Search here...
TOP
Coasta de Vest

Las Vegas: între kitsch şi capodoperă

Las Vegas

Welcome to Fabulous Las Vegas!

Ca să îţi spun sincer, nu eram nerăbdătoare să văd Las Vegas. Aveam atât de multe alte obiective interesante în itinerariul nostru pe Coasta de Vest, San Francisco, Los Angeles, Grand Canyon, încât Las Vegas mi se părea ceva foarte superficial. Un oraş construit din nimic în mijlocul deşertului, cu câteva zeci de ani în urmă.

Dar iată-mă ajunsă pe Strip, bulevardul principal din Las Vegas. E noapte, şi oraşul luminilor trăieşte la nivelul reputaţiei, e sunt lumini şi luminiţe peste tot. E un trafic nebun, stăm bară la bară, şi trebuie să ajungem tocmai în capătul Strip-ului, unde avem hotelul. Dar nu ne deranjează deloc. Dimpotrivă, stăm şi ne minunăm de toate luminile, tot spectacolul din jurul nostru. Ies cu camera pe trapa maşinii ca să filmez mai bine. Hmm, ce atmosferă interesantă! E chiar deosebit, atât de multă energie, foarte mulţi oameni pe stradă, hoteluri care parcă s-au întrecut care să fie mai strălucitor şi mai extravagant. Uau, sunt intrigată, nu mă aşteptam să mă impresioneze!

Ne cazăm la hotelul Riviera, cu sub 30 de dolari pe noapte pe camera dublă! E cel mai bun preţ din toată vacanţa! Hotelurile sunt destul de ieftine în general în Las Vegas pentru că se bazează pe faptul că vei pierde oricum bani în cazino. Mă rog, la Bellagio sau la hotelurile tematice nu e ieftin, dar noi am stat la 3 stele şi a fost mai mult decât decent. Mi s-a rupt inima când am văzut la tv că s-a demolat hotelul nostru drag!

Urmează să stăm 3 zile în Las Vegas, şi vrem să profităm de fiecare clipă! Ajungem în cameră târziu, pe la 10 noaptea, dar ce contează? Ne schimbăm şi ieşim în oraş. Un prieten e în sacou şi are o pălărie fedora colorată, pe care o cumpărase din Los Angeles. Cineva îl confundă pe stradă cu Justin Timberlake!! Murim de râs şi nu alta!

Ce să faci în Las Vegas

Vizitează hotelurile de pe Strip

Ştiu, sună a kitsch. Cum să vizitezi hoteluri? Ei bine, crede-mă că sunt deosebite! Fiecare hotel mare are un cazino şi o galerie luxoasă de shopping, aşa că nu te feri să intri, vei avea ce vedea.

Nivelul de detalii e fantastic, nu s-au zgârcit deloc. Opulenţa e la rang înalt pe Strip, dar parcă totul e dus la nivel de artă. Foarte mult lux, galerii impresionante, reproduceri exacte după clădiri faimoase. În alte condiţii aş fi găsit asta de prost gust. Dar aici în Las Vegas asta e norma. E un oraş extravagant în mijlocul pustietăţii. Aici e cadrul unde poţi face aşa ceva, arhitecţii şi designerii au mână liberă şi probabil nu au limită de buget. Hotelurile se întrec între ele ca să iasă în evidenţă cât mai mult. E ceva aparte, ce a reuşit să mă impresioneze.

Las Vegas - The Venetian

O mică Veneţie în The Venetian

Hotelurile tematice sunt cele mai fascinante. The Venetian e o mică Veneţie copiată întocmai, au şi Ponte di Rialto, au canale pe care te poţi plimba cu gondola. Sună ciudat, şi Alex se cruceşte când îi povestesc, dar fiind acolo am găsit totul tare fascinant.

New York New York are tematică.. well, de New York, cu o Statuie a Libertăţii la intrare, podul Brooklyn şi un roller-coaster cu vagoane sub formă de taxiuri galbene, ce funcţionează până târziu în noapte. Luxor are tematică egipteană şi este o piramidă imensă, cu un sfinx mare la intrare. Excalibur e un hotel medieval, cu turnuleţe colorate, unde poţi vedea competiţii de turnir! La hotelul Paris Las Vegas te poţi urca într-un mini Turn Eiffel. Caesars Palace are desigur tematică de Imperiu Roman, cu arhitectura specifică, iar înăuntru, în galeriile de shopping, vei regăsi o mulţime de temple romane, statui din marmură şi chiar Fontana di Trevi!

Hotelul Mirage are un vulcan care erupe din când în când (noi l-am prins chiar când eram în autobuz şi treceam pe acolo!), iar Bellagio este faimos, desigur, pentru fântânile muzicale fabuloase. Iarăşi un punct bifat pe travel bucket list.

Fantanile de la Bellagio, Las Vegas

Un vis devenit realitate! Fantanile de la Bellagio din Las Vegas <3 Imi doream cu ardoare sa le vad, si a fost cu totul special sa fiu acolo in fata lor!

Posted by Designed to travel on Thursday, June 22, 2017

Joacă în cazinouri

Las Vegas e capitala mondială a jocurilor de noroc, aşa că trebuie să încerci să joci ceva, măcar păcănele dacă nu ceva mai serios. Eu am jucat pierdut vreo 10 dolari la slot machines, nu am vrut să mă aventurez mai mult de atât. Dar şi acelea sunt simpatice, cu diverse tematici, am găsit sloturi cu Egipt, Star Wars, Back to the Future, şi chiar cu căţei husky! Cu siguranţă există aici orice ţi-ai putea imagina. Fiecare hotel are cazinoul propriu, noi am jucat la parter la Riviera, nici nu e nevoie să mergi prea departe.

Myth Busters! Se spune că în cazinouri se pompează oxigen, ca să te ţină treaz, şi să joci cât mai mult timp. Însă e doar un mit, practica asta nu ar fi conformă cu normele de securitate împotriva incendiilor, ar deveni totul foarte inflamabil dacă ar fi mai mult oxigen într-o cameră.

Mergi la un show

Fiecare hotel găzduieşte un show permanent, şi uneori show-ul este chiar mai faimos decât hotelul. Spectacolele sunt ceva specific în Las Vegas, aşa că nu trebuie să ratezi experienţa. Doar că e incredibil de dificil să decizi la care să mergi! Când am fost eu, în 2014, cel mai apreciat spectacol era „O” al lui Cirque du Soleil, care se joacă şi acum la Bellagio. Dar era şi cel mai scump, peste 120 de dolari biletul.

Până la urmă am ales un show de magie cu Chris Angel la Luxor, Believe, a costat cam 70 de dolari. A fost destul de impresionant, a ales câteva numere clasice de magie, ca alba neagra sau tăiatul asistentei în jumătate, şi le-a făcut la o scară foarte mare, alba neagra cu un om sub nişte pahare imense de exemplu.

Poţi vedea aici ce tipuri de spectacole rulează în tot Las Vegas. De curând a fost lansat show-ul Magic Mike Live, am auzit că e foaaaarte bun, şi e axat foarte mult pe dans şi mai puţin pe libidinoşenii în ulei. Sunt dansatori adevăraţi pe scenă, mi se pare fantastic! Ce nu aş da pentru o seară cu fetele la show-ul ăsta!!

Urcă în turnul Stratosphere

La 350m înălţime, este cel mai înalt turn de observaţie din întreaga SUA. Priveliştea de sus e cu adevărat impresionantă, mai ales noaptea când se văd milioane de luminiţe până departe în zare. Şi toate hotelurile scăldate în lumini colorate. Dacă îţi plac şi senzaţiile tari, cu atât mai mult trebuie să urci în turn! Vei găsi aici 3 dintre cele mai pline de adrenalină atracţii din lume! Poţi trage cu ochiul la ele aici (nu m-aş urca în aşa ceva nici dacă m-ar plăti!!).

Las Vegas

Privelişte din Stratosphere

Vezi Fremont Street în „centrul vechi” al Las Vegas

Înainte ca The Strip să devină centrul distracţiei în Las Vegas, după anii ’90-2000, Fremont Street era locul unde voiai să fii în oraşul luminilor. Era strada principală, plină de lumini şi cazinouri faimoase. Merită să mergi pentru Fremont Street Experience, un show expus pe un tavan luminos, ce acoperă întreaga stradă.

Las Vegas la tv

Probabil ai auzit de emisiunea aceea cu magazinul de amanet de pe History Channel, şi sigur ai şi văzut câteva episoade. Ei bine, faimosul Pawn Shop este chiar în Vegas, pe Las Vegas Boulevard, un pic mai la nord de Strip! Eu nu am fost, dar îmi povestea o prietenă că a fost cu soţul ei, mare fan al emisiunii. Mi se pare un lucru cool de făcut, dacă eşti curios să vezi în persoană magazinul.

Las Vegas

The Cake Boss is here!

O altă emisiune, care mi-a plăcut mult de tot, şi la care mă uitam zilnic cu mama şi sora mea, este Cake Boss! E despre o cofetărie din New York, Carlo’s Bakery, afacere de familie, ţinută de Buddy, the cake boss himself! Buddy face nişte torturi fabuloase, decorate foarte elaborat, în tot felul de forme! M-am bucurat teribil să văd că s-a deschis un Carlo’s Bakery în Las Vegas, în hotelul The Venetian! Din păcate Buddy nu era acolo, dar oricum am dat fericită o tură prin cofetărie, unde bucătăria era la vedere, toţi munceau de zor, şi erau o mulţime de oameni la coadă.

Cake Boss in Vegas

Cine a mai urmarit Cake Boss?? Am fost tare bucuroasa sa gasesc in Vegas, in hotelul Venetian, Carlo’s Bakery!! Din pacate Buddy nu era acolo, dar am avut ocazia sa vad cofetarii la lucru! 😀

Posted by Designed to travel on Friday, June 23, 2017

Căsătoreşte-te!

La una din sutele de capele, cu un preot obişnuit sau un Elvis Presley, sau chiar în roller coaster-ul de la hotelul New York New York la 100 km/h!! Eu chiar cochetez cu conceptul, nu mă încântă ideea de nuntă mare şi scumpă, la Vegas costă doar vreo 50 de dolari să te căsătoreşti. O dată ce eşti deja acolo, desigur. Chiar i-am zis şi lui Alex, să nu crezi că află aici şi acum! Parcă preferăm să dăm banii pe călătorii decât pe o petrecere overrated.

Las Vegas, între kitsch şi… capodoperă?

Cred că e prea mult spus capodoperă, dar nici kitsch nu îl pot numi. Las Vegas e un fenomen, e ceva atât de deosebit, unic în lume. Un oraş care străluceşte în noapte, în mijlocul pustietăţii, un oraş în care superlativele capătă noi contururi, în care poţi călători de la Paris la New York şi înapoi în timp în Imperiul Roman şi Egiptul Antic în doar câteva minute. Hoteluri cu mii de camere, cu fântâni, statui şi canale interioare, cu galerii luxoase şi cazinouri faimoase în toată lumea.

Las Vegas e special. Nu e oraşul meu preferat din lume, nici pe departe. Dar e special. Şi e de văzut, măcar o dată în viaţă. Cochetez cu gândul de a mă întoarce acolo la un moment dat, de ce nu?

Tu ai fost vreodată în Las Vegas? Cum ţi s-a părut?

Fabulous Las Vegas

Las Vegas - The Venetian

To be or not to be.. in Venice!

Las Vegas - The Venetian

The Venetian

Las Vegas - The Venetian

Ferestre şi balcoane elaborate în The Venetian

Las Vegas - The Venetian

Galerie din The Venetian

Paris Las Vegas

Paris Las Vegas

Las Vegas

Statuia lui Cezar de la intrarea în Caesars Palace

Las Vegas - Bellagio

Bellagio

Las Vegas - Bellagio

Fântânile muzicale de la Bellagio, un vis devenit realitate!

Las Vegas

La plimbare pe Strip

«

»

2 COMMENTS

 • mirela16

  Las Vegas este un loc in care eu ma visez in unele nopti. In urma cu multi ani, facusem o pasiune pentru acest oras si mi-am promis ca o sa-l vizitez intr-o zi. Foarte frumos textul tau, Diana, o sa ma inspir din el in calatoria mea 🙂

  • Diana
   AUTHOR

   Mersi mult, Mirela! Si eu ma inspir din textele tale pentru Asia! 🙂

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro