Search here...
TOP
Inspirație

Compromisuri pentru a cumpăra bilete de avion ieftine

Compromisuri pentru a cumpăra bilete de avion ieftine

Compromisuri pentru a cumpăra bilete de avion ieftine

Ne dorim cu toţii să cumpărăm bilete de avion ieftine. Din păcate nu există un site pe care te duci şi bam! ai cumpărat biletul la un super preţ. E nevoie să ai răbdare, să faci research, sau să aştepţi câte o ofertă. De cele mai multe ori e nevoie să faci un compromis pentru a putea călători mai ieftin.

Ştii cum se zice, nu poţi avea ceva ieftin, bun, şi rapid. Trebuie să alegi două din trei. Mai jos îţi prezint câteva compromisuri pe care le poţi face pentru a călători mai ieftin.

Mergi în extra sezon

Desigur că vrem în Sardinia vara, să ne bucurăm de soare şi de plajă. Dar în octombrie Wizz are bilete spre Alghero (Sardinia) la 65 de euro (faţă de 150-200 euro în timpul verii), iar cu o temperatură medie de 18 grade, o maximă de 22 de grade, şi temperatura apei de 21 de grade, încă te poţi bucura de o plimbare plăcută pe plajele superbe ale insulei.

Ore de zbor neprietenoase

Se zice că orele ultramatinale şi cele târzii în noapte sunt cele mai ieftine. Dacă eşti dispus să zbori atunci când alţii vor să doarmă, poţi economisi ceva bani.

De asemenea legat de orele de zbor, nu întotdeauna ai opţiunea de a zbura dimineaţa la dus şi seara la întors, ca să poţi profita din plin de toate zilele de vacanţă. Către unele oraşe mai mici există un singur zbor pe zi, şi asta înseamnă că dacă ai ajuns acolo dimineaţa la ora 8:30, zborul de întoarcere va fi la ora 9:00. În această situaţie se află zborurile spre Treviso (un orăşel de lângă Veneţia, o alternativă foarte bună pentru că e mult mai scump să zbori direct în Veneţia). În oraşele mai mari vei găsi mai multe ore de zbor pe parcursul zilei, dar e posibil ca zborul de seara tarziu să fie mai scump.

Zboară în timpul săptămânii

Poate vrei să zbori de vineri până dumincă pentru un city break. Însă ţine cont că cele mai ieftine zile de zbor sunt marţea, miercurea şi sâmbăta, iar cele mai scumpe vinerea şi duminica. Trebuie să decizi dacă poţi sacrifica mai multe zile din timpul săptămânii, sau dacă eşti la limită cu zilele de concediu şi vrei să cuprinzi weekend-ul şi să plăteşti mai mult.

Ia doar bagaj de mână

Nu îţi iei bagaj de cală şi te descurci cu bagajul de mână, chiar dacă mergi o săptămână în vacanţă. De exemplu Cebu Pacific are frecvent oferte pentru zboruri dus-întors Dubai – Manila (Filipine) la 150 de euro (dacă prinzi un zbor către Dubai cu 100 de euro asta înseamnă că ajungi în Filipine cu 250 de euro, ceea ce e excepţional). Dar dacă vrei să adaugi bagaj de cală te costă 50 de euro în plus. Adică 30% din costul biletului! Parcă te gândeşti mai bine şi îţi ajung câteva tricouri, un costum de baie şi şlapii 😀.

Fă o escală

Deşi durează mai mult, poţi face economie dacă iei un zbor cu escală în loc de unul direct. De exemplu un zbor direct Bucureşti – Lisabona poate ajunge la 150 de euro, iar unul cu escală e pe la 80-90 de euro. Dar depinde de sezon şi de zilele de zbor.

Avem zboruri foarte ieftine din Bucureşti către Milano, Bruxelles, Roma, chiar şi Londra. Iar din aceste hub-uri mari poţi găsi zboruri ieftine către alte locuri, mai ales că intră în schemă şi easyJet, o companie low cost care nu are zboruri din Bucureşti.

În plus, uneori o escală mai mare poate presupune costuri mai mici. Nu e întotdeauna o regulă, dar e un compromis pe care îl poţi face în caz că găseşti bilete la un super preţ. Da, e obositor să stai 10-12 ore sau mai mult în aeroport, dar poţi profita de situaţie şi poţi ieşi să vizitezi oraşul de tranzit (interesează-te înainte dacă ai nevoie de viză sau vaccinuri pentru a vizita ţara respectivă).

Fii flexibil cu destinaţia

Dacă vrei să mergi în vacanţă, dar nu te-ai hotărât unde, lasă preţul să îţi dicteze destinaţia. Există câteva site-uri cu opţiunea „Anywhere” la destinaţie, care îţi găsesc cele mai ieftine zboruri ce pleacă din oraşul tău. Kiwi, Skyscanner sau Momondo sunt câteva exemple, şi sunt printre cele mai bune motoare de căutare de zboruri. Introduci oraşul de plecare, introduci perioada de călătorie dorită, şi vezi care sunt cele mai ieftine destinaţii. Ba chiar şi mai bine, în loc să indici o perioadă exactă, pe Kiwi poţi lăsa „Anytime” şi pe Skyscanner poţi introduce o lună întreagă.

Tu ce trucuri ai mai folosit pentru a găsi bilete de avion ieftine?

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro