Search here...
TOP
Inspirație

Detoxificare digitală: vacanțe pentru deconectare

vacanță în Dolomiți

Dolomiți, Italia

Simți și tu nevoia de a te deconecta din când în când? Suntem atât de prinși în like-uri și share-uri, ne aflăm pe social media în fiecare clipă liberă, poate chiar ne trezim și ne culcăm cu telefonul în față. Dacă ești un utilizator obișnuit de Internet, înseamnă că ai parte de peste 2000 de interacțiuni digitale în fiecare zi. Uau, este enorm!

Știu că eu mă resimt, și fac eforturi conștiente să stau un timp limitat pe Instagram, în principiu doar în jurul orei la care postez, sau să nu mai intru pe Facebook de fiecare dată când procrastinez. Ok, asta din urmă nu îmi iese, dar acolo aș vrea să ajung.

Cert este că în vacanțe mă deconectez complet! Mi-am făcut un obicei să nu intru pe social media decât seara la hotel, când sunt deja în pat, și asta ca să nu îmi iau din timpul prețios de vacanță pentru a sta pe telefon. Fac poze și înregistrez clipuri pentru stories în timpul zilei, dar abia seara le postez. Mă simt mult mai bine așa, sunt mult mai prezentă în fiecare clipă din zi, și observ poate mai multe lucruri în jurul meu.

La munte

Dar dacă ar fi să aleg o destinație ideală pentru deconectare, ar fi cu siguranță undeva la munte! Unde să nu am semnal, să nu mai simt nevoia să verific mereu aplicațiile, și să fac poze doar pentru suflețelul meu (pe care le postez mai târziu, acasă, se înțelege!).

Vacanțele noastre din Austria și Dolomiți au fost chiar pe sufletul nostru! Cu cazări în mijlocul naturii, peisaje verzi cât vezi cu ochii, și zile întregi de nu îmi vine să cred cât e de frumos! Trasee pe munte, lacuri splendide, vârfuri împrejmuite de nori, și muuult oxigen, te ajută enorm să te detașezi și să te reconectezi cu natura, să simți că revii la starea ta naturală. Dacă te și plimbi cu picioarele goale în iarbă te încarci cu adevărat cu energie. Și dacă mai bei și o cafea cu asemenea priveliști nu mai zic 😁!

vacanță în Dolomiți

Seceda, Dolomiți

vacanță în Dolomiți

Lago di Misurina, Dolomiți

vacanță în Dolomiți

Traseul spre Lago di Sorapis

Best Instagram photo spots in the Dolomites

Tre Cime, Dolomiți

vacanță în Dolomiți

Apus de la balconul pensiunii la care am stat în Dolomiți <3

vacanță în Dolomiți

în telecabina spre Seceda, Dolomiți

Aventuri la înălţime în Austria - Dachstein Glacier - Suspension Bridge

Podul suspendat de pe Dachstein, Austria

Aventuri la înălţime în Austria - Hallein Alpine Slide

Austria

Hallstatt, Austria

Hallstatt, Austria

Austria

Fuschl Am See, Austria

Austria

Austria

Masivul Dachstein, Austria

Citește aici articolele despre Austria și articolele despre Dolomiți.

Dar avem și în țară destinații perfecte pentru deconectare. Am văzut pe bloguri multe Chalet-uri în văi frumoase și izolate, departe de agitație. Noi ne-am tot propus să mergem într-o astfel de excursie, dar tot nu reușim, mai ales pentru că eu muncesc destul de mult, inclusiv în weekenduri. Dar îți spun sigur că primul loc pe listă este Zabola Estate, în satul Zăbala, aproape de Brașov. Camerele arată de poveste, cu căzi romantice și șemineuri, uși masive din lemn și priveliști incredibile!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zabola Estate, Transylvania (@zabolaestate) on

În oraș

Dar ce faci totuși dacă nu ai cum să evadezi la munte, ești blocat în oraș (cum sunt eu cu serviciul…), și totuși vrei să te deconectezi? Am o sugestie și în această situație! Dă o fugă la o ceainărie fermecătoare și relaxează-te printre aromele originale de ceai, într-o atmosferă boemă. Încearcă un ceai nou și servește-l din ceainicele romantice din porțelan, pune-ți telefonul pe mod avion și citește o carte bună. Deconectarea e garantată!

Ceainăria mea preferată din București este minunata Infinitea! Au o grădină plină de șarm, un colțișor de verdeață departe de zumzetul orașului, într-unul dintre cele mai frumoase cartiere bucureștene, Cotroceni.

Ceainaria Infinitea, Cotroceni, București

Ceainaria Infinitea, Cotroceni

Ceainaria Infinitea, Cotroceni, București

Ceainaria Infinitea, Cotroceni, București

Ceainaria Infinitea, Cotroceni, București

Ceainaria Infinitea, Cotroceni, București

Ceainaria Infinitea, Cotroceni, București

Ceainaria Infinitea, Cotroceni, București

Am fost la Infinitea cu mama și sora mea <3

Detoxificare digitală: vacanțe pentru deconectare

Tu unde ți-ai face o vacanță pentru detoxificare digitală? Nu uita că poți căuta pe momondo cele mai ieftine bilete de avion sau hoteluri pentru destinația ideală! Iar acum, mulțumindu-ți că ai citit articolul meu, te invit să lași câteva minute telefonul jos și să privești în jur, pe fereastră, să te bucuri de ceea ce te înconjoară 😊.

La cât mai multe vacanțe minunate, la cât mai multă deconectare și reconectare cu lucrurile cu adevărat importante pentru fiecare!

«

»

Lasă un comentariu

FOLLOW @designedtotravel.ro