Search here...
TOP
Idei și inspirație

Pantone alege culoarea anului 2017: Greenery


Încă din 2000, Pantone Color Institute alege în fiecare an o culoare ce reflectă mediul cultural actual. Culoarea respectivă influenţează de-a lungul anului tendinţele în toate faţetele designului: arhitectură, design interior, decoraţiuni, fashion, şi lista poate continua. Culoarea anului 2017 este plină de semnificaţii, inspirând speranţă şi reconectare cu natura, dar şi cu tine însuţi.

Culoarea anului 2017: Greenery

Culoarea aleasă pentru 2017 este Greenery 15-0343.

Greenery e un verde crud ce simbolizează noi începuturi! Un an nou proaspăt, promisiunea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase, primăvara cu iarba ei vie. Te face să te gândeşti la spaţii exterioare pline de verdeaţă, să te visezi într-o grădină încălzită de razele soarelui, să tragi o gură sănătoasă de aer în piept, şi să expiri uşor relaxându-te. Da, culoarea anului 2017 categoric îţi aduce un zâmbet pe buze!

On the table, #Greenery pops with freshness. 💚🥑🍃🥒🍏💚 📷: @lucialitman

A photo posted by PANTONE (@pantone) on

Greenery este natură! Cu cât oamenii sunt mai prinşi în viaţa haotică de zi cu zi, cu atât mai mult le creşte dorinţa de a aduce natura în viaţa lor. Asta se reflectă foarte clar în tendinţele globale de planificare urbană, arhitectură, lifestyle şi design, care merg spre contopirea cu verdele şi natura. Pe designist.ro am aflat pentru prima dată de designul biofilic şi am rămas fascinată. E un lucru hotărât, texturile şi materialele naturale, plantele, prezenţa apei, lumina naturală, ne dau o stare de bine! Designul biofilic propune integrarea acestor elemente în spaţiile publice, şi mai ales în spaţiul de muncă.

„Greenery este adus în prim plan în 2017 pentru a ne oferi speranță, la care tânjim cu toţii pe fondul unui peisaj social și politic complex. Satisfăcând dorința noastră în creștere de a întineri şi a ne revitaliza, Greenery simbolizează reconectarea pe care o căutăm cu natura, cu oamenii din jurul nostru și cu un scop mai înalt.” spune Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute.

Cum poţi folosi Greenery în apartamentul tău

În esenţă, ideea propusă de Pantone este aceea de a readuce natura în vieţile noastre. În designul interior asta se traduce prin ferestre mari, spaţii luminoase, lemn mult în amenajare, plante, terarii. Terariile de la Aerium sunt foarte elegante şi dau viaţă unei încăperi. La propriu! Pentru că dau oxigen! 😄

O idee pentru a revigora o cameră este să vopseşti un perete în culoarea Greenery! Ah, ce idee bună! Că tot ne gândeam şi ne răzgândeam ce culoare să facem unul dintre pereţii din living. Şi dacă nu vrei să vopseşti peretele întreg, vin cu o altă propunere: foloseşte un stencil. Am povestit aici despre prima noastră experienţă cu un stencil de la StenCilit. Este un şablon pe care îl lipeşti pe perete şi aplici vopsea peste el cu un trafalet mic. Suntem îndrăgostiţi de concept şi abia aştept să ne hotărâm la un model pentru living! Imaginează-ţi cum ar arăta crengile astea înfrunzite în nuanţa Greenery! 😍

Pe lângă stenciluri, sunt mare fană autocolante de perete! Şi sunt şi mai mare fană Cai Verzi pe Pereţi, au un super autocolant chiar cu cai verzi pe pereţi! Mă rog, să zicem cai Greenery pe pereţi. Zi tu că nu sunt frumoşi! 😀

De asemenea putem folosi culoarea anului 2017 în obiecte decorative sau de mobilier. Un fotoliu Greenery ar fi o pată de culoare atrăgătoare, la fel şi nişte draperii. Sau poţi opta pentru accente prin decoraţiuni precum o vază, o lampă, sau o pernă decorativă.

Am creat un board pe Pinterest cu diverse idei de design interior cu culoarea Greenery, dacă ai nevoie de ceva inspiraţie. 😉

Pantone alege culoarea anului 2017 - Greenery

Aruncă o privire şi pe pagina Pantone, la finalul articolului au pus laolaltă mai multe combinaţii de culori în care poţi folosi Greenery.

Ne place Greenery

„Există o dorinţă tot mai mare de reconectare cu natura, şi de a găsi modalităţi de deconectare de la tehnologie. Avem nevoie de o pauză. Avem nevoie să ne oprim şi să respirăm” declară Laurie Pressman. Aducând exteriorul în interior, Greenery, culoarea anului 2017, poate îmbunătăţi stima de sine şi poate reduce anxietatea. Propune-ţi ca anul acesta să aduci o pată de verde la tine în casă. Sigur nu vei regreta!

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro