Search here...
TOP
Târguri de design

Târguri de design – Crăciun 2016

Târguri de design

Vine Crăciunul! Cea mai veselă perioadă a anului, plină de cadouri, luminiţe în oraş şi la balcoanele oamenilor, brazi împodobiţi, colinde, aroma de cozonac ce se furişează pe sub uşa de la bucătărie. Bucătăria mamei, desigur, că tu nu ai timp de aşa ceva 😄. Poate ceva zăpadă, să simţim iarna ca în copilărie. Şi fără să ne gândim că în câteva zile va fi mocirlă pe jos şi că va trebui să deszăpezim maşina. Doar să ne bucurăm de fulgii care cad uşor şi aştern o linişte încântătoare. Să apreciem oamenii dragi care se adună în jurul nostru, pentru că asta e cel mai important de Crăciun, nu?

Poate eşti în pană de idei de cadouri, sau poate vrei să surprinzi pe cineva cu un cadou original! Avem în decembrie nu mai puţin de 3 târguri de design în Bucureşti! Este vorba de produse de design româneşti: decoraţiuni, jucării, corpuri de iluminat sau piese de mobilier. Fie că vrei să cumperi ceva mai deosebit anul ăsta, pentru tine sau pentru cineva drag, sau vrei doar să te duci să vezi obiectele, pentru o doză de insipraţie, îţi prezint mai jos târgurile din Bucureşti.

Marché de Noël

Weekendul acesta, 10-11 decembrie, la Casa Universitarilor, Strada Dionisie Lupu nr.46, sector 2. Intrare: 10 lei

Sunt 85 de participanţi la târg, din domenii variate. „Obiectele create de designerii selectaţi aduc ceva nou – fie că e materialul, conceptul, tehnica sau utilizarea. Asta le face cadouri de Crăciun perfecte, pentru că devin o experienţă, iar experienţele sunt cel mai bun cadou din lume” spune Dan Pierşinaru, fondatorul conceptului Marché de Noël.

Moş Dizainăr

12-23 decembrie, de luni până duminică, între orele 12.00-21.00, la magazinul Dizainăr, strada Puţul cu Plopi nr 17. Intrarea liberă.

Dizainăr este un magazin de design românesc, deschis tot timpul anului. În spatele acestui nume sunt nişte oameni minunaţi, care fac eforturi mari pentru a promova designerii români.

„Cel mai fantastic dintre Moşi vă invită la showroom-ul Dizainăr pentru a alege cadouri și decorațiuni (evident!) fantastice, create de cei mai cunoscuți designeri români.
Oameni frumoşi şi cadouri altfel, un set-up Crăciunesc, muzică, turtă dulce și voie bună, vă aşteaptă în centrul Bucureştiului, la magazinul Dizainăr, cu peste 600 de produse de design românesc: decoraţiuni, bijuterii, ceramică, mobilier, corpuri de iluminat, ceasuri și multe altele!”

Alt.Crăciun – Târg alternativ de Crăciun

16-23 decembrie, între orele 14:00-21:00 la ARCUB, strada Lipscani 84-90.

„De Crăciun ARCUB înlocuiește colindele cu concertele live ale celor mai cool trupe românești, bucatele tradiționale cu delicatese eco, cadourile clasice cu obiecte de design românesc realizate manual și urările de sărbătoare cu o invitație la ALT.CRĂCIUN. Transformat în artera principală a celor care caută un altfel de târg de sărbători, o vizită în pasajul Gabroveni îți oferă ocazia să te delectezi cu vin fiert, ciocolată caldă și alte bunătăți de la ALT.WINTER DRINKS Shop. În plus vei putea să-i surprinzi pe cei dragi cu cadouri unice pe care le găsești doar la ALT.FASHION Shop și la ALT.GIFT Shop powered by Dizainăr.”

Made in RO by Designist

Weekendul 17-18 decembrie, la Impact Hub Bucharest, Strada Halelor, nr 5, etajele 2 si 3. Intrare: 10 lei.

Designist.ro este o publicaţie online despre design, un „concentrat de idei fine” cum se numesc ei. Îi ador pur şi simplu, de la ei am învăţat foarte multe lucruri despre design, de la ei am aflat despre cele mai designish localuri din Bucureşti şi nu numai. Târgul Made in RO este organizat de ei şi anul acesta a ajuns la a opta ediţie! Uau! 😍

„Made in RO – Târg de design românesc #8 ți-a pregătit kit-ul complet și alternativ de cadouri de design care să-ți transforme Crăciunul. Să fie alb ca porțelanul, diafan ca mătasea, cu zvâc ca metalul, expresiv ca lemnul? Designerii români de produs te surprind cu sute de cadouri cool, care vor face valuri de sărbători: ceramică, mobilier, accesorii home&deco, decorațiuni cool de Crăciun, jucării, lămpi funky, mic mobilier, accente fashion, cărți cu jocuri incluse.
Peste 65 de designeri selectați în urma apelului de proiecte vin la București din Cluj, Timișoara, Craiova sau Târgoviște. Vei interacționa, într-o atmosferă cosy, familiară, cu branduri care participă pentru prima oară la eveniment, dar vei admira și multe proiecte și colecții noi, prezentate în premieră la Made in RO.
Una dintre surprizele acestei ediții este selecția consistentă pe zona de ceramică – te vei întâlni cu 12 designeri ceramiști, unii dintre cei mai buni din România.
Pe lângă cele mai designish cadouri Made in RO, vei zăbovi la o cafea, la un ceai aromat, sau la o discuție despre design și vacanța de sărbători în cafeneaua pop-up, pregătită de Origo.”

Hai că oricum nu ştiai pe unde să mai umbli după cadouri şi te săturasei de târgurile de Crăciun tradiţionale, care au mereu aceleaşi produse, nu-i aşa? Cu plăcere! 😀

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro