini şi muzică a fântânii Font Magica! Nu te va dezamăgi! Doar că e foarte important să verifici dinainte programul, pentru că în funcţie de sezon spectacolele sunt în anumite zile şi la anumite ore (în orice caz, spectacolele sunt doar seara). Vezi aici programul complet.

E important să reţii că de pe 6 ianuarie până pe 16 februarie fântâna e închisă în fiecare an, din cauza vremii şi pentru mentenanţă. Noi în ultimii 2 ani am prins exact această perioadă în Barcelona, şi nu ne-am putut bucura de spectacol, dar îmi amintesc din 2012 că e foarte bun!

Barcelona

Font Magica, închisă la începutul lui februarie

Aici am sumarizat traseul pe Google Maps.

Ziua 5 – alte obiective

Camp Nou

Dacă mai ai la dispoziţie încă o zi în Barcelona, ţi-aş sugera să vizitezi Camp Nou, stadionul de fotbal al oraşului şi casa celor de la FC Barcelona. Chiar dacă nu eşti pasionat de fotbal, Camp Nou îţi oferă o experienţă inedită. Am fost să îl văd în 2012 şi mi-a plăcut tare mult, are un spirit entuziast ce te molipseşte de cum intri. Pe lângă stadionul efectiv, mi-a plăcut mult muzeul dedicat echipei FC Barcelona. E atât de multă pasiune pusă în el, sunt cupele câştigate, poze, decoraţiuni în roşu şi albastru peste tot. Echipa are o istorie de peste 120 de ani, şi o expune cu mândrie!

Intrarea costă 26€, şi poţi cumpăra biletul online de aici. Poţi ajunge aici din Placa de Catalunya cu metroul, vezi aici traseul şi alternative.

Barcelona

Tibidabo

Tibidabo este un munte înalt de 500m ce se înalţă măreţ chiar lângă Barcelona, şi oferă poate cea mai spectaculoasă panoramă a oraşului. Principalele atracţii de pe Tibidabo sunt CosmoCaixa (muzeul de ştiinţă), Biserica Sagrat Cor şi parcul de distracţii Tibidabo (despre care am înţeles că nu ar fi cine ştie ce).

Nu am ajuns încă la CosmoCaixa, dar mi se pare foarte interesant, e un muzeu de ştiinţă interactiv, unde poţi învăţa tot felul de lucruri într-un mod distractiv. M-am molipsit pe veci de când am fost la Science World în Vancouver, dar nici că am mai găsit un muzeu atât de bun de atunci. Intrarea costă doar 3€, iar lunea este închis.

Am scris despre Tibidabo, ce găsești sus pe munte și cum poți ajunge, în articolul: Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona și cum ajungi aici.

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Priveliștea de la Tibidabo

Tibidabo: cea mai frumoasă priveliște din Barcelona

Templul Sagrat Cor

Excursii de o zi din Barcelona

Dacă ai chiar și mai mult timp la dispoziție în Barcelona îți recomand să faci una sau mai multe excursii în afara orașului, cea mai emblematică aș spune că este la mănăstirea Montserrat, unde noi încă nu am reușit să ajungem, dar nu ne pare rău, căci înseamnă că mai trebuie să mergem pe viitor în orașul nostru preferat. Sau la Girona, în orașul lui Dali, unde s-au filmat și scene din Game of Thrones dacă ești pasionat (eu sunt mare fan!). Îți las mai jos câteva opțiuni cu recenzii bune și prețuri acceptabile:

Final de călătorie în Barcelona

Am ajuns şi la finalul călătoriei în iubita Barcelona. Am creat acest itinerariu de 5 zile cu obiectivele care mi s-au părut mie cele mai importante şi mai frumoase. Dar simte-te liber să jonglezi şi chiar să combini zilele, poate cele două zile pe care le-am dedicat operelor lui Gaudi se pot combina într-una singură. Sau poate le poţi extinde pe toate la 6-7 zile. E un oraş în care ai mereu ce face, chiar dacă înseamnă să te plimbi prin Barri Gothic fără ţintă, sau să stai la plajă să te relaxezi.Barcelona

Desigur că mai există şi alte lucruri de văzut în Barcelona. În mod special am omis Aquarium-ul şi Grădina Zoo, pentru că sunt cu totul împotriva închiderii animalelor pentru amuzamentul nostru. De asemenea, la Cosmo Caixa au o zonă Toca Toca, unde poţi pune mâna pe animale, cu care iarăşi nu sunt deloc de acord. Am vorbit mai multe despre atracţiile cu animale şi de ce sunt ele foarte crude, în articolul acesta: De ce să eviţi atracţiile cu animale.

Mai sunt şi altfel de obiective, dacă ai timp du-te liniştit să le vezi, mie nu mi s-au părut foarte reprezentative pentru Barcelona, de asta nu le-am inclus: Muzeul de Ciocolată, Muzeul de Ceară, Muzeul Erotic, Muzeul lui Picasso. Dacă vrei să afli despre şi mai multe obiective, încearcă să foloseşti Sygic Travel, mereu mă ajută când îmi planific câte o călătorie. Aici ai harta pentru Barcelona, obiectivele sunt marcate în funcţie de importanţă. În plus, îţi poţi crea un itinerariu pe zile, pe care apoi îl poţi printa sau salva pe aplicaţia de pe telefon.

Sper că ţi-am fost de ajutor, şi nu ezita să îmi trimiţi orice întrebare, cu siguranţă nu am acoperit totul! 😉


Citeşte şi:


Sugestii de cazare în Barcelona în zona Rambla. Noi ne cazăm pe Rambla de fiecare dată, este aproape de multe obiective și ne place tare mult atmosfera.

«

»

7 COMMENTS

 • Barcelona…my love! 🙂 O multme de locuri in care nu am avut timp sa ajung, dar…sunt pe lista pentru o calatorie viitoare! Multumim pt articol! 🙂

  • Diana
   AUTHOR

   Da, si eu mai am inca atatea de vazut in Barcelona, ca sa nu mai vorbesc de imprejurimi! 🙂

 • mirela16

  Si mie mi-e dor de Barcelona de mor 🙂 A fost dragoste la prima vedere:)

 • Pîrjol Daniela

  Buna ! La tibidabo se poate vizita doar biserica ?

  • Diana
   AUTHOR

   Buna Daniela. Da, la Tibidabo poti urca chiar si numai pentru priveliste, nu esti obligat sa cumperi nimic in plus acolo. Deci poti vizita doar biserca.
   Vacanta frumoasa daca ajungi! 🙂

 • Pîrjol Daniela

  Multumesc!!! Plecam pe 19
  02,sper sa ne descurcam si sa vedem cat mai multe obiective!

  • Diana
   AUTHOR

   Ce frumoooos, vreau si eu!! 😄

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro

%d bloggers like this: