Search here...
TOP
Inspirație Sardinia

Amintiri din Sardinia: cu 10 ani în urmă

Amintiri din Sardinia

Amintiri din Sardinia

Sunt emoționată! Am revăzut poze, câteva clipuri, am citit mail-urile pe care le-am trimis atunci familiei. Acum 10 ani, în vara lui 2008 am trăit una dintre cele mai grozave aventuri din viața mea! O vacanță în familie în Sardinia!

Sunt amintiri prețioase care oricum mi-au rămas în suflet, dar acum recitind poveștile mi-au venit în minte clipe exacte de atunci, glume pe care le făceam, activități (oho, ce de activități am avut, o clipă nu am stat). Și m-am emoționat teribil! Tocmai ce i-am scris Irinei, sora mea, că îmi explodează capul de bucurie!!

Cea mai tare vacanță!

Am călătorit foarte mult de atunci, dar în continuare Sardinia rămâne cea mai tare vacanță pe care am avut-o! Și cu greu o să vină vreo altă experiență să o înlocuiască. Hai să îți explic situația și poate vei înțelege.

În 2008 abia terminasem facultatea, eu aveam 23 de ani și Irina 20. Ne-am petrecut vara la familia noastră din Elveția, ți-am mai povestit despre ei aici: Un weekend, două țări, un milion de emoții. În august am plecat împreună pentru două săptămâni în Sardinia: eu, Irina, mătușa noastră Cristina (sora mamei), unchiul nostru Erni și verișorul nostru Andy. La scurt timp după aceea ne-am angajat și eu și Irina, așa că a fost ultima noastră aventură “copilărească”.

Ne-am cazat lângă orășelul San Teodoro în estul insulei, într-un resort cu căsuțe de vacanță (Liscia Eldi se numea) care oferea mai multe servicii: mese all inclusive (dar noi am luat pachetul fără mese și ne-am gătit singuri), piscină, jocuri și activități toată ziua. Așa că toată vacanța eu și Iri ne-am jucat de dimineața până seara, am participat la concursuri, am dansat, ba chiar ne-am și îndrăgostit amândouă, fără succes însă.

Amintiri din Sardinia

La piscina din resort

Amintiri din Sardinia

Irina și Andy

 

Mail-urile mele cu povești din vacanță

După cum v-am mai povestit, familia mea e împărțită prin toată lumea. Mama are trei surori, dintre care una în Vancouver și una în Elveția, plecate amândouă la începutul anilor 90. O dată cu internetul am reușit să ne reconectăm, iar pe atunci în 2008, cum nu aveam grupuri de facebook sau whatsapp ca acum, comunicam foarte mult pe mail.

Iar eu eram o cronicară mică încă de atunci, le trimiteam tuturor pe mail povești cu ce am făcut toată vara. Cu glume, dialoguri și tot tacâmul. Ba chiar îmi spunea Irina recent că acelea au fost începuturile mele în blogging 😄. Am căutat mail-urile pe care le-am scris despre Sardinia, le-am citit, și m-au năpădit amintirile. De asta spuneam la început că sunt tare emoționată!

Nu o mai lungesc și îți las mai jos câteva extrase (doar câteva, căci am scris vreo 3000 de cuvinte dacă îți poți imagina, bloggeriță serioasă încă de pe atunci!). Desigur că nu am povestit de plajele incredibile ale Sardiniei, de apa critalină de culori ireale, și cât de minunat este că avem așa plaje în Europa! Dar te las să citești singur 😅.

Amintiri din Sardinia

Plaja La Cinta arată incredibil!

Amintiri din Sardinia

Plaja La Cinta, Sardinia

Amintiri din Sardinia

Pe plajă la Capo Coda Cavallo

Amintiri din Sardinia (mail-uri scrise exact după ce ne întorsesem de acolo)

Doamne, sunt atât de nostalgică!! Mă tot gândesc ce se întamplă la Liscia Eldi acum fără noi. Ce pot să vă spun? Ne-am distrat, am cântat, am dansat până nu am mai putut! A fost absolut minunat totul! Un paradis din care nu îți mai venea să pleci! Și nu vorbesc numai de peisaje, care erau fantastice! Dar distracțiile din sat!! O nebunie!! Erau organizate tot felul de activități, de dimineața până seara. Abia daca aveam timp să stăm la plajă! Pentru că ne duceam să le facem aproape pe toate! De unde să încep?

Activități dimineața

Dimineața la 10:15 era cursul de tenis pentru începători. Erni s-a dus în prima săptămână, chiar dacă știa să joace. La început noi nu ne-am dus, căci mergeam repede la piscină dimineața, să apucăm puțin să ne bronzăm. Apoi eu am început să mă duc la tenis vineri, în prima săptămână, și am mai fost după aceea luni și marți, în rest am fost plecați diminetile. Așa că tot nu știu să joc, doar că acum nu știu să joc un pic mai bine!

Apoi dimineața mai erau organizate jocuri pe plajă, pe care le-am descoperit abia a doua săptămână, căci în prima mergeam la piscină dimineața. Darts si bocce, un joc cu niște bile, pe care trebuie sa le arunci cât mai aproape de o bilă mai mică. În fiecare zi era o partidă de bocce între oaspeți si staff, adică animatorii.

La un moment dat eram pe plajă, a venit unul dintre animatori și a luat-o aleatoriu pe Iri, a început să îi facă urări de La Mulți Ani, a făcut un toast public pentru ea. Și apoi s-a dus la Andy și l-a intrebat „nu îi spui la mulți ani surorii tale?” Și Andy face „sorella…?!”  Se pare că toți aveau impresia că noi eram fiicele lui Cri si Erni!

La 11:30 era lecția de acqua gym cu Alessia. O jumătate de oră, numai bine ca să ne simțim mai ușoare. În a doua săptămână am fost cam leneșe, nu prea am urmat acqua gym.. Trândăveam pe plajă..

La 12:00 era jocul de la mijlocul zilei. În fiecare zi un alt joc. Într-o zi a fost un joc de tavoletta surf, unde m-am bagat și eu cu Iri! O să vedeți pe film, a fost teribil de distractiv, un fel de ștafetă pe placa de surf, în piscină, cu echipe de câte patru.

După jocul de la amiază se dansa Sigla Ventaclub!! Super!! Era un dans al satului, pe care l-am învățat destul de repede. Se adunau toți animatorii și îl dansau, iar noi eram pe partea cealalta a piscinei și dansam și noi. Chiar și acum, întorși acasă, ne trezim dansând și cântând sigla. A fost laitmotivul vacanței noastre!

Amintiri din Sardinia

Lecția de acqua gym se ținea în piscina mai mică

Amintiri din Sardinia

Activități la prânz

După asta venea prânzul. La pranz am mâncat aproape în fiecare zi paste, în jur de ora 13:00. Apoi strângeam masa, nu știu ce mai făceam, ne mai uitam la tv la Olimpiadă, și deodată se făcea 15:00. Cri și Erni de obicei se duceau la bar să bea o cafea. Plata era opțională…

Deci pe la 14:30 – 15:00 mergeam pe plajă sau la piscină. Dar de obicei pe plajă, care era la doi pași de piscină, care piscină era la doi pași de căsuța noastră. Cand vroiam să facem baie mergeam până la plaja Isuledda, care nu era foarte departe. Acolo apa era foarte clară, Erni și Andy aveau măști cu care puteau vedea pe sub apă, era grozav să vezi toti peștii, nisipul fin. Înotam cu capul pe sub apă, era super!

La ora 16:00 era jocul de pe plajă. O dată a fost un turneu de bocce, la care am participat și noi. Am fost eu cu Iri în echipă contra lui Cri și Erni. Unul dintre animatori, care organiza jocurile astea pe plajă, a zis că măcar așa cineva din familie o să treacă mai departe. Noi jucam pentru prima data, așa că am jucat bine la început. Aveam un scor de 7:1, și cine ajungea la 8 câștiga. Dar… pâna la urmă ne-au bătut Cri și Erni cu 8:7!! Apoi în turul următor au pierdut și ei…

Într-o altă zi a fost un turneu de volei pe plajă, unde au participat Cri și Erni. Ei erau în echipa Peru parcă, cu alți trei băieți. Uf, au pierdut din prima…

La 16:30 era ora de dans latino!  Eu mergeam aproape de fiecare dată, desigur! Dansam merengue, bachata și de doua ori și salsa. Invățam figuri nu prea complicate. Bachata chiar nu mai dansasem, așa că am fost tare fericită să încerc. Venea și Iri câteodată, și uneori dansam și cu ea. Lecția de dans era coordonată de Alessia, și uneori mai veneau și animatori și dansam împreună cu ei.

Amintiri din Sardinia

Lecția de dans latino

Apoi la 17:15 era lecția de aerobică, tot o jumătate de oră. Step, circuit, Alessia era foarte bună ca instructoare, am rămas încântate de ea. Eu și Cristina am fost de câteva ori, mai mult în prima săptămână, când eram mai conștiincioase. Iri a venit și ea de câteva ori.

 

M-a lovit melancolia! 😀 S-au împlinit 10 ani de la vacanța mea memorabilă din Sardinia!! Așa că pregătesc un articol special despre asta și sunt tare emoționată!
Am găsit doar două clipuri, pe care le împărtășesc cu voi. Restul sunt pe dvd-uri undeva pe la mama, dar nu știu unde, nici nu știu unde să caut 😭!
Între timp aici sunt eu la ora de dans latino, cea din față în maieuț verde, dacă nu mă recunoașteți. Merengueee 😍😍
Apoi e Irina care mergea probabil prima dată cu caiacul și uite cât de bine se descurcă!!! 😍

Posted by Designed to travel on Thursday, January 10, 2019

Irina câștigă un concurs!

La 17:45 era concursul de cuvinte încrucișate, Tele Liscia. Animatorii puneau o întrebare sau mimau ceva si cine ghicea trebuia să strige „ciappa la gallina”, apoi i se dădea cuvântul și putea răspunde.

Dar puteai răspunde și din public. Asa se face că o dată a știut Iri răspunsul la o întrebare, era ceva din Biblie. Toți cei care răspundeau mergeau în finală, dar pentru că în ziua respectivă răspunseseră prea mulți, Nico (unul dintre animatori) a făcut o triere. I-a luat pe toți în față, inclusiv pe Irina, și le-a pus întrebări. Care răspundea corect se ducea direct în finală. Desigur că Iri nu știa răspunsul la nicio întrebare, trebuia să fii italian ca să cunosti răspunsurile. Dar… rămăsese ea și încă o fată.

Nico a zis că pune o întrebare pe cât de dificilă pe atât de ușoară! Și a întrebat: eu sunt frumos?! Toți rămăseseră amuțiți, fata de lânga Iri nu știa ce să zică, iar Iri face „s..si”! Și Nicola „Super, ești în finală!!!”  Așa a ajuns ea în finala de la Tele Liscia, care s-a ținut vineri, în prima săptămână. Probabil că știți că a și câștigat-o!! Nu vă zic mai mult, căci este pe filmare, o să vedeți cum s-a desfășurat totul! Tot ce pot spune este „qua in villaggio!!”

Activități seara

La 18:30 se termina Tele Liscia și noi ne îndreptam spre căsuță, unde aveam o singură baie…  Făceam toți dușuri și apoi pregăteam cina. Nu prea îmi amintesc ce aveam la cină, o dată am avut un super merluciu gătit de Cri, o dată un super piept de pui pregătit de Erni, dar cert este că ajungeam seara cu un apetit grozav! Dacă toata ziua alergam în stânga și în dreapta…

Amintiri din Sardinia

Amintiri din Sardinia

De fiecare dată mâncam afară, la masa asta

Dupa masă spălam vasele (de obicei Iri..), ne pregăteam și ieșeam în piață, căci în fiecare seară la 21:30 era un spectacol organizat de animatori. După spectacol ne ramânea cam o oră de dans. Muzica trebuia oprită la miezul nopții, așa ca nu dansam foarte mult. Dar eu eram acolo, oricum, conștiincioasă, de fiecare dată. Uneori aveam seri latino, preferatele mele, iar alteori dance sau house. M-am facut remarcată la dans, oricum, cineva chiar m-a întrebat dacă sunt profesionistă.

Toate activitățile, dansul, spectacolele, aerobica, se desfasurau în piață. V-am trimis și poze cu piața, este cea rotundă, si ține cam 300 de persoane, am calculat eu și Iri, pe treptele din jurul ei.

Amintiri din Sardinia

Piața din resort, unde aveau loc aproape toate activitățile

Amintiri din Sardinia

Gătiți pentru a lua cina în oraș, cred că am fost în San Teodoro, care era aproape

Activități extra

Pe lângă acest program, pe care vi l-am expus aici și care se desfășura zilnic (în afară de sâmbătă) au mai fost câteva activități extra.

Una ar fi concursul de Braccio di Ferro pentru femei. Cum se numește? Scanderberg sau așa ceva. Pentru a desemna femeia cea mai puternică din Liscia Eldi. Desigur că nu puteam să o lăsăm pe Iri să nu participe. Așa că eu și Andy am împins-o de la spate să se ducă, pentru că ea nu voia. Andy chiar i-a spus că e prea timidă. Așa că s-a dus. Când au anunțat cu cine se luptă…. eu și Andy să cădem pe jos… era o tipă de trei ori cât Iri!! Nu grasă, dar mare si forțoasă! Ohh, noi ziceam că asta a fost, o să îi rupă brațul, uite în ce am băgat-o! Până la urmă s-a terminat cu bine, Iri e ok. Desigur că a scos-o afară aproape imediat… dar măcar nu a pățit nimic…

Altă activitate extra ar fi concursul de dans, la care m-am înscris repede!! Uff.. era un concurs de dans pe perechi, așa că era foarte important cu cine nimeream. Fetele fără parteneri au primit câte un animator. Eu nu am primit pe cine îmi doream, dar oricum l-am avut pe Eros, unul dintre animatorii care se ocupau de copii, un băiat grozav și tare amuzant. M-am distrat teribil!! Nu prea reușeam să dansăm bine totul. Au fost probe de vals vienez, tango, merengue, bachata si la sfârșit dance. Parcă atât.

Eros nu prea știa multe figuri, dar oricum am râs tot timpul. Mai ales la dance am dansat puțin și apoi el a zis ca nu prea se pricepe, asa că o să facă pe stâlpul, ca să dansez eu la bară adică! S-a pus cu mâinile în sus și eu am dansat în jurul lui, a fost o nebunieeee!!! A și filmat Erni. În cele din urmă nu am câștigat nimic…  Dar am învățat că nu contează numai să câștigi, este tare important să te distrezi!! Și în plus nu am câștigat premiile rele, gen fuoritempo (care nu au stat pe muzica) și inamicii dansului, ceva de genul acesta. Eros a stat pe ritm, asta e sigur!

În a doua săptămână, miercuri, s-a organizat o plimbare cu caiacul. Iri mai fusese deja luni, așa că știa un pic cum se face, și mi-a explicat și mie. A zis să mergem amândouă. Așa că ne-am pus vestele de salvare (Cri si Erni au rămas pe plajă) și ne-am îmbarcat în noua aventură! Am reușit să ne coordonăm cât de cât și să înaintăm aproximativ drept (mai degrabă în zig zag… ). Eram aproape ultimele, dar oricum am reușit să ajungem. Ne-am dus de la plaja noastră până la Isuledda. Acolo am acostat pe plajă și am făcut cu toții o baie.

Amintiri din Sardinia

Irina în plimbarea ei cu caiacul

10 ani mai târziu

Îmi beau cafeaua și citesc și mă minunez de toate aventurile noastre! Le mulțumesc enorm încă o dată Cristinei și lui Erni pentru ocazia asta, care s-a tranformat în vacanța visurilor noastre! Ne-am distrat atât de mult!! Și acum am vacanțe active, însă nu aș mai putea să o țin în ritmul ăsta timp de două săptămâni 😂!

Acum nu îmi rămâne decât să mă duc la mama și să caut dvd-urile cu vacanța asta, cred că am înnebuni de bucurie și eu și Iri să revedem totul! Căci îmi amintesc că am filmat foarte mult. Sper că ți-a făcut plăcere această mică incursiune în familia mea nebună 😁.

Amintiri din Sardinia

Aici cred că vorbeam cu mami și tati la telefon

Amintiri din Sardinia

Într-o dimineață ne-am trezit să vedem răsăritul! Ce frumos!

Amintiri din Sardinia

Și am luat cu noi pe plajă niște biscuiți să ronțăim. Nu știu de ce am făcut poza asta gen reclamă, dar mi se pare amuzantă 🙂

Amintiri din Sardinia

Întotdeauna cu gândul la iubita noastră cățelusă Betty 💓

Amintiri din Sardinia

Am mers și pe câteva plaje din apropiere, La Cinta a fost de departe cea mai frumoasă!

Amintiri din Sardinia

Amintiri din Sardinia

Încercând să ne îmblânzim părul 😄

Amintiri din Sardinia

Amintiri din Sardinia

Erni și Cristina. Aici la Capo Coda Cavallo, cât de frumos arată!

Amintiri din Sardinia

Priveliște la Capo Coda Cavallo, aproape de Olbia, în partea estică a Sardiniei

Amintiri din Sardinia

My sister 💖💖

Amintiri din Sardinia

Plaja La Cinta are un nisip tare fin. În care l-am îngropat pe Andy 😂

Happy Travels!

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro