Feribotul spre Thassos: tot ce trebuie să ştii

Feribotul spre Thassos
Feribotul spre Thassos

În articolul de astăzi îţi voi oferi câteva informaţii despre feribotul spre Thassos, insula grecească preferată a românilor. Vorbesc serios că e insula preferată, era plin peste tot de maşini cu număr de România. Asta pentru că este relativ aproape de noi, dar are şi multe, multe de oferit. Mare şi munte la un loc, peisaje frumoase, drumuri cu serpentine, plaje superbe.


Citeşte şi:


Sugestii de cazare în Thassos în zona Golden Beach unde am stat și noi:


Două variante pentru feribotul spre Thassos

Avem două variante pentru a lua feribotul spre Thassos: din Keramoti până în Limenas, sau din Kavala până în Prinos. Hai să vedem câte ceva despre fiecare.

Keramoti – Limenas

 • Traseul este acesta, punctul de debarcare în Thassos este Limenas, un orăşel chiar în nordul insulei
 • Durata călătoriei este de 35-45 de minute
 • Costă 20€ de maşină (16€ pentru o maşină mică, sub 4.25 metri lungime), şi 3.5€ de persoană (copiii între 5-10 ani plătesc 2€, iar copiii sub 5 ani călătoresc gratuit)
 • Frecvenţa feriboturilor este de 30 de minute
 • Sunt 3 companii de feriboturi care deservesc traseul: Thassos-Ferries, Aneth Ferries şi Thassos Link
 • Orar şi preţuri aici
 • Este mai avantajos şi ca durată a călătoriei, şi ca preţ. Noi am ales această variantă în traseul nostru către Thassos de săptămâna trecută

Kavala – Prinos

 • Traseul este acesta, feribotul ajunge în Thassos în portul Prinos, în nord-vestul insulei
 • Durata de călătorie este cam de o oră şi jumătate
 • Costă 24€ de maşină (19€ pentru o maşină mică, sub 4.25 metri lungime), şi 5€ de persoană (copiii între 5-10 ani plătesc 2.5€, iar copiii sub 5 ani călătoresc gratuit)
 • Frecvenţa feriboturilor este destul de mică, pleacă unul la o oră şi jumătate sau chiar mai mult
 • Orar şi preţuri aici

Costurile sunt doar pentru un traseu dus, iar la întoarcere se aplică același tarif.

Ai putea spune că în funcţie de locul de pe insulă în care te cazezi, îţi convine mai mult un anume port de debarcare dintre cele două. Însă în realitate nu sunt foarte depărtate unul de celălalt, între Prinos şi Limenas sunt doar 16km, care se parcurg în 20 de minute. Aşa că aş recomanda sincer să iei feribotul spre Thassos din Keramoti, călătoria e mai scurtă, costă mai puţin, şi pleacă unul la fiecare 30 de minute, nu ai timpi de aşteptare.

Bilete

Înainte de a urca maşina la bord, trebuie să cumperi biletele. O să îţi povestesc despre experienţa noastră din Keramoti. Alex a încadrat maşina după direcţiile celor care lucrau acolo (nu ai cum să îi ratezi, gesticulează mult şi ţipă ca să ţină lucrurile sub control), iar eu am coborât şi m-am dus către ghişeele care aveau scris mare deasupra Tickets. După cum spuneam, sunt 3 companii de feribot, şi în consecinţă 3 ghişee de bilete. Dar nu îl vei găsi deschis decât pe cel pentru următorul feribot, deci nu îţi face probleme că poate cumperi biletul greşit.

Feribotul spre Thassos
Indicaţii spre port, pentru a lua feribotul spre Thassos

M-a întrebat ce fel de maşină avem, m-a rugat chiar să îi spun marca şi modelul, şi m-a taxat cei 27€ (20€ pentru maşină şi câte 3.5€ pentru fiecare dintre noi doi). Apoi în teorie eu trebuia să mă întorc la maşină, să îi las lui Alex biletul lui şi al maşinii, şi eu să urc pe jos pe feribot.

Dar în realitate, era atât de mult haos, şi oamenii se grăbeau să încarce maşinile pe vas, încât Alex deja intrase cu maşina, după ce a spus că încă nu are bilet, şi că eram eu la coadă. Când am vrut să urc şi eu pe vas, m-a întrebat omul cu ce maşină sunt, i-am spus că deja a urcat la bord, şi a zis că e ok.

La întoarcere am apucat să îi dau biletele lui Alex. Sunt curioasă dacă poate fi înşelat sistemul lor deloc atent de verificare a biletelor. Nu aş încerca să o fac, dar m-a surprins lipsa lor de atenţie.

Îmbarcare

Feriboturile sunt de tip roll on – roll off, adică intri cu maşina printr-un capăt, o parchezi cu faţa aşa cum ai intrat, şi la final ieşi prin faţă, prin celălalt capăt al feribotului. Deci nu sunt manevre de făcut.

Sunt două niveluri de parcare, unul la nivel cu solul şi unul la subsol. Te direcţionează ei unde să te duci, în funcţie de dimensiunile maşinii cred. Nu are sens să încerci să negociezi, nu te lasă să faci altfel decât spun ei. Maşinile se parchează foarte foarte aproape unele de altele şi de pereţii vasului. La întoarcere ne-a pus aproape să lipim maşina de peretele din stânga. Alex a vociferat, pentru că nici nu avea loc să se dea jos, dar nu ai ce face, astea sunt regulile, ca să încapă cât mai multe rânduri de maşini. A trebuit să coboare prin dreapta.

Traseul Bucureşti - Thassos
Feribotul are două niveluri pentru maşini

Feribotul spre Thassos

La bord

După ce am parcat, am urcat la bord. Sunt trei niveluri unde poţi sta ca pasager. La primul nivel ai şi un spaţiu interior destul de generos, în caz că nu vrei să stai afară. Am găsit aici, spre surprinderea mea, nişte scaune foarte cool din plută, şi nişte mese parcă atârnate din tavan cu lanţuri. Ne-au plăcut, mai ales scaunele. Pluta e la mare căutare în design în perioada asta.

Feribotul spre Thassos
În interiorul feribotului Thassos-Ferries

Cute cork chairs on the #thassos #ferry 😍#chair #cork #ilovecork #design #designspotter

A post shared by DesignedtoTravel (@designedtotravel.ro) on

La următorul nivel este şi un mic bar, de unde îţi poţi lua cafea, răcoritoare, şi ceva de ronţăit.

Afară atracţia principală sunt pescăruşii, care vânează orice firimitură ai vrea să le întinzi, şi vin şi o culeg graţios de la tine din mână.

Feribotul spre Thassos

Feribotul spre Thassos

Debarcare

Când vezi că mai ai puţin şi ajungi pe insulă, poţi trimite deja şoferul la maşină. Problema e că sunt parcate foarte aproape unele de altele, şi s-ar putea nici să nu poată avea acces la maşină, nu mai vorbesc de a intra în ea. Trebuie avut răbdare ca cei din faţă să iasă mai întâi.

Aveţi grijă dacă aţi parcat la nivelul inferior, căci rampa pe care se iese este foarte abruptă. Nouă ne-a murit motorul chiar pe rampă prima dată. Cel mai bine e să opreşti aerul condiţionat înainte să încerci să urci.

Feribotul spre Thassos
Debarcare de pe feribotul spre Thassos

Am ajuns pe insulă!

O dată ajuns pe insulă, în oraşul Limenas (dacă ai luat feribotul din Keramoti), trebuie să te orientezi încotro să o apuci pentru a ajunge la cazare. Studiază un pic harta înainte, ca să nu trebuiască să iei o decizie în grabă. În partea dreaptă a insulei, cum priveşti harta, sunt Panagia, Skala Potamia, şi plajele Marble Beach, Golden Beach, Paradise Beach şi Aliki, iar în stânga insulei sunt Skala Rachoniou, Prinos, Limenaria şi Potos.

Cam asta a fost experienţa noastră cu feribotul spre Thassos. Dacă ai ceva informaţii în plus, chiar te rog să îmi transmiţi. Kalimera! 😀

Citeşte şi:

28 thoughts on “Feribotul spre Thassos: tot ce trebuie să ştii

 1. Buna, multumesc pentru informatiile utile din acest articol.
  Am o intrebare: tariful de intoarcere este acelasi sau difera?
  Multumesc!

 2. Buna, noi am fost in malta cu feribotul si se aplica doar un tarif care se platea la intors de pe insula. (un tarif dus-intors)
  intrebarea mea este daca tariful se percepe dus -20-30e si intors 20-30… sau doar dus-intors 20-30?
  multumesc frumos.

  1. Buna Marian. Costul este doar dus, deci si la intors se va aplica acelasi pret. Pe noi ne-a costat 27 euro dus si 27 euro intors. O sa precizez si in articol, sa fie mai clar. Merci! 🙂

  1. Aurel, uite că nu am încercat să plătim cu cardul, am încercat să caut informații dar nu am găsit. Cel mai bine este să aveți euro la voi, ca să nu aveți surprize.

 3. O intrebare vă rog dacă puteți răspunde noaptea după ora 24 credeți că ar fi mai liber feribotul sau nu e programul non stop

 4. Buna ziua. Vara aceasta (2019) voi merge in Thassos. Am doar o intrebare: stiti cumva daca copiilor li se aplica acelasi tarif ca si adultilor, respectiv 3,5 euro? Am unul de 2 ani si unul de 8 ani. Multumesc!

  1. Buna Roxana! Copiii între 5-10 ani plătesc 2-2,5 euro (în funcție de cursă), iar copiii sub 5 ani călătoresc gratuit. am actualizat acum aceste informații și în articol :).

 5. Bunaa! Super utile informatiile😊
  Despre animale de companie nu stii nimic? Pret,reguli ceva! Mersi din suflet!😊😘

  1. Buna Mihaela, din pacate nu stiu nimic despre animalele de companie. Am gasit pe un forum un post mai vechi unde spunea cineva ca poti lua gratis catelul pe feribot. Dar cred ca cel mai bine le scrii la thassosferries@gmail.com si ii intrebi direct.
   Calatorie frumoasa in Thassos! 🙂

Lasă un comentariu