Search here...
TOP
Târguri de design

Creative Est #2 – Festivalul industriilor creative

Creative Est #2

Lume, lume, săptămâna asta are loc un festival foarte cool în Bucureşti! Între 10 şi 16 octombrie 2016 se desfăşoară Creative Est #2, un festival care celebrează industriile creative din Estul Europei, şi intenţionează să exploreze modul în care designul, moda, arta şi tehnologia pot contura oraşul şi pot îmbunătăţi calitatea vieţii noastre urbane.

De-a lungul săptămânii au loc o mulţime de conferinţe şi workshopuri, despre industria cafelei, transformarea creativităţii într-o afacere, antreprenoriatul în gastronomie, conducerea unei afaceri în arhitectură, şi altele.

Creative Est Market

Evenimentul mult anticipat vine însă în weekend, când vom fi răsfăţaţi cu un market! Se va ţine într-o fostă hală de textile, Hala Industria Bumbacului, pe Splaiul Unirii 160, care va fi deschisă publicului larg pentru prima dată! Şi intrarea e liberă! Yaaay! 😊

Marketul va reuni cei mai buni artizani, artişti şi designeri din Europa de Est, şi va avea peste 50 de standuri cu design, artă, tehnologie, fashion, gastronomie şi dezvoltare urbană. De asemenea va fi şi un food market. Eu sunt nerăbdătoare să văd standurile de design!! Printre expozanţi vor fi Dizainăr, magazinul de design românesc, Meşteshukar, ROD Cărtureşti, şi Stencilit! 😍

Mă bucur tare mult că vin cei de la Stencilit, este prima oară când participă la un eveniment în România! E o firmă de design din Estonia, compusă dintr-un român şi o estoniană, care produce stenciluri extraordinare! De ce au ales să îşi deschidă afacerea în Estonia şi nu în România, mă întrebi? Pentru că la noi e mult prea multă birocraţie. În Estonia au făcut totul pe internet şi în două ore aveau deja firmă! În plus, statul le-a oferit spaţiu pentru a îşi amenaja un mic atelier, într-o fostă fabrică, unde şi-au desfăşurat activitatea pentru o vreme, alături de alte startup-uri creative.

Un stencil este un şablon în care sunt decupate anumite forme. Îl aplici pe perete, vopseşti cu trafaletul în culoarea preferată, şi obţii un efect cu totul deosebit! Este genul de proiect pentru entuziasmaţii DIY. Daaa, ai ghicit, exact aşa suntem noi 🤓! Uite mai jos cum ne-am transormat peretele din dormitor într-o pădure de mesteceni, ce contribuie splendid la tematica de natură pe care vrem să o aducem camerei!

A fost destul de simplu de folosit şi a durat vreo 3-4 ore, mai greu a fost până ne-am făcut curaj să începem! Aruncă o privire la ei pe site, şi gândeşte-te că ai şansa să nu mai plăteşti transportul (16 euro) dacă îţi cumperi stenciluri weekendul ăsta!

Creative Est #2 - Family day

Dumincă, pe lângă market, este declarată Family Day, o zi întreagă în care cei mici, dar şi cei mari, pot participa la ateliere şi workshopuri care pun în mişcare imaginaţia: caligrafie, imprimare 3D, origami sau meşteşuguri tradiţionale.

Sună atât de bine! Ne vedem acolo! 😀

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro