Search here...
TOP
Inspirație

Află ce parcuri de distracţii îşi deschid porţile în 2017!

Parcuri de distracţie ce îşi deschide porţile în 2017

Îţi place să mergi în parcuri de distracţii? Eu recunosc că nu mă dau în vânt după senzaţii tari, dar altfel îmi place să merg, pentru că sunt multe atracţii care nu îţi dau adrenalină. Caut cele mai copilăroase trenuleţe şi carusele care există şi în acelea mă dau! În plus, e o atmosferă de libertate şi veselie, ce te poartă înapoi în primii ani ai vieţii, când nu aveai alte griji decât să te joci de dimineaţa până seara.

Spre bucuria mea, am avut ocazia să merg în multe parcuri de distracţii. Când eram mică am fost la Gardaland, în Italia, la PNE în Vancouver, mai târziu am ajuns în Tenerife la Siam Park (un parc acvatic cu tobogane absolut fabulos!), la Disneyland în Paris, unde am petrecut cele mai magice clipe alături de sora mea, şi la Universal Studios în Los Angeles, unde m-am distrat pe cinste timp de o zi întreagă, şi am experimentat cea mai şi cea mai tare atracţie, King Kong 360 3D! Dar o să îţi povestesc altădată despre asta.

Sunt multe proiecte de noi parcuri de distracţii în întreaga lume. Am selectat 3 dintre ele ce îşi vor deschide porţile anul acesta, şi mi s-au părut deosebite.

Fico Eataly World în Bologna

Eataly este cel mai mare magazin/restaurant cu produse italieneşti din lume. Eu l-am descoperit prima dată în Genova şi a fost dragoste la prima vedere! Rafturi întregi cu produse de tot felul, toate de foarte bună calitate, şi în plus un restaurant excelent! 😍

De când am auzit de Eataly World, un parc cu tematică de mâncare italienească, ce se deschide chiar în Bologna, capitala culinară a Italiei (despre care se spune, şi cred că ar trebui să devină motto-ul oraşului, că nu ai cum să mănânci prost aici!) am luat-o razna!

Da, nu visezi! Un parc tematic cu mâncare italienească, cu cele mai bune şi proaspete ingrediente! Nu e unul dintre clasicele parcuri de distracţii, cu roller-coasters şi carusele, ci va fi mai degrabă versiunea Disneyland pentru gurmanzi. Va conţine multe restaurante, magazine cu produse, dar şi zone de workshop, unde poţi învăţa secretele bucătăriei italieneşt de la mari maeştri. Apoi poţi cumpăra exact acele ingrediente din magazine, pentru a reproduce reţeta acasă!

Vor avea la dispoziţie biciclete de închiriat cu un coş generos în faţă, pentru că s-au gândit că sigur nu vei putea rezista tentaţiilor şi vei cumpăra o mulţime de lucruri! Fico Eataly World se va deschide în septembrie 2017, va avea 80.000 metri pătraţi, 3.000 de angajaţi, şi se aşteaptă la 6 milioane de vizitatori anual.

Ferrari Land în PortAventura, Spania

PortAventura, unul dintre cele mai faimoase parcuri de distracţii din Spania, aflat la 100 km sud de Barcelona, va deschide anul acesta Ferrari World, după modelul celui din Dubai.

Parcul va avea multe atracţii inedite, cum ar fi o experienţă virtuală de Formula 1, un simulator Formula 1, cel mai rapid accelerator vertical din Europa (ajunge la 180 km/h în doar 5 secunde!), un turn cu cădere liberă de la 55 metri, sau un simulator de pit stop, unde trebuie să schimbi cauciucurile maşinii de curse cât mai repede! De asemenea parcul oferă multe detalii despre istoria Ferrari, şi ceea ce mi se pare foarte interesant este că vor să aducă un omagiu originilor Ferrari, astfel că recrează atmosfera italienească. Vei găsi acolo Colosseumul din Roma, turnul bisericii San Marco din Veneţia, sau La Scala din Milano.

Ferrari Land se va deschide în aprilie 2017 şi arată foarte promiţător! Cum ziceam, nu mă încântă deloc atracţiile intense. Dar aş încerca toate simulatoarele şi mai ales toate restaurantele italieneşti din parc! 😀

Pandora, The World of Avatar în Walt Disney World, Orlando FL

Disney World din Orlando, Florida (SUA) va inaugura în mai 2017 spectaculoasa lume a Pandorei, planeta din Avatar! Va fi o experienţă completă şi creatorii ne promit că vom vedea munţi plutitori şi păduri bioluminescente, personaje animatronice care par atât de reale, şi vom zbura pe creaturile mari înaripate exact ca na’vi! Pe lângă atracţii, ne vom putea plimba pe planetă, vom putea interacţiona cu ea, pentru că este ca un organism viu ce răspunde la prezenţa noastră. Va fi o experienţă pe care ne-o vom aminti pentru restul vieţii!

Abia aştept să văd primele imagini reale cu Pandora, sper să se ridice la nivelul aşteptărilor pe care ni l-au setat creatorii atracţiei! Momentan m-am entuziasmat teribil, şi vreau neapărat să mergem acolo când ajungem pe coasta de est a SUA. Deja aveam plănuită o zi la Universal Studios din Orlando pentru a vedea Wizarding World of Harry Potter, acum trebuie să mergem o zi şi la Disney World!

Tu ce parcuri de distracţii ai vizitat? 😊

 

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro

%d blogeri au apreciat: