Search here...
TOP
Barcelona

Cartela T10 şi transportul în Barcelona

Cartela T10 şi transportul în Barcelona

Cartela T10 şi transportul în Barcelona

Cartela T10 îţi va deveni o prietenă tare bună pe timpul excursiei tale în Barcelona. Te va ajuta să economiseşti o mulţime de bani. Este o cartelă cu 10 călătorii pentru transportul în comun, şi costă doar 9.95€, deci 1€ pe călătorie. E cel mai mic preţ pe care l-am întâlnit până acum în Europa!

Later edit: La întrebarea Simonei, adaug noi informaţii despre transportul pentru copii: de la 4 ani în sus trebuie să plătească şi copiii transportul, sub 4 ani însă e gratuit.

Transportul în comun în Barcelona

Transportul în comun într-un oraş străin e de multe ori complicat. Un autobuz hop-on hop-off e adesea mai la îndemână pentru turişti, pentru că trece pe lângă toate obiectivele turistice principale. Dar cu siguranţă e mai scump. Transportul în comun este mult mai ieftin, şi îţi oferă o experienţă autentică, fiind folosit şi de localnici.

Cartela T10 şi transportul în Barcelona

Bandă separată de autobuz pe Passeig de Gracia


Sugestii de cazare în Barcelona în zona Rambla. Noi ne cazăm pe Rambla de fiecare dată, este aproape de multe obiective și ne place tare mult atmosfera.


Cum funcţionează cartela T10

Cartela T10 este o cartelă nenominală cu 10 călătorii, valabilă pe autobuze, metrou, tren. Când urci în autobuz sau când cobori la metrou trebuie să o validezi, şi aparatul îţi va imprima data şi ora pe ea. Dacă sunteţi mai mulţi, poţi valida aceeaşi cartelă pentru toţi. Călătoria va fi valabilă timp de 75 de minute, deci poţi ieşi de la metrou şi apoi să urci în autobuz pe aceeaşi călătorie, atâta timp cât te încadrezi în cele 75 de minute. Dar e foarte important să o validezi din nou! De câte ori schimbi mijlocul de transport, cartela T10 trebuie validată. Nu îţi va fi retrasă o nouă călătorie decât dacă ai depăşit cele 75 de minute de la prima validare.

Cartela T10 şi transportul în Barcelona

Cartela T10

Poţi cumpăra cartela T10 de la orice staţie de metrou, sau de la gara RENFE din terminalul T2 al aeroportului. Este valabilă până la sfârşitul lunii ianuarie din anul următor, deci dacă îţi rămân călătorii poţi reveni în Barcelona şi le poţi folosi 😉.

Cartela T10 de 9.95€ este valabilă doar pentru zona 1 a oraşului, dar aceasta cuprinde toate obiectivele pe care ai vrea să le vizitezi, inclusiv aeroportul. Deci nu îţi face probleme în legătură cu zona.

Cartela T10 şi transportul în Barcelona

Cartela T10 şi transportul în Barcelona – Harta zonelor

Cel mai ieftin transfer de la aeroport cu cartela T10

Aeroportul din Barcelona, El Prat, are două terminale, T1 şi T2, între care există un shuttle bus gratuit. Avioanele low cost de la Bucureşti ajung la T2. Există mai multe modalităţi de transport de la aeroport spre centrul oraşului.

În caz că ai nevoie de un bagaj nou poți găsi aici bagaje perfecte ca dimensiuni: bagaje Wizz Air, bagaje Blue Air.

Metrou

Poţi lua metroul de la aeroport pe linia L9, şi apoi trebuie să schimbi vreo două linii pentru a ajunge în centru (vezi aici harta metroului). Biletul este unul special care se numeşte „Billete Aeroporto” sau „Airport Ticket” şi costă 4.50€ o călătorie. Există staţii de metrou atât la terminalul 1 cât şi la terminalul 2. Poţi citi mai multe aici.

Orar: Metroul circulă în principiu între ora 5:00 și miezul nopții, cu program mai lung în weekend. Verifică programul aici.

Aerobus

Aerobus-ul este un autobuz express care circulă la fiecare 10 minute, şi are staţii în Placa Espanya şi Placa Catalunya. Are locuri speciale pentru aşezat valizele, şi costă 5.90€ o călătorie, sau 10.20€ dus-întors. Poţi cumpăra biletul direct de la şofer sau online. Există două aerobus-uri, A1 ajunge la terminalul T1, şi A2 ajunge la T2, aşa ai grijă să te urci în cel corect la întoarcere. Călătoria între Placa Catalunya şi aeroport durează cam 35 de minute, şi oferă wifi gratuit. Vezi aici exact unde sunt staţiile.

Orar: Aerobusul funcționează între orele 05:00 – 00:30

Autobuzul 46

Are staţie în faţa aeroportului, şi poţi folosi pentru el cartela T10, astfel călătoria costă doar 1€. Autobuzul 46 merge până în Placa de Espanya şi înapoi, ajungând la ambele terminale. Partea proastă ar fi că vine o dată la 38 de minute. În funcţie de trafic, face între 25-40 de minute de la T2 până în centru. Mai multe detalii aici.

Orar: Autobuzul 46 circulă între orele 04:50 – 23:50.

Trenul RENFE

Şi trenul este accesibil cu cartla T10 pentru zona 1. Gara RENFE este la terminalul T2, ca să o găseşti urmăreşte indicatoarele pe care scrie RENFE. Poţi cumpăra cartela T10 de la automatele din gară. Linia de tren R2 te va duce în 26 de minute la staţia Passeig de Gracia. De aici poţi lua metroul mai departe, sau poţi merge pe jos către centru, sunt 10 minute până în Placa de Catalunya. Trenurile circulă o dată la fiecare jumătate de oră.

Orar: Trenul circulă aproximativ între orele 05:00 – 23:00. Ultimele trenuri pleacă la diverse ore în funcție de gară. Verifică programul exact aici.

Cartela T10 şi transportul în Barcelona

Indicatoare în aeroport către gară (Renfe)

Cartela T10 şi transportul în Barcelona

Harta trenurilor aeroport – oraş

Ce metode de transport am folosit noi

Noi am folosit mereu trenul pentru a ajunge în oraş de la aeroport, e foarte comod, nu depinde de trafic, şi ne lasă la Passeig De Gracia, care e foarte aproape de centru. Ne-am cazat de fiecare dată aproape de Rambla, aşa că ne-a fost utilă varianta asta. Autobuzul 46 ne-ar fi lăsat prea departe la Placa Espanya, de acolo ar fi trebuit să mai luăm încă un mijloc de transport.

De fapt greşesc, o dată am luat Aerobusul spre aeroport. Am căutat pe google maps un traseu spre aeroport, mi-a dat autobuzul A2, dar abia apoi am văzut că ne costă 6€ de persoană, şi este de fapt Aerobus. Este, oricum, o variantă foarte rapidă şi comodă.

Pentru deplasarea prin oraş am folosit cel mai mult.. propriile picioare. Ne place foarte mult să ne deplasăm pe jos când suntem în vacanţă. Dar când am avut distanţe mai lungi de parcurs am folosit cartela T10 de fiecare dată. De exemplu spre Parc Guell sunt cam 5km din centru, e mai bine să iei un autobuz (numărul 24 din Placa de Catalunya).

Cartela T10 şi transportul în Barcelona

Staţie de autobuz lângă Parc Guell

Ca să nu mai spun că ne-a fost foarte la îndemână când ploua să luăm autobuzul din Satul Olimpic înapoi pe Rambla. Am scris aici despre experienţa noastră ploioasă în Barcelona: Cum să te bucuri de o zi ploioasă în vacanţă.

Cartela T10 şi transportul în Barcelona

Cu autobuzul pe o zi ploioasă în Barcelona

Alternative de transport în Barcelona

Desigur că sunt și alternative la cartela T10.

 • o călătorie individuală costă 2.15€
 • cartela T-Dia are călătorii nelimitate și e valabilă 24 de ore de la prima validare. Prețul este în funcție de zonele în care vrei să circuli, pentru o singură zonă costă 8.40€. Mai multe detalii aici.
 • cardurile Hola BCN! pentru 2, 3, 4 sau 5 zile au călătorii nelimitate pentru toate mijloacele de transport din Barcelona. Cea de două zile costă 14.50€, cea de 3 zile e 21.20€. Mai multe detalii aici.
 • Barcelona Card pentru 3, 4 sau 5 zile. Sunt destul de scumpe, dar includ mai multe facilități: călătorii nelimitate cu mijloacele de transport în comun, intrări gratuite (dar nu la atracțiile principale) și discount-uri la multe atracții, intrare prioritară ca să nu mai stai la coadă să aștepți. Cel de 3 zile de exemplu costă 45€ pentru adulți și 21€ pentru copiii între 4 și 12 ani. După cum spuneam, copiii sub 4 ani pot circula gratuit. Citește mai multe pe site-ul Barcelona Card. Lista de discount-uri și gratuități este aici.

Cartela T10 şi transportul în Barcelona

După părerea mea, cartela T10 e cea mai eficientă pentru deplasarea în Barcelona. Costă puţin, doar 1€ pe călătorie, o poţi folosi pentru mai multe persoane, şi te poţi deplasa cu mai multe mijloace în limita a 75 de minute, pe o singură călătorie. Mai bine de atât nu se poate. Îţi ajunge şi pentru o săptămână dacă mergi şi pe jos, şi costă doar 10€. Nu pot să nu mă gândesc la Londra, unde în 3 zile am cheltuit 40€ pe transportul în comun. Cum să nu iubeşti Barcelona? 😃

Cartela T10 şi transportul în Barcelona

Cartela T10 şi transportul în Barcelona – Staţie de metrou în Placa de Catalunya

Citeşte şi:

«

»

28 COMMENTS

 • Super util articolul! Ehe și cat am cautat eu astfel de informatii inainte de a vizita Barcelona… Cu urmatoarea calatorie, stiu unde sa citesc! 🙂

  • Diana
   AUTHOR

   Ma bucur ca il gasesti util, Marcela! 🙂

 • mirela16

  Multumesc de informatii, nici eu nu stiam detalii de acest gen când am fost in Barcelona, dar am in plan foarte curând o noua calatorie in zona si imi va fi util ce ai scris aici 🙂

  • Diana
   AUTHOR

   Ma bucur, Mirela, mai urmeaza alte informatii utile 😀

 • Simona

  Mulțumim pentru informații! Știți de la ce vârsta plătesc copiii?

  • Diana
   AUTHOR

   Simona, am cautat si am gasit ca de la 4 ani in sus trebuie sa plateasca si copiii transportul. Sub 4 ani e gratuit.

 • Simona

  Multumesc!

 • Ovidiu

  Cartela T10 este valabilă și pentru transportul de noapte de la aeroport?

  • Diana
   AUTHOR

   Ovidiu, am căutat acum, că nu eram sigură. Este valabilă T10 și pe autobuzele de noapte N16 și N17 care merg la aeroport.

 • Cristiana

  Ajung in jur de ora 23 (ora Romaniei) .inteleg ca avioanele mai au intarziere.Hotel langa Sagadra Familia.Gasesc cu usurinta taxi noaptea pt transfer la hotel?Pentru 2 zile pline de colindat si avand in vedere locatia unde sunt cazata ,cam ce itinerar mi-ai recomanda(pe zile).As vrea sa achizitionez toate biletele de intrare din timp.Multumesc!

  • Diana
   AUTHOR

   Buna, Cristiana. Taxi banuiesc ca se gaseste la orice ora, nu am folosit taxi-ul in Barcelona. Sunt si autobuze de noapte care ajung in oras. Doua zile este cam putin pentru Barcelona, asa ca alege obiectivele cele mai importante pentru tine. Am scris un articol separat despre ce poti vedea in Barcelona si cum te poti organiza: http://designedtotravel.ro/barcelona-itinerariu-vacanta-minunata/
   Pentru doua zile eu as face asa: o zi cu operele lui Gaudi (Parc Guell, Sagrada Familia si Casa Batllo – e un pic pe fuga sa le faci pe toate in aceeasi zi, dar cred ca merita), si cealalta zi pe Rambla, Barri Gothic, plaja Barceloneta, si daca mai e timp poate sa urcati pe Tibidabo sau sa vedeti Font Magica seara (dar are program exact, nu funtioneaza in fiecare zi).
   Vacanta frumoasa! 🙂

 • Enache ciprian

  Buna seara.Ajungem in Barcelona dimineata la ora 6.35 (ora locala) si daca se poate sa ma ajutati cu un traseu mai „simplu”de la aeroport la hotel rigoletto catalunia .am inteles ca e ok autobuz 46?cartela T 10 se cumpara numai din aeroport? O ultima intrebare daca nu deranjez :ce recomandati sa vizitam ?(sejur de 6 zile ) Multumesc frumos .,o seara buna!

 • Daniela Dobrescu

  Buna Diana! Eu am rezervat cazare in Castelldefels si intentionez sa vizitez 2-3 zile si Barcelona. Transportul intre Castelldefels si Barcelona este inclus in T-10, sau exista un card-tichet care sa cuprinda si transportul interurban

 • Mau

  Buna ziua. O scurta intrebare daca se poate. Pentru cartela T10, atunci cand iei busul sau metroul si suntem 2 persoane, este necesar introducerea cartelei pentru validare de 2 ori sau e de ajuns o singura data pentru 1 trasnport/2 persoane? Mersi fain.

  • Diana
   AUTHOR

   Buna Mau, este nevoie sa validati cartela de doua ori, o data pentru fiecare persoana care calatoreste. Vacanta frumoasa in Barcelona! 🙂

 • Alexa Ghera

  buna diana.imi poti spune si mie in ce zona sa ma cazez ca sa ajung mai repede la aeroport t2 dimineata la ora 6.? ms

 • Lili

  Bună Diana!Pentru a ajunge la Eurohotel Gran Via Fira ce mijloc de transport pot să iau de la aeroport?Si daca termin cele 10 călătorii de pe cartela o reincarc sau cumpăr alta?Multumesc anticipat pentru raspuns!

  • Diana
   AUTHOR

   Buna Lili! Văd că cel mai simplu ar fi să iei autobuzul 46 de la aeroport, are stație chiar în fața hotelului. Poți vedea foarte ușor pe google maps, dacă îi dai ca destinatie hotelul tău, și punct de plecare aeroportul, iar ca mijloc de transport transportul în comun:
   https://www.google.ro/maps/dir/Barcelona%E2%80%93El+Prat+Airport+(BCN),+El+Prat+de+Llobregat,+Spain/Eurohotel+Gran+Via+Fira,+Carrer+de+les+Ci%C3%A8ncies,+98+-+100,+08908+Hospitalet+de+Llobregat,+Barcelona,+Spain/@41.3377118,2.0827863,12.96z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x12a49e64847c8ea5:0xf32be942fb6f9bd7!2m2!1d2.0832941!2d41.297445!1m5!1m1!1s0x12a498c603157a5d:0xa39d74dcfefaad4f!2m2!1d2.120461!2d41.351774!3e3
   Cartela de T10 nu se încarcă, trebuie să cumperi alta, e o cartelă simplă din carton.
   Sper să ai o vacanță minunată la Barcelona! 🙂

 • Muntean Daniela

  O sa merg in August 5 zile cu copiii ,multumesc pt toate informatiile sunt de un real folos ,ma bucur ca te am descoperit !Multumesc .

  • Diana
   AUTHOR

   Ce dragut, Daniela! Multumesc mult si distractie placuta! 🙂

 • daniel cupsa

  buna cine imi da si mie o informatie exista mijloce de transport de la aeroport pana la hotel si dupa ora 24 adica sant toata noapte

  • Diana
   AUTHOR

   Buna Daniel, dupa cum am scris in articol, majoritatea mijloacelor de transport functioneaza pana la ora 24, nu stiu daca s-a schimbat ceva intre timp. Ai avion noaptea pana in ora 5? Caci de la 5 incep sa mearga toate.

 • Adina

  Multumim pentru detaliile extrem de folositoare.Pentru a ajunge la hotel Ronda House din aeroport ce mijloc de transport ne sugerezi? Ganduri bune!

 • TVS

  Din pacate, transportul in comun a suferit ceva modificari!
  Cartelele T10 NU MAI EXISTA, iar cele noi sunt diversificate, si mai scumpe.
  Reteaua de autobuze a suferit modificari. NU MAI SUNT identificate doar printr-un numar! Acum sunt denumite/identificate printr-o litera urmata de o cifra. Litera „V” este atasata autobuzelor care au in general traseul dinspre partea mai inalta a orasului spre zona cea mai joasa – in general litoralul. (Consecinta: fostul autobuz 10, se chiama acum V210) Cu litera H sunt notate autobuzele care in general merg „pe linia de nivel.

  • Diana
   AUTHOR

   Uau, cate modificari! Multumesc mult ca mi-ati semnalat toate acestea, va trebui sa modific articolul.

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro

%d blogeri au apreciat: